Cum să vă simțiți mai treji fără cafea

Poate că toată lumea bea cafea, dar o mulțime de oameni reușesc să se simtă treaz și alertă fără ea. Cafeaua poate duce la creșterea tulburărilor de anxietate, deshidratare și stomac, motiv pentru care mulți oameni aleg metode alternative de a obține energie. Există multe schimbări de stil de viață pe care le puteți face pentru a vă mări în general sănătatea și vigilența dvs. Există, de asemenea, remedii rapide pe care le puteți face pe tot parcursul zilei pentru a deveni mai treji și pentru a vă împiedica să ajungeți la ceașcă de cafea.

Pași

Metoda 1 din 6:
Schimbarea mediului dumneavoastră
  1. Imagine intitulată Boost Nivelul de energie Pasul 11
1. Deschideți perdelele. Mediul din jurul nostru joacă adesea un rol important în cât de alertă suntem. Lumina soarelui natural vă poate îmbunătăți starea de spirit chiar și atunci când suferiți de schimbări de dispoziție sezonieră. Suntem înrăpiniști, astfel încât lumina naturală ne face să ne simțim că ar trebui să fim treji.Încercați să schimbați spațiul de lucru sau mediul încorporat pentru a încorpora lumina naturală.
  • Imaginea intitulată provoca o persoană să adoarmă pasul 1
    2. Porniți luminile. Dacă nu aveți acces la lumină naturală, chiar pornirea luminilor vă poate face să vă simțiți mai treji. Dim iluminat promovează oboseala și semnalele corpului nostru că este timpul să mergem la culcare. Pornirea luminilor, vă puteți face mai alertă și treaz.
  • Imagine intitulată somn mai bine cu uleiuri esențiale Pasul 11
    3. Utilizați aromoterapie. Probabil nu este primul lucru pe care îl gândiți, dar angajarea simțurilor dvs. cu aromoterapie este o modalitate dovedită de a deveni mai treaz. Anumite mirosuri, cum ar fi menta, rozmarin, eucalipt sau mirosuri de citrice, vă pot face să vă simțiți energizați și concentrați.
  • Cumpărați o lumânare sau o dorință de aerisire a acestor mirosuri pentru a vă revizui mediul.
  • De asemenea, puteți cumpăra uleiuri esențiale dintr-un magazin de produse alimentare de sănătate și la câteva picături sub nas.
  • Stai departe de lavandă, vanilie și iasomie. Acestea sunt toate mirosurile foarte liniștitoare care promovează somnolența și relaxarea.
  • Imaginea intitulată Transformați cabina de birou în Sanctuarul personal Pasul 1
    4. Organizați-vă spațiul. Un spațiu dezordonat sau dezorganizat vă poate duce într-adevăr în jos. Având un spațiu curat vă poate face să vă simțiți proactivi și mai puțin obosiți.Încercați să vă curățați spațiul și să vedeți cum afectează nivelul de oboseală.
  • Imaginea intitulată treceți prin ziua în mai puțin de patru ore de somn Pasul 10
    5. Reda muzică. Având muzică în fundal a ceea ce faci este o modalitate foarte bună de a-ți stimula creierul. Studiile au constatat că muzica vă poate face să vă simțiți mai fericiți și să vă măriți productivitatea. Dacă nu sunteți distras de muzică, încercați să puneți niște piese energetice. Dacă cuvintele vă distrag prea mult, jucați muzică instrumentală sau sunete naturale.
  • Atingeți picioarele. Urmând împreună cu muzica, chiar și puțin, vă angajează corpul și vă va ajuta să vă simțiți mai atenți și în acest moment.
  • Sunetele naturale pot acționa ca zgomot alb care vă va împiedica să vă distrați de ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Pentru că veți fi mai concentrați, veți simți, de asemenea, mai prezenți și treziți.
  • Metoda 2 din 6:
    Luând pauze
    1. Imagine intitulată somn când în perioada ta Pasul 10
    1. Scăpați de ecran. Dacă aveți un loc de muncă de birou sau sunteți student, probabil petreceți mult timp în fața ecranului computerului. Dați-vă ochii o pauză, luând timp pentru a face altceva departe de ecran. Dacă vă uitați la televizor, faceți o pauză și faceți altceva.
    • Dacă nu puteți pleca, uitați-vă la un loc la distanță la fiecare 20 de minute sau cam asa ceva. Făcând acest lucru ajută mușchii ochilor să se relaxeze și vă va face ochii să se simtă mai puțin obosiți și tensionați.
  • Imagine cu titlu de creștere a nivelului de energie Pasul 9
    2. Luați o pauză de întindere. Dacă stați în jos pentru perioade lungi de timp, fie la locul de muncă, fie la clasă, ar trebui să vă ridicați din când în când și apoi să vă întindeți. Stretching-ul crește fluxul sanguin și vă poate oferi o creștere rapidă a energiei. Chiar și chiar întinderea timp de treizeci de secunde la biroul dvs. poate crește vigilența și nivelul de energie.
  • O întindere pe care o puteți face este să vă bucurați de ambele mâini în spatele spatelui și să vă ridicați brațele în măsura în care puteți cu mâinile încă strânse împreună. Acest lucru vă întinde partea superioară a spatelui.
  • Pentru a vă întinde gâtul, înclinați-vă capul în lateral, astfel încât urechea să vă atingă aproape umărul. Alternează cu cealaltă parte.
  • Atingându-ți degetele de la picioare este o altă întindere bună pentru a-ți curge sângele.
  • Imaginea intitulată se simt bine chiar dacă tu
    3. Du-te afara. Dacă ați fost în interiorul zilei, faceți o pauză când este cazul și ieșiți afară. O plimbare cu brisk devine sânge curgerea și lumina soarelui și aerul proaspăt sunt modalități naturale mari de a reergiza. Chiar și câteva minute este suficient pentru a vă da un impuls.
  • Imaginea intitulată adormi când ai lucrurile în mintea ta Pasul 14
    4. Ia un pui de somn. Dacă sunteți pur și simplu somnoros, luați în considerare luarea unui pui de somn rapid. Un pui de somn de 20 de minute este recomandat de mulți pentru a vă ajuta să deveniți mai alertă. Un pui de somn de 30-60 de minute este demonstrat că îmbunătățește memorarea și amintirea, dar NAP mai lungi vă pot duce în somn mai adânc și vă pot lăsa să vă simțiți mai grogi când vă treziți. Luați în considerare timpul de timp pe care îl aveți și în mod corespunzător.
  • Amintiți-vă să vă stabiliți alarma! Dacă nu poți depăși.
  • Încercați să vă pui în dimineața sau în după-amiaza de dimineață după prânz. Napping în după-amiaza târziu vă poate lăsa să vă simțiți mai obosiți și să vă influențează somnul noaptea.
  • Imaginea intitulată adoarmă când aveți lucruri în mintea ta Pasul 8
    5. Ia timp să respire. Respirația profund crește nivelul de oxigen din sânge, ceea ce vă face mai alertă. Concentrându-vă pe respirație, de asemenea, vă face mai prezenți și conștienți.
  • Stai drept în scaun sau stai. Acest lucru vă oferă abdomenului suficient spațiu pentru a ține respirații adânci.
  • Inspirați adânc prin nasul dvs. cu gura închisă. Țineți respirația timp de câteva secunde.
  • Respirați cu buzele înclinate, astfel încât respirația iese încet.
  • De asemenea, puteți inhala și expira rapid, inhalând prin nasul și expirarea prin nas, menținându-vă gura închisă. Aceasta este o tehnică de yoga numită Stimularea respirației.
  • Imaginea intitulată treceți prin ziua în mai puțin de patru ore de somn Pasul 2
    6. Fă un duș rece. Luarea unui duș rece vă poate oferi un bolț de energie instantanee. Dacă aveți timp în ziua dvs. și accesați la un duș, hop în apă timp de cel puțin trei minute. În timp ce un duș cald este liniștitor, un duș rece poate fi un șoc al sistemului și vă va aduce din somnolență.
  • Dacă nu vrei să-ți faci părul umed, puneți un capac de duș.
  • Dacă nu puteți lua timp liber la duș, du-te la baie și splash o apă rece pe față. Are un efect similar de a vă face mai alertă.
  • Metoda 3 din 6:
    Mâncare pentru vigilență
    1. Imaginea intitulată pierde în greutate Pasul 7
    1. Nu trece peste micul dejun. Aceasta este o greșeală pe care mulți o fac și poate avea un impact serios pe tot parcursul zilei. Gândiți-vă la corpul dvs. ca o mașină care are nevoie de combustibil. Pornirea zilei prin mâncarea micului dejun vă oferă energia de care aveți nevoie pentru a începe ziua.
    • Stați departe de articolele de mic dejun salariat cum ar fi gogoși sau brioșe. În schimb, mâncați articole de mic dejun cum ar fi ouăle, ovazul sau iaurtul pentru un mic dejun înalt în proteine.
  • Imagine intitulată pierde în greutate (pentru fete) Pasul 7
    2. Beți suficientă apă. Mulți medici recomandă consumul de 8 pahare de apă pe zi. Apa are nenumărate beneficii, dar ele includ făcându-vă mai mult reîmprospătați și treaz. Asigurați-vă că beți apă înainte sau după consumarea alimentelor sărate sau deshidratare.
  • De asemenea, puteți folosi apa ca o reparație rapidă ori de câte ori vă simțiți obosiți. Oboseala este un efect secundar de a fi deshidratat, deci atunci când te simți obosit, încercați să beți un pahar de apă.
  • Imaginea intitulată pierde în greutate Super Fast Pasul 4
    3. Mănâncă fructe, nu bomboane. Este tentant să mănânci o bucată de bomboane pentru a vă da acea energie spurt. Cu toate acestea, bomboane vă va da un accident de energie care vă poate face să vă simțiți și mai răi. În loc de bomboane, mănâncă un măr sau banană. Zaharul din fructe mărește zahărul din sânge, dar nu vă dă un accident de zahăr ca bomboanele.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas vegetarian 9
    4. Mănâncă carbohidrați complexi. Carbohidrați complexi ca boabele întregi vă oferă o doză lungă de energie. Ele sunt mai bune decât carbohidrații simpli, cum ar fi zahărul și băuturile răcoritoare, deoarece vă dau energie de lungă durată fără accident.
  • Câteva exemple de carbohidrați complexi sunt legume verzi, cartofi, fasole, porumb și linte.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas vegetarian 2
    5. Nu supraviețuiți. Comasurile alimentare sunt reale. Mănâncă prea mult vă poate face să vă simțiți neproductiv și letargic. Este natural să ai puțin în energie după prânz, dar o poți gestiona mâncând sănătoasă și nu o exagerat cu dimensiunea porției.
  • Monitorizați dimensiunea porțiunii prin aducerea alimentelor de la domiciliu. În acest fel, veți ști cât de mult mâncați și nu veți lua decizii de alimente impulsive. De asemenea, vă poate economisi bani!
  • Metoda 4 din 6:
    Exercitarea pentru a îmbunătăți vigilența
    1. Imagine intitulată Greutate Greutate rapidă (pentru bărbați) Pasul 8
    1. Fă sport regulat. Deși mulți oameni asociază exercitarea cu oboseală, este de fapt excelent pentru nivelul dvs. de energie dacă o faceți pe o bază consistentă. Încercați să mențineți o rutină de exercitare de cel puțin trei ori pe săptămână. Studiile arată că oamenii inactivi își pot îmbunătăți nivelul de energie cu 20% prin exercitarea regulată.
  • Imaginea intitulată pierde greutatea superioară a coapsei Pasul 8
    2. Exercițiile cu intensitate scăzută. Dacă aveți nevoie de o explozie imediată de energie, faceți exerciții care vă vor pune în intervalul de ritm cardiac scăzut până la moderat. Dacă plecați cu totul, riscă să vă obosiți. Brisk Walking sau ciclism sunt două exemple de exerciții care sunt ideale pentru a ajuta la nivelurile de energie.
  • Imagine intitulată Exercițiul Pasul 8
    3. Încercați să potriviți exercițiul în viața de zi cu zi. Luați scările în loc de lift. Bicicleta la muncă. Încercați să potriviți mici biți de exerciții fizice în rutina dvs. zilnică. Integrarea exercițiului dvs. în viața de zi cu zi va face exercitarea mai puțin descurajantă și vă va ajuta să vă simțiți mai energică într-o bază de zi cu zi.
  • Este chiar mai bine când puteți face aceste activități atunci când începeți să vă simțiți somnorosi. Obținerea inimii voastre vă poate da acea lovitură de care aveți nevoie atunci când vă simțiți obosiți.
  • Metoda 5 din 6:
    Folosind alte surse de cofeină
    1. Imagine intitulată Mănâncă-ți drumul spre un somn mai bun Pasul 8
    1. Bea ceai. Ceaiul este o sursă alternativă de cofeină care este, în general, mai sănătoasă decât cafeaua. Cu toate acestea, are mai puțină cofeină decât cafeaua, în funcție de tip. Ceaiul negru are cea mai mare cofeină pe ceașcă: aproximativ 65 mg, spre deosebire de 150 mg din cafea. Dacă doriți să aveți același nivel de cafeină ca cafea, beți câteva ceai de ceai negru dimineața și pe tot parcursul zilei, după cum este necesar.
    • Ceaiul este mai puțin deshidractor decât cafeaua, iar deshidratarea poate duce la oboseală. Alte beneficii pentru sănătate includ reducerea riscului de boli de inimă, unele tipuri de cancer și diabet zaharat de tip 1 printre alte boli.
    • Stick la ceaiuri fără a adăuga zahăr, spre deosebire de ceaiurile îmbuteliate zahțate. Zahărul mărește temporar nivelul de energie, dar creează, de asemenea, accidente de zahăr aproximativ 20 de minute după ce vă consumați că vă poate face să vă simțiți serios obosiți.
  • Imagine intitulată Bea mai multă apă în fiecare zi Pasul 4
    2. Beți băuturi energizante. Există nenumărate băuturi energice pe piață care sunt formulate pentru a vă face să vă simțiți mai atenți. Cele mai cunoscute băuturi energetice conțin aproximativ 80 mg de cofeină pe 8 uncii de servire. Există, de asemenea, băuturi energice care vin în formă de fotografiere în cazul în care vă grăbiți.
  • Multe dintre aceste băuturi vin în versiuni scăzute de calorii sau zero-calorii dacă vă urmăriți greutatea.
  • Imaginea intitulată Accelerarea pierderii în greutate în mod natural Pasul 5
    3. Beți băuturi energizante naturale. Multe supermarketuri oferă acum mai multe opțiuni naturale de băutură de energie, lângă cele mai cunoscute. Acestea pot fi o opțiune mai bună pentru dvs. dacă aveți grijă să aveți doar ingrediente naturale. Acestea oferă, de asemenea, o altă alternativă de gust dacă nu vă place gustul celor mai multe băuturi energizante comerciale.
  • Încercați băuturi care folosesc ingredientul Guayusa, o sursă naturală de cofeină care conține, de asemenea, antioxidanți, care vă împiedică să obțineți cofeina jitters. Căutați aceste produse la alimente întregi sau vitamine.
  • Încercați băuturi făcute cu yerba mate. Mate este în mod tradițional un ceai din America de Sud, dar există mai multe băuturi energetice care sunt făcute folosind o perfuzie de mate materaș. Aceste băuturi pot fi medii până la 140 mg de cofeină pe servire.
  • Imagine intitulată face un ajutor de somn din plante Pasul 4
    4. Ia pastile de cafeină. Dacă doriți o reparație de cofeină rapidă și convenabilă, luați în considerare încercarea pastilelor de cafeină. Multe pastile de cofeină conțin aproximativ 100 mg de cofeină. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe cutie sau sticla atunci când luați aceste pastile.
  • Metoda 6 din 6:
    Obținerea somnului satisfăcător
    1. Imagine intitulată somn Pasul 12
    1. Obțineți cel puțin 7 ore de somn. Dacă vă uitați mai puțin la o fixare rapidă și mai mult de o schimbare a stilului de viață, asigurați-vă că aveți suficient somn noaptea. Adulții în vârstă de 18 ani și au nevoie de cel puțin 7 ore de somn. Adolescenții 14-17 au nevoie de 8-10 ore, în timp ce copiii 6-13 au nevoie de 9-11 ore.
  • Imagine intitulată Sleep târziu Pasul 6
    2. Asigurați-vă că somnul pe care îl obțineți este neîntrerupt. Somnul întrerupt este somnul rău și vă va afecta a doua zi. Asigurați-vă că ați pus telefonul pe o setare care nu vă va trezi pe tot parcursul nopții. Dacă vă treziți cronic de mai multe ori pe noapte, consultați-vă medicul.
  • Imagine intitulată Sleep târziu Pasul 1
    3. Nu setați alarma prea devreme. Mulți oameni au stabilit mai multe alarme sau au lovit butonul de amânare de mai multe ori înainte de a se trezi de fapt. Nu setați o alarmă la un moment dat prea devreme pentru a vă ridica doar pentru că vă bazați pe lovirea butonului de amânare. Odată ce te trezești prima dată, nu vei mai fi somn odihnitor. Luați în considerare că înainte de a vă seta alarma noaptea.
  • Imagine intitulată somn mai mult (pentru copii și adolescenți) Pasul 2
    4. Ridică-te când alarma dvs. se stinge. Chiar dacă nu ieși din pat pentru câteva minute, faceți tot ce puteți pentru a vă ține ochii deschiși. Lovind butonul de amânare, doare mai mult decât ajută. De fiecare dată când adormi după ce ați lovit butonul Snooze, începeți un nou ciclu de somn pe care îl veți trece de la. Acest lucru vă face să vă simțiți mai groggii odată ce ați ieșit din pat și vă poate afecta restul zilei.
  • Imagine intitulată somn mai mult (pentru copii și adolescenți) Pasul 3
    5. Au un program de somn consistent. Încercați să vă treziți și să dormiți în același timp în fiecare zi. Așa cum este tentant, nu dormi prea mult în weekend. Având un program consistent de somn ajută corpurile noastre să păstreze un ceas intern și ritm. Fără coerență, creierul nostru se confundă cu privire la ce oră să elibereze hormoni de somn și să se simtă somnoros în momente greșite.
  • sfaturi

    Încercați să faceți ceva din obișnuit. Oboseala poate fi un simptom de a fi plictisit. A face ceva interesant vă va face să vă simțiți mai treji.
  • Încercați să utilizați câteva metode diferite pentru a combate oboseală. Uneori poate face o mică experimentație pentru a vedea ce funcționează pentru tine.
  • A se vedea un medic dacă vă simțiți inexplicabil sau obosit cronic.
  • Avertizări

    Este o idee bună să luați pauze atunci când vă simțiți obosiți, dar asigurați-vă că nu vă supărați profesorul sau colegii dvs. luând prea multe pauze.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar