Cum să gătești fasole renală

Fasolea de rinichi, cunoscuti si ca Rajma, sunt o capsoara din bucătăria indiană și de la bucătăria occidentală. Beanul rental roșu poate fi gătit în supe, chilis și curry, folosit în salate și mâncăruri pe bază de orez, făcându-l o alternativă de carne de proteină și de vitamine sau un element recomandat în sine. Dacă doriți să învățați în mod corespunzător fasole de rinichi uscate, puteți învăța pașii necesari, precum și ce să faceți cu ei când sunteți prin.

Pași

Partea 1 din 2:
Gătit fasole de rinichi uscate
  1. Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 1
1. Înmuiați boabele de rinichi uscate în apă rece timp de 8-12 ore. Fasolele de rinichi uscate trebuie să fie înmuiate în apă înainte de a fi fierte și gătite. Pentru cele mai bune rezultate, înmuiați fasole într-o oală plină de apă rece peste noapte la temperatura camerei.
  • Este o idee bună să sortați prin fasole înainte și să le clătiți, să îndepărtați praful, sedimentele sau pietricele mici care ar fi putut fi amestecate. Clătirea lor într-o colander este de obicei bine.
  • Fără înmuierea și gătitul bine, boabele de rinichi conțin fitoemageglutinină, cunoscută și sub denumirea de lectină de fasole de rinichi, care provoacă primejdie gastrică. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fie gătite cel puțin 30 de minute, la fierbere.
  • Dacă nu aveți timp să vă bucurați de fasole peste noapte, puteți face și metoda de accelerare. Aduceți fasole uscată la fierbere, apoi opriți căldura și lăsați-i să se înmoaie timp de aproximativ 2-3 ore. Aruncați apa de înmuiere și gătiți în mod normal.
  • 2. Alegeți o metodă de gătit. Fasolele sunt probabil cele mai frecvent gătite prin fierberea lor într-o oală de apă curată, pe vârful aragazului, pentru câteva ore. Există o varietate de modalități de a găti fasole, însă, în funcție de ceea ce aveți la dispoziție.
  • O altă metodă tradițională și rapidă este de gătit fasole de rinichi într-un aragaz sub presiune. Înmuiați fasolea în mod normal și blocați capacul în poziție, apoi urmați instrucțiunile pentru aragazul dvs. de presiune particular.
  • Fasolea de rinichi conserve nu trebuie să fie gătite. Le puteți adăuga în orice rețetă care solicită fasole fără a le găti.
  • 3. Simmer fasole ușor timp de 1-2 ore. După înmuierea fasolei, le clătiți bine în apă proaspătă și acoperiți fasolea cu suficientă apă curată pentru a le acoperi cu aproximativ 2-3 inci. Apoi, acoperiți vasul și aduceți apa până la fierbere, scăzând imediat temperatura și descoperiți vasul când apa începe să se fierbe. Gătiți fasole la un fiert foarte blând. Vrei o oală de fasole abia să se miște, așa că vor găti în mod egal și cât mai bine posibil.
  • Gatiti vasul cu capacul, dar usor ajar, daca vrei un vas cremos de fasole, si sa gatiti descoperit pentru fasole firma.
  • Verificați fasolea după 45 de minute, trăgând câteva ieșiri și strângeți-le între degete sau încercați să mestecați unul. După un timp, ele ar trebui să fie moi și cremoase. Când au ajuns la consistența dorită, îndepărtați-le din căldură.
  • Se amestecă fasolea periodic pentru a le transforma, asigurându-se că vor găti în mod egal și temeinic și să se asigure că nivelul apei rămâne peste nivelul fasolei cât mai mult posibil.
  • Fasolea a gătit un fiert de rulare va găti, dar se vor despărți foarte repede și vor deveni mușchi și mângâieri decât fasolea mai încet și mai ușor. Dacă doriți, puteți continua să gătiți fasole atâta timp cât doriți, pentru a obține textura pe care o căutați. Boabele de fasole sunt minunate pentru dips, curry și o mulțime de alte feluri de mâncare.
  • 4. Scoateți spuma de pe partea superioară a vasului, periodic. În timp ce bucătar de fasole de rinichi, veți observa o spumă gri-roșcat începe să apară pe partea de sus a vasului. Asta este gătitul de lectină, iar cel mai bun lucru de făcut este să-l îndepărteze periodic cu o lingură și o aruncați prin clătirea de scurgere.
  • 5. Adăugați sare și sezon când fasolea este aproape moale. Este foarte important să gătești fasolea uscată, sau fasolea va dura mult mai mult pentru a găti și ar putea să nu gătească deloc deloc. În timp ce unele soiuri de fasole vor dura mai mult decât altele, unele soiuri (cum ar fi Garbanzo fasole) nu vor fi niciodată complet gătite dacă sunt gătite în apă sărată.
  • În orice moment în procesul de gătit, puteți adăuga legume aromatice tocate. Dacă rețeta dvs. solicită în cele din urmă ceapa, usturoiul, morcovii sau alte legume, le puteți adăuga pentru a le înmuia în orice moment. Dacă doriți legumele firmer, adăugați-le mai târziu în procesul de gătit. Mai moale, adăugați-le mai devreme.
  • De asemenea, este obișnuit să adăugați un cot de ham sau un os de porc de un anumit tip la o oală de fasole, pentru aromă adăugată. Acest lucru este deosebit de obișnuit pentru orez și fasole, descris în secțiunea următoare.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 6
    6. Tensionați apa de pe fasolea gătită, dacă este necesar. Fasolea sunt oarecum variabile în timpul de gătire. De obicei, este obișnuit să adăugați un pic de apă în timp ce fasolea se îndepărtează, pentru a le păstra în mod egal. Acest lucru poate duce la faptul că există o apă rămasă când se fac fasolea.
  • Regula generală a degetului mare este de a adăuga trei cești de apă pentru fiecare ceașcă de fasole uscată pe care o adăugați la pot. Acest lucru ar trebui să se încheie teoretic cu o oală de fasole gătită și fără apă.
  • Este, de asemenea, comun să salvați cea mai mare parte a lichidului în pot, ceea ce poate face pentru o sos frumos. În funcție de ceea ce faci cu fasolea, nu va trebui întotdeauna să o strângă.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând mâncăruri de fasole de rinichi
    1. Imagine intitulată fasole de rinichi de bucătar Pasul 7
    1
    Face fasole roșie și orez. Fasole roșie și orez sunt un fel de mâncare Cajun clasic, care este picant, consistent și ieftin să facă. Este perfect pentru toate tipurile de add-in-uri, ceea ce înseamnă că este o rețetă ușoară pentru a vă schimba gusturile. Pentru o versiune de bază:
    • Sauté o ceapă roșie tocată, două cuișoare de usturoi, două tulpini de țelină și un ardei de clopot tocat într-o oală cu un ulei de măsline. Se amestecă aproximativ o jumătate de kilogram de fasole de rinichi gătite. Alternativ, ați putea adăuga aceste legume la fasolea de rinichi în timp ce gătește, așa cum este descris mai sus.
    • La acest amestec, adăugați 2.5 cești de apă, o ceașcă de orez alb și o șuncă, dacă se dorește. Aduceți amestecul la fierbere, reduceți căldura la scăzut și fierbeți timp de 20 de minute, acoperită, până când orezul este făcut. Sezon cu sare, piper, cayenne și sos fierbinte, la gust. Garnitură cu Cilantro tocat.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 8
    2
    Face salata de fasole. Fasolele de rinichi fac pentru o salată excelentă și simplă, care este o parte minunată la orice grătar sau cookout. După gătire fasole de rinichi înainte de timp, încercați următoarea rețetă de salată de fasole:
  • Se amestecă o ceașcă de fasole de rinichi cu o singură ceașcă de fasole Garbanzo, o ceașcă de fasole neagră, o ceașcă de piper de clopot tocat și o jumătate de ceașcă de ceapă verde tocată.
  • Rochie fasolea în trei linguri de oțet de vin roșu, două linguri de ulei de măsline, o linguriță de zahăr, o linguriță de suc de lămâie și sare și piper la gust. Lăsați să stea în frigider peste noapte, apoi se amestecă bine și serviți frigul.
  • Orice pansament de salate comercial pe bază de ulei ar face pentru o substituție fină pentru oțet și ulei de măsline, dacă preferați. Pansamentul de salată italiană lucrează frumos.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 9
    3. Face rajma curry. Pe măsură ce gătiți o oală de fasole renală, adăugați ceapa, usturoiul și alte legume aromatice pentru a începe baza pentru această rețetă indiană delicioasă și simplă. Rajma este o capse, de obicei servită cu roti sau alte pâine plate. După gătit o oală de fasole renală, într-o tavă separată:
  • Sautee o ceapă albă tocată, trei cuișoare de usturoi și o bucată de ghimbir rasă în unele ghee. La aceasta, adăugați trei roșii mici, tocate, o linguriță de semințe de chimen și o lingură de coriandru sol, o jumătate de linguriță de pulbere de turmerică și o linguriță de pulbere de chili roșii.
  • Adăugați fasolele de rinichi direct în baza de roșii. Adăugați 2-3 cești de apă sau utilizați lichidul din fasolea gătitului pentru a ajuta la îngrozitor. Gătiți la căldură scăzută, descoperită, timp de 30-40 de minute. Sezon cu sare, piper și o linguriță de Garam Masala. Servi cu orez, roti sau naan, și superior cu cilantro tocat și var.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 10
    4
    Face chili. O fasole super-comună de fasole în Statele Unite este de a le folosi într-un chili. Orice varietate de chili preferați, fasolea de rinichi fac un plus minunat (cu excepția Texasului, unde se încruntă). Pentru a face un chili de bază:
  • Maro un kilogram de carne de vită de masă slabă într-o oală, adăugând o ceapă albă tocată, trei cuișoare de usturoi tocată și 3-4 linguri de pulbere de chili roșii. Acoperiți cu 3-4 cești de apă și adăugați 2 cani de fasole de rinichi gătite. Simmer pe scăzut, descoperit, timp de 1-2 ore. Sare, piper și sos fierbinte la gust.
  • Alte completări bune includ Garbanzos, fasole neagră, porumb și taitei de macaroane. Chili merge bine cu tortilla, pâine de porumb și cartofi coapte.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 11
    5. Face o supă de fasole. Supa de legume de bază poate fi ridicată cu adăugarea de fasole renală. Dacă încercați să faceți o cină, care va șterge cabinetul, o supă de legume este o opțiune excelentă și una pe care o puteți biciui cu o varietate de ingrediente. Pentru o versiune de bază, încercați acest lucru:
  • Într-o oală, sauté o ceapă tocată și unele usturoi în ulei de măsline. Adăugați 1-2 morcovi tăiați și o ceașcă de cartofi albă tocați. Adăugați 2-3 cesti de carne de pui / vegetal sau apă și fierbere. Adăugați orice legume pe care le aveți la îndemână: conservate, fasole verde congelate sau proaspete, porumb și o ceașcă de fasole renală. Sezon cu busuioc tocat, sare și piper la gust.
  • Imagine intitulată Fasole de rinichi de bucătar Pasul 12
    6. Doar mâncați-le ca o farfurie laterală. Sărat și condimentate cu un pic de piper Cayenne, fasolea de rinichi fac pentru un fel de mâncare frumos pe cont propriu. Fasolele renale sunt ridicate în vitamina C, folada, fibre, potasiu și proteine.
  • Aveți nevoie de o masă rapidă? Pregătiți o oală de fasole și o tigaie de Pâine de porumb. Ușor și gustos.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fasolele de rinichi sunt foarte gustoase în Nachos.

    Avertizări

    Este foarte important să înmuiați bine fasolea înainte de a le găti pentru a evita distresul intestinal. Nu încercați să gătiți și să mâncați fasole uscată fără a le îmbogăți și schimbarea apei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar