Cum să evitați otrăvirea alimentelor de la fasole necinstiți

Fasolea subcomitată poate părea destul de nevinovată, dacă un pic gros. Cu toate acestea, ele pot provoca otrăvire alimentară dacă nu sunteți atent să le gătiți corect. Problema este cauzată de o lectină de plante, fitoemaglutinină sau hemaglutinină. Dacă fasolea nu sunt gătite corect, poate provoca o gamă largă de probleme digestive cu o varietate de simptome.

Pași

Partea 1 din 2:
Fasole de gătit în mod corespunzător
  1. Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentară de la fasolea cucadră Pasul 1
1. Înmuiați fasolea peste noapte. Înmuierea fasolei ajută la îndepărtarea lectinei nocive a plantelor, hemaglutinina. Acoperiți-le în apă curată, cu un centimetru sau două în plus în partea de sus. Plasați un capac peste ei. Lăsați-i să se înmoaie peste noapte.
  • Aruncați apa înainte de gătit.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentară de la fasole subterană Pasul 2
    2. Dați fasolei o fierbere rapidă înainte de gătit. După ce fasolea s-au înmoaie, este o idee bună să le fierbeți pentru a elimina orice hemaglutinină rămasă. Aduceți foaia la fierbere și lăsați-i să se fierdă timp de 10 minute înainte de gătit ca în mod normal.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentelor de la fasole subscris Pasul 3
    3. Gătiți bine fasolea. Cea mai bună modalitate de a evita otrăvirea alimentelor de la fasole este de a vă asigura că acestea sunt gătite temeinic. Fiecare tip de fasole are o cantitate diferită de timp pentru a găti, deci citiți partea din spate a pachetului sau găsiți o diagramă pe web pentru stilul de gătit pe care intenționați să îl utilizați. Puteți alege să le fierbeți, să le gătiți într-un aragaz sub presiune sau să utilizați un aragaz lent. Fasolele ar trebui să fie moi și delicate atunci când sunt terminate.
  • Mai multe fasole au nevoie doar de un timp de gătit relativ scurt: linte roșu (bucătar 20-30 minute, bucătar de presiune 5-7 minute), Boabe negre (broască țestoasă) (fierbe timp de 45-60 de minute, bucătar de presiune 15-20 de minute), fava sau boabe largi (bucătar timp de 45-60 de minute, nu presiune Cook), și mare de nord (bucătar 45-60 minute, bucătar de presiune 4-5 minute).
  • Unele au nevoie de un pic mai mult: năut (bucătarul 1.5 la 2.5 ore, bucătar de presiune 15-20 de minute), fasole roșie (Cook 1 până la 1.5 ore, bucătar de presiune timp de 10 minute), fasole Lima (Cook 60-90 minute, nu folosiți aragazul sub presiune) și boabele Pinto (Cook 1.5 ore, bucătar de presiune 10 minute).
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentelor de la fasole subterane Pasul 4
    4. Îndepărtați spuma dacă preferați. Fasole produc spumă în partea de sus a vasului atunci când le fierbeți. Această spumă este inofensivă, totuși și va fi reabsorbită de bulion. Cu toate acestea, puteți să o eliminați dacă doriți.
  • Partea 2 din 2:
    Starea seifului
    1. Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentelor de la fasole subterană Pasul 5
    1. Optați pentru fasolea conservată. Dacă sunteți într-adevăr îngrijorați de otrăvire alimentară, boabele conservate sunt o opțiune mai sigură decât fasole uscată. Ele sunt deja bine gătite în cutie, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gătit.
  • Imagine intitulată poate fasole pasul 24
    2. Alegeți fasole care sunt riscul mai scăzut. Fasolele rinichi roșii au cele mai mari concentrații de hemaglutinină, așa că te-au pus cel mai mult în pericol. Dacă sunteți îngrijorat, alegeți o fasole cu o concentrație mai scăzută, cum ar fi fasole Cannellini sau fasole largi.
  • Chickpeasul conține, de asemenea, mult mai puțin hemaglutinină decât fasolele rinichi roșii, iar lintele au o sumă și mai mică.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea alimentelor de la fasole subterană Pasul 7
    3. Recunoașteți simptomele. Dacă mâncați fasole subscrise, căutați simptome de otrăvire alimentară. Este posibil să aveți greață, vărsături și diaree. De asemenea, puteți avea crampe sau dureri abdominale. În general, aceste simptome apar în decurs de 3 ore de la consumul de fasole. Vizitați îngrijirea urgentă sau er în cazul în care simptomele dvs. sunt severe.
  • Semne de otrăvire alimentară

    Semnele de otrăvire a alimentelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar