Cum de a îngheța fasolea alergătorului

Adesea confundată pentru un tip de fasole verde, fasolea alergătorului sunt de fapt o plantă complet diferită, ceea ce înseamnă că au propriile lor modalități unice de a fi pregătiți, gătite și stocate. Cum ar fi fasolea verde, cu toate acestea, cel mai bun mod de a îngheța porțiunea dvs. neutilizată este să le blocheze pentru a bloca umiditatea. Începeți prin spălarea fasolei în apă rece și îndepărtați tulpinile și corzile fibroase din fiecare pod. Fierbeți fasolea timp de 3 minute, apoi uscați-le cu mâna și separați-le în saci de congelator etanș. Când sunt stocate corect, acestea ar trebui să păstreze până la un an.

Pași

Partea 1 din 3:
Spălarea și tăierea fasolei
  1. Imagine intitulată Free Fasole Runner Pasul 1
1. Clătiți fasolea sub un curent de apă rece. Așezați fasolele de alergare proaspătă într-un strat de colorant sau fir și le conduceți sub robinet pentru a spăla murdăria și resturile libere. Agitați periodic fasolea cu mâna, pentru a vă asigura că apa ajunge la fiecare parte. Când ați terminat, lăsați excesul de apă să se scurgă complet din colander complet.
  • O clătire aprofundată este, de asemenea, utilă pentru a pleca cu urme de insecte, îngrășăminte sau substanțe chimice, care se găsesc adesea pe legume proaspăt.
  • Imagine intitulată Freeze fasole Pasul 2
    2. Îndepărtați capetele de pe fasole. Adunați o mână de fasole și liniați-i la capăt la capăt la placa dvs. de tăiere. Apoi, folosind un cuțit ascuțit de bucătărie, tăiați tulpina fibroasă și aruncați-le. Repetați procesul de tăiere pentru toate fasolele pe care le planificați pe îngheț.
  • Eliminați numai /2 Inch (1.3 cm) de la fiecare capăt, astfel încât încă mai există o mulțime de fasole comestibile.
  • Imagine intitulată Fasole Freeze Runner Pasul 3
    3. De-coarde pods de fasole. Ca multe alte soiuri de fasole, podii de fasole runner sunt ținute împreună printr-un șir dur care rulează în mijloc. Puteți scoate acest șir prin lovirea acestuia de la un capăt și tragându-l o singură mișcare ușoară. Asigurați-vă că eliminați întregul șir sau ați putea sfârși să-l mestecați mai târziu.
  • Corzile de pod vor începe de obicei să vină singuri atunci când tăiați tulpinile. Dacă nu, este posibil să trebuiască să le faceți cu unghiul.
  • Încercați să nu pierdeți niciun fel de șiruri. Obținerea lor blocată în dinți nu este o experiență plăcută.
  • Imagine intitulată Freeze fasole Pasul 4
    4. Tăiați fasolea de alergător în 1-2 inci (2.5-5.1 cm) bucăți. Dacă aveți tendința de a tăia sau sparge fasolea în segmente mai mici, făcându-l înainte de a le pune în depozit vă va economisi timp mai târziu. Utilizați tăieturi curate și precise pentru a reduce fasolea la o dimensiune uniformă. Mulți bucătari preferă piesele pătrate sau în formă de diamant pentru fasole cu poduri largi, plate, cum ar fi alergătorii.
  • Evitați să le tăiați prea mici sau vor fi mai susceptibile de a rămâne împreună atunci când sunt înghețate.
  • Odată ce ați pretut-o fasolea, veți putea să le scoateți din spațiu, să-i eliberați într-o oală de apă și să le gătiți la o finisare aromatică, fără a fi nevoie să le pregătiți.
  • Partea 2 din 3:
    Blancând fasolea
    1. Imagine intitulată Freeze fasole Pasul 5
    1. Aduceți o oală de apă la o fierbere mică. Încălziți apa până când începe doar să bubble, apoi ajustați temperatura pentru ao menține constant. Vrei ca apa Blaning să fie suficient de fierbinte pentru a hidrata și înmuia alergătorii, dar nu atât de fierbinte încât le gătește prea repede.
    • Asigurați-vă că oală pe care o utilizați este suficient de mare pentru a ține toate fasolele pe care doriți să le înghețați. Dacă pregătiți o recoltă deosebit de mare de fasole proaspete, este posibil să aveți nevoie să le influențezi în loturi separate.
    • Adăugarea unui vârf de sare la apa Blancă poate ajuta, de asemenea, să păstreze mai multă fasole alergătoare.
  • Imagine intitulată Freeze fasole Pasul 6
    2. Se fierbe fasolea pentru 3 minute. Aruncați fasolea în oală o mână la un moment dat și dați-le o agitație. Setați un cronometru timp de 3 minute și lăsați oala descoperită. La sfârșitul acestei perioade, fasolea ar trebui să pară verde și verde strălucitor.
  • După cum se fierbe fasolea, vor lua umiditate, ceea ce îi va permite să înghețe cu ușurință.
  • Păstrați un ochi asupra culorii și texturii alergătorilor, pe măsură ce vă alimentați. Dacă arată excepțional întuneric sau moale, pot fi în pericol de suprasolicitare.
  • Imagine intitulată Freeze Fasole Runner Pasul 7
    3. Răciți fasolea în apă rece timp de 1-3 minute. Opriți dulapul și scurgeți apa clocotită din pot. Scufundați fasolele de alergător într-un castron separat umplut cu părțile egale apă și gheață pentru a neutraliza căldura apei clocotite. Alternativ, le puteți transfera înapoi la colander și le puteți rula direct sub robinet.
  • Plasarea fasolei în apă rece imediat după ce blanching-le va opri procesul de încălzire și le va împiedica să gătească efectiv. De asemenea, va reduce temperatura lor treptat în pregătirea pentru îngheț.
  • Imagine intitulată Free Freeze Runner Pasul 8
    4. Pat fasolea uscat. Scoateți fasolea din baia de gheață sau de la colander și se toarnă pe un strat de prosoape de hârtie pliate. Da-le ușor de mână pentru a absorbi cât mai mult de umiditate rămasă ca tine. După aceea, lăsați-i să finalizeze uscarea cu aer timp de 5-10 minute.
  • Uscătorul fasolea sunt atunci când intră în congelator, cu atât sunt mai puțin probabil că sunt de a forma cristale de gheață.
  • Aveți grijă să nu distrugeți sau să rupeți fasolea în timp ce vă uscați. Ar putea fi puțin moale de la Blangeing.
  • Partea 3 din 3:
    Ambalarea și depozitarea fasolei
    1. Imagine intitulată Freeze fasole Pasul 9
    1. Înghețați fasolea pe o foaie de coacere înainte de a le sacrifica (opțional). Bucăți mici de alimente sunt predispuse la aglomerare atunci când toți sunt aruncați în același recipient împreună. O modalitate în jurul valorii de aceasta este să se întindă și să-i răcească pe alergători pe o altă suprafață. După aceea, puteți să le faceți o pâlnie într-o pungă de congelator și să le îndepărtați fără să vă faceți griji că au ieșit într-o singură bucată mare.
    • Așteptați până când fasolea se întărește cu atingerea înainte de a le consolida într-un singur recipient. Acest lucru va dura în mod obișnuit 20-30 de minute, deși le puteți lăsa în congelator până când sunt complet înghețate, dacă preferați.
  • Imagine intitulată Fasole Freeze Runner Pasul 10
    2. Așezați fasolea blanchetă în pungi de congelator din plastic. Odată ce fasolea au avut timp suficient de uscat, pot merge direct în recipientul de depozitare. Umpleți fiecare pungă aproximativ ¾ de drum plin, lăsând aproximativ 1 inch (2.5 cm) de spațiu cap în partea de sus. Apăsați sacii de pe ambele părți pentru a stoarce ușor aerul în exces, apoi sigilați-le.
  • Verificați pungile de congelator pentru găuri, împărțiți, sigilii rupte și alte semne de deteriorare înainte de a le închide.
  • Dacă sunteți scurt pe saci de stocare, un container de plastic mare, care se va afirma, cu un capac de blocare, va face și truc.
  • Pentru o pregătire mai convenabilă, luați în considerare împărțirea fasolei în porțiuni precise și îmbinați-le în folie de plastic în fiecare pungă sau container individual.
  • Imagine intitulată Freeze Runner Fass Pasul 11
    3. Etichetați pungile cu conținutul și data. Scrieți numele articolului și luna curentă undeva în vizualizare simplă pe fiecare sac. În acest fel, veți putea urmări cât timp au fost în depozit. Păstrați etichetele îndreptate spre partea frontală a congelatorului, astfel încât să le puteți verifica dintr-o privire.
  • Nu este nevoie să obțineți prea specific cu data, deoarece fasolea alergătorului și legumele similare vor dura mai multe luni în congelator.
  • Imagine intitulată Freeze Runner Fass Pasul 12
    4. Păstrați fasolea pentru până la un an. Vor avea cea mai bună aromă și textură dacă sunt folosite în termen de 3-4 luni. Cu toate acestea, conținutul lor ridicat de apă împreună cu împrejurimile lor frigidei înseamnă că nu vor merge niciodată rău, deci ești liber să le păstrezi să renunțe până când ai nevoie de ei. Asigurați-vă că utilizați fasolea în ordinea în care le-ați pus în depozit.
  • Atunci când se gătește, fasolea congelată ar trebui să păstreze cea mai mare parte a aromei și texturii lor originale.
  • Imagine intitulată Free Fasole Pasul 13
    5. Feriți-vă pentru arderea congelatorului. Aruncați alergătorii înghețați dacă încep să crească sau să ia o culoare plictisitoare sau dacă bucățile mari de gheață au început să se formeze pe ele în interiorul sacului. În mod similar, veți dori să o jucați în siguranță și să aruncați pungi care prezintă semne de daune după ce au fost plasate în congelator. Când este expus direct la frig prea mult timp, gustul și textura fasolei vor fi efectiv ruinate.
  • Fasolea de alergare blanșă este mai probabil să ardă congelator dacă nu le uscați cu atenție înainte de a le împacheta.
  • Este o idee bună să înlocuiți fasolele de alergare care au fost înghețate mai mult de un an cu un lot nou, chiar dacă ei încă arată comestibil. După suficient timp, bacteriile pot începe să se scurgă încet, făcându-i nesigure să mănânce.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Pentru a vă asigura că acestea vor dura, asigurați-vă că ați ales exemplarele cele mai ferme și mai ecologice pentru înghețare. Treceți de fasole care sunt scârțâiți sau browning.
  • Fasolele de alergare pot fi, de asemenea, înghețate pentru perioade mai scurte de timp fără BLANCHING, de obicei în jur de 5-6 luni.
  • Nu dezghețați fasolea de alergător înghețată înainte de a le găti. Acest lucru îi va face să fie soggy.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pungă de congelator din plastic de dimensiuni de galon sau container de plastic refirmat
    • Strainer de sârmă
    • O ghicitație mare de gătit
    • Castron mare
    • Cuțit de bucătărie ascuțită
    • Bord de tăiere
    • Fișa de copt (opțional)
    • Servețele de hârtie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar