Cum să deveniți din nou fericiți

Indiferent dacă aveți doar o zi proastă sau aveți de-a face cu durerea sau depresia continuă, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă simți mai fericiți. Acest articol enumeră mai multe modalități de a vă spori fericirea, începând cu fericirea rapidă fericirea și trecerea la sfaturi pentru gestionarea tristețelor pe termen lung. Deci, indiferent de situația voastră, continuați să vă amintiți că puteți deveni din nou fericită!

Pași

Metoda 1 din 16:
Puneți un zâmbet pe față.
1. Actul simplu de zâmbet vă poate oferi o mică creștere a fericirii. Este adevărat chiar dacă vă faceți doar zâmbet! Desigur, este chiar mai bine dacă vă puneți în situații în care nu vă puteți ajuta decât să zâmbiți. Urmăriți un film amuzant. Ia o plimbare cu natură într-o după-amiază însorită. Apelați un vechi prieten și amintiți-vă despre zilele mai tinere. Jucați cu un catelus - sau cu o gunoi întregi de cățeluși!
  • Țineți cont de faptul că inversul este adevărat: încruntarea, chiar dacă intenționat, vă face un pic mai trist, iar înșelarea vă face un mic antru.
Metoda 2 din 16:
Practicați recunoștința.
1. Reflectați sau chiar scrieți, lucrurile pe care le puteți fi recunoscători. Când se întâmplă vreun fel de lucru bun în viața voastră, faceți o clipă să-l savurați și să-l înmuiați. Indiferent de ce-ți găsește cheile, obținându-ți un loc bun în autobuz, auzind o "bună treabă" de la profesorul tău, părinte sau șef - fi recunoscător pentru asta! Odată ce începeți să căutați toate motivele, trebuie să fiți fericiți, veți începe să recunoașteți mai multe din motive mai mari de acolo.
  • Încercați să scrieți o listă de lucruri pe care le cunoașteți când te ridici dimineața, când te duci la culcare noaptea sau ambele. Dați-i un efort cinstit, iar lista va fi probabil mai lungă decât vă așteptați!
  • Cu siguranță practică recunoștința atunci când alții vă arată bunătatea. Dați o adevărată "mulțumesc" și luați o clipă pentru a reflecta asupra faptului că, în ciuda a ceea ce ați auzit despre știri sau vedeți pe social media, există o mulțime de oameni buni în lume încercând să facă lucruri bune.
Metoda 3 din 16:
Fii bun cu alții.
1. Fapte bune ca voluntariatul răspândit fericirea altora - și pentru tine. Oamenii care sunt generoși cu timpul, talentele și chiar banii într-adevăr tind să fie mai fericiți în ansamblu. Punând un zâmbet pe fața altcuiva prin plata pentru cafeaua lor, împingeți zăpada de pe trotuarul lor, sau scrierea lor o scrisoare atentă vă va face să zâmbiți, de asemenea.
  • Doar gândindu-se la a fi generos altora, vă poate da un impuls de fericire - dar de fapt făcând ceva generos este atât de mult mai îndepărtat!
Metoda 4 din 16:
Fă sport regulat.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 7
1. Obțineți 30 de minute de exercițiu zilnic pentru sănătatea dvs. generală. Starea ta este afectată de mulți factori diferiți, inclusiv activitatea fizică - sau lipsa acestuia. Dacă corpul tău nu are nevoie de activitate, nici creierul tău nu este. Exercitarea are un efect direct asupra stării dvs. de spirit și a fericirii generale, eliberând endorfinele care ajută la contracararea efectului stresului asupra corpului și vă face să vă simțiți fericiți.
  • Găsiți o rutină de exerciții pe care vă place să o faceți. Începeți jogging-ul sau drumeții. Joacă Squash. Încercați ceva nou (cum ar fi patinajul de gheață) pe care credeți că vă puteți bucura, apoi încercați altceva (cum ar fi dansul pătrat) dacă nu funcționează.
  • Dați corpului dvs. timp să vă odihniți și să vă recuperați între sesiunile de exerciții și să dormiți într-o noapte. Ca și exercițiul, odihna este esențială pentru păstrarea nivelurilor de energie și a starea dvs. de spirit constantă pe tot parcursul zilei.
Metoda 5 din 16:
Mănâncă o dietă sănătoasă.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 8
1. Alimentele sănătoase Îți îmbunătățește starea de spirit mai bună decât mâncarea junk. Ceea ce mâncați afectează direct starea de spirit. Junk Food vă poate face să vă simțiți mai bine pentru câteva minute, dar este un termen scurt "înalt", care nu va dura. Pentru o îmbunătățire a dispoziției mai durabile, concentrați-vă pe obținerea mai multor verzi cu frunze, cereale integrale, legume proaspete și fructe în dieta dvs. și tăierea înapoi pe alimente preambalate și prelucrate.
  • Creșteți aportul de acizi grași omega-3, care se găsesc în alimente cum ar fi semințe de in, pește, nuci și tofu. Omega-3 vă sprijină funcția creierului și vă reglează starea de spirit.
  • Stați hidratat prin apă potabilă în mod regulat pe tot parcursul zilei. Probleme care influențează starea de spirit, cum ar fi durerile de cap și oboseala, pot rezulta din deshidratarea ușoară.
Metoda 6 din 16:
Bucurați-vă mai mult de lumina soarelui.
  1. Imaginea intitulată devine fericită din nou Pasul 9
1. Obținerea vitaminei D de la soare poate crește fericirea. Știința din spatele acestei constatări nu este pe deplin înțeleasă, dar este clar că depresia sezonieră apare adesea în timpul iernii atunci când cantitatea de lumină solară zilnică este mai mică. Indiferent de modul în care funcționează conexiunea la vitamina D, există o mulțime de motive să credem că o doză bună de lumină naturală poate face minuni pentru starea dvs. de spirit.
  • Cea mai bună modalitate de a obține vitamina D de la lumina soarelui este de a vă expune pielea, fără protecție solară, la soarele de dimineață. Scopul pentru aproximativ 10-15 minute pe zi, de mai multe ori pe săptămână, dacă aveți piele palidă și mai mult dacă aveți o piele mai închisă - dar nu mai mult de jumătate din timpul petrecut pentru a obține o arsură solară. Puneți protecția solară după acest punct.
  • Dacă locuiți undeva cu lumină solară limitată, investiți într-o cutie de lumină care oferă o bună sursă de lumină naturală, spre deosebire de lumina fluorescentă.
Metoda 7 din 16:
Urmează-ți pasiunea.
  1. Imaginea intitulată devine fericită din nou Pasul 6
1. Concentrați-vă timpul și energia asupra lucrurilor cu adevărat cu adevărat. Acest lucru ar putea să nu vă solicite să faceți schimbări de viață mari, dar în schimb să vă ajustați prioritățile existente în viață. Identificați lucrurile pe care sunteți cu adevărat pasionați - lucrurile care înseamnă cel mai mult pentru dvs. în viața și bugetul timpului în consecință. Fiți ocupați să faceți ceea ce vă place!
  • Dacă vă place moda și frumusețea, începeți un blog și scrieți despre îmbrăcăminte sau produse. Explorați noi modalități de a vă bucura de pasiunea dvs.
  • Dacă vă bucurați de instrumente de joc, aflați un cântec nou sau ridicați o nouă tehnică pe care ați vrut să o practică.
  • Dacă vă place învățarea și școala, educați-vă mai departe, dedicându-vă timp studiilor. Mergeți la bibliotecă.
Metoda 8 din 16:
Incearca lucruri noi.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 5
1. Urmăriți fericirea făcând schimbări pozitive care vă excită. Experiențele de viață care provoacă nefericire, ca o pierdere de locuri de muncă sau o despărțire, pot fi, de asemenea, o mare oportunitate de a încerca ceva nou. Găsiți ceva pe care ați dorit mult timp să faceți, dar sa simțit retras de la a face - și faceți-o! Poate fi o mică schimbare sau o schimbare mare, atâta timp cât este o schimbare pe care o doriți și care vă sprijină propria fericire.
  • De exemplu, ați putea începe antrenamentul pentru o mie maraton de 5k, apoi un maraton complet și în cele din urmă un maraton complet. Noțiuni de bază în formă și de a lucra spre un scop vă va ajuta să vă simțiți mai fericiți și mai încrezători.
  • Dacă ți-ai pierdut slujba, poate că e timpul să urmezi o nouă carieră care te-a excitat cu adevărat.
Metoda 9 din 16:
Păstrați-vă ocupat.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 2
1. Ocupați mintea și corpul în loc să vă concentrați asupra lucrurilor nefericite. Pentru a fi clar, există un pic de linie fină aici. Vrei să rămâi destul de ocupat că nu ai timp să stai și să-ți faci trezirea. Cu toate acestea, nu încercați să fiți atât de super-ocupați încât nu lăsați niciun moment pentru a vă experimenta sentimentele. Este bine să fii nefericit o parte din timp, și este, de asemenea, bine să fii ocupat, așa că nu ești nefericit tot timpul.
  • Păstrarea ocupată prin lucrul cu mâinile dvs. pare a fi deosebit de eficientă aici. Încercați să coaceți, gătit, prelucrarea lemnului, punctele de ac, grădinărit, curățarea, pianul sau un hobby similar sau o nouă activitate.
  • S-ar putea să încercați să vă măriți responsabilitățile de lucru într-un efort de a urca pe scară. Doar amintiți-vă să nu vă aruncați atât de departe în munca voastră încât nu lăsați-o timp pentru sentimentele voastre.
Metoda 10 din 16:
Face o listă de sarcini.
  1. Imaginea intitulată devine fericită din nou pasul 1
1. Scrieți obiectivele zilnice pe care le puteți simți bine despre realizarea. Tristețea, durerea sau depresia pot influența negativ simțul scopului. Poate că este dificil să ieșiți din pat în fiecare dimineață, să nu mai vorbim de ceva productiv. Stabilirea unor obiective clare, simple și provocatoare, dar cu siguranță, vă vor ajuta să vă stimulați atenția și motivația. Veți ști ce trebuie să faceți în fiecare zi și veți dori cu adevărat să marcați aceste lucruri de pe lista dvs. de verificare!
  • Listează lucrurile pe care le puteți face astăzi pentru a vă face productiv. Puteți include lucruri extrem de mici, cum ar fi "periați dinții," run-of-the-fabric, dar lucruri importante, cum ar fi "ridica copiii" și lucrurile aspiraționale, cum ar fi "Nu fumați cât mai multe țigări ca ieri."
  • Scrieți-vă realizările în fiecare zi la sfârșitul zilei, dacă acesta funcționează mai bine pentru dvs. Logând tot ceea ce ați făcut vă poate ajuta să vă concentrați asupra succeselor dvs.
Metoda 11 din 16:
Nu izolați auto-izolați.
  1. Imaginea intitulată devine din nou fericită Pasul 3
1. Ieșiți din casă și în jurul altora în mod regulat. Doar fiind în jurul altor oameni poate fi de ajutor atunci când sunteți îndurerat, deprimat sau altfel nefericit. Du-te la locuri publice cât de mult poți. În loc să faci cafea la domiciliu, apuca o ceașcă la un loc local. În loc să citești hârtia acasă, citiți-o la bibliotecă. Du-te la un film în loc să stai și să te uiți la televizor.
  • Fiind în jurul altor persoane vă amintește că viața continuă și lumea continuă să se rotească în zilele bune și rău.
  • Atunci când apar situații care fac dificilă să fie fizic în jurul altor persoane (cum ar fi pandemia COVID-19), înclinați pe tehnologie pentru a vă ajuta să mențineți legăturile sociale.
Metoda 12 din 16:
Înclinați pe prietenii dvs.
  1. Imaginea intitulată devine din nou fericită Pasul 4
1. Petreceți timp și împărtășiți-vă sentimentele cu cele mai apropiate de dvs. Dacă vă simțiți că ați vorbit despre tristețea voastră, găsiți un prieten apropiat sau iubit pe care să-l deschideți. Chiar dacă sunteți o persoană în mod normal privată, vorbind despre sentimentele dvs. poate fi foarte utilă. Dacă, cu toate acestea, nu simți că vorbești despre sentimentele tale, doar să stai cu prietenii și să vorbești despre alte lucruri - muncă, sport etc.-Pan într-adevăr ajutor.
  • Înconjurați-vă cu oameni care vă pasă de dvs. Având oameni în jurul tău vă puteți ajuta să vă aduceți starea de spirit în sus, chiar dacă nu faceți nimic în special.
  • Dacă suferiți moartea unui iubit, de exemplu, ați putea împărtăși amintiri despre persoana pe care ați pierdut-o. Vorbește despre vremurile bune și partajați povești. Uită-te la imagini vechi. Reminisce.
  • S-ar putea să vrei doar să fii singur, și asta e în regulă. Ascultați-vă sentimentele și găsiți echilibrul potrivit pentru dvs.
Metoda 13 din 16:
Fiți răbdători cu dvs.
  1. Imaginea intitulată deveni fericită din nou Pasul 10
1. Care se ocupă de orice fel de tristețe este un proces lung și dur. Nu există o reparație rapidă sănătoasă pentru tristețe și asta e în regulă. Recuperarea fericirii este un proces care trebuie să ia timp și, cu siguranță, vor fi blocuri de drumuri și obstacole de-a lungul drumului. Acceptați că aceasta este o parte a procesului, tăiați-vă niște slăbiciune și continuați să lucrați spre obiectivul dvs.
  • După o despărțire, de exemplu, este bine să fii Mopey pentru o vreme. Lăsați-vă să fiți trist și treceți prin mișcări pentru un pic. Nu există un calendar stabilit pentru cât timp ar trebui să ia procesul, dar ar putea fi timpul să începeți să încercați să vă scoateți din funk după câteva zile.
Metoda 14 din 16:
Scrieți-vă sentimentele.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 11
1. Identificarea tristeței dvs. este un pas cheie în depășirea acesteia. Notați modul în care vă simțiți și faceți-o în mod regulat săptămânal sau chiar zilnic. Punerea sentimentelor tale în cuvinte vă ajută să acceptați și să le adresați mai bine. Efectuarea unei liste oferă, de asemenea, informații valoroase în cazul în care, la un moment dat, să alegeți să vedeți un consilier, terapeut sau doctor pentru a vă ajuta să gestionați sentimentele.
  • Dacă întâmpinați depresie, puteți veni să credeți că "acesta este așa cum ar trebui să mă simt."Identificarea și scrierea a ceea ce vă simțiți vă ajută să vă separați mental de depresia dvs. și să deveniți mai capabili să se ocupe de ea.
Metoda 15 din 16:
Discutați cu medicul dumneavoastră.
  1. Imaginea intitulată deveniți din nou fericită Pasul 12
1. Discutați despre semne de depresie și opțiuni de tratament. Vorbind cu medicul dumneavoastră este întotdeauna o alegere bună indiferent de cauza tristeței, durerii sau depresiei. Fii sincer cu ei despre sentimentele și simptomele voastre. Dacă sunteți diagnosticat cu o condiție ca depresia, acestea vă pot direcționa la resurse valoroase pentru a vă ajuta să vă întoarceți la o stare de spirit sănătoasă.
  • Aduceți descrierea dvs. despre modul în care vă simțiți. Descrie severitatea și consistența sentimentelor. Fii total sincer cu medicul tău.
  • Simptomele depresiei pot include lipsa de interes în activitățile zilnice, sentimentele de lipsă de speranță, schimbările în apetitul, modificările modelului de somn, energia scăzută, iritabilitatea, comportamentul nesăbuit, ceață mintală, dureri și dureri și auto-lut, printre altele.
  • Tratamentul pentru depresie implică, de obicei, o combinație de terapie de sănătate mintală, schimbări pozitive de stil de viață, rețele de susținere și, în unele cazuri - medicamente.
Metoda 16 din 16:
Obțineți ajutor într-o criză.
  1. Imaginea intitulată deveniți fericită din nou Pasul 13
1. Ajungeți imediat dacă luați în considerare auto-rău. Tristețea și depresia extremă vă pot face să vă simțiți izolați, fără valoare și goală și vă pot duce să vă gândiți la auto-rău sau chiar sinucidere. Nu ignora aceste sentimente și nu vă fie rușine de ei. Discutați cu cineva în care aveți încredere imediat sau Sunați serviciile de urgență (cum ar fi 911 în u.S.) Dacă sunteți în criză.
  • În U.S., Sunați la prevenirea sinuciderii la 1-800-273-8255. Apelarea 988 ar trebui să vă conecteze la linia de salvare începând cu luna iulie 2022.
  • Ajungeți la linia de text de criză prin mesagerie "acasă" la 741741 în u.S. și Canada, 85258 în Marea Britanie și 50808 în Irlanda.

sfaturi

Dacă sunteți îndurerat din cauza unei pierderi, vă puteți lupta cu îngrijorări că nu vă simțiți așa cum ar trebui și nu treceți prin etapele de durere "dreapta". Gândindu-se în acest fel, provoacă vinovăția și vă poate face tristețea și mai rău. Căutați sprijin și îndrumare în timp ce sunteți îndurerați, dar aveți încredere în propriile sentimente despre calea cea bună pentru a vă simți durerea.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar