Cum de a face față tulburării obsesive compulsive

Tulburarea compulsivă obsesivă (TOC) se caracterizează prin temeri sau obsesii nerezonabile care determină o persoană să se angajeze în comportamente compulsive pentru a minimiza sau a-și ameliora anxietatea. OCD poate varia de la ușoară la severă și poate fi, de asemenea, însoțită de alte probleme de sănătate mintală. Copierea cu TOC poate fi dificilă, în special suferința nu caută ajutor profesional. Psihiatrii folosesc diferite tipuri de terapie și medicamente pentru a trata oamenii cu TOC. Pacienții OCD pot face, de asemenea, lucruri cum ar fi păstrarea unui jurnal, alăturați unui grup de asistență și utilizați tehnici de relaxare pentru a le ajuta să facă față OCD. Dacă credeți că ați putea fi OCD, ar trebui să căutați ajutor profesional de la un profesionist de sănătate mintală. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre modul de a face față tulburării obsesive compulsive.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea de ajutor pentru TOC
  1. Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 1
1. Căutați un diagnostic profesional. Chiar dacă bănuiți că aveți TOC, nu încercați niciodată să vă diagnosticați. Diagnosticele psihiatrice pot fi destul de complexe și sunt destinate să fie utilizate de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale pentru a-și ajuta pacienții.
  • Dacă nu ați reușit să lucrați prin probleme legate de obsesia sau constrângerea de către dvs., luați în considerare vedeți un psiholog sau practicarea sănătății mintale pentru diagnosticare și tratament.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o sesizare dacă nu sunteți sigur de unde să începeți.
  • Imagine intitulată face față tulburării compulsive obsesive Pasul 2
    2. Luați în considerare psihoterapia. Psihoterapia pentru TOC implică vorbind cu un terapeut despre obsesiile, anxietățile și compulsiile în timpul întâlnirilor regulate programate. În timp ce psihoterapia nu poate vindeca TOC-ul, poate fi o modalitate eficientă de a face față simptomelor TOC și să le facă mai puțin vizibilă - terapia poate fi capabilă să vindece aproximativ 10% din cazuri, dar poate îmbunătăți simptomele la 50- 80% dintre pacienți.Terapeuții și consilierii folosesc diferite tehnici atunci când lucrează cu pacienții cu TOC.
  • Unii folosesc terapeuți Terapia de expunere, în care pacienții sunt expuși treptat la ceea ce condițiile provoacă cea mai mare anxietate pentru client, cum ar fi scopul de a nu spăla mâinile după atingerea unei useknob. Terapistul va lucra cu pacientul în acest fel până la anxietatea pacientului cu privire la această situație începe să scadă.
  • Unii folosesc terapeuți Expunerea imaginală, care utilizează scurte narațiuni care sunt menite să simuleze situațiile care provoacă cea mai mare anxietate pentru client. Scopul expunerii imaginale este acela de a învăța clienții să gestioneze anxietatea despre o situație și să le desensibilizeze la declanșatoarele lor de anxietate.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 3
    3. Luați în considerare medicamentele pe bază de prescripție medicală. Există, de asemenea, mai multe medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală care s-au dovedit a ajuta la gândurile obsesive pe termen scurt sau comportamentele compulsive asociate cu TOC. Rețineți că astfel de medicamente tratează simptomele fără a vindeca de fapt tulburarea, deci este mai bine să combinați terapia medicamentoasă cu terapia de convorbire pentru a trata TOC decât pentru a utiliza doar tratamentul medicamentos. Unele dintre aceste medicamente includ:
  • Clomipramină (Anafranil)
  • Fluvoxamina (Luvox CR)
  • Fluoxetină (prozac)
  • Paroxetină (Paxil, PEXEVA)
  • Sertralina (Zoloft)
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 4
    4. Construiți un sistem puternic de susținere pentru a vă ajuta să faceți față cu TOC. În timp ce mulți oameni consideră că TOC este o problemă cauzată exclusiv de creierul disfuncțional al unui individ, este important să rețineți că debutul OCD este adesea precedat de traumatic sau chiar o serie de evenimente deosebit de stresante și de viață. Trecând prin experiențe, cum ar fi moartea unui iubit, pierderea unui loc de muncă important sau diagnosticarea cu o boală care pune viața în pericol poate produce stres și anxietate. La unii oameni, această stres și anxietate pot duce la o dorință sporită de a controla anumite aspecte ale vieții care ar putea părea neimportante altora.
  • Lucrați spre construirea unui puternic sistem de asistență socială în care experiențele dvs. din trecut vor primi respectul pe care îl merită.
  • Înconjurați-vă cu oameni de susținere. Senzația susținută de un grup de alții sa dovedit a fi importantă pentru promovarea sănătății mintale în general.
  • Găsiți modalități de a petrece cât mai mult timp cu oamenii pe care îi pasă. Dacă nu vă simțiți suficient de sprijiniți de toți cei în care în prezent intră în contact, luați în considerare vizitarea unui grup local de suport OCD. Aceste întâlniri sunt de obicei gratuite și pot servi ca o modalitate excelentă de a începe să vorbim despre tulburarea dvs. cu ceilalți care suferă atât de susținători, cât și oarecum familiarizați cu ceea ce ați putea trece prin.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea TOC și starea pozitivă
    1. Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 5
    1. Lucrați cu declanșatoarele dvs. Forți-vă să începeți să plătiți o atenție deosebită în situațiile pe care le deveniți de obicei obsedați. Little trucuri vă pot ajuta să vă simțiți mai mult control în astfel de situații, ceea ce poate fi suficient pentru a vă provoca modelele de la producția de stres.
    • De exemplu, dacă vă faceți griji în mod constant dacă ați oprit sau nu aragazul, creați o imagine mentală a dvs. de a opri aragazul de fiecare dată când faceți. Crearea acestei imagini mentale ar trebui să vă ajute să vă amintiți că ați întors aragazul.
    • Dacă crearea unei imagini mentale nu funcționează, încercați să păstrați un notepad de aragaz și să vă faceți o notă de fiecare dată când o opriți.
  • Imagine intitulată face față tulburării compulsive obsesive Pasul 6
    2. Păstrați un jurnal pentru a scrie despre sentimentele dvs. Jurnaling este un instrument excelent pentru a lucra cu emoțiile și învățând mai multe despre dvs. Luați ceva timp în fiecare zi pentru a vă așeza și scrieți despre orice experiență pe care ați fi putut-ați produs anxietatea sau suferința. Punerea gândurilor obsesive pe hârtie și analizarea acestora poate fi o modalitate excelentă de a simți un anumit grad de control asupra lor. Jurnalizarea vă poate ajuta, de asemenea, să faceți conexiuni între anxietatea dvs. și alte idei pe care le-ați avut sau comportamente pe care le-ați expus. Construirea acestui tip de conștiință de sine poate fi un instrument excelent pentru învățarea tipurilor de situații care contribuie la TOC.
  • Încercați să descrieți gândurile obsesive într-o singură coloană și apoi să etichetați și să vă evaluați emoțiile în altul. Într-o a treia coloană, puteți descrie chiar orice interpretare a gândirii obsesive care au urmat emoțiile.
  • De exemplu, imaginați-vă că aveți un gând obsesiv, "Acest stilou este acoperit cu germeni de la străini. Am putut contracta o boală teribilă și am transmis copiilor mei, făcându-i să fie bolnavi."
  • Apoi, s-ar putea să fi reacționat la gândul cu ceva de genul ", dacă nu-mi spăl mâinile, știind că aș putea trece o boală teribilă copiilor mei, atunci aș fi un părinte teribil și iresponsabil. Fără a face totul în puterea mea de a-mi proteja copiii este la fel de rău ca și eu rău."Înregistrați și discutați ambele gânduri din jurnalul dvs.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 7
    3. Amintiți-vă de calitățile dvs. bune în mod regulat. Auto-afirmarea sa dovedit a fi foarte eficient împotriva sentimentelor negative. Nu vă luați în jos sau lăsați OCD să definească cine sunteți. În timp ce ar fi greu să vă uitați dincolo de TOC, uneori, amintiți-vă că sunteți mai mult decât condiția dvs.
  • Faceți o listă a tuturor calităților uimitoare pe care le posedați și citiți-o de fiecare dată când vă simțiți în jos. Chiar citirea uneia dintre calități și uita-te la tine în oglindă, poate ajuta la stimularea sentimentelor pozitive despre tine.
  • Imagine intitulată face față tulburării compulsive obsesive Pasul 8
    4. Felicitați-vă pentru atingerea obiectivelor dvs. Este important să setați obiective pe măsură ce lucrați prin tratament. Stabilirea obiectivelor, nu contează cât de mici, vă va oferi ceva pentru a lucra și motivele pentru a sărbători. De fiecare dată când atingeți ceva pe care nu l-ați putea realiza înainte de a începe tratamentul pentru TOC, complimentați-vă și vă simțiți mândri.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 9
    5. Să ai grijă de tine. În timp ce obțineți tratament pentru TOC, este important să aveți grijă de tot corpul, mintea și sufletul tău. Alăturați-vă unei sală de gimnastică, hrăniți-vă corpul cu alimente sănătoase, obțineți o mulțime de odihnă și vă îngrijiți sufletul, participând la serviciile religioase sau angajarea în alte activități liniștitoare.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 10
    6. Includeți tehnicile de relaxare. TOC provoacă o mulțime de stres și anxietate. Terapia și medicamentele pot ajuta la ameliorarea unor sentimente negative, dar ar trebui să luați timp să vă relaxați în fiecare zi. Incorporarea activităților cum ar fi meditația, yoga, respirația profundă, aromoterapia și alte tehnici de calmare vă vor ajuta să vă confruntați cu stresul și anxietatea.
  • Experimentați cu diferite tehnici de relaxare până când găsiți ceva care funcționează pentru dvs., apoi adăugați-l în rutina zilnică.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 11
    7. Mențineți rutina zilnică. Tratarea cu OCD vă poate face să vă simțiți ca să vă abandonați rutina obișnuită, dar acest lucru nu vă va ajuta. Stick cu rutina zilnică și continuați să vă deplasați înainte cu viața. Nu permiteți TOC să vă împiedice să mergeți la școală, să faceți treaba dvs. sau să petreceți timp cu familia.
  • Dacă aveți anxietate sau temeri despre anumite activități, discutați-le cu un terapeut, dar nu le evitați.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea OCD
    1. Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 12
    1. Înțelegeți semnele OCD. Pacienții care suferă de TOC pot fi afectați de gânduri intruzive și repetitive, precum și comportamente nedorite și incontrolabile. Aceste comportamente pot împiedica capacitatea de a funcționa. Comportamentele pot include spălarea mâinilor ritualiste, o dorință nesfârșită de a număra ceea ce este în fața dvs. sau chiar pur și simplu o serie de gânduri negative recurente pe care nu le puteți arăta. De asemenea, suferinzi, simt adesea un sentiment neîncetat și omniprezent de incertitudine și lipsă de control. Unele alte comportamente comune asociate cu TOC includ.
    • Trebuie să verificați totul de mai multe ori. Aceasta include lucruri precum verificarea că ați blocat de mai multe ori ușa mașinii, întorcându-vă luminile pe un număr setat de câte ori pentru a vedea că acestea sunt într-adevăr oprite, verificând că ați blocat ușa mașinii sau, în general, repetând lucrurile de peste și. Oamenii care suferă de OCD își dau seama de faptul că obsesiile lor sunt iraționale.
    • O obsesie cu spălarea mâinilor sau murdăria / contaminarea. Oamenii care suferă de acest lucru vor spăla mâinile după atingerea oricăror lucruri pe care le consideră contaminate.
    • Gânduri intruzive. Unii oameni cu TOC suferă de gânduri intruzive: gândurile care sunt inadecvate și care provoacă stres la suferință. Acestea se încadrează de obicei în cele trei categorii de gânduri violente necorespunzătoare, gânduri sexuale inadecvate și gânduri religioase blasfemice.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 13
    2. Înțelegeți modelul de obsesie / stres / compulsiune. Suferinzi OCD se confruntă cu anxietatea și stresul de la declanșatoarele lor, motiv pentru care se simt obligați să se angajeze în anumite comportamente. Aceste comportamente ajută la ameliorarea temporară sau de a reduce anxietatea pe care o simt, dar ciclul începe din nou atunci când relieful se stinge. Persoanele care suferă de TOC pot trece prin ciclul de obsesie, stres și constrângere de mai multe ori într-o zi.
  • Trigger. Un declanșator poate fi intern sau extern, cum ar fi un gând sau o experiență. Poate fi un gând intruziv că sunteți contaminat sau experiența de a fi jefuit în trecut.
  • Interpretare. Interpretarea dvs. a declanșatorului este cât de probabilă, severă sau amenințătoare percepeți declanșatorul de a fi. Pentru ca declanșatorul să devină o obsesie, persoana percepe declanșatorul ca fiind o amenințare foarte reală și că se va întâmpla probabil.
  • Obsession / anxietate. Dacă persoana percepe declanșatorul să fie o amenințare reală, va provoca o anxietate considerabilă, care în timp produc și obsesia cu gândul sau cu probabilitatea apariției gândirii. De exemplu, dacă aveți un gând intruziv de a fi jefuit și acest lucru vă provoacă o mare frică și anxietate, acest gând are capacitatea de a deveni o obsesie.
  • Constrângere. Compulmația este rutina sau acțiunea pe care trebuie să o efectuați pentru a face față stresului cauzat de obsesia. Compulmația crește de la necesitatea de a putea controla un aspect al mediului pentru a vă ajuta să vă simțiți că aveți control asupra amenințării obsesiei. S-ar putea verifica dacă luminile sunt în afara de cinci ori, spunând o rugăciune de sine stătătoare sau spălându-vă mâinile. S-ar putea să vă găsiți argumentând că stresul pe care îl suferiți ca urmare a necesității de a verifica blocarea de mai multe ori este mai mic decât stresul pe care l-ați putea trece în cazul unui jaf.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 14
    3. Cunoașteți diferența dintre tulburarea obsesiv-compulsivă (TOCD) și tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă (OCPD). Când mulți oameni se gândesc la TOC, ei se gândesc la o preocupare extremă cu ordinea și regulile. În timp ce o astfel de tendință poate fi o indicație a OCD, este posibil să nu fie diagnosticată în acest fel, cu excepția cazului în care gândurile și comportamentele asociate cu preocuparea nu au fost nedorite. Pe de altă parte, această tendință ar putea fi orientativă pentru OCPD, care este o tulburare de personalitate caracterizată prin standarde personale ridicate și o cantitate excesivă de atenție acordată ordinului și disciplinei.
  • Rețineți că nu toată lumea cu TOC are o tulburare de personalitate, dar există un grad ridicat de morbiditate între OCD și OCPD.
  • Deoarece multe dintre comportamentele și gândurile legate de TOC sunt nedorite, OCD este adesea asociată cu un grad mult mai mare de disfuncție decât OCPD.
  • De exemplu, comportamentele asociate cu OCD pot interfera cu capacitatea cuiva de a face să lucreze la timp sau, în cazuri extreme, chiar și să-și părăsească casa. Gândurile intruzive și uneori vagi vor apărea adesea, cum ar fi "Dacă am uitat ceva important la domiciliu în această dimineață", ceea ce ar putea provoca o cantitate debilitantă de anxietate pentru persoana respectivă. Dacă un individ a avut aceste tipuri de comportamente și gânduri de la începutul vieții, individul va fi cel mai probabil diagnosticat cu OCD în loc de OCPD.
  • Imagine intitulată face față tulburării obsesive compulsive Pasul 15
    4. Fiți conștienți de faptul că există multe grade diferite și tipuri de TOC. În toate cazurile de TOC, modelele vor fi dezvoltate în gândirea sau comportamentul unei persoane care au efecte negative vizibile asupra activităților de zi cu zi ale unei persoane. Deoarece gama de modele asociate cu TOC poate fi largă, OCD poate fi cel mai bine înțeleasă ca parte a unui spectru de tulburări, mai degrabă decât o singură condiție. Simptomele dvs. pot sau nu vă pot solicita să căutați tratament, în funcție de faptul că aceste simptome interferează cu viața de zi cu zi.
  • Întrebați-vă dacă un anumit model de gânduri și / sau comportamente vă afectează viața într-un mod negativ. Dacă răspunsul este da, atunci ar trebui să obțineți ajutor.
  • Dacă TOC dvs. este ușoară și nu afectează viața de zi cu zi, este posibil să doriți să vă ajutați să vă păstrați să ieșiți din mână. De exemplu, un grad minor de TOC s-ar putea aplica dacă aveți adesea nevoia de a verifica blocările pe ușile dvs., în ciuda confirmărilor multiple că acestea sunt într-adevăr blocate. Chiar dacă nu acționați asupra acestor îndemnuri, acest comportament poate distrage suficient pentru a vă împiedica să vă concentrați asupra altor activități din viața voastră.
  • Linia dintre OCD și având o dorință irațională de ocazie nu este întotdeauna clară. Va trebui să vă determinați dacă considerați nevoia de a fi suficient de gravă pentru a justifica ajutor profesional.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că luați medicamentele pe care psihiatrul dvs. prescrie exact așa cum este indicat. Nu săriți, opriți sau măriți doza fără a vorbi mai întâi cu psihiatrul dvs.
  • Dacă credeți că aveți TOC, ar trebui să vă vedeți psihiatrul pentru ao verifica. Nu vă diagnosticați niciodată.
  • Acceptați că depășirea OCD durează un timp și va fi incomod, dar merită pe termen lung.
  • De cele mai multe ori, tratarea TOC poate necesita confruntarea cu care vă temeți pentru a vă ajuta să vă vindecați și să depășiți obsesiile iraționale. Lucrați cu un terapeut în acest proces.
  • Avertizări

    Dacă simptomele dvs. TOC se înrăutățesc sau reemerge, spuneți-i imediat psihiatrului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar