Cum să evitați să vă simțiți somnoros după prânz

După ce mănâncă un prânz delicios, mulți dintre noi tind să cadă într-o ușoară stupoare după-amiază. De aceea oamenii din Spania iau deseori Siestas. Pentru a bate un caz al crizei de după-amiază, este important să acordați atenție la ceea ce mâncați, precum și asigurați-vă că vă oferiți o îngrijire adecvată. Vă puteți ajuta să vă susțineți energia după-amiaza consumând alimente sănătoase, obținerea unui somn adecvat și mutați-vă după prânz. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să evitați să vă simțiți somnoros după prânz.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cum să identificați cauzele somnolenței după-amiaza
  1. Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 1
1. Fiți conștienți de faptul că senzație de somn după prânz este legată de digestie. Motivul principal pentru care dormi după prânz, pentru că mâncarea pe care o mâncați pentru prânz returnează sângele departe de creier pentru a ajuta la procesul de digestie. Corpul tău eliberează, de asemenea, un pic de melatonină după prânz legat de o scădere a temperaturii de bază care are loc în jur de 2 până la 3pm. Melatonina este un hormon care vă ajută să adormiți noaptea.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 2
    2. Luați în considerare cât de mult ați primit somnul. O scădere post prânz poate fi mai gravă dacă nu ați avut destulă somn cu o noapte înainte. Adulții au nevoie de aproximativ 7 până la 8 ore de somn pe noapte pentru a funcționa la cele mai bune lucruri, așa că încercați să mergeți la culcare în timp pentru a obține suficient somn în fiecare noapte. Dacă suferiți de insomnie, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina cauza.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 3
    3. Întrebați-vă dacă obiceiurile alimentare pot contribui la somnolență după-amiaza. În timp ce o scădere post-prânz este normală, nutriția inadecvată sau slabă poate face mai rău somnolență după-amiaza. Pentru a determina cum să evitați senzație de somn după prânz, luați în considerare următoarele întrebări:
  • Mănânc micul dejun în fiecare zi?
  • Am mâncat o mulțime de alimente prelucrate și de înaltă zahăr?
  • Am mâncat prost noaptea înainte?
  • Am consumat prea multă cofeină și alcool?
  • Micul meu dejun îmi oferă energie nutrițională? (mai mult decât cafea)
  • Am fost în mod fizic activ în mod consecvent?
  • Am un echilibru corect de viață?
  • Am mâncat prânzuri sănătoase?
  • Dacă răspunsul dvs. la oricare dintre aceste întrebări nu este, atunci ar trebui să evaluați obiceiurile dvs. de stil de viață pentru a vă ajuta să faceți scăderea post-prânz mai puțin severă.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 4
    4. Urmăriți obiceiurile care vă fac somnul într-un Jurnal alimentar. Scrieți când vă simțiți somnolenți, ceea ce ați mâncat, indiferent dacă ați exercitat sau nu, cât de bine ați dormit noaptea înainte și oricare alți factori care ar putea fi implicați. Faceți acest lucru pe o săptămână și la sfârșitul săptămânii, analizați datele pe care le-ați înregistrat. Căutați modele, astfel încât să puteți învăța să evitați orice obiceiuri care provoacă probleme de somnolență pentru dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Cum de a vă ajusta dieta pentru energia după-amiază
    1. Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 5
    1. Mâncați un mic dejun bun. Nu treceți niciodată la micul dejun, deoarece stabilește standardul de energie pentru restul zilei. Faceți alegeri sănătoase de alimente, cum ar fi pâinea integrală și cerealele, fructele și iaurtul, pentru a vă oferi o energie susținută pentru dimineața. Micul dejun vă ajută să vă simțiți mai puțin tentați să recurgeți la alegeri nesănătoase la prânz și vă crește bunăstarea fizică și mentală pe tot parcursul zilei. Opțiunile bune de mic dejun includ:
    • Cereale cu lapte degresat și o bucată de fructe proaspete.
    • Două felii de toast de grâu întreg acoperite cu 2 linguri (29.6 ml) unt de arahide și o banană.
    • Un geam multigrain acoperit cu un ou amestecat și o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsimi și un pahar de suc de portocale.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 6
    2. Alegeți prânzuri sănătoase pe prânzuri ridicate de grăsimi și fast-food. Cele mai rapide hrană sunt alimente junk, ambalate pline de grăsimi, zaharuri, săruri, conservanți și agenți de ameliorare a aromei. Ea are un gust minunat la fața locului și se simte ca un impuls de energie, dar te-a umplut cu calorii care nu au nutrienți și este un combustibil foarte nesănătoasă pentru corpul tău.
  • Alegeți o salată verde strălucitoare cu proteină slabă pentru prânz pentru a evita scăderea severă a energiei în după-amiaza.
  • Beți o ceașcă de ceai verde cu o bucată de ciocolată neagră.
  • Dacă trebuie să vă luați prânzul dintr-un loc de fast-food, alegeți elemente care sunt coapte sau prăjite în loc de prajit și săriți cartofii prăjiți.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 7
    3. Stick la boabe întregi și evitați zahărul și făina prelucrată. La fel de delicios ca chifinele, croissantele, brioșele și prăjiturile sunt, precum și o masă de paste, acestea sunt toate inductorii de criză de energie în deghizare. Gabe Mirkin, MD, recomandă evitarea produselor de patiserie, paste și produse de copt dacă doriți să rămâneți treaz, deoarece conținutul lor ridicat de făină și zahăr va aduce somnolență. Alegerea neprelucrată față de alimentele prelucrate sau rafinate este o modalitate mai sănătoasă garantată de a vă simți mai bine după prânz.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 8
    4. Mâncați un prânz complex-carbohidrați, cu proteine ​​ridicate. În loc să alegeți alimente prelucrate și laturi de amidon, asigurați-vă că prânzul este echilibrat și sănătos. Optați pentru un prânz care oferă legume ca atracție principală, și include, de asemenea, o servire de cereale întregi și proteine ​​slabe.Construiți prânzuri ridicate de energie cu următoarele tipuri de produse alimentare:
  • Varză, fasole verde, salată, verde de muștar, radicchio, bok choy, legume maritime, varza, ciuperci, ridică, țelină, avocado, castraveți, broccoli, conopidă, ardei iute, squash de vară, dovlecei, lăstari de bambus, ceapă, roșii, anghinare , morcovi, castane de apă, dovleac etc.
  • Pâine integrală de grâu, orez brun, paste integral de grâu, biscuiți de grâu integral, grâu bulgur, quinoa, etc.
  • Chickpeas, ou, piept de pui, ton, tofu, sân de curcan, etc.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 9
    5. Mănâncă mai puțin. O masă mare necesită mai mult efort pentru a digera, deci este mai probabil să te facă să te simți somnoros. În loc să mănânce prânzuri mari, să mănânci o mese mai mici pe tot parcursul zilei. Echilibrați un prânz mic cu gustări de dimineață și mijlocul după-amiază, astfel încât să obțineți toate caloriile recomandate pe parcursul zilei. Dacă intenționați să încercați să consumați mese mici pe tot parcursul zilei, asigurați-vă că nu mergeți mai mult de trei ore fără să mâncați.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 10
    6. Mâncați gustări sănătoase la mijlocul după-amiază. Gustări bune pentru a ajunge la mijlocul după-amiezii sunt cele care nu vă vor epuiza energia, ci o vor stimula. Evitați tentația de a vă alimenta pe un bară de ciocolată și să alegeți o bucată de fructe, niște biscuiți cu brânză de coarde cu conținut scăzut de grăsimi sau o mână de migdale în schimb.
  • Metoda 3 din 3:
    Cum să luați alte măsuri
    1. Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 11
    1. Treci peste vin sau bere cu prânzul. În timp ce o zi stresantă poate face o bere sau pahar de vin cu prânz, par a fi o idee plăcută, te va face somnolent, așa că ar trebui să eviți alcool cu ​​prânzul. Alcoolul este un sedativ și chiar un pahar vă va lăsa să vă simțiți obosit pentru restul zilei.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 12
    2. Reduce aportul de cofeină după prânz. Deși cofeina este renumită pentru capacitatea sa de a ne îmbunătăți vigilența, poate deveni un caz de diminuare a returnărilor dacă trebuie să continuați să creșteți doza, deoarece efectul său sa diminuat în timp. Care are nevoie de cofeina este nesănătoasă pentru că puteți ajunge cu ușurință a prea multă cofeină, crashing repede după ce se îndepărtează de fiecare dată și, în cele din urmă, riscați să dezvolți a Dependența de cofeină.
  • Treceți la băuturi decafeinate sau non-cofeină pentru a vă duce prin după-amiaza.Apa este o alegere excelentă, deoarece este, de asemenea, important să se păstreze bine hidratat pe parcursul zilei. Ca un bonus suplimentar, vă oferă o scuză pentru a vă plimba acum la răcitorul de apă și apoi.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 13
    3
    Exercițiu După ce ți-ai mâncat prânzul. După ce mănâncă, este o idee bună să ieșiți și să faceți niște exerciții ușoare. Faceți o plimbare pentru câteva blocuri, faceți unele de bază se întinde, utilizați scările în loc de lift sau faceți câteva Jumping Jacks În toaletă - indiferent de ce vă puteți gândi la acest lucru se potrivește cu programul și locația dvs. Exercitarea ușoară după masă va ajuta la curgerea sângelui și va ajuta la îndepărtarea oboselii.
  • Imagine intitulată Evitați Listeria Pasul 12
    4. Beți cel puțin 8 până la 10 pahare de apă pe tot parcursul zilei. Bauții de apă în timpul zilei vă va ajuta să vă păstrați hidratat și poate, de asemenea, să vă ajute la reducerea unui sentiment de oboseală după prânz. Poartă o sticlă de apă reutilizabilă cu tine oriunde te duci și reumpleți-l pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Evitați să vă simțiți somnoros după prânz Pasul 14
    5. Vedeți medicul dumneavoastră. Dacă suferiți de somnolență excesivă după ce ați mâncat prânzul, este posibil să doriți să vedeți medicul dumneavoastră pentru o verificare. Există afecțiuni medicale care pot provoca somnolență, inclusiv deficiențe de fier sau alte substanțe nutritive, rezistența la insulină sau Diabet, hipoglicemie sau alte probleme medicale. Diagnosticarea și tratamentul este ceva ce poate face numai medicul dumneavoastră.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este important să vă oferiți o atmosferă relaxată și plăcută în care să mănânce prânzul. Încercați să părăsiți biroul sau camera de lucru și obțineți un aer proaspăt. Aceasta este despre hrănirea spiritului dvs. la fel de mult ca stomacul dvs. și vă va ajuta să vă îmbunătățiți entuziasmul și productivitatea după-amiaza.
  • Chiar dacă aveți doar zece minute pentru a mânca ceva, asigurați-vă că este hrănitoare. Dacă vi se cere un restaurant, alegeți alimentele mai ușoare.
  • În timp ce băuturile sport vă pot oferi un impuls inițial, nu vă bazați pe ele pentru o sursă regulată de energie. Nu numai că sunt unele bogate în cofeină și zahăr, dintre care niciunul nu este sănătos în doze mari, dar bazându-se pe ele nu este un substitut pentru o nutriție bună.
  • Încercați să mâncați încet, prânzul luat într-o grămadă va stimula sistemul dvs. pentru a elibera substanțe chimice inutile într-o grabă și vă va lăsa în cele din urmă să vă simțiți obosit.
  • Adresați-vă copiilor și adolescenților despre nivelurile lor de energie după prânz. Dacă ei (sau profesorii lor) raportează scăderi de energie după prânz, probabil este timpul să reevalueze ceea ce se întâmplă în cutia de prânz sau să se uite la mesele pe care le cumpără. Nutriția bună pentru copii este de cea mai mare importanță. Aruncați o privire la prânzul școlii vegetariene de pachet și Împachetați o cutie de prânz.
  • Deși acest lucru nu poate fi fezabil cu programul dvs. de lucru, puteți planifica să aveți un scurt 15 minute pui de somn sau să efectueze un scurt meditaţie După prânz și vă va ajuta să vă împiedicați să vă simțiți somnolenți pentru restul zilei și vă poate îmbunătăți productivitatea.
  • Avertizări

    Tulburări imunologice de oboseală cronică, cum ar fi fibromialgia, pot face acest post-masă NAP o necesitate. Dacă aceste măsuri nu funcționează și aveți fibromialgie, luați în considerare spuneți șefului dvs. că un somn post-prânz este o adaptare la invaliditate. Dacă puteți lua un pui de somn la locul de muncă și vă puteți simți reîmprospătat, aceasta este o soluție practică la problemă - mult mai eficientă decât încercarea de a funcționa în timp ce jumătate adormit.
  • Consultați un medic înainte de a lua orice decizii majore cu privire la dieta sau sănătatea dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar