Cum să gătești fasole roșii de rinichi

Fasolele roșii primesc un rap rău în peisajul culinar de astăzi. Mai degrabă decât a fi bland, alimentele neinteresante sunt deseori descrise ca, fasolea sunt de fapt un tratament nutritiv, de umplere - când sunt făcute dreptate. Cu câteva rețete ușoare în repertoriul dvs., puteți transforma o ceașcă sau două fasole roșii și câteva laturi într-o masă de primă clasă. Cel mai bine, veți face acest lucru ieftin, deoarece fasolea costă o fracțiune din ceea ce fac carne și alte legume.

Ingrediente

Rețetă de boabe uscate

  • Trei cești de fasole roșii roșii uscate
  • Apă
  • Sarat la gust)
  • Două (2) cuișoare de usturoi (opțional)
  • O jumătate (1/2) ceapă albă, tocată (opțional)
  • Două (2) morcovi mari, tocați (opțional)
  • Una (1) frunze de bay tocped (opțional)

Pași

Metoda 1 din 3:
Gătit fasole uscată
  1. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 1
1. Sortați și spălați fasolea. Fasolea uscată se numără printre alimentele cele mai hrănitoare și la prețuri accesibile pe care le veți găsi în magazinul dvs. local de bacanie. Cu toate acestea, ei necesită o mică muncă suplimentară înainte de a putea începe să le gătești. Începeți prin vărsarea fasolei pe o suprafață plană și căutați orice care sunt scârțâiți sau decolorați. Aruncați aceste fasole (și, dacă le găsiți, orice roci mici).
  • Apoi, lăsați-vă fasolea în filtru și clătiți-le ușor sub puțină apă curentă. Acest lucru vă ajută să eliminați orice imperfecțiuni mici sau particule de murdărie pe care le-ați pierdut.
  • Procesul de gătit fasole este, de fapt, același, indiferent cât de mult gătiți imediat. Restul acestei secțiuni va presupune că gătiți 1 liră sterlină de fasole (aproximativ 3 cani uscate sau 6-7 cani când sunt gătite), care va hrăni cu ușurință patru sau cinci persoane.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 2
    2. Dacă puteți, înmuiați fasolea peste noapte. Aruncați fasolele clătite și sortate într-o oală mare de sobă, acoperiți-le cu un centimetru de apă și le-ați așezat în frigider peste noapte. Ei vor înmuia ușor și vor absorbi o parte din apă până în ziua următoare. Ele pot apărea mai mari și oarecum încrețite. Asta este normal.
  • Acest lucru nu este esenţial, Dar este întotdeauna o idee bună dacă aveți timp. Lăsând boabele să se înmoaie să-și scurteze timpul de gătire, să-i ajuți să gătească mai uniform și să-i facă mai ușor de digerat. În plus (nu există nici o modalitate frumoasă de a spune acest lucru), fasolea înmuiată tind să provoace mai puțin flatulență.
  • Imagine intitulată gătit fasole rinichi roșu pas 3
    3. Aduceți fasolea la fierbere. Dacă lăsați fasolii să se înmoaie peste noapte, trageți-le din frigider, scurgeți-le și re-acoperiți cu un centimetru de apă. Dacă nu vă înmuiați fasolea, transferați-le direct la aragaz. Încălziți "Înalt" până când apa ajunge la o fierbere moderată.
  • Dacă este necesar, puteți păstra apa de la spumare sau fierbere prin adăugarea unei linii de ulei de legume sau de măsline.
  • Dacă utilizați usturoiul, ceapa și alte ingrediente opționale de mai sus, adăugați-le în apă de îndată ce începeți încălzirea vasului.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 4
    4. Reduceți căldura și lăsați fasolea să se fierbe. De îndată ce fasolea ajung la o fierbere sănătoasă, întoarceți căldura "Scăzut." Se fierbe ar trebui să se reducă la un fiert blând. Se amestecă ușor. Lăsați fasolea pe piatră cu capacul (dar înclinat pentru a permite aburul să scape).
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 5
    5. Începeți verificarea pentru a fi făcută după o oră. Fasolea uscată aproape întotdeauna lung Timpul de gătit. Puteți să amestecați fasolea ocazional la fiecare 15 minute, dar nu vă așteptați ca acestea să fie aproape de aproape de cel puțin o oră. În acest moment, puteți verifica fasolea luând unul în mâinile dvs. și zdrobiți-l (după ce a răcit, desigur). Nu mâncați fasole roșii de rinichi care sunt crude sau evident substante. Acest lucru poate provoca o afecțiune temporară similară otrăvirii alimentare (vezi "sfaturi" de mai jos).
  • Dacă fasolea sunt chiar puțini "crocant," Nu sunt terminate. Vrei fasole care sunt complet netede și moi - această textură ar trebui să fie aproape "cremoasă."
  • Fii răbdător. Un lot de fasole uscată poate dura oriunde de la unu până la patru ore pentru a găti complet. Rezista tentației de a manevra căldura - acest lucru îi va face să gătească inegal.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 6
    6. Adăugați o mică sare când fasolea sunt ușor de licitație. De îndată ce observi că fasolea începe să-și piardă unele dintre ele "crocant" textura, adăugați câteva lingurițe de sare în apă. Acest lucru va da fasolei un gust plăcut savuros.
  • Asigurați-vă că tu nu Adăugați sarea înainte de acest punct. Adăugându-l înainte ca fasolea să înceapă să se descompună, va prelungi timpul de gătit și face ca fasolea să gătească inegal.
  • Imagine intitulată Cook Fasole roșu rinichi Pasul 7
    7. Răciți și depozitați fasolea. Continuați agitarea și degustarea fasolei la fiecare 10 până la 15 minute. Când fasolea par să aibă o textura moale fără un indiciu de "Crunchiness," Sunt gata să mănânce! Lăsați fasolii să se răcească în lichidul de gătit, apoi să servească sau să transfere la frigider (păstrând fasolea în lichidul lor).
  • Dacă credeți că fasolea este în special apoasă, puteți să scurgeți niste a lichidului, dar încercați să evitați să se topească totul. Lăsarea fasolei în lichidul lor de gătit ajută la menținerea texturii și aromei lor (plus, lichidul în sine este aromat și plin de nutrienți). Puteți chiar să o utilizați ca o bază nutritivă pentru supe.
  • Utilizarea unui aragaz sub presiune

    1. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 8
      1. Pregătiți fasolea pentru gătit ca mai sus. Gătit într-un aragaz sub presiune (sau un aragaz lent, potul de croșelă etc.) este, în principiu, la fel ca procesul de top a aragazului, dar cu câteva schimbări minore. Veți dori să începeți cu exact aceiași pași, cât doriți de mai sus: sortați și spălați fasolea, apoi acoperiți-le cu apă și lăsați-i să se înmoaie peste noapte dacă aveți timp.
    2. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 9
      2. Puneți fasole și apă în aragazul sub presiune. Dacă ați înmuiat fasolea peste noapte, scurgeți apa de înmuiere și adăugați fasolea la aragazul sub presiune. Dacă nu, adăugați fasolea direct. Acoperiți fasolea cu aproximativ un centimetru de apă. Nu umpleți aragazul mai mult de jumătate.
    3. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 10
      3. Se încălzește la presiune ridicată. Asigurați capacul și plasați aragazul sub presiune pe aragaz peste căldură medie-mare. Odată ce atinge o presiune ridicată, reduceți tolowul de căldură pentru a menține presiunea. Dacă utilizați un aragaz electric, setați-l pur și simplu la setarea de înaltă presiune.
    4. Dacă includeți garnitura și legumele opționale, adăugați-le înainte de a fixa capacul.
    5. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 11
      4. Conta pe un timp mult mai rapid de gătit. Aragazii de presiune Cotați fasole foarte rapid în comparație cu gătitul de gătit obișnuit. Cele mai multe rețete necesită oriunde între 22 și 30 de minute de timpul de gătire. Poate doriți să verificați pentru aproximativ 20-22 de minute și să ajustați timpul de gătire în consecință.
    6. Când fasolea se termină, eliberați presiunea sub apă rece, apoi scurgeți și clătiți fasolea.

    Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Folosind fasole de la o cutie
    1. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 12
    1. Verificați dacă fasolea este simplă sau aromată. Comparativ cu fasolea uscată, Conserve de fasole sunt o pungă mixtă. Unele cutii conțin fasole care sunt "simplu" cu excepția fluidului de conservare pe care îl stau în. Alte cutii conțin fasole care stau într-un sos. Unele cutii conțin chiar fasole care sunt menite să fie încălzite și mâncate pe cont propriu. O verificare rapidă a etichetei ar trebui să vă spună ce tip de fasole pe care îl aveți.
    • Când aveți îndoieli cu privire la modul de utilizare a fasolei conservate, verificați partea din spate a etichetei. Mulți vor include retete de probă și sugestii de servire.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 13
    2. Rinse fasole simple. Fasolea conservată de obicei vin, de obicei, într-o saramură clară și subțire. Acest lucru funcționează bine pentru păstrarea lor proaspătă și este perfect sigur să mănânci, dar poate gusta neplăcut "artificial." Tot ce este nevoie pentru a scăpa de această substanță brută este de a vărsa conținutul canalului într-un filtru și clătiți-le cu apă rece timp de câteva secunde.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 14
    3. Încălziți fasolea într-o cratiță sau cuptor cu microunde. Fasolea conserve vin pre-gătite, deci tot ce trebuie să faceți este să le încălziți. Dacă utilizați fasole simple pe care tocmai le-ați clătit, adăugați o cantitate mică de apă în container Încălziți fasolea. Dacă utilizați fasole într-un sos, puteți, de obicei, să încălziți fasolea în lichidul lor fără nici o muncă suplimentară. Dacă utilizați un cuptor cu microunde, asigurați-vă că încălziți fasolea într-un recipient cu microunde, cum ar fi un castron ceramic sau de sticlă (mai degrabă decât un metal sau unul din plastic).
  • Dacă faceți camping, puteți găti o cutie de fasole-in-sos direct în canalul său. Deschideți pur și simplu partea de sus a poate și puneți-o cu grijă peste focul de tabără. Acest lucru este mai ușor dacă groapa dvs. de foc are un grătar metalic, dar dacă nu, puteți să echilibrați pe o stâncă lângă marginea focului. Fii atent - va deveni foarte fierbinte.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 15
    4. Alternativ, adăugați fasole simple la alte rețete. Deoarece fasolele conservate sunt deja gătite, este ușor să le folosiți în alte rețete. Dacă aceste rețete necesită gătit, adăugați fasolea la sfârșitul procesului de gătit, astfel încât acestea să nu se comporte. Pentru rețete reci, puteți folosi de obicei fasole conserve ca-este.
  • În secțiunea de mai jos, veți găsi câteva sugestii de rețete pe care le puteți utiliza fasole rinichi roșii în. Cu excepția cazului în care a fost observat, puteți utiliza fasole uscate gătite sau fasole de conserve simple interschimbabil.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Rețete sugestii
    1. Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 16
    1. Încercați să faceți fasole roșie și orez. Acest fel de mâncare clasică de sud este consiliată, gustoasă și umplutură. Proteina și fibra în pereche de fasole cu carbohidrații din orez pentru a face o masă care este complet satisfăcătoare pe cont propriu. Cu toate acestea, puteți servi, de asemenea, cu gumbo, jambalaya sau cârnați picant pentru o adevărată sărbătoare adâncă de sud!
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 17
    2. Încercați să faceți acest lucru Chili. Această tocană populară, picantă, este probabil cea mai faimoasă rețetă pentru utilizarea fasolei roșii din lume în lume. În mod tradițional servit cu carne ("con"), Chili poate fi servit în moduri practic nesfârșite. Încercați-l cu un sortiment de legume pentru un tratament vegetarian sau o pereche cu o porție de porumb de porumb pentru un vas de frontieră clasic american.
  • Dacă utilizați fasole uscate pentru această rețetă, veți dori să le gătiți până când sunt cea mai mare parte a modului de făcut pe cont propriu, apoi le transferați la potul de chili cu ingredientele lichide. Acest lucru îi împiedică de la supra-sau de a găti. Dacă utilizați fasole conserve, adăugați-le în apropierea sfârșitului procesului de gătit.
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 18
    3
    Încercați să faceți supă de fasole. Supa de fasole este delicioasă, nutritivă și ușor de făcut - tot ce aveți nevoie sunt fasole, apă și legumele și condimentele preferate pentru a face o masă completă. De asemenea, puteți adăuga șuncă (sau aromă de șuncă) pentru o combinație clasică, deși cârnați, pui, carne de vită și alte mese funcționează la fel de bine. Nu este "dreapta" mod de a face supă de fasole, deci nu ezitați să obțineți creativi! Aici este o rețetă minunată pentru a începe.
  • Dacă utilizați fasole uscată, puteți adăuga celelalte ingrediente la pot fasolea gătit imediat ce sunt cea mai mare parte a drumului gătit.
  • Dacă sunteți în căutarea unei inspirații, o cutie de roșii cubate face o mare adăugare la aproape orice supă de fasole. În plus, va face minuni pentru prezentare, transformând apa gri la o portocală maronie plăcută.
  • Imagine intitulată Cook Fasole rinichi roșu Pasul 19
    4. Încercați să faceți o salată de fasole rece. Au câteva tipuri diferite de fasole conserve la îndemână? Scurge-le, spălați-le și le aruncați împreună cu un pic de ulei de măsline și sare pentru o salată scăzută de calorii, care este, de asemenea, o mare sursă de proteine ​​și fibre. Puteți încerca să adăugați ceapa roșie tocată, roșii și porumb pentru a adăuga aromă tangoasă, dar marele salată de fasole este că este de obicei mare pe cont propriu!
  • Imagine intitulată Cook Red Rinichi Fasole Pasul 20
    5. Încercați să faceți A Bean Dip sau Hummus. Făcând un fasole de tip hummus din fasole roșu de rinichi este atât de ușor încât este criminal. Doar adăugați fasolea cu puțină sare, piper și ulei de măsline la un blender sau un procesor de alimente și puls până când aveți o răspândire cremoasă.
  • Dacă te duci mai mult "Hummus-Y" Gustați, adăugați un mic Tahini și suc de lămâie - acestea sunt ingrediente esențiale în Hummus tradițional. Garniți cu piper Cayenne și patrunjel înainte de a servi.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fasole toate gătesc în mod similar, astfel încât instrucțiunile de mai sus se aplică în general alte soiuri, cum ar fi fasole negre și fasole de pinto, de asemenea. Unele fasole pot avea diferențe minore (cum ar fi Garbanzos, care sunt notorii pentru a lua o mulțime de timp pentru a găti).
  • Nu manca boabe de rinichi crud sau grav subestimate. Acest lucru poate provoca uneori o condiție de otrăvire a alimentelor "Roșu otrăvire de fasole rinichi". Deși este rar periculos, poate duce la câteva ore de greață și vărsături.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar