Cum să câștigi în greutate ca o recuperare anorexică

Anorexia este o tulburare gravă care afectează milioane de oameni, iar odată ce sunteți pe drumul spre recuperare unul dintre cele mai dificile obstacole, câștigă greutate. Pentru a vă recupera, trebuie să învățați să vă modificați relația cu alimentele și mâncarea și să recunoașteți ce opțiuni alimentare sunt cele mai bune pentru alimentația globală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea caloriilor drepteObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 1
1. Alegeți alimentele dens de nutrienți. Alimentele densității nutritive sunt alimente care sunt grele calorii, dar, de asemenea, umplute cu substanțe nutritive, corpurile noastre trebuie să aibă activitate de combustibil. Acestea sunt esențiale pentru recuperare, deoarece acestea vor ajuta la restabilirea nivelurilor normale de micronutrienți în organismul dvs. și vor scădea riscul de a dezvolta condiții asociate deficiențelor nutriționale, cum ar fi osteoporoza sau pierderea părului. În timp ce anumite alimente, cum ar fi carbohidrații goi și alimentele cu junk, pot muta numărul pe scară rapidă, nu sunt o opțiune atât de sănătoasă ca și pentru alegerile de înaltă calorii, nutrienți-dense.
  • Nutrienți-alimentele dense sunt benefice în ceea ce trebuie să mănânci mai puțin pentru a obține beneficiile. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru persoanele care se recuperează de la anorexie, care se luptă să se adapteze la dimensiunile tipice ale porțiunilor. O servire mică sau medie a unui aliment dens de nutrienți oferă calorii și nutriție necesară.
  • O masă densă de nutrienți include, în general, opțiuni de proteine ​​bogate amestecate cu fructe, legume și carbohidrați sănătoși, cum ar fi orez brun și paste de cereale integrale sau pâine.
  • Câteva exemple de alimente dense nutritive includ somon, pui, nuci, banane, semințe de in, crustacee, pâine de cereale integrale, ulei de măsline, orez brun, ovaz, iaurt și fructe uscate fără zahăr.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 2
    2. Adăugați calorii suplimentare când puteți. Când aveți ocazia de a adăuga un extra 50 sau 100 de calorii, luați-o. Orice cantitate de calorii ajută procesul de obținere a greutății înapoi.
  • Grăsimile de plante, cum ar fi piulițele, sunt sănătoase și înalte în calorii. Adăugați piulițe mixte într-o salată. Spreadurile pe bază de nuci, cum ar fi migdalele sau untul de cajou, pot fi adăugate la toast și sandwich-uri. Hummus este fabricat din năut, și poate fi o mare dip sau adăugând la o folie de pita.
  • Luați în considerare adăugarea de îmbrăcăminte de salată suplimentară în salate sau paste, ketchup sau maioneză la carne sau sandwich-uri la grătar, smântână la mâncăruri mexicane.
  • Când este posibil, optați pentru condimentele și pansamentele de înaltă calorie, cum ar fi fermă, maioneză, mii de îmbrăcăminte de insulă și dressing de salată Caesar.
  • Granola, încărcată cu piulițe și fructe uscate, este o sursă bună de calorii nutritive și poate fi adăugată la iaurt sau mâncată ca o gustare.
  • Drizzle Canola sau ulei de măsline, care conțin ambele grăsimi sănătoase, peste salate, supe, caserole și boabe întregi.
  • Imagine intitulată Greutate de câștig ca un pas de recuperare anorexic 3
    3. Beți calorii. Multe calorii pot fi obținute prin băuturi care conțin calorii nutritive. Lichidele nu sunt ca umpluturi ca alimente întregi, astfel încât să puteți adăuga substanțe nutritive și calorii fără să se simtă umflat.
  • Opțiunile lichide sănătoase includ 100% suc de fructe, Kefir, lapte degresat sau alternative de lapte (cum ar fi laptele de soia sau de migdale), zară și ceaiuri îndulcite cu îndulcitori naturali ca mierea.
  • Smoothies, fabricate din fructe și legume, sunt ideale. Ele sunt grele calorii, ușor de consum, și pot fi susținute cu o varietate de aditivi sănătoși, cum ar fi germeni de grâu, unt de piuliță și pulbere de proteine.
  • Smoothiile și băuturile de înlocuire a mesei sunt, de asemenea, o alegere bună și disponibilă la majoritatea magazinelor de alimente. Pentru creșterea optimă a greutății, consumați-le în plus față de gustările alimentare solide și le susțineți cu fructe, lapte sub formă de pudră sau cu tofu moale de mătase.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea atitudinilor cu greutatea și mâncareaObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas anorexic de recuperare 4
    1. Fiți pregătiți pentru consecințele fizice ale recuperării. Mulți oameni care se recuperează de la anorexie au o mentalitate nesănătoasă despre alimente și greutate care este întărită în timpul procesului de recuperare. Persoanele care se recuperează de la anorexie se simt adesea descurajate să continue pe calea spre câștigul în greutate când au lovit anumite obstacole. Fiind conștient de aceste potențiale consecințe fizice și de natura lor temporară vă pot ajuta să faceți față.
    • Creșterea în greutate abdominală este comună în cele care se recuperează de la anorexie. Deși motivele acestora sunt încă dezbătute, marea majoritate a studiilor indică orice distribuție anormală a greutății normalizează după un an de recuperare. Cu alte cuvinte, acest efect secundar este temporar. Mulți oameni care se recuperează de la anorexie consideră că este util să se uite la grăsimea de stomac ca un semn pozitiv de recuperare și sănătate.
    • Creșterea rapidă în greutate, în special în primele zile și săptămâni, este, de asemenea, comună. Fluidul dintre țesuturile din celulele corpului și magazinele de glicogen din ficat și musculare sunt completate, ceea ce duce la un câștig rapid în greutate. Nu vă cântări prea des în timpul perioadei timpurii de recuperare, deoarece vă puteți deranja cât de repede se mută numărul de pe scară. Aceasta este o parte sănătoasă, normală a recuperării și câștigului în greutate încetinește când ajungeți la o greutate normală și sănătoasă pentru corpul dumneavoastră.
    • Fiți conștienți că pot exista unele efecte secundare fizice neplăcute. Atunci când organismul a fost lipsit de alimente atât de mult, reintroducerea obiceiurilor alimentare normale sunt un șoc pentru sistem. Efectele secundare includ diaree, greață, slăbiciune, tulburări de somn, o sensibilitate sporită la frig, o vezică slabă și constipație. Fiți conștienți să mergeți în astfel de reacții adverse, dar să le vizualizați ca semne că sunteți pe calea către un copil mai sănătos, mai fericit.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 5
    2. Schimbați atitudinea dvs. de alimente. Mulți oameni care se recuperează de la anorexie văd dieta ca mijloc de deprivare continuă, o atitudine care duce la dezvoltarea anorexiei. Provocând-vă să vedeți mâncare ca o parte importantă a unui stil de viață sănătos, mai degrabă decât un rău necesar, este un pas vital pentru creșterea în greutate și recuperarea generală.
  • Au un sistem bun de sprijin. Înconjurați-vă cu prietenii și cei dragi care mănâncă bine și au o imagine sănătoasă a corpului și o relație cu alimentele și mâncarea. Este greu să vă recuperați de la anorexie dacă sunteți în prezența unui dieter perpetuu sau a unei persoane care se încadrează în mâncare și băuturi. Aveți nevoie de modele pentru o relație sănătoasă cu alimente, creșterea în greutate și mâncarea.
  • Păstrați un jurnal alimentar. Urmărirea consumului de alimente poate duce la obiceiuri alimentare sănătoase, dar poate duce, de asemenea, la o atitudine mai sănătoasă. Urmăriți modul în care vă simțiți înainte și după ce mâncați și ce fel de gânduri aveți acest lucru poate afecta obiceiurile alimentare și pot duce la restricții de alimente inutile.
  • Aflați de la alții. Căutați povestiri de succes de la alte persoane care se recuperează de la anorexie, fie din grupuri locale de sprijin sau de resurse online, și dați seama ce au făcut pentru a-și schimba relația cu alimentele și mâncarea pentru mai bine.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 6
    3. Obțineți consiliere. Anorexia este o tulburare deosebit de periculoasă, iar dacă suferiți de anorexie, este puțin probabil să puneți pur și simplu greutatea înapoi fără intervenție psihiatrică. O varietate de abordări de psihoterapie demonstrează eficacitatea atunci când se ocupă de tulburări de alimentație și căutând un consilier în zona dvs. vă poate ține pe calea de a câștiga greutate.
  • Selectați un terapeut care este la curent cu toată știința tulburărilor de alimentație. Când contactați un potențial terapeut, întrebați despre formarea lor, experiența lor de tratare a pacienților cu tulburări de alimentație, ceea ce sunt opțiunile și obiectivele lor de tratament, ce certificări dețin și dacă fac parte din orice organizații profesionale de tulburare de alimentație.
  • În special, priviți în terapia comportamentală cognitivă (CBT). Obiectivul CBT este de a schimba procesele de gândire defectuoase despre alimente, cum ar fi gândirea tuturor sau a nimic, gândirea judecătorească și catastrofizarea. Un terapeut CB va contribui la ruperea modelelor de alimentație dezordonată prin utilizarea monitorizării alimentelor, a monitorizării gândirii, a regularității meselor și a monitorizării nutriționale.
  • Consilierea familială este, de asemenea, importantă, în special pentru adolescenți.
  • Pentru a localiza un terapeut în zona dvs., puteți încerca să sunați la departamentul de psihiatrie la o universitate și să solicitați o listă de recomandări de persoane instruite în programul lor, apelând o clinică mare și solicitarea unei recomandări și discuții cu prietenii și membrii familiei care primesc consiliere sau terapie.
  • Nu limitați căutarea furnizorilor listați de compania dvs. de asigurări. Chiar și furnizorii care pretind că nu acceptă programul dvs. pot fi capabili să facă o excepție sau să vă ofere o reducere de un fel.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic
    4. A se vedea un medic care este specializat în nutriție. Încă o dată, anorexia este gravă și nu vă puteți aștepta să câștigați o greutate într-o manieră sănătoasă care merge singur. Căutarea unui ajutor profesional de la un specialist nutrițional este vital pentru a câștiga greutate. Creșterea în greutate este importantă, dar unele efecte secundare pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. Un medic ar trebui să supravegheze procesul de recuperare și să se întâlnească cu dvs. într-un birou medical în mod regulat.
  • Imagine intitulată Heal Pasul 10
    5. Urmărirea cu furnizorul de servicii medicale de tratament.Weekly Weigh-INS, măsurarea semnelor vitale și testele periodice de laborator, inclusiv CBC, electroliții serici și nivelurile de amilaze serice sunt importante. Faceți întâlniri de urmărire cu medicul dumneavoastră și nu le săriți.
  • Metoda 3 din 3:
    Modificându-ți obiceiurile alimentareObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 8
    1. Practicați mâncarea obișnuită. Cum mâncați este la fel de important pentru câștigul în greutate ca ceea ce mâncați. Mâncarea mănâncă este o practică cu rădăcini în învățăturile budiste și își propune să ne reconecteze cu experiența și bucuria de a mânca. Scopul final este de a mânca pe baza indicii fizice, cum ar fi nevoia organismului de foame, mai degrabă decât pentru confort sau din plictiseală.
    • Mănâncă mai lent. Ia timp pentru a savura fiecare mușcătură și mestecați mai mult. Acest lucru vă va face să vă dați seama că sunteți complet mai repede, ceea ce poate duce la o relație mai sănătoasă cu alimentele și foamea.
    • Mănâncă în tăcere. Dacă mâncați mese cu membrii familiei sau cu prietenii, acest lucru poate fi dificil, dar sugerează o perioadă de tăcere să se concentreze asupra alimentelor. Opriți televizorul și telefonul mobil, de asemenea.
    • Concentrați-vă pe aromă și luați în considerare cât de mult vă bucurați de masă.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic 9
    2. Mânca pe tot parcursul zilei. Anorexia este o boală adesea definită de modelele de alimentație neregulate. Corpul dvs. are nevoie de o sursă continuă de energie toată ziua, mai ales dacă încercați să câștigați greutatea înapoi printr-o tulburare cum ar fi anorexia. Mănâncă mese regulate, distanțate la aproximativ trei până la patru ore distanță, pentru a câștiga greutate într-o modă constantă și sănătoasă.
  • Gustare mai frecvent. Amintiți-vă să mâncați mai des, să gustați între mese și să mâncați ori de câte ori vă simțiți foame vă poate ajuta să învățați să urmați indicațiile din stomac. Intrați în obiceiul de a gusta pe tot parcursul zilei pe alimente mici sănătoase. Acest lucru poate crește aportul zilnic de calorii fără a supraîncărca stomacul la fiecare masă.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului ca un pas de recuperare anorexic
    3. Aflați dimensiunea normală a porțiunii. Câștigarea greutății după ce a fost anorexic este dificilă, deoarece percepția dvs. de dimensiune a porțiunii este deformată. Reglarea la porțiuni normale poate fi o parte dificilă a procesului de recuperare.
  • Nu săriți mesele. Acest lucru vă împiedică să vă adaptați la dimensiunile porționale normale, deoarece probabil că sunteți mai probabil să mergeți peste bord la următoarea dvs. masă și să vă simțiți rău și descurajați. Mănâncă trei mese pe zi cu gustări între ele.
  • Măsurați și cântăriți-vă alimentele. Oamenii nu sunt judecători buni de dimensiune, deci păstrați o scară mică și cupele de măsurare la îndemână la pregătirea meselor. Asigurați-vă că primiți o servire completă a alimentelor preferate.
  • Aflați cheaturi la îndemână în ceea ce privește dimensiunea și greutatea. De exemplu, 3 uncii de carne slabă este dimensiunea unui pachet de cărți și 1 ceașcă de cereale de mic dejun se referă la dimensiunea unui pumn. Adunați Tidbits ca aceasta, de la online și de la prieteni și medici, deci veți avea un bun simț al modului în care alimentele sunt adecvate.
  • Planificați-vă mesele în prealabil, ținând cont de câte calorii veți avea nevoie și ce tipuri de alimente ar trebui să consumați pentru un scop sănătos pentru acea zi.
  • sfaturi

    Persoanele care se recuperează de la anorexie uneori doresc alimente și dulciuri nedorite datorită foamei extreme asociate cu recuperarea timpurie. În timp ce acest lucru ar putea fi înfricoșător, este important să ascultați atât indicii de foame fizice, cât și pentru a permite corpului dvs. să se vindece și să aibă încredere în tine. Nici o hrană nu trebuie etichetată ca "bun" sau "rău" și atâta timp cât nu vă restricționați de alimente dens de nutrienți la "inventa" Pentru aceasta, nu este absolut nimic în neregulă cu bucuria de alimente comercializate ca nesănătoase.
  • Când începeți mai întâi recuperarea, mâncarea poate fi dureroasă și provoacă crampe de stomac și greață. Acest lucru este normal, iar simptomele se diminuează cu timpul. Dacă simptomele vă împiedică să mâncați, să discutați cu un medic pentru sugestii despre cum să le diminuați severitatea.
  • Dacă aveți vreo poftă, nu o rezistați! Poftele sunt normale și este important să învățați să recunoașteți și să satisfaceți aceste nevoi.
  • Avertizări

    Anorexia este o tulburare care amenință viața. Dacă vă recuperați de la anorexie, nu încercați să vă tratați fără ajutorul unei tulburări de mâncare instruite, un nutriționist și medicul dvs. regulat. Obținerea greutății este importantă, dar vă poate pune în pericol fizic când ați făcut fără supraveghere medicală.
  • Persoanele care au consumat foarte puține calorii - care sunt mai puțin de 1.000 de calorii pe zi - ar trebui să aibă grijă extremă la creșterea aportului. Când corpul a fost într-o perioadă de foame pentru un timp prelungit, creșterea bruscă a consumului de alimente poate provoca o complicație gravă numită sindrom de re-hrănire care provoacă dezechilibre de electroliți și deficiențe de fluide. Discutați cu medicul dumneavoastră frecvent în timpul perioadei de recuperare și știți dacă sunteți în pericol pentru a dezvolta sindromul de re-alimentare și ce măsuri ar trebui să luați pentru a preveni acest lucru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar