7 Alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu are

Datorită marketingului inteligent, există o mulțime de alimente pe care le gândim ca fiind "sănătoase", chiar și atunci când dovezile și ingredientele spun altfel. Cu cuvintele Buzz, cum ar fi "All-natural", "Low-Fress", "fără gluten" și "organic" care apar peste tot în magazinul alimentar, poate fi greu de spus ceea ce este de fapt bun pentru tine și pentru ce nu este. De aceea am pus împreună o listă cu unele dintre cele mai frecvente alimente "halo" care nu merită un loc în coșul dvs. de cumpărături. Verificați lista de mai jos pentru a afla ce alimente nu sunt la fel de sănătoase cum ați fi crezut (și ceea ce ar trebui să mâncați în schimb).

Pași

Metoda 1 din 7:
Granola Bars
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Multe baruri de granola conțin cantități mari de zaharuri adăugate. Tindem să ne gândim la barurile Granola ca gustări ușoare și sănătoase, care sunt minunate atunci când sunteți în mișcare. La urma urmei, ele conțin adesea nuci, boabe și fructe uscate, făcându-le să pară o sursă sănătoasă de proteine ​​și fibre. Cu toate acestea, multe bare de granola sunt ambalate cu zaharuri adăugate. Consumul de zahăr prea mult poate crește riscul de diabet, obezitate și boli cardiovasculare, iar dietele multor oameni conțin deja prea mult.
  • Când faceți cumpărături pentru granola baruri, căutați cele care sunt scăzute în zahăr adăugat, cum ar fi 5 grame sau mai puțin pe servire. De asemenea, căutați bare de granola care conțin cel puțin 5 grame de fibre, 5 grame de grăsimi nesaturate (sănătoase) și 5 grame de proteine, astfel încât acestea să fie umplute și nutritive.
Metoda 2 din 7:
Iaurt aromat
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Cele mai multe iaurturi aromate sunt ambalate cu zaharuri adăugate. Multe iaurturi aromatizate comerciale au peste 10 grame de zaharuri adăugate pe servire, iar de multe ori zahărul reprezintă majoritatea caloriilor pe care le consumați atunci când aveți o singură servire de iaurt aromatizați. Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice, calciu, proteine ​​și alți nutrienți importanți, dar cantitatea de zahăr adăugată la iaurturile aromate ruinează o gustare sănătoasă.
  • Înlocuiți iaurtul îndulcit cu iaurt simplu, fără iaurt sau iaurt grecesc. Veți obține toate beneficiile de sănătate ale iaurtului fără cantități mari de zahăr adăugat.
Metoda 3 din 7:
Carne Deli
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Consumul de carne prelucrat mărește în mod regulat riscul de boli de inimă. Deli Meats ar putea părea ca o sursă sănătoasă de proteine, dar sunt ridicate în sodiu, grăsime saturată și colesterol. Un studiu de 2020 a constatat că mănâncă doar 2 porții de carne roșie sau prelucrată (cum ar fi Deli Meats) pe săptămână poate crește riscul de boală cardiovasculară cu 3-7%!
  • În loc să adăugați carne delicios la sandwich-urile sau înfășurale, încercați alternative mai sănătoase. Puiul, tonul sau salata de ouă realizat cu iaurt grecesc simplu este o alegere excelentă. De asemenea, puteți încerca Hummus, legume prăjite, tempeh, tofu sau un burger veggie.
Metoda 4 din 7:
Alimente fără gluten
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. "Gluten-free" nu înseamnă întotdeauna sănătoși. Alimentele ambalate fără gluten sunt adesea făcute cu boabe rafinate în loc de cereale integrale. Cerealele rafinate sunt boabe care au fost dezbrăcate din fibrele și substanțele nutritive, ceea ce înseamnă că multe alimente fără gluten se termină cu o valoare nutrițională mică. Mâncarea acestor alimente prea des poate crește riscul de a fi deficit de nutrienți importanți. În general, săriți alimentele ambalate fără gluten la magazinul alimentar, cu excepția cazului în care aveți nevoie de ele, ca și dacă aveți o boală celiacă sau o alergie la gluten.
  • Dacă trebuie să urmați o dietă fără gluten, lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a veni cu un plan de dietă sănătos pentru a vă asigura că nu sunteți deficienți în niciun element nutritiv important.
Metoda 5 din 7:
Pâine multigrară
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Eticheta "Multigrain" este înșelătoare. Termenii "Multigrain" și "cereale integrale" nu sunt de fapt interschimbabile. Ceva etichetat "Multigrain" (ceea ce înseamnă că este făcut cu mai multe tipuri de cereale) este probabil făcut parțial sau în cea mai mare parte realizat cu boabe rafinate și nu poate conține niciun boabe întregi sănătoase.
  • Când faceți cumpărături pentru pâine, nu fiți înșelați de o etichetă "multigrain" - mergeți întotdeauna cu pâine care are "100% cereale integrale" sau "100% grâu întreg" pe pachet.
Metoda 6 din 7:
Cereale pentru mic dejun
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Cele mai multe cerealele de mic dejun sunt făcute cu boabe rafinate și zaharuri adăugate. Aceste cereale rafinate și zaharuri adăugate adaugă calorii fără a furniza niciun beneficiu nutrițional. Chiar dacă un mic dejun cereale pretinde că este plin de vitamine și minerale, asta nu înseamnă neapărat că este bine pentru tine.
  • Nu toate cerealele sunt rele. Căutați cereale integrale, cu fibră bogată, care are mai puțin de 10 grame de zahăr pe servire. Cerealele sănătoase ca aceasta sunt o sursă bună de fibre și vitamine și minerale importante.
Metoda 7 din 7:
Băuturi sportive
  1. Imagine intitulată 7 alimente credeți că sunt sănătoase, dar nu sunt
1. Băuturile sportive sunt ridicate în zahăr și calorii inutile. Dacă nu ați lucrat intens mai mult timp de o oră, băuturile sportive de obicei nu sunt necesare și pot fi de fapt rele pentru sănătatea dumneavoastră. Ele adaugă calorii goale la dieta dvs. și le beau atunci când nu vă exercitați, puteți crește riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și guta.
  • Doar dacă nu vă angajați în exerciții viguroase (cum ar fi antrenamentul pentru un maraton), beți apă pentru a rehidrata, nu băuturi sportive. Apa este fără calorii și fără zahăr.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar