Cum să prindeți un hoț de prânz

Furtul de prânz este o problemă comună, în special în birourile cu frigidere comunitară. Dacă ați fost victima unui hoț, probabil că doriți să prindeți hoțul. Desigur, ar trebui să vă avertizați șeful că se întâmplă, dar puteți lua și pași pentru a prinde hoțul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind trucuri pentru a prinde un hoț
  1. Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 1
1. Ochiul de gunoi al oamenilor. Puteți prinde niște hoți prin verificarea gunoiului oamenilor. Desigur, nu puteți să vă sapa în cutii de gunoi ale oamenilor. Este prea evident. Cu toate acestea, puteți merge și discuta cu colegii de la un prânz când mâncarea a fost furată. Unii oameni aruncă doar rămășițele în coșul lor de gunoi, chiar dacă au luat-o.
  • S-ar putea să credeți că cineva este prea prost pentru a arunca gunoiul în biroul lor. Cu toate acestea, unii oameni fură dintr-un sentiment de drept și nu au nici o problemă să o arunce acolo, mai ales dacă sunt șeful.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 2
    2. Folosește o "contaminare" tactic. Nu, nu ar trebui să contaminezi mâncarea cu ceva care ar putea provoca boală. Mai degrabă, când cineva îți mănâncă mâncarea, trimite un e-mail de birou spunând, "La oricine mi-a mâncat mâncarea: tocmai am aflat untul de arahide din ea a fost amintit și vă poate face rău. Ar trebui să solicitați asistență medicală." Odată într-o lună albastră, hoțul poate mărturisi doar pentru a afla ce "contaminare" face.
  • De asemenea, puteți lăsa o notă în schimb.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 3
    3. Asigurați-vă alimentele fierbinți. O modalitate de a prinde un hoț este să-ți condimente mâncarea cu ceva deosebit de fierbinte, cum ar fi un piper fantomă. Ar trebui să puteți spune cine a mâncat, deoarece acea persoană va ajunge să transpire și probabil nevoie de multă apă. Dacă vă spike mâncarea în acest fel, asigurați-vă că ați ținut un ochi în jurul biroului.
  • Țineți minte, ați putea face față unor ramificații juridice cu această tactică, mai ales dacă aceasta dăunează persoanei într-un fel (cum ar fi alergice la ardei).
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 4
    4. Utilizați o cameră ieftină. O opțiune este o cameră de nanny, deoarece puteți găsi cele relativ ieftine. Ascundeți-l în bucătărie și lăsați-l pe video. Data viitoare când cineva fură alimentele, verificați camera pentru a vedea cine a făcut furtul. Desigur, va trebui să găsiți o cameră care poate fi conectată sau va trebui să o încărcați.
  • Veți avea nevoie de permisiunea șefului dvs. pentru această opțiune. Rețineți că ar putea fi șeful dvs. care vă fură mâncarea, astfel încât ar putea provoca o problemă.
  • Metoda 2 din 4:
    Angajând o plită
    1. Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 5
    1. Adunați niște colegi sau colegi asemănători. Veți avea nevoie de mai mult de o persoană pentru a evolua o saterație, deoarece nu puteți sta în sala de prânz tot timpul. Prin urmare, discutați cu unii dintre prietenii dvs. la locul de muncă și faceți un acord "acoperi" sala de prânz, ceea ce înseamnă că vă plimbați prânzuri, astfel încât unul dintre voi este deloc în timpul prânzului.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 6
    2. Acordați atenție cine mănâncă ce mănâncă. Odată ce ați înscris în sala de prânz, păstrați un ochi asupra a ceea ce se mănâncă de către cine. Dacă observați că cineva ia ceva care nu le aparține, ați prins persoana care fură mâncarea sau cel puțin una dintre ele. Acest pas funcționează cel mai bine dacă alimentele sunt etichetate, astfel încât să puteți vedea cine aparține.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 7
    3. Ascultați cu atenție. Dacă doar câțiva dintre voi sunteți în birou târziu noaptea, ascultați că auziți cine merge în bucătărie. Alimentele sunt mai susceptibile de a fi furate atunci când mai puțini oameni sunt în jur. Dacă auziți pe cineva din bucătărie, du-te investiga. Nu trebuie să vă confruntați cu persoana, să vedeți ce mănâncă. S-ar putea să știți cine aparține. Dacă nu sunt ei, ai hoțul tău.
  • Metoda 3 din 4:
    Încercând descurajarea
    1. Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 8
    1. Apel la natura mai bună a persoanei. Ați putea trimite o notă de birou care vorbește despre motivul pentru care alimentele sunt importante din cauza restricțiilor dietetice. Cu alte cuvinte, dacă nu puteți mânca mâncarea, nu veți putea mânca pentru că aveți o dietă strictă sau alergii alimentare și nu puteți ridica hrana doar oriunde.
    • De asemenea, ați putea lăsa o notă pe frigider în loc să trimiteți un e-mail.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 9
    2. Reguli postale pe frigider. Adresați-vă șefului dacă puteți posta reguli despre alimentele de birou pe frigider. De exemplu, o singură regulă ar putea fi, "Nu mâncați alimente care nu sunt ale tale dacă nu este clar marcată." O altă regulă ar putea fi "Etichetați toate alimentele cu un nume și o dată." Regulile pot descuraja câțiva oameni.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 10
    3. Asigurați-vă că vă etichetați alimentele. În timp ce nu va opri pe cineva să-ți ia mâncarea, poate provoca unii oameni să se gândească de două ori dacă mâncarea dvs. este etichetată cu numele tău. În acest fel, ea pune o față asupra problemei și trebuie să se gândească la furt ta alimente mai degrabă decât doar "cineva" alimente.
  • Cu toate acestea, etichetarea hranei tale poate backfire, în funcție de motivul că persoana fură. De exemplu, dacă persoana fură ca o modalitate de a obține o retribuție pe cineva pe care nu-i plac, și se întâmplă să fii cineva care nu-i place, etichetarea hranei le spune doar că a cărui este.
  • Imaginea intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 11
    4. Aduceți ingrediente mai degrabă decât o masă. Adică dacă doriți un sandwich, aduceți mai degrabă componente decât sandwich asamblat. În mod similar, dacă aveți o salată, aduceți-o în părți mai degrabă decât asamblate. Majoritatea oamenilor vor merge pentru ceva deja asamblat peste ceva care trebuie să fie pus împreună.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 12
    5. Alegeți o pungă de prânz întunecată sau un recipient. O altă opțiune care să descurajeze unii oameni să aleagă un sac de prânz care este opac. În acest fel, persoana nu poate vedea ce este înăuntru. Majoritatea oamenilor vor evita săparea printr-o pungă pe care nu o pot vedea, dar vor lua o opțiune pe care o pot vedea.
  • Imaginea intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 13
    6. Săriți articolele individuale preambalate. Pungi de jetoane sau morcovi, sucuri, iaurturi și chiar congelate sunt mai susceptibile de a fi furate decât lucrurile pe care le cumpărați în vrac și ambalați-vă singur. Motivul este că elementele preambalate par mai convenabile, astfel încât acestea sunt mai ușor de apucat.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 14
    7. Încercați să ascundeți mâncarea. O modalitate de a vă menține prânzul este să o ascundeți. Dacă este în afara ochilor, este mai puțin probabil să fie furat. Puteți încerca să-l ascundeți în partea din spate a frigiderului, de exemplu, în spatele altor alimente. De asemenea, puteți să o păstrați la birou într-un mic răcitor sau o pungă de prânz izolată, împreună cu pachetele de gheață.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă de un hoț de prânz
    1. Imagine intitulată prinde un hoț de prânz pas 15
    1. Se confruntă cu hoțul. Un fel de a vă ocupa de un hoț de prânz este să se confrunte pur și simplu de hoț. Confruntarea cu hoțul poate fi la fel de simplă ca intrarea în cameră și vizionarea în timp ce vă iau mâncarea. Dacă se întorc și își dau seama că sunt prinși, care pot opri câțiva hoți. Cu toate acestea, le puteți aborda, de asemenea, despre asta, vorbind despre modalități prin care puteți rezolva problema.
    • Încercați să vă apropiați de o perspectivă simpatică, ceea ce va face persoana mai puțin defensivă. De exemplu, ați putea spune ceva, cum ar fi, "S-ar putea să nu-l dați seama, dar cred că mi-ai luat mâncarea de la frigider. Nu încerc să te atacă despre asta. Vreau doar să dau seama o soluție. Dacă nu ne putem da seama de Asoluția, va trebui să aduc acest subiect cu șeful."
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 16
    2. Vorbește cu șeful tău. O altă opțiune pentru a face față unui hoț alimentar este să luați informațiile șefului dvs. Desigur, doriți doar să faceți acest lucru dacă sunteți absolut sigur că persoana este hoț. Ar trebui să aveți, de asemenea, dovezi pentru a vă susține cererea, nu doar auri.
  • Imagine intitulată prinde un hoț de prânz Pasul 17
    3. Ia-o la resursele umane. Dacă este șeful dvs. care fură sau șeful dvs. nu se va ocupa de situație, puteți să o duceți la resursele umane dacă sunteți într-o companie mare, deoarece acestea sunt mai echipate pentru a face față problemei. În caz contrar, este posibil să trebuiască să le confruntați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar