Cum de a controla transpirația excesivă

Deși o anumită cantitate de transpirație este normală și chiar sănătoasă, dacă vă aflați în mod constant și profund, puteți suferi de o afecțiune cunoscută sub numele de hiperhidroză. Aceasta este o afecțiune medicală care provoacă transpirații excesive, de obicei pe palmele mâinilor, tălpile picioarelor și axile. Hiperhidroza nu este o problemă medicală gravă, dar poate provoca disconfort fizic și emoțional semnificativ și poate duce la unele situații jenante. Din fericire, există multe modalități de a controla și chiar de a trata transpirația excesivă - este pur și simplu o chestiune de găsire a soluției care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând schimbări simple
  1. Imagine intitulată controlul excesiv Pasul 1
1. Treceți la un antiperspirant mai puternic. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când încercați să combateți transpirația excesivă este să treceți la un antiperspirant cu o formulă mai puternică. În timp ce prescripțiile sunt necesare pentru cele mai puternice dintre acestea, există mai multe formule de rezistență clinică disponibilă supra-the-contor de mărci cum ar fi Dove și Secret.
  • Fiți conștienți de diferența dintre antiperspiranți și deodoranți. Antiperspiranții vor înfunda glandele de transpirație și vor împiedica excesul de umiditate, în timp ce deodoranții pur și simplu maschează mirosurile. Prin urmare, dacă suferiți de transpirație excesivă, este important să utilizați un antiperspirant (deși deodoranții antiperspirant sunt de asemenea disponibili).
  • Antiperspiranții cu prescripție medicală conțin în mod obișnuit 10 până la 15% dintr-un ingredient activ numit clorură de aluminiu hexahidrat. Acest ingredient este foarte eficient în reducerea transpirației, dar uneori poate provoca iritarea pielii, astfel încât este posibil să aveți nevoie să faceți cumpărături pentru a găsi o formulă care funcționează pentru dvs.
  • Unii oameni se opun, de asemenea, purtarea antiperspiranților datorită presupuselor legături dintre compușii din aluminiu găsiți în antiperspiranți și boli cum ar fi cancerul și Alzheimer`s. Cu toate acestea, multiple studii clinice nu au găsit nici o dovadă care să susțină această legătură.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 2
    2. Aplicați antiperspirant noaptea. Acest lucru poate fi o surpriză, dar medicii recomandă aplicarea antiperspirantului dvs. în timpul nopții, chiar înainte de culcare. Motivul pentru aceasta este că durează aproximativ șase până la opt ore pentru ca antiperspirantul să intre în conductele de sudoare și să înfundă în mod adecvat porii.
  • De asemenea, corpul tău tinde să rămână mai răcitor și mai calm în timp ce dormi, care reduce transpirația și împiedică ca antiperspirantul să fie spălat înainte de a avea timp să se scufunde (ceea ce se întâmplă atunci când aplicați numai antiperspirant dimineața).
  • Cu toate acestea, este o idee bună să aplicați antiperspirantul a doua oară, după dușul dvs. de dimineață, pentru rezultate optime.
  • Amintiți-vă că antiperspiranții nu sunt rezervați pentru utilizare pe armpituri, ele pot fi folosite aproape oriunde vă aflați transpirație - cum ar fi palmele, picioarele, Picioarele si inapoi. Doar evitați să le utilizați pe față, deoarece formulele mai puternice au tendința de a provoca iritații, în special pe pielea sensibilă.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 3
    3. Alegeți îmbrăcăminte cu înțelepciune. Purtarea îmbrăcămintei potrivite poate face o mare diferență atunci când vine vorba de a menține transpirația sub control. În primul rând, purtarea îmbrăcămintei respirabile vă poate împiedica să transpirați excesiv în primul rând și în al doilea rând, făcând alegeri inteligente de îmbrăcăminte poate ajuta la masca pete de sudoare și să vă opriți să vă simțiți conștienți de sine.
  • Purtați țesături ușoare. Țesături ușoare, respirabile - cum ar fi bumbacul - vă vor permite pielea să respire și să împiedice supraîncălzirea corpului.
  • Optați pentru culori mai ușoare dacă aveți nevoie să vă răciți. Culorile luminoase ajută la reflectarea soarelui și vă vor menține mai răcitor pe tot parcursul zilei. Ei vor arăta pete de transpirație mai mult decât culorile întunecate, totuși, considerați dacă doriți să vă prioritizați răcirea sau mascarea sudoarei.
  • Alegeți culori și modele întunecate pentru a masca petele de sudoare. Purtarea culorilor întunecate și a hainelor modelate vă poate ajuta să faceți pete de transpirație mai puțin evidente sau chiar neintroducebile, oferindu-vă o liniște mai mare în timp ce mergeți în ziua voastră.
  • Purtați pantofi respirați. Dacă suferiți de picioare transpirați, este o idee bună să investiți în pantofi de înaltă calitate și respirabil. De asemenea, puteți plasa insolele de umiditate în interiorul pantofilor și purtați șosete de bumbac 100% pentru a adăuga beneficii de reducere a sudoarei.
  • Strat în sus. Stinoindu-ți îmbrăcămintea, indiferent de sezonul, poate ajuta cu apariția transpirației, deoarece straturile de jos pot absorbi orice umiditate în exces înainte de a avea o șansă să se înmoaie prin straturile exterioare. Bărbații pot purta substeri, în timp ce femeile pot opta pentru un camisol.
  • Luați în considerare utilizarea scuturilor de îmbrăcăminte. Dacă este prea cald pentru straturi suplimentare, puteți lua în considerare și utilizarea scuturilor de îmbrăcăminte. Acestea sunt patch-uri adezive mici pe care le puteți lipi de interiorul îmbrăcămintei dvs. pentru a absorbi orice umiditate excesivă. Acestea sunt disponibile la majoritatea farmaciilor.
  • 4. Duș cel puțin o dată pe zi. Dușul zilnic poate ajuta cu adevărat să elimine mirosurile rele cauzate de transpirația excesivă. Interesant, transpirația nu are un miros de la sine - deoarece este pur și simplu un amestec de apă, sare și electroliți.
  • Mirosul se formează atunci când glandele apocrine - care se găsesc în subarmele și gaură - eliberează o substanță vâscoasă care conține grăsimi, proteine ​​și feromoni.
  • Această substanță vâscoasă se amestecă cu sudoare regulată și bacterii pe suprafața pielii, creând mirosul rău pe care îl asociați cu sudoare.
  • Spălarea zilnică (în special cu un săpun antibacterian) poate ajuta la prevenirea suprafeței excesului de bacterii pe suprafața pielii, reducând astfel mirosurile. De asemenea, este important să purtați haine curate după un duș, deoarece bacteriile pot locui și pe haine murdare.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 5
    5. A aduce o schimbare de haine. Păstrarea unei cămașă sau bluză de rezervă (non-crescută) în geanta dvs. în orice moment este o idee bună dacă suferiți de transpirație excesivă. Doar știind că aveți întotdeauna o nouă schimbare de haine ușor disponibile, puteți scădea nivelul de anxietate și vă puteți simți mai sigure.
  • Sa dovedit că îngrijorarea cu privire la transpirația dvs. vă poate face de fapt să transpirați mai mult, așa că știind că aveți o plasă de siguranță (sub forma unei schimbări de haine) pentru a vă întoarce, vă poate împiedica să vă împiedicați atât de mult în primul rând loc.
  • Poartă o batistă curată. Un alt back-up mascat este de a purta o batistă în buzunar în orice moment, înlocuindu-l cu un curat în fiecare zi. În acest fel, dacă vă confruntați cu necesitatea de a trezi mâinile cu cineva, puteți să vă uscați rapid și inconspicuos palmele.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 6
    6. Evitați alimentele picante. Alimentele picante, cum ar fi ardei iute sau curry indieni, pot crește cantitatea de sudoare pe care o produceți, deci evitați să mâncați ceva picant - cel puțin în timpul prânzului în zilele de lucru sau la o dată.
  • De asemenea, evitați consumul de alimente cum ar fi usturoiul și ceapă, deoarece mirosurile puternice asociate cu aceste alimente pot ieși prin transpirația dvs.
  • În ansamblu, consumul de alimente curate, cum ar fi cerealele întregi, fructele și vegul este o idee bună. Deși nu vă vor opri să vă transpirați, ei pot îmbunătăți mirosul sudoarei.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 7
    7. Păstrați patul răcoros. Dacă suferiți de transpirație în timpul nopții, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține răcoarea în pat.
  • Asigurați-vă că utilizați lenjeria de pat respirabil, ușor, indiferent de ora anului. De asemenea, asigurați-vă că alegeți foi cu un material absorbant, cum ar fi bumbacul - fișa de mătase sau flanelul nu sunt ideale.
  • Optați pentru o duveță ușoară sau un mângâietor ușor. Puteți întotdeauna să stradeți mai multe pături, dacă este necesar, dar dacă dormiți sub un duvet greu de jos - chiar și în timpul verii - nu este de mirare că suferiți de transpirații de noapte.
  • Imagine intitulată controlul excesiv Pasul 8
    8
    Reduce stresul. Sentimentul stresat, nervos sau anxios este un declanșator de transpirație majoră pentru unii oameni, deci are sens că prin controlul nivelurilor de stres, puteți controla transpirația.
  • Când sunteți stresați sau nervos, aceste sentimente stimulează neurotransmițătorii din creier care trimit semnale corpului tău pentru a începe să transpiră, lăsându-te să te simți fierbinte și deranjat.
  • Pentru a reduce stresul, încercați să evitați să mutați mai mult decât puteți mesteca la locul de muncă. Dacă vă aflați transpirația datorită nervilor înainte de o prezentare sau întâlniți-vă șeful, concentrați-vă asupra tehnicilor de relaxare, cum ar fi respirație adâncă și meditaţie.
  • Pe termen lung, lucruri precum frecvente exercițiu și timpul pentru familie și prieteni vă va ajuta să reduceți stresul. Găsiți alte idei de reducere a stresului Aici.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 9
    9. Utilizați șamponul uscat. Dacă descoperi că scalpul tău devine transpirat la cea mai mică activitate fizică, ia în considerare sprinzarea părului cu un șampon uscat în fiecare dimineață. Cele mai multe șampoane uscate au un finisaj pulverulent care se înmoaie umezeală suplimentară de la păr și scalp.
  • Păstrați o sticlă de dimensiune de călătorie de șampon uscat în pungă sau într-un sertar de birou la locul de muncă - atunci puteți avea o spritz rapidă în baie ori de câte ori doriți să vă împrospătați.
  • Șampoane uscate parfumate, de asemenea, miros mare - ajutând pentru a masca orice mirosuri transpirați. Cu toate acestea, dacă căutați mai mult.I.Y. Opțiunea, praful pentru copii sau bicarbonatul va face și truc.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 10
    10. Tăiat înapoi pe obiceiuri proaste. Lucruri cum ar fi fumatul, consumul de alcool și consumul excesiv de cofeină pot duce la creșterea transpirației, deci este o idee bună să reluați aceste lucruri, acolo unde este posibil.
  • Fiind supraponderali duce, de asemenea, la transpirație sporită, deci dacă ați putea să pierdeți câteva kilograme, acesta este un loc bun pentru a începe.
  • A se vedea articolele renunță la fumat, Renunțați la alcool, Quit cofeina și slăbi pentru ajutor.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutarea unui ajutor medical
    1. Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 11
    1. Consultați-vă medicul pentru o posibilă cauză a transpirației excesive. În unele cazuri, transpirația excesivă poate fi datorată unei stări medicale subiacente, cum ar fi menopauza, boala de inimă, hipertiroidismul, hiperhidroza sau unele tipuri de cancer.
    • Este important să se identifice această cauză fundamentală cât mai curând posibil, astfel încât tratamentul poate începe. Acest lucru este deosebit de adevărat, deoarece unele dintre aceste cauze pot deveni potențial care pun în pericol viața dacă acestea sunt lăsate necontrolate. Odată ce problema subiacentă este tratată cu succes, pacientul poate reduce în mod eficient transpirația excesivă, de asemenea.
    • De asemenea, este important să se analizeze dacă orice medicamente pe care le luați în prezent ar putea provoca problema. Unele medicamente pot contribui la transpirația excesivă, cum ar fi medicamentele utilizate pentru tratarea condițiilor psihiatrice sau a hipertensiunii arteriale. Antibioticele și unele tipuri de suplimente pot duce, de asemenea, la problemă.
    • Aceasta este o preocupare deosebită dacă transpirația a apărut după începerea medicamentelor sau dacă transpirația este generalizată, mai degrabă decât o varietate localizată.
  • Imagine intitulată controlul transpirației excesive Pasul 12
    2. Încercați îndepărtarea părului laser pe axul dvs. Îndepărtarea părului cu laser este adesea recomandată de medici pentru a reduce transpirația excesivă și a elimina mirosurile rele.
  • Motivul pentru care funcționează acest lucru este destul de simplu - părul este prezent pentru a menține corpul cald, dar uneori o face să transpire mai mult. Bacteriile se agăță, de asemenea, de fire de păr mult mai ușor, ceea ce duce la mirosuri proaste. Prin îndepărtarea părului, zona va transpira mai puțin și va ține mai puține bacterii, rezultând în miros redus.
  • Îndepărtarea părului cu laser prin direcționarea foliculilor de păr cu impulsuri de lumină laser care le distruge. Tratamentul este relativ non-dureros, dar poate necesita completarea mai multor sesiuni. De atunci, creșterea părului va fi redusă semnificativ. Tratamentul cu laser poate fi oarecum scump, dar rezultatele sunt permanente.
  • Imagine intitulată controlul transpirației excesive Pasul 13
    3. Utilizați medicamente pe bază de prescripție medicală. Există mai multe medicamente pentru a controla transpirația excesivă. Ei lucrează prin blocarea nervilor din creier de la comunicarea cu glandele sudoare.
  • Aceste pastile au fost găsite foarte eficiente la unii pacienți, deci dacă sunteți interesat, discutați cu medicul despre o rețetă.
  • Unele efecte secundare raportate ale acestor medicamente pentru a include vederea încețoșată, problemele vezicii urinare și o gură uscată.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 14
    4. Luați în considerare tratamentul iontoforesis. Această procedură aprobată de FDA este de obicei efectuată de un dermatolog și utilizează impulsuri electrice la "opriți" glandele sudoare temporar. Este deosebit de eficient în mâini și picioare.
  • Majoritatea pacienților necesită mai multe sesiuni pentru a vedea rezultate pozitive. Aceste sesiuni sunt de obicei efectuate o dată pe zi timp de până la 2 săptămâni. După aceasta, sesiunile de întreținere se pot face pe un "după cum este necesar" bază.
  • Puține efecte secundare sunt raportate cu această procedură, iar unii pacienți efectuează în cele din urmă sesiuni de întreținere, după cum este necesar în confortul propriilor locuințe. Mașinile pot fi achiziționate de la r.A. Fischer Co. și, în general, costă aproximativ 600 de dolari. Pacienții trebuie să fie instruiți de către medicul lor pentru a utiliza mașina în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată controlul excesiv Pasul 15
    5. Luați în considerare injecțiile cu Botox. În același timp, considerat de obicei un tratament anti-îmbătrânire, aceste injecții au fost, de asemenea, dovedite eficiente în tratarea hiperhidrozei. Procedura funcționează prin blocarea temporară a nervilor care stimulează procesul de transpirație.
  • Această procedură este considerată, de asemenea, relativ sigură, cu puține efecte secundare neplăcute și fără timp de nefuncționare după aceea.
  • Rezultatele, de obicei, durează aproximativ 4 luni și sesiunile repetate sunt necesare pentru a menține rezultatele pozitive.
  • Imagine intitulată controlul excesiv Pasul 16
    6. Resursă la Chirurgie, dacă este necesar. În circumstanțe extreme, pot fi luate acțiuni chirurgicale pentru a elimina sau dezactiva glandele sudoare. Dacă este de succes, acest lucru poate opri transpirația excesivă pentru totdeauna. Cele două tratamente principale oferite sunt:
  • Eliminarea glandei de transpirație. Aceasta se efectuează folosind liposucția, prin intermediul unor incizii mici în piele. Acest tratament este posibil numai pentru glandele de transpirație în armpituri.
  • Chirurgie nervoasă. Acest tratament este efectuat pentru a tăia, strânge sau distruge nervii spinării care activează transpirația excesivă, în special pe palmele mâinilor. Din păcate, poate declanșa accidental transpirația excesivă în alte părți ale corpului.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind remedii naturale
    1. Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 17
    1. Bea mai multă apă. Transpirația se întâmplă atunci când temperatura corpului devine prea mare și corpul dvs. secretă apa pentru ao răci din nou. Cea mai multă apă rece pe tot parcursul zilei vă ajută să vă reglați temperatura corpului și să o împiedicați prea mult în primul rând, împiedicând astfel nevoia de a transpira.
    • În plus, o mulțime de apă permite ca toxinele să fie spălate din corp prin urină, ceea ce altfel ar fi transpirat prin piele.
    • Când toxinele sunt eliminate prin piele, se amestecă cu transpirația pentru a crea mirosuri proaste. Prin urmare, consumul de apă poate îmbunătăți mirosul transpirației.
    • Încercați să beți 6 până la 8 pahare de apă pe zi pentru a vă ajuta să vă transpirați și să furnizați o serie de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv pielea mai clară și digestia îmbunătățită.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 18
    2. Utilizați un scrub facial pe alaran. Acest lucru poate suna un pic ciudat, dar folosind un scrub de facial pe axul dvs. (sau oriunde aveți transpirație excesivă) poate ajuta la exfolierea pielii și a dezvălui porii. Astfel, cu prudență, totuși, deoarece o frecare exfoliată poate provoca abraziuni mici și iritații dacă sunt utilizate prea frecvent sau viguros.
  • Dacă observați gunoiul deodorant după ce utilizați un scrub sub brațe, opriți acest tratament.
  • Odată ce porii sunt neclamanți, aceasta va elibera orice toxine prinse care blochează porii și vor provoca transpirații neplăcute de mirositoare.
  • Puteți să transpirați și mai mult decât de obicei, dar după câteva zile ar trebui să observați o reducere a volumului și frecvenței transpirației dvs. Continuați să utilizați scrubul o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 19
    3. Utilizați amidonul de porumb sau bicarbonat de sodiu. Coacerea sifonului și a amidonului de porumb sunt produse excelente pentru a fi utilizate pe zone transpirate care sunt predispuse la iritare - ca picioarele sau sub sânii. Pulberea pentru copii este, de asemenea, o opțiune bună, dar ar trebui utilizată cu prudență, deoarece unele cercetări sugerează că poate fi legată de anumite forme de cancer.
  • Când se bate pe piele, aceste pulberi vor absorbi rapid orice umiditate excesivă și vor păstra zona uscată timp de câteva ore.
  • Soda de copt este antibacteriene și antiinflamatoare, deci este deosebit de bun pentru utilizarea pe piele sensibilă. Cu toate acestea, pentru a controla transpirația în zona îngrozitoare, este probabil cel mai bine să utilizați un produs special conceput în acest scop.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 20
    4. Încercați sucul de gunoi. Unii oameni susțin că sucul de gunoi poate fi eficient în reducerea transpirației excesive, deoarece reduce activitatea în glandele sudoare.
  • Dacă sunteți dispus să încercați, puteți extrage sucul de la o garnitură, blocându-l cu un glore de legume, apoi stoarcerea carnea rasă.
  • Puteți aplica apoi sucul de gresie direct pe axile sau alte zone afectate de transpirație. Alternativ, puteți bea sucul de turnură sau îl puteți folosi într-un Smoothie sănătoasă.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 21
    5. Beți ceai de salvare. Ceaiul Sage este un mic remediu pe bază de plante pentru transpirația excesivă, care se crede că împiedică glandele sudoare să producă prea multă transpirație.
  • Este posibil să găsiți ceaiul Sage într-un magazin de produse alimentare de sănătate, dar ceaiul este foarte ușor de făcut acasă.
  • Pur și simplu fierbe o mână de frunze de salvie uscate sau proaspete într-o oală de apă. Odată fiert, tensionați frunzele din lichid și lăsați ceaiul să se răcească ușor înainte de a bea.
  • Una sau două cești de această zi ar trebui să fie suficiente.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 22
    6. Schimbați-vă dieta. Calitatea transpirației dvs. este influențată de ceea ce ați pus în corpul vostru. Mâncarea prelucrată, alimentele îndulcite artificial vor crește numărul de toxine din sistemul dvs. Aceste toxine pot închide apoi porii și se amestecă cu transpirație pentru a produce mirosul neplăcut al corpului.
  • Ar trebui să evitați orice fel de mâncare fast-food, mese gata prelucrate, sodă, bomboane colorate artificial sau îndulcite sau orice, care conține sirop de fructoză mare ca toate aceste alimente va agrava transpirația.
  • În schimb, încercați să mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete - în special cele cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi roșiile, pepenițele, castraveții etc., cereale integrale, carne slabă și pește, nuci, fasole și ouă.
  • Imagine intitulată Controlul transpirației excesive Pasul 23
    7. Aplicați sucul de lamaie. Sucul de lamaie poate ajuta la eliminarea mirosurilor negative asociate cu transpirația excesivă, datorită acidului citric pe care îl conține.
  • Pur și simplu stoarceți sucul de la o lămâie proaspătă sau luați o sticlă de suc de lămâie pre-stoarse și aplicați lichidul direct în zonele în care transpirați cel mai mult. Veți mirosi lemonie proaspătă toată ziua!
  • Ca suc de lămâie este acid, poate provoca iritarea pielii sensibile. Evitați să aplicați sucul la orice zone sensibile sau la orice piele ruptă sau zgâriată, deoarece acest lucru poate fi stins.
  • Imaginea intitulată controlul transpirației excesive Pasul 24
    8. Luați un supliment de zinc. Zincul ar trebui, de asemenea, să elimine unele dintre mirosurile rele cauzate de transpirație. Găsiți suplimente de zinc la magazinul dvs. local de sănătate și luați conform instrucțiunilor de pe etichetă.
  • Este întotdeauna înțelept să vă consultați medicul înainte de a începe să luați toate suplimentele.
  • De asemenea, puteți obține zinc în mod natural în dieta dvs. de alimente cum ar fi stridii, crab, carne de vită, cereale de mic dejun, fasole, migdale și iaurt.
  • Imaginea intitulată controlul transpirației excesive Pasul 25
    9. Face un colon curat. Unii oameni susțin că efectuarea unei curățiri de colon le-a ajutat să reducă cantitatea pe care o transpiră.
  • Este posibil să existe un adevăr în acest sens, deoarece curățarea colonului elimină toxinele din corp, care altfel ar putea contribui la transpirația malodoră.
  • Prin urmare, dacă ați încercat alte opțiuni fără succes, efectuarea unei curățări de colon poate fi în valoare de o încercare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar