Cum să faceți față dacă doriți să deveniți anorexici

Anorexia nervosa este o tulburare gravă de mâncare care vă poate ucide. Dacă încercați să faceți față cu debutul anorexiei, consultați ajutor de la un profesionist de sănătate mintală, cum ar fi un terapeut. Pe măsură ce căutați ajutor, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a face față sentimentelor dvs. În trecut, anorexia ar putea fi diagnosticată numai atunci când aveți un IMC de 17.5 sau mai jos. Dacă IMC dvs. a fost, de fapt, mai mare de 17 ani.5, ei v-ar diagnostica cu o tulburare sub un nume diferit: OSFED, care înseamnă "Altfel hrănirea sau tulburarea de alimentație".

Pași

Metoda 1 din 3:
Cum să vă îmbunătățiți imaginea corpului
  1. Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 01
1. Recunoaște că anorexia este adesea rezultatul altor emoții negative. Dorința de a fi subțire poate fi un rezultat al anxietății și gândirii distructive. Uneori este ereditară, dar este important să recunoaștem că aceste gânduri vă vor deteriora imaginea corpului și corpul vostru.
  • Emoțiile negative pe care le-ați putea experimenta pot include tristețe, furie, nervozitate, nesiguranță și alții.
  • S-ar putea să fi observat că aveți o teamă intensă de a câștiga greutate și o dorință intensă de a pierde în greutate. Aceste sentimente sunt simptome ale anorexiei. Încercați să vă reamintiți că aceste gânduri sunt din boală.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 02
    2. Opriți-vă să vă compariți corpul la corpurile altor persoane. Când vă aflați admirarea trupurilor altor oameni și comparați corpurile lor la dvs., încercați să vă opriți și să vă gândiți la ceea ce faceți. Făcând acest lucru, acționați asupra unui impuls condus de nesiguranță și anxietate, un impuls care este produs de anorexie. Să o recunoască pentru ceea ce este - gândurile și sentimentele perturbate de un proces de gândire anorexic.
  • Când vă prindeți în judecată trupurile altor oameni sau comparați corpul la a lor, forțați-vă să vă opriți. În schimb, amintiți-vă că trebuie să acceptați pe alții, indiferent de tipul corpului lor și să vă acceptați așa cum sunteți.
  • Gândiți-vă la prietenii și familia dvs. Ele vin în toate formele și dimensiunile și vă place și le puteți îngriji de toate. Dragostea ta pentru ei nu are nimic de-a face cu dimensiunea lor și nici dragostea lor pentru tine.
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 03
    3. Strageți-vă de site-urile pro-anorexie și alte conținuturi de internet nesănătoase. Internetul poate fi o sursă excelentă de informații exacte, resurse și sprijin pentru cei cu tulburări de alimentație. Dar conține, de asemenea, un conținut nesănătos, dăunător și declanșator care poate consolida imaginea slabă a corpului și poate conduce așteptări nerealiste. Evitați aceste surse nesănătoase pentru a vă ajuta să vă confruntați cu sentimentele dvs.
  • Chiar și mass-media socială pot contribui la sentimentele dvs. Poate doriți să vă reduceți expunerea sau să evitați în același timp media socială.
  • Ați putea dori, de asemenea, să evitați vizitarea site-urilor și aplicațiilor de fitness, deoarece acestea pot fi, de asemenea, declanșatoare pentru unii oameni.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 04
    4. Identificați lucrurile care vă fac doriți să deveniți anorexici. Este posibil să fiți tentați să deveniți anorexici sau să vă angajați în comportamente care duc la anorexie din cauza imaginilor nesănătoase ale tipurilor de corp, obiceiurile alimentare și situațiile care promovează subțire extremă. Învățând ceea ce vă face să deveniți anorexici este esențial pentru a învăța situațiile de care aveți nevoie pentru a evita. Unele întrebări care vă pot ajuta să vă dați seama ce vă provoacă să deveniți anorexici includeți:
  • Aveți un grup de prieteni care obsed peste câte calorii pe care le consumă? Dacă da, acești prieteni vă pot influența. Încercați să petreceți mai puțin timp cu ei sau să îi cereți să nu vorbească despre calorii atât de mult.
  • Un membru al familiei face adesea comentarii despre corpul dvs. sau greutatea dvs? Sau și-au făcut comentarii în timp ce creșteți? Comentariile ca acestea și orice agresiune pe care ați experimentat-o ​​este importantă pentru a identifica și discuta cu un consilier.Ați putea dori, de asemenea, să discutați cu ei despre el și să explicați cum vă face / vă făceau să vă simțiți. De asemenea, ar trebui să lăsați un alt membru al familiei să știe despre acest lucru, astfel încât să aveți pe cineva de partea dvs.
  • Citiți în mod constant revistele de modă sau vizionarea arată că se concentrează pe subțire? Dacă da, faceți o pauză de la aceste imagini pentru o vreme.Rețineți că aceste imagini au fost fotografiate și aceste fete fac nu arata ca in viata reala.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 05
    5. Căutați prieteni cu o imagine și o dietă a corpului sănătos. Atitudinile prietenilor tăi față de mâncare și corpul lor pot afecta obiceiurile alimentare și imaginea corpului. Încercați să găsiți oameni care au imagini pozitive și atitudini sănătoase față de alimente și greutate și petrec mai mult timp cu ei.
  • Cei dragi vă pot ajuta să vă refracționați atitudinea față de mâncare și corpul vostru. Dacă un iubit își exprimă îngrijorarea că sunteți prea subțire sau nesănătoasă, atunci ar trebui să ascultați și să o luați în serios.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 06
    6. Încercați să evitați situațiile care declanșează îndemnurile dvs. Încercați să vă limitați expunerea la situații nesănătoase și să vă gândiți cum vă puteți petrece timpul nou. Dacă sunteți implicat într-un hobby sau expus unui mediu care face ca comportamentele dvs. anorexice să fie mai rău, atunci ar putea fi timpul pentru o schimbare. Alegeți să faceți ceva care este pozitiv pentru dvs. în schimb.
  • Luați în considerare oprirea gimnastică, modelarea sau orice hobby care se concentrează asupra dimensiunii dvs.
  • Evitați să vă cântăriți sau să verificați prea mult oglinda. Verificările frecvente de greutate și atenția constantă a aspectului fizic pot consolida modelele negative de comportament pe care le împărtășesc multe persoane anorexice.
  • Evitați prietenii care vorbesc mereu despre cât de mult cântăresc și se compară cu ceilalți.
  • Evitați site-urile web, emisiunile TV și alte ieșiri care portrete tipuri de corp nerealiste.
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 07
    7
    Relaxa. Dacă aveți tendințe anorexice, atunci probabil că aveți un nivel ridicat de cortizol, care este un hormon de stres. Când sunteți anorexic, poate fi obsedat de a fi perfect, a avea control sau ascundere nesiguranță.Fiind obsedat de aceste lucruri determină cantități semnificative de stres. Pentru a ajuta la contracararea stresului, luați ceva timp pentru a vă relaxa în fiecare zi.
  • Răsfățați-vă. Obțineți o manichiură și pedichiură, mergeți la un masaj sau petreceți o noapte spa la domiciliu.
  • Încerca Yoga sau meditaţie. Ambele activități au demonstrat că reduce stresul.
  • Metoda 2 din 3:
    Cum să vă schimbați gândirea
    1. Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 08
    1. Realizați că "gras" nu este un sentiment. Când vă simțiți "grăsime", este posibil să aveți de-a face cu o altă emoție pe care ați asociat-o cu senzație de grăsime. este acea emoție pe care trebuie să o acordați.
    • Data viitoare când obțineți acel "sentiment de grăsime" pentru un motiv bun, faceți un pas înapoi. Ce emoții vă simțiți? Ce situație te-a făcut să simțiți acest mod negativ? Cu cine erai? Încercați să scrieți răspunsurile la aceste întrebări cât mai des posibil să căutați modele.
    • De exemplu, ați putea observa acest sentiment ori de câte ori petreceți timp cu o anumită persoană sau când aveți o zi proastă. Utilizați aceste informații pentru a vă schimba mediul și pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută să vă simțiți mai bine despre dvs.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 09
    2. Amintiți-vă că nici o dietă nu vă poate controla emoțiile. Anorexia nu este doar o dietă sever restricționată. Este o încercare de a combate o problemă mai mare. După o dietă strictă vă poate face să vă simțiți că sunteți mai mult în control și acest lucru vă poate oferi un sentiment de realizare. Dar orice fericire pe care o simțiți prin limitarea consumului de alimente este mascarea unei probleme mai profunde.
  • Căutați modalități mai constructive de a obține controlul asupra vieții voastre. De exemplu, puteți relua activitățile sau responsabilitățile stresante, lucrați la gestionarea mai eficientă a timpului și obțineți ajutor pentru lucrurile pe care nu le înțelegeți.
  • Încercați să găsiți alte modalități de a vă simți fericit. Faceți lucruri care vă fac fericiți, cum ar fi angajarea în hobby-urile și petrecerea timpului cu prietenii.
  • Încercați să priviți în oglindă și să vă complimentați în fiecare zi. De exemplu, te-ai putea uita la tine în oglindă și să spui ceva de genul: "Părul tău arată foarte frumos astăzi."
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 10
    3
    Provocați gândurile dvs. negative. Intrați în obiceiul de a înlocui gândurile negative cu cele pozitive. De fiecare dată când observați că vă gândiți la ceva negativ despre dvs., încercați să-l transformați în ceva pozitiv. De exemplu, dacă observați că aveți gânduri negative despre modul în care arăți, gândiți-vă la ceva ce sunteți recunoscător. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca fiind recunoscător pentru a fi în viață, având un loc pentru a apela acasă, sau a fi iubit de familia și prietenii dvs.
  • De asemenea, puteți face o listă a calităților dvs. bune. Includeți cât mai multe elemente pe care le puteți gândi, cum ar fi talentele, abilitățile, realizările și interesele dvs. unice.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 11
    4. Fii realist despre ce anorexie va face corpului tău. O altă modalitate de a vă face mintea de a vrea să devină anorexic este să aruncăm o privire la ceea ce se întâmplă cu oamenii care devin anorexici. Între 5% și 20% dintre persoanele cu anorexie mor. Dacă deveniți semnificativ subponderali, puteți:
  • Dezvoltarea osteoporozei (oasele fragile care se rupe cu ușurință)
  • să fie în pericol de insuficiență cardiacă din cauza daunelor cauzate inimii dvs. de anorexie
  • să fie în pericol de insuficiență renală din cauza deshidratării
  • Experimentați vrăji de leșin, oboseală și slăbiciune
  • Pierde părul de pe cap
  • au piele uscată și păr
  • Creșteți un strat suplimentar de păr pe corpul dvs. (pentru a păstra cald)
  • dezvoltați vânătăi peste tot corpul
  • Metoda 3 din 3:
    Cum să obțineți ajutor
    1. Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 12
    1. Căutați ajutor indiferent de ce. Anorexia pare diferită pentru diferiți oameni. Puteți restricționa caloriile, curățați-vă sau faceți ambele. Indiferent de ce arată anorexia dvs., este important să discutați cu un profesionist. Problema nu este probabil să dispară singuri.
    • Chiar dacă găsiți ideea de anorexie oarecum atractivă, căutați ajutor acum. Un medic, psiholog sau chiar un mentor vă poate vorbi prin asta. Anorexia nu este sănătoasă sau de dorit.
    • Dacă suferiți de anorexie, căutați spitalizare sau terapie. Veți primi ajutor profesional pentru a trece peste asta și pentru a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 13
    2. Vorbiți cu un model de rol. Deși s-ar putea să fiți tentați să vă păstrați atracția la anorexie sau un comportament anorexic secret, trebuie să spuneți unui prieten de încredere sau unui membru de familie, de preferință pe cineva mai în vârstă. Întoarceți-vă la cineva din cercul dvs. care nu critică corpul său și nu urmează o dietă strictă. Uneori, o perspectivă exterioară poate face diferența.
  • Discutarea preocupărilor dvs. cu privire la greutatea corporală și imaginea de sine cu un iubit vă poate ajuta să lucrați spre îmbunătățirea așteptărilor dvs. pentru un corp și greutate sănătoasă. Acest lucru face ca lupta să fie mai puțin izolată și vă menține angajați să faceți progrese împotriva tendințelor anorexice.
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 14
    3
    Discutați despre preocupările dvs. cu un profesionist de sănătate. Solicitați o fizică sau cereți să discutați greutatea și imaginea corpului cu un medic sau un medic. Să-l informeze despre gândurile voastre intense despre limitarea aportului de alimente și pierderea în greutate și cereți sfaturi și ajutor.
  • Selectați un practicant care se angajează să vă ajute să evitați sau să bateți anorexia. Dacă prima dvs. încercare de a găsi un practicant util nu reușește, căutați pe cineva care va rămâne implicat și vă va ajuta să dezvoltați un plan de tratament.
  • În unele cazuri, dieteticienii pot fi resurse excelente și pot avea mai mult timp pentru a discuta despre progresul dvs. decât medicii obișnuiți.
  • Stick la planul de tratament și urmăriți progresul dvs. și discutați orice abatere pe care o puteți face din tratamentul cu furnizorul dvs. de asistență medicală.
  • Imaginea intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic
    4. Întrebați despre metodele terapeutice pentru a evita comportamentul care duce la anorexie. Dacă ați început deja obiceiuri alimentare care duc la anorexie, puteți solicita suplimente de vitamine și minerale sau nutriție intravenoasă. Discutați de consiliere, grupuri de sprijin, exerciții fizice și strategii anti-anxietate și planificarea meselor adecvate cu furnizorul dvs. de asistență medicală.
  • Un profesionist de sănătate mintală poate fi bun și pentru acest lucru. Nu numai că vor fi capabili să vă vorbească prin ceea ce treceți acum, dar vă pot ajuta să luptați împotriva motivelor pentru îndemnurile în primul rând. Ei pot, de asemenea, să poată prescrie medicamente.
  • Discutați o gamă de greutate adecvată pentru vârsta, sexul și înălțimea dvs. Toată lumea este unică, dar furnizorul dvs. de asistență medicală poate oferi sfaturi pentru o gamă de greutate sănătoasă și realistă pentru cineva cu caracteristicile dvs.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 16
    5. Creați un plan structurat pentru a evita anorexia și pentru a construi o imagine mai bună a corpului. Medicul sau psihologul dvs. vă pot ajuta și cu acest lucru. Ia în considerare luarea în considerare artă, Jurnaling, yoga, meditația, fotografia naturală, voluntariatul sau o altă activitate zilnică pentru a se angaja în mod regulat să se concentreze mai puțin pe alimente sau la pierderea în greutate și mai mult pe sănătatea bine rotunjită.
  • Încercați să alegeți o mantra care consolidează o imagine sănătoasă a corpului și așteptări realiste pe baza dimensiunii și a tipului de corp. Scrieți această mantra în jurnalul dvs. și vă recitați-o în fiecare dimineață. De exemplu, poate doriți să alegeți ceva de genul "mâncării nu-mi hrănește corpul și mă face puternice."
  • Să se angajeze și la un plan de alimentație. Promiteți-vă (și medicul dumneavoastră) că veți mânca trei mese sănătoase pe zi. Dacă nu faceți acest lucru, vă veți lăsa pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră. Au o recompensă stabilită pentru tine când mănânci bine. Ați putea dori, de asemenea, să planificați întotdeauna să mâncați cu cineva și să aveți o conversație cu ei în timpul mesei pentru a vă distrage atenția și pentru a vă ajuta să vă reduceți anxietatea.
  • Urmăriți progresul dvs. și obțineți un suport regulat sau feedback. Luați notă de succesul pe care îl atingeți în învățarea unor lucruri noi, încercând noi activități, depășirea imaginii dvs. negative și învățând să apreciați și să recunoașteți tipurile de corpuri sănătoase.
  • Imagine intitulată face față dacă doriți să deveniți pasul anorexic 17
    6. Apelați o linie fierbinte de tulburare de alimentație. Dacă nu aveți acces la un profesionist de sănătate sau dacă preferați să discutați mai întâi preocupările dvs. la telefon, contactați un liniei de asistență națională. Iată câteva numere utile care vă pot pune în contact cu cineva care vă poate ajuta:
  • KidsHealth pentru părinți, copii și adolescenți: KidsHealth.org sau (+1) (904) 697-4100
  • Sănătatea mintală America: MENTYHEALTHAMERICA.net sau 1-800-969-6642
  • Asociația Națională a Anorexiei Nervosa și tulburărilor asociate: o reclamă.org sau (+1) (630) 577-1330
  • Asociația Națională a tulburărilor de alimentație: Naționaldisorders.org sau 1-800-931-2237
  • Bate - bate tulburări de alimentație: bate.Co.Marea Britanie sau 0845 634 1414
  • Ajutați la căutarea de asistență și găsirea resurselor pentru anorexie

    Anorexia fapte și cifre

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Învățând să dețină așteptări realiste pentru dimensiunea corporală și de a învăța cum să construiască un plan de masă sănătos, echilibrat poate fi esențial pentru a evita anorexia și a îmbrățișând un stil de viață pozitiv.
  • Alte consecințe includ oboseala, turbulențele emoționale, depresia și infertilitatea. Infertilitatea poate dura un an sau poate dura pentru totdeauna. De asemenea, vă oprește să faceți lucruri pe care le iubiți, de exemplu. excursii și sport. Discutați cu cineva cu care știți că puteți vorbi. Vocea din capul tău vă minte și trebuie să vă lipsiți de cuvintele sale dureroase. Amintiți-vă dimensiunea nu contează și indiferent de ce vă iubesc oamenii din cauza cine sunteți, nu ceea ce arăți.
  • Avertizări

    Dacă credeți că un prieten sau iubit are simptome de anorexie sau o altă tulburare de alimentație, încurajați-l să viziteze un profesionist de sănătate cât mai curând posibil pentru o evaluare.
  • Anorexia nervosa poate fi mortală. Dacă restricționați frecvent calorii sau exerciții excesiv sau dacă aveți așteptări nerealiste pentru dimensiunea corpului, este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru a face față acestei boli.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar