Cum să încurajați copiii să mănânce mai mult prânz

Pranzul este un aspect important al zilei copilului dvs. - ajută la combaterea corpului lor și le dă energie.Poate fi frustrant când un copil nu mănâncă prea mult pentru prânz, mai ales atunci când luați planificarea timpului și ambalarea prânzurilor nutriționale, bine echilibrate, credeți că vă vor bucura.Există modalități prin care puteți încuraja copiii să mănânce mai mult, totuși.Poate fi doar o chestiune de schimbare a ceea ce le oferiți pentru ei sau lăsându-i să se implice în acest proces.Sau, poate exista o problemă fundamentală, ca o schimbare a gustului sau a unei probleme la școală care le păstrează să mănânce.Imaginându-vă cum să vă încurajați copilul să mănânce mai mult prânzul poate dura ceva timp, dar merită.

Pași

Metoda 1 din 4:
Ambalarea unui prânz atrăgător
  1. Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul 1
1. Împachetați porțiuni mai mici de alimente.O strategie pentru obținerea copiilor dvs. pentru a mânca mai mult din prânzurile lor este de a împacheta de fapt porțiuni mai mici de alimente.Acest lucru ar putea părea contraintuitiv, totuși, cantități mari de alimente pot fi copleșitoare copiilor, mai ales dacă au o perioadă limitată de timp să mănânce.Prânzurile școlare pot fi uneori la fel de scurte de 20 de minute, astfel încât porțiunile mari ar putea părea prea mult de mâncat în timpul alocat de timp și, prin urmare, să fie ignorați.
  • De exemplu, în loc de a împacheta un sandwich întreg de curcan, încercați să oferiți doar jumătate dintr-un sandwich de curcan.Această porțiune poate părea mai ușor de gestionat în momentul în care copilul dvs. trebuie să mănânce prânzul.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul 2
    2. Împachetați o varietate mai largă de alimente.Dacă împachetați porțiuni mai mici de alimente, puteți, de asemenea, să împachetați o varietate mai largă.În loc să ofere un sandwich și un măr, ați putea oferi o jumătate de sandwich, câteva felii de măr, biscuiți și unele legume brute.Oferind o varietate mai largă de alimente în prânzul copilului dvs. le poate încuraja să mănânce mai mult, deoarece, în plus față de porțiunile fiind mai ușor de gestionat, le va oferi, de asemenea, opțiuni de ceea ce doresc să mănânce.
  • De exemplu, spuneți că vă împachetați copilul un sandwich de curcan și un măr, dar mănâncă doar jumătate din sandwich și câteva mușcături ale mărului.Ar putea fi că copilul tău nu a fost în starea de spirit pentru ceea ce i-ai împachetat în acea zi.Dacă ai împachetat o varietate de lucruri, există o șansă bună că copilul tău ar găsi ceva în prânzul lor au vrut să mănânce.
  • Includeți alimente cu culori diferite, texturi și forme.Acestea pot include fructe colorate și legume cu scufundări, proteine ​​cum ar fi ouăle, năuturile sau iaurtul și boabele întregi, cum ar fi pâinea, brioșele sau biscuiții. Puteți chiar să schimbați forma acelorași alimente de la o zi la alta. De exemplu, într-o singură zi puteți tăia sandwich-ul în triunghiuri - a doua zi, puteți utiliza un tăietor de aragaz pentru ao face o formă de stea.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul 3
    3. Împachetați alimentele care pot fi consumate rapid.Dacă timpul este o preocupare pentru copilul dvs., le puteți încuraja să mănânce mai mult prin ambalarea alimentelor care sunt ușor de mancat rapid.De exemplu, împachetați fructe felii în loc de întregi, tăiați sandwich-uri în bucăți de mușcătură sau asigurați alimente care pot fi consumate cu degetele lor.În plus, asigurați-vă că ambalajul alimentar este ușor de deschis.Ar putea chiar să vă ajute să practici containerele de deschidere la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 4
    4. Alimente separate.Copiii merg adesea prin etape în care nu vor ca mâncarea lor să atingă.Dacă copilul tău nu își mănâncă prânzul, este posibil ca aceasta să fie problema.Încercați deconstruirea mâncării pe care le-ați pus în prânz, mai degrabă decât să oferiți deja opțiuni.
  • De exemplu, împachetați umpluturile sandwich (cum ar fi salată, roșii, muștar sau maioneză) separat și lăsați copilul să-și pună sandwich-ul împreună. Ar putea fi doar să se bucure de a-și face propriul sandwich sau poate conținutul sandwich-ului face pâinea soggy când este pre-asamblată.
  • Metoda 2 din 4:
    Implicarea copilului în ambalarea prânzului
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 5
    1. Adresați-vă copilului ce vor pentru prânz.Ar putea fi copilul tău nu-și mănâncă prânzul, deoarece gusturile lor s-au schimbat sau sunt pur și simplu plictisite de ceea ce împachetați pentru ei.Adresați-vă copilului dacă există alimente specifice pe care le-ar plăcea să vă împachetați și, dacă este fezabilă, furnizați aceste alimente.
    • De exemplu, poate că copilul tău nu și-a mâncat sandwich-ul pentru că nu-i plac tipul de pâine pe care l-ai pus.Făcând sandwich-ul pe tipul de pâine pe care îl preferă copilul dvs. să remedieze problema.
    • Dacă întâmpinați dificultăți în a obține copilul să aleagă alimente care sunt fezabile pentru a se împacheta pentru prânz, încercați să le oferiți două alegeri și să le permiteți să aleagă între cele două.De exemplu, întrebați-le: "Vrei un măr sau portocaliu pentru fructele tale?"Sau," ți-ar plăcea sandwich-ul tău pe pâine de grâu sau într-o învelitoare?"Acest lucru vă va permite să controlați tipurile de alimente pe care le mănâncă, dar le implică în acest proces.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 6
    2. Adresați-vă copilului să vă ajute să împachetați prânzul.În plus față de a lăsa copilul dvs. să ajute la alegerea alimentelor pe care le doresc în prânzul lor, pot fi mai motivați să o mănânce dacă și ei ajung să-l asambleze și să o împacheteze.După ce copilul dvs. v-a ajutat să alegeți ce să luați la prânzul, să faceți totul și să le cereți să vă ajutați să o împachetați în cutia de prânz.Acest lucru vă poate oferi copilului un sentiment de mândrie și un impuls de încredere.
  • În funcție de vârsta lor, copilul dvs. poate să nu fie capabil să ajute la fiecare aspect de ambalare a prânzului.De exemplu, probabil că nu doriți ca preșcolarul dvs. să poarte un cuțit să-și taie sandwich-ul în jumătate.Să-i ajute cu ceea ce pot, cum ar fi sacrificarea fructelor și legumelor și aranjarea totului în jurul casei de prânz.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul 7
    3. Permiteți-le să aleagă cum ar dori să-și poarte prânzul.De asemenea, puteți lăsa copilul să aleagă cum ar dori să-și poarte prânzul - într-o cutie de prânz sau o pungă de hârtie maro, de exemplu.Permițându-le să aleagă o nouă cutie de prânz, ar putea să-i facă mai interesați de ceea ce este înăuntru.Sau, poate că au depășit cutia de mână de desene animate pe care le-au purtat anul trecut și sunt jenate să o ia în cantină.
  • Metoda 3 din 4:
    Deschiderea unui dialog despre consumul de prânz
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 8
    1. Adresați-vă copilului dvs. de ce nu își mănâncă prânzul.Ar putea exista vreun motiv pentru acest lucru.De exemplu, poate că sunt obosiți de anumite alimente, petrece prea mult timp socializând la prânz sau sunt agresați în cantină.Cel mai bun mod de a ajunge în partea de jos a motivului pentru care copilul dvs. nu mănâncă tot prânzul lor ar putea fi să le întrebe.
    • Încercați să spuneți ceva de genul acesta: "Am observat că nu vă terminați masa de prânz, cea mai mare parte a timpului.Poti sa imi spui de ce?Este important să aveți un prânz bun, astfel încât să puteți avea o mulțime de energie pentru tot restul zilei."
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul 9
    2. Discutați despre importanța mâncării prânzului.Copiii nu pot să-și dea seama cât de important este prânzul zilnic și concentrarea lor.Ar putea fi util să vorbim despre modul în care mâncarea de prânz îi poate ajuta să treacă prin restul zilei lor.De exemplu, spuneți-i că alimentele ca carbohidrații și proteinele își asumă corpurile cu energie.În plus, spuneți-i să fie foame pot afecta concentrarea și performanța acestora.Skippingul de prânz ar putea determina să nu funcționeze la cele mai bune abilități în școală, sport sau alte activități extracurriculare.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult PASUL PASUL 10
    3. Contactați un angajat al școlii.Dacă nu ați primit un răspuns de la copilul dvs. despre motivul pentru care nu mănâncă prânzul, ați putea dori să vă configurați o întâlnire cu principiul școlar sau cu însoțitorul de prânz pentru a vedea dacă pot arunca o lumină asupra problemei.De exemplu, poate că copilul dvs. este prea jenat sau speriat să vă spună că sunt distractiv de la prânz.Un angajat al școlii vă poate spune ce se întâmplă și vă oferă câteva sugestii despre cum să remedieți situația.
  • Dacă această întâlnire descoperă informații noi, adu-l la copilul tău, astfel încât să poți vorbi despre asta.Încercați să spuneți: "Doamna. Smith mi-a spus că ai probleme cu un alt copil în camera de prânz.Vreau să știți că sunt aici pentru dvs. și doriți să vă ajutăm să rezolvați problema, astfel încât să vă puteți întoarce la relaxare și să vă mâncați masa în timpul prânzului.Poți să-mi spui ce se întâmplă?"
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând prânzuri unice
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 11
    1. Împachetați o cutie Bento. Puteți umple o cutie Bento cu o varietate de alimente sănătoase, cum ar fi carne, orez, legume și fructe. Aranjați conținutul în forme atrăgătoare, cum ar fi fețele, stelele sau florile animalelor.
    • De exemplu, puteți face bile de orez prin gătit orez de cereale scurte. Rolați-l într-o minge și apoi formați-o într-o față de iepure. Utilizați morcovii și mazare pentru a face față. Pe o parte a bilelor de orez, puneți pepene galben tăiat în forme de flori. Pe de altă parte, puteți pune bastoane de morcov.
    • Tăiați un sandwich în formă de cap de pisică și folosiți bucăți mici de brânză pentru a face față și urechile. Stack-urile de lângă sandwich și faceți o mică formă de șoarece din brânză pentru a pune pe partea de sus.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 12
    2. Sărbători sărbătorile cu prânzul. Creați prânzuri speciale pentru vacanțe și alte ocazii. Acest lucru vă va ajuta să faceți o zi foarte interesantă și va crea varietate în prânzul copilului dumneavoastră. Le poate încuraja să mănânce mai mult din prânzul lor în acea zi.
  • Pentru Halloween, peelii de coajă și folosiți un marker de colorare a alimentelor pentru a desena fețele Jack-O-Lantern asupra lor. Ei vor arăta ca dovleci.
  • Pe St. Ziua lui Patrick, pune doar alimente verzi în cutia de prânz. Fă-i o înfășurare într-o tortilla de spanac. Se potrivesc cu struguri verzi și un cookie verde.
  • Pentru Ziua Îndrăgostiților, faceți o sandwich de jeleu de zmeură sau de căpșuni. Tăiați o inimă din felia de sus a pâinii, astfel încât să pară ca o inimă roșie apare în mijlocul sandwich-ului.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 13
    3. Pregătiți Wraps. Dacă copilul dvs. nu se bucură de sandwich-uri sau dacă nu mănâncă pâinea, ați putea încerca să le faceți o învelitoare în loc. Așezați ingredientele în centrul învelișului și rotiți-l. Puteți tăia înfășurarea pentru a face bucăți mai mici de pin, ușor pentru un copil să înțeleagă și să mănânce.
  • Dacă copilul tău îi place fructul, faci o învelitoare de căpșuni. Răspândiți un pic de brânză cremă pe folie. Pirachi spanac și căpșuni pe partea de sus, și rolați-l.
  • Taie unele curcan și a pus-o într-o învelitoare cu salată, roșii și felii de brânză provolone.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să mănânce mai mult Pasul de prânz Pasul 14
    4. Adăugați pansamente la fructe și legume. Dacă copilul dvs. ezită să mănânce fructe sau legume, vă puteți îmbrăca prin adăugarea de ciocolată, unt de arahide sau alte pansamente. Acestea vor face ca fructul să aibă gust mai atrăgător și îi pot încuraja să mănânce mai mult.
  • Felicita mere, și froti un pic de arahide sau unt de migdale pe fiecare felie.
  • Slice de țelină în jumătate și umpleți interiorul cu brânză de cremă. Adăugați starea de stafide acoperite sau acoperite de iaurt pe partea de sus pentru a face furnici pe un jurnal.
  • Topi chips-uri de ciocolată și căpșuni în baie în ele. Lăsați cochilia de ciocolată în frigider înainte de a le împacheta în prânzul copilului dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar