Cum să cumpărați cel mai sănătos iaurt

Iaurtul este un aliment relativ sănătos, prietenos cu dieta - cu toate acestea, nu toate iaurturile sunt aceleași. Unele iaurturi sunt încărcate cu zahăr suplimentar și alți aditivi nesănătoși. Dacă doriți să mâncați iaurt, stick la soiuri sănătoase. Căutați iaurturi cu ingrediente minime și nu o mulțime de zahăr. Evitați iaurtul stocat cu fructe false și conservanți. Alegeți un iaurt care funcționează pentru planul dvs. de dietă. Iaurtele au cantități diferite de vitamine, nutrienți și proteine.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea ingredientelor
  1. Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 1
1. Alegeți iaurturi cu ingrediente minime. Cu cât se spune mai puțin pe etichetă, cu atât mai bine. În general, iaurturile care nu sunt încărcate cu conservanți adăugați și zahăr sunt cele mai bune pentru sănătatea dumneavoastră. Când te uiți la eticheta ingredientelor, ar trebui să vezi doar câteva lucruri.
  • Singurele trei ingrediente nevoi de iaurt naturale sunt lapte, Lactobacillus bulgaricus, și Streptococcus Thermophilus. Nu trebuie să vedeți mai mult decât pe etichetă.
  • Unele iaurturi pot avea un zahăr și fructe adăugate. Acestea sunt ingrediente normale - cu toate acestea, listele lungi de ingrediente sunt indicative ale unui iaurt nesănătoase.
  • Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 2
    2. Căutați culturi live și active pe lista ingredientelor. Probiotice, care sunt bacterii bune care vă ajută să vă mențineți sănătoși, sunt unul dintre principalele beneficii ale iaurtului. Când scanați o etichetă de iaurt, căutați cuvintele "culturi live și active" Pe eticheta iaurtului. Acest lucru indică faptul că iaurtul nu a fost tratat termic, care elimină probioticele din iaurt.
  • Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 3
    3. Optați pentru conținutul de calciu drept. Un alt beneficiu al iaurtului este că este o sursă imensă de calciu - totuși, nu toate iaurturile au un număr ridicat de calciu așa cum ar trebui. Căutați iaurturi care au cel puțin 15% din calciul dvs. zilnic. Sumele variază de la iaurt la iaurt. Unele au de 35%, deci dacă încercați să obțineți mai mult calciu, căutați iaurturi bogate de calciu.
  • Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 4
    4. Acordați atenție la adăugarea zaharurilor. Iaurtul conține un zahăr natural. O cantitate mică de zahăr enumerată pe eticheta ingredientelor nu ar trebui să fie surprinzătoare - totuși, iaurturile artificiale artificiale conțin cantități mari de zahăr. Asigurați-vă că vedeți câte grame de zahăr conține iaurtul dvs. Iaurturile de înaltă zahăr nu sunt o alimentație de sănătate.
  • Laptele integral în general vine în mod natural cu 10 până la 15 grame de lactoză (un zahăr natural) pe ceașcă. Iaurtul grec are în jur de 5 până la 10 ani. Iaurtul aromat poate conține mai mult zahăr, chiar și atunci când ar fi aromat cu fructe naturale.
  • În general, căutați iaurt cu mai puțin de 22 de grame de zahăr.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând anumite tipuri de iaurt
    1. Imagine intitulată Cumpărați cea mai sănătoasă iaurt Pasul 5
    1. Aveți grijă de fructele false. Fructul poate fi o adăugare sănătoasă pentru iaurt - Cu toate acestea, unele fructe în iaurt este într-adevăr un amestec de zahăr, coloranți alimente și suc de legume. Dacă iau de iaurt să conțină fructe, verificați eticheta. Fructele ar trebui să fie unul dintre primele elemente enumerate ca ingredient, înainte de zahăr sau orice conservanți. Dacă nu vedeți fructe pe etichetă, fructul este probabil fals.
  • Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 6
    2. Abordați iaurtul non-grăsime cu prudență. Grăsime în iaurt nu este întotdeauna un lucru rău. Corpul dvs. are nevoie de grăsimi sănătoase pentru a prospera. Este, în general, sănătos să cumpărați iaurt între 1 și 2% conținut de grăsimi. Fiți atenți cu iaurturile cu conținut scăzut de grăsimi, deoarece o mulțime de iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi adaugă aromă adăugând o mulțime de zahăr. Verificați întotdeauna eticheta.
  • Dacă alegeți iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, mergeți la iaurt care este aromat cu fructe proaspete peste zahăr.
  • Imagine intitulată Cumpărați cea mai sănătoasă iaurt Pasul 7
    3. Stați departe de iaurturile tratate termic. Iaurturile tratate cu căldură Îndepărtează o mare parte din bacteriile bune din iaurt. Bacteriile din iaurt nu sunt rele, iar lucrurile ca probiotice fac iaurtul sănătos. Iaurtul tratat termic nu este, în general, la fel de sănătos ca și alte soiuri. Ar trebui să spună undeva pe eticheta iaurtului dacă a fost tratată termic.
  • Dacă sunteți intolerant la lactoză, fiți deosebit de atenți la iaurturile tratate termic. Oamenii intoleranți la lactoză au un timp greu digestic de iaurturi tratate termic.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea unui tip de iaurt
    1. Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt pas 8
    1. Alegeți iaurtul grecesc pentru proteine. Dacă utilizați iaurt pentru un impuls de proteine, iaurtul grecesc este probabil cea mai bună opțiune. Iaurtul grec tinde să aibă o proteină mai mare și este, de asemenea, mai mică în zahăr.
    • Cu toate acestea, iaurtul grecesc nu are prea mult calciu. Iaurtul Skyr islandez are atât niveluri ridicate de proteine ​​cât și de calciu. Dacă vă uitați la proteine ​​și calciu, mergeți pentru iaurtul Skyr.
    • Multe iaurturi grecești au aproximativ 6 grame de proteine ​​per container de 15 uncii.
  • Imagine intitulată Cumpărați cea mai sănătoasă iaurt Pasul 9
    2. Cântărește beneficiile iaurtului simplu. Iaurtul simplu este, de obicei, cel mai bun nutrițional. Are doar două ingrediente și nu este îndulcit ca alte iaurturi. În timp ce iaurtul simplu este mai acru decât dulce, îl puteți amesteca cu lucruri precum fructe și granola sau îl folosiți în smooturi.
  • Lucruri precum afinele, căpșunile, mangourile și alte fructe pot adăuga aromă la iaurt simplu.
  • De asemenea, puteți adăuga iaurt simplu la un smoothie, adăugând textura la smoothie cu iaurt în timp ce aruncați în fructe și legume verzi.
  • Imagine intitulată cumpăra cea mai sănătoasă iaurt Pasul 10
    3. Aromă de iaurt pe cont propriu. În timp ce iaurturile aromate au mai mult gust, ceea ce poate face pentru o gustare mai bună, conținutul de zahăr poate fi foarte mare. Dacă doriți să adăugați aromă la iaurt, este mai sănătos să cumpărați iaurt simplu și să o aruncați cu ingrediente naturale.
  • Cea mai bună opțiune este să adăugați propriul fruct proaspăt la iaurt. Acest lucru ține iaurtul natural și sănătos.
  • De asemenea, puteți să-l înghiți cu sirop natural de arțar sau cu miere.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar