Cum să vă exprimați sentimentele în scris

Uneori poate fi greu să găsești cuvintele potrivite când vorbești despre sentimentele tale cu voce tare. Scrierea lor este o mare alternativă!Ați putea începe să păstrați un jurnal, care are multe beneficii, inclusiv ameliorarea stresului. Scrierea creativă este, de asemenea, o mare priză emoțională și vă puteți exprima sentimentele într-o poezie sau o melodie. Dacă doriți să vă exprimați sentimentele față de altcineva, încercați să realizați o scrisoare cu gânduri gândită. Aceste metode sunt utile, deci alegeți cel care se simte bine și începe!

Pași

Metoda 1 din 3:
Jurnaling pentru a procesa emoțiileDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 1
1. Găsiți un loc pentru a scrie unde nu veți fi deranjați. Scrierea despre sentimentele dvs. este o experiență foarte personală. Căutați un loc pentru a scrie unde vă veți simți confortabil și calm. Încercați să alegeți un loc unde nimeni nu vă va cere atenția.
  • Un scaun confortabil într-un colț al casei dvs. s-ar putea simți drept pentru dvs. De asemenea, puteți merge la un parc din apropiere pentru un aer proaspăt în timp ce scrieți.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 2
    2. Practicați scrisul gratuit pentru a vă ajuta să curgă sentimentele. Nu vă faceți griji dacă cuvintele nu ies perfect! Doar scrieți ceea ce vă simțiți fără să vă gândiți la propoziții sau paragrafe construite corespunzător. Acest lucru vă va permite să vă concentrați asupra emoțiilor dvs., mai degrabă decât pe stilul dvs. de scriere. Atâta timp cât se simte bine pentru tine, e bine.
  • Nu vă faceți griji cu privire la erori. Opriți funcția de verificare a ortografiei dacă vă distrage atenția.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 3
    3. Scrieți despre o situație pe care doriți să o parcurgeți diferit. Uneori s-ar putea simți lucruri cum ar fi frustrarea despre o experiență pe care ați avut-o recent. În jurnalul dvs., scrieți despre situația pe care o simți emoțională. Apoi, rescrieți experiența cu un sfârșit diferit. Scrieți despre cum doriți ca lucrurile să fi lucrat. Acest lucru vă poate oferi o mulțime de informații despre modalitățile în care puteți gestiona lucrurile în mod diferit în viitor.
  • De exemplu, poate doriți să scrieți despre o luptă pe care tocmai ați avut-o cu cel mai bun prieten al tău. Puteți observa despre ce ați vorbit și apoi explicați-vă că lupta la stânga vă simțiți ca și cum ați fi fost apreciați. Amândoi ați plecat fără rezoluție. În noua dvs. versiune, scrieți ceea ce doriți ați spus diferit. Poate ai putea scrie că ai convins prietenul tău să te asculte și ai ajuns la o înțelegere.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 4
    4. Utilizați citate pentru a vă inspira scrisul. Poate fi greu să începeți să scrieți uneori. Gândiți-vă la un citat pe care îl găsiți interesant și de a folosi acest lucru ca pe un prompt de scriere. Puteți scrie despre cum vă face să vă simțiți sau puteți scrie despre modul în care vă raportați.
  • Puteți selecta un citat cum ar fi acesta de la DR. Brothers Boyce: "O imagine puternică de sine pozitivă este cea mai bună pregătire posibilă pentru succes." Puteți apoi să scrieți despre cum vă simțiți mai puțin încrezători în ultima vreme și cum a fost afectat performanțele dvs. la locul de muncă.
  • După prelucrarea acestor sentimente, ați putea folosi acest lucru ca o rampă de lansare pentru a scrie despre modalitățile pe care le puteți Îmbunătățiți-vă imaginea de sine.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 5
    5. Utilizați jurnalul dvs. pentru a vă ajuta să vă dați seama de răspunsurile la întrebările dvs. Dacă ghilimele nu sunt chestia dvs., puteți crea propriile solicitări de scriere folosind întrebări. De fiecare dată când vă puneți o întrebare, scrieți-o pe o resturi de hârtie și plasați-o într-un castron sau un borcan. Când vă simțiți blocați, scoateți una dintre întrebări și răspundeți-o în jurnalul dvs. Întrebările dvs. ar putea include lucruri precum:
  • Care sunt unele dintre motivele pe care le iubesc atât de mult pe Riley?
  • De ce prezentările mă fac nervoase?
  • De ce mă simt mult mai bine după yoga?
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 6
    6. Încercați să scrieți în a treia persoană dacă vă simțiți blocați. Poate fi greu de scris despre sentimente puternice. Dacă vă simțiți inconfortabil sau tratați cu blocul scriitorului, schimbați perspectiva. Utilizați numele dvs. (sau un nume făcut) în loc să spuneți "I" sau "My" atunci când vorbim despre sentimentele voastre.
  • Ai putea scrie, "Helen simți foarte frustrat astăzi la locul de muncă. Simțea că nu era corect când șeful ei ia ignorat contribuțiile la întâlnire."
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 7
    7. Faceți timp să scrieți în fiecare zi. Cu cât scrieți mai mult, cu atât mai confortabil veți simți. Dacă vă scufundați puțin timp în fiecare zi, exprimându-vă emoțiile se va simți în curând ca a doua natură. Acest lucru este important deoarece exprimarea sentimentelor dvs. poate merge mult pentru a ușura orice stres sau anxietate pe care o simțiți.
  • Nu trebuie să dedicați sume mari de timp pentru a scrie. Chiar și 5 minute de ajutor!
  • Nu vă forțați să scrieți. Dacă într-adevăr nu vă simțiți la ea, nu scrieți în acea zi. Nimeni nu te judecă.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 8
    8. Alege un jurnal Format care se simte confortabil și ușor. Vă puteți înregistra sentimentele în orice fel doriți! Dacă doriți să puteți scrie oricând, alegeți un mic notebook care se poate potrivi în buzunar sau în sac. Poate că vrei să faci jurnalism să se simtă ca o experiență specială. Luați în considerare cumpărarea unei molekine sau a altor jurnal frumos.
  • Păstrarea unui jurnal electronic este, de asemenea, o alegere excelentă. Încercați să utilizați un program, cum ar fi Google Docs, care vă va salva automat munca. Puteți, de asemenea, să o accesați de pe orice dispozitiv.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 9
    9. Distribuiți jurnalul dvs. dacă credeți că ar fi de ajutor. Dacă sunteți în consiliere, terapeutul dvs. ar putea fi interesat să vă vadă jurnalul. Arătându-le unele extrateri le-ar putea permite să aibă o perspectivă mai mare asupra modului de a vă ajuta. Sau poate doriți să vă împărtășiți scrisul cu un prieten. Care poate fi o modalitate excelentă de a le ajuta să înțeleagă sentimentele.
  • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să vă împărtășiți scrisul cu oricine. Este absolut bine să-l păstrați privat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind alte formate creative pentru a vă exprima sentimenteleDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 10
    1. Scrieți o scurtă poveste pentru a vă descrie gândurile. Scrierea creativă este o modalitate excelentă de a vă exprima sentimentele pe hârtie. Încerca scriind o scurtă poveste care se bazează pe ceva ce ați experimentat. Ar putea fi ceva din trecutul tău sau din o situație actuală în care te afli.
    • Poate că treceți printr-o despărțire dură. Scrieți o poveste despre altcineva care se ocupă de asta.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 11
    2. Creați un personaj pentru a vă ajuta să lucrați prin circumstanțe dificile. Uneori este dificil să vă procesați emoțiile. Încercați să creați un caracter fictiv bazat pe dvs. Acest lucru vă va ajuta să lucrați prin emoțiile dvs., menținând distanța de care aveți nevoie. Lăsați caracterul să vorbească despre cum se simt.
  • De exemplu, poate că ai avut un argument cu un vechi prieten. Veniți cu un personaj care trece prin același lucru. Ați putea crea un dialog al personajului dvs., vorbind cu prietenul lor "fictiv".
  • Nu vă fie frică să aveți puțină distracție cu asta! Poate că ați vrut întotdeauna să călătoriți în lume. Lăsați personajul dvs. să facă acest lucru în timp ce se confruntă cu "emoțiile lor".
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 12
    3. Scrieți dialogul pentru a ajuta personajul dvs. Express Emotion. Vorbind este o modalitate foarte bună de a vă exprima. Prin scrierea dialogului, personajul tău poate face asta pentru tine! Ai putea scrie despre o conversație între 2 prieteni care au avut recent un dezacord.
  • De exemplu, personajul tău ar putea spune ceva, "Hei, mă deranjează cu adevărat când întârzii întotdeauna. Mă face să mă simt ca și cum nu mă prețuiești. Ce dă?"
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 13
    4
    Scrie o poezie Pentru a vă conecta cu sentimentele dvs. Poezia este o modalitate excelentă de a vă lăsa emoțiile. Ce este curat despre asta este că o puteți face în întregime gratuită! Puteți alege să scrieți în propoziții sau nu. Puteți juca cu capitalizare, punctuație sau găsiți alte modalități de a vă simți mai personală.
  • Alegeți 1 emoție pentru a vă concentra pe și modelarea poeziei în jurul acestuia. De exemplu, ați putea crea o poezie despre simțirea singură.
  • Puteți crea mai multe poeme pe măsură ce lucrați prin sentimentele dvs.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 14
    5. Versuri pentru cântec pentru a vă pune sentimentele pe hârtie. Ascultarea cântecului dvs. preferat poate aduce o varietate de emoții. Are sens doar că scrierea unei melodii poate fi și emoțională. Nu trebuie să fii muzician Scrie versuri. Pur și simplu scrieți versuri despre experiențele dvs. și despre ceea ce vă simțiți. Adăugați un cor pentru a evidenția sentimentele principale.
  • Poate că ești nou îndrăgostit. Puteți scrie versete despre prima dvs. întâlnire, acel sentiment de flutterie în stomac și simțiți emoționat. Chorusul dvs. ar putea fi în legătură cu faptul că nu poate aștepta să vadă că cineva special din nou.
  • Metoda 3 din 3:
    Descriind sentimentele tale altcuivaDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 15
    1. Jot jos punctele principale înainte de a începe scrisoarea. Un mesaj scris este o modalitate excelentă de a lăsa pe cineva să știe cum vă simțiți. Pentru a vă asigura că includeți totul important, luați câteva minute pentru a scrie cele mai semnificative teme pe care doriți să le includeți. Nu este nevoie să scrieți în propoziții complete - câteva cuvinte cheie sau fraze vor fi suficiente.
    • Poate doriți să lăsați partenerul să știe că doriți să petreceți mai mult timp împreună. S-ar putea să scrieți lucruri cum ar fi "Nopți de date, fără telefoane mobile după 9 p.M., Cina de noapte."
    • S-ar putea să doriți să vă explicați șefului dvs. de ce simțiți că meritați o creștere. Notele dvs. ar putea include: "Aveți nevoie de o nouă provocare, doriți să vă simțiți evaluați."
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 16
    2. Scrieți-vă sentimentele în același mod în care vorbiți în corpul scrisorii. Nu este nevoie să încercați să utilizați formulări sofisticate sau fluide. Vrei cititorul tău să înțeleagă cu ușurință cum te simți, așa că scrie ca și cum ai avea o conversație. Lucrați la a face propozițiile îndrăznețe și concise.
  • În loc de a scrie: "Trebuie să vă informez că comportamentul dvs. recent mă provoacă stres nejustificat," spuneți doar: "M-am simțit foarte supărat de ultima noastră conversație."
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 17
    3. Utilizați "I" declarații de exprimare a emoțiilor. Începând cu cuvântul "I" păstrează concentrarea asupra punctului principal - sentimentele dvs. Când exprimați emoții, asigurați-vă că ați început o mulțime de propoziții cu cuvântul "I". Acest lucru va ajuta, de asemenea, să împiedice cealaltă persoană să se simtă defensivă.
  • De exemplu, ați putea scrie partenerului dvs. ", simt că mă întrerupeți ori de câte ori încerc să vă vorbesc despre relația noastră."
  • Dacă scrieți la șeful dvs., ați putea spune: "Simt că merit posibilitatea de a-mi asuma mai multă responsabilitate."
  • Corpul scrisorii poate fi la fel de lung sau cât mai scurt. Chiar și un paragraf sau 2 vă poate ajuta să vă subliniați punctul.
  • Imaginea intitulată Exprimă sentimentele în scris Pasul 18
    4. Alegeți cu atenție semnele de punctuație. Ați simțit vreodată că un e-mail a strigat la tine? Acest lucru este probabil pentru că scriitorul a folosit o cantitate excesivă de semne de exclamare. Încercați să evitați că atunci când vă scrieți e-mailul sau scrisoarea dvs. Nu vrei să pară supărat sau supărat, mai ales dacă aceasta este o scrisoare de afaceri.
  • De exemplu, scrieți: "Simt că am câștigat o creștere."" Simt că am câștigat o creștere!"Poate părea agresiv.
  • De asemenea, încercați să evitați utilizarea o mulțime de fonturi îndrăznețe sau italice. Acestea pot face, de asemenea, cititorul dvs. să se simtă defensiv.
  • 5. Alegeți salutul și semnalizați-vă pe baza cine este scrisoarea. Dacă scrieți o scrisoare profesională, este o idee bună să fiți mai formală. Ai putea începe scrisoarea cu "dragă" și semnați-vă cu "Cu sinceritate" sau "Cu respect". Dacă scrieți unui prieten sau unui membru al familiei, puteți fi mai casual. Încă mai începeți "dragă," dar ia în considerare un semn ca "Dragoste" sau "A ta cu adevărat" Pentru o simțire mai personală.
  • Imaginea intitulată îți exprim sentimentele în scris Pasul 19
    6
    Editați | × Până când sunteți mulțumit de ceea ce ați scris. După ce ați compus mesajul dvs., citiți-l din nou. Dacă nu sunteți mulțumit de niciuna dintre frazele dvs., încercați să le formați diferit. De asemenea, puteți verifica scrierea.
  • Dacă aceasta este o scrisoare foarte personală, încercați să o puneți o zi. Puteți să vă întoarceți la ea a doua zi și să vă uitați la ea cu ochi proaspeți.
  • S-ar putea să vă simțiți mai bine după ce ați scris și decideți că nu aveți nevoie să trimiteți scrisoarea. În acest caz, nu vă faceți griji cu privire la editare!
  • sfaturi

    Dacă sunteți supărat, încercați să scrieți o scrisoare către persoana care vă rănește. Nu trebuie să o trimiteți pentru a vă simți mai bine!
  • Nu vă faceți griji pentru a vă face să scrieți perfect. Este bine să scrieți totuși totuși doriți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar