Cum să gătești fasole verde

Fasolele verzi sunt o legume cu conținut scăzut de calorii care conțin cantități mari de fibre, vitamina A, vitamina C, fier și folate.Fasolele verzi primesc adesea un reastru rău pentru că sunt prea ciudate sau Yucky, dar numai pentru că nu au fost gătite corect. Când a fost pregătit calea cea bună, fasolele verzi pot fi clare, delicate și aromă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea și pregătirea fasolei verzi
  1. Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 1
1. Alegeți fasole verde care sunt luminoase și clare. Fasolea ar trebui să se simtă ferm la atingere. Culoarea lor ar trebui să fie chiar, fără spoturi maro sau decolorare. Dacă vă pasă de prezentare, alegeți fasole care arată drept mai degrabă decât strâmb. Dacă veți tăia fasolea în bucăți mai mici, totuși, puteți alege pe cei strâmbi.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 2
    2. Apucați un pachet de fasole și orientați tulpinile în aceeași direcție. Ridica o mână de fasole. Asigurați-vă că toate tulpinile se confruntă în aceeași direcție, apoi atingeți cu ușurință împotriva plăcii de tăiere până la ele.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 3
    3. Tăiați tulpinile cu o singură tăiere. Țineți pachetul împotriva plăcii de tăiere cu mâna dvs. non-dominantă. Țineți un cuțit ascuțit al bucătarului în mâna voastră dominantă și utilizați-l pentru a tăia tulpinile.
  • Puteți lăsa cozile sau le puteți tăia și ea.
  • Repetați acest pas și pasul anterior până când ați tăiat toate fasolele.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 4
    4. Clătiți fasolele verzi în apă rece. Așezați fasolea într-o colandere și clătiți-le cu apă rece. Agitați ușor colanderul pentru a elimina orice exces de apă.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 5
    5. Tăiați fasolea dacă rețeta o solicită. Cele mai multe rețete vă vor cere să părăsiți foaia întregi, dar unele rețete de amestecare vă vor cere să le tăiați mai mici. Citiți reteta cu atenție pentru a afla ce să faceți.
  • Dacă decideți să tăiați fasolea, asigurați-vă că le tăiați cu toată lungimea, altfel nu vor găti în mod egal.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Blanching, aburire și fasole verde fierbere
    1. Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 6
    1. Blanch verde fasole dacă doriți să păstrați culoarea și crânsul lor. Aduceți o oală de apă la fierbere peste căldură medie-mare. Adăugați fasolea și lăsați-le să gătească, descoperit, timp de 4 până la 5 minute. Scurgeți fasolea, apoi plasați-le într-un castron mare umplut cu apă cu gheață. Lăsați fasolea să stea în baia de gheață timp de 4 până la 5 minute înainte de a se scurge și de a le folosi.
    • Dacă doriți să înghețați fasolea, lăsați-le timp de numai 3 minute. Îndepărtați-le în apă rece, uscați-le, apoi înghețați-le în saci cu fermoar.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 7
    2. Fasole verde cu aburi timp de 3 până la 5 minute pentru o masă rapidă și ușoară. Setați un coș de vapor într-o cratiță umplută cu 1 inch (2.5 cm) de apă. Adăugați fasolele verzi și aduceți apa la fierbere. Acoperiți cratița cu un capac strâns, și permiteți fasolei să abur peste căldură medie timp de 3 până la 5 minute.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 8
    3. Fasole verde cu microunde timp de 3 până la 4 minute dacă nu aveți o sobă. Așezați fasolele verzi într-un vas cu microunde, adăugați 2 linguri (30 mililitri) de apă. Acoperiți vasul cu folie de plastic, lăsând un colț deschis pentru a scăpa de abur. Microunde fasolea la mare timp de 3 până la 4 minute.
  • Rețineți că este dificil să gătiți uniform fasolea verde în cuptorul cu microunde.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 9
    4. Fierbeți fasole verde timp de 6 minute dacă nu aveți un coș de vapor. Umpleți o oală cu suficientă apă pentru a acoperi fasolea cu 1 inch (2.5 cm). Adăugați o bordură de sare, aduceți apa la fierbere. Adăugați fasolea, apoi fierbeți-le până când sunt delicate, aproximativ 6 minute. Scurgeți și serviți fasolea.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Gătit fasole verde în alte moduri
    1. Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 10
    1
    Sauté fasole verde timp de 1 până la 2 minute după abur. Abur fasole verde mai întâi timp de 4 până la 6 minute, apoi scoateți-le din coșul de vapoare. Topi 2 linguri (30 de grame) de unt într-o tigaie peste căldură medie-mare. Adăugați fasolea, apoi gătiți-le timp de 1 până la 2 minute, amestecând adesea. Se condimentează fasolea cu sare și piper înainte de a le servi.
    • Gătit fasolea înainte ca salariul să le facă mai mult aromat. Sautéing fasolea după gătit va ajuta să caramelizeze și să le brown.
    • Se condimentează fasolea cu paprika, piper roșu sau pulbere de usturoi în timp ce le-au dat seama pentru aromă suplimentară.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 11
    2. Foame verde foame pentru o masă caldă. Aruncați 1 lire (450 de grame) de fasole verde cu 1 lingură de ulei (15 mililitri) de ulei, sare de linguriță și ½ linguriță de piper. Răspândiți fasolea într-un strat uniform într-o tigaie de coacere cu pergament. Frigați-le într-un cuptor preîncălzit la 425 ° F (218 ° C) timp de 10 până la 12 minute, amestecând ocazional. Fasolea sunt gata atunci când sunt delicate și marginile sunt rumenite.
  • Utilizați o tigaie de copt suficient, astfel încât niciunul dintre fasole să atingă, altfel nu vor fi maro în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 12
    3. Gatiti fasolea verde intr-o oală de croșeala pentru o masă caldă și consistentă. Se prăjește și se prăbușește 2½ uncii (75 de grame) de slănină. Adăugați-l la un 6-litru (5.7-litru) Crockpot împreună cu o ceapă galbenă tăiată, 2 kilograme (900 de grame) fasole verde și 8 cești (1.9 litri) de bulion de pui. Se condimentează cu sare și piper, apoi acoperiți-l cu un capac. Gatiți masa la înălțime de 8 până la 10 ore.
  • Puteți utiliza un borcan drenat, 15-uncie (452 ​​grame) de ceapa perle de cocktail și 2½ uncii (75 de grame) de piese de slănină pre-gătite în schimb.
  • Imagine intitulată Cook Fasole verde Pasul 13
    4. Adăugați fasole verde la o caserolă pentru o masă gustoasă, de umplere. Gatiti 12 uncii (340 grame) de fasole verde in cuptorul cu microunde. Se combină cu 10 ½ uncii (298 de grame) de cremă condensată de supă de ciuperci și o bordură de piper negru. Transferați totul la un 1 litru (0.9-litru) fel de mâncare și capac cu 1 oră (65 de grame) de bumbac proaspete de pâine. Coaceți caserola la 350 ° F (177 ° C) timp de 25 până la 30 de minute.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați fasole verde neplăcut în frigider într-o pungă de plastic. Dacă le veți păstra acolo mai mult de câteva zile, adăugați un prosop de hârtie pentru a absorbi orice umiditate în exces.
  • Pentru a face upgrade fasole verde înflorite sau aburite, se condimentează cu ulei de măsline, usturoi tocat și o stoarcere de lamaie.
  • Se condimentează fasolea cu puțină sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie.
  • Pereche fasole verde cu un bacon tocat și ceapă!
  • Stivuiți fasolea într-un pachet atunci când le cumpărați, asigurându-vă că toate tulpinile se confruntă în aceeași direcție. Acest lucru vă va economisi timp când mergeți să le tăiați.
  • Dacă aveți nevoie să aburiți sau să aprindeți mai mult de 1 lire (450 de grame) de fasole verde, împărțiți-le între două tigăi.
  • Fasolea vor păstra gătitul chiar și după ce le scoateți din oală sau din tigaie. Pentru cele mai bune rezultate, scoateți-le de pe aragaz chiar înainte de a fi terminat de gătit.
  • Blanch sau fasole verde cu abur, uscați-le cu atenție, apoi puneți-le într-un castron acoperit cu strâns. Păstrați-le în frigider și mâncați-le în 4 zile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar