Fixați-vă, îndreptați-vă picioarele și preveniți rănirea (adulți)

Out-toeing, cunoscut și sub numele de "picioare de rață", este atunci când degetele tale de la picioare în afară în timp ce mergi. În timp ce este o condiție comună pentru copiii mici și, de obicei, cresc din ea, out-toeing ar putea să se dezvolte sau să se agraveze pe măsură ce creșteți. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți starea. Probabil că vă întrebați mai multe despre out-toeing, deci continuați să citiți pentru unele răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
De ce se întorc degetele de la picioare în afară?
  1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 1
1. Un șold răsucite sau un os rahat este cea mai frecventă cauză. În timpul sarcinii, oasele piciorului copiilor trebuie să se răsucească în timp ce se potrivesc în interiorul uterului. Dacă Tibia se răsucește spre exterior sau dacă șoldurile se flexează în sus, atunci picioarele ar putea să indice și pe laturi, de asemenea. În timp ce unii copii cresc din ea când sunt copii mici și încep să meargă în mod normal, este posibil să aveți în continuare out-toeing ca adult.
  • O femur răsucite numită "retroversiune femurală" ar putea provoca, de asemenea, să depășească, dar este cel mai frecvent în copiii obezi.
  • Stați plat pe spate cu picioarele extinse. Dacă genunchii indică în partea laterală, atunci problema este în șoldurile voastre. Dacă genunchii sunt drepți în sus și picioarele voastre se întorc în lateral, atunci problema este în tibia.
  • 2. Picioarele plate, de asemenea, duce la out-toeing. Când nu aveți o mulțime de suport arc, picioarele tale sunt plate împotriva solului și pot duce la probleme de postură. Din moment ce picioarele tale nu sunt la fel de stabile, degetele de la picioare se vor întoarce în mod natural, astfel încât să vă puteți păstra echilibrul. În timp ce picioarele plate sunt comune la copiii sub 4 ani și, în general, se îmbunătățește pe măsură ce îmbătrâniți, le puteți dezvolta ca adult și că ar putea duce la disconfort sau la out-toeing.
  • Picioarele plate ar putea fi, de asemenea, un simptom al unui șold sau tibie răsucite.
  • Este posibil să nu aveți nici o durere dacă aveți în afara picioarelor de la picioarele plate.
  • 3. Hamstringurile și glutele tale ar putea fi strânse sau slabe. Atât utilizarea excesivă, cât și subutilizează mușchii șoldului și picioarelor pot duce la out-toeing. Când mușchii din corpul inferior se ridică sau se simt slabi, ele vă afectează poziția și poziția picioarelor, astfel încât picioarele să se întoarcă spre exterior.
  • Întrebarea 2 din 6:
    Cum îmi pot îndrepta picioarele?
    1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 4
    1. Îndreptați-vă picioarele înainte când observați că sunt nealiniate. Când stați sau mergeți, luați câteva secunde pentru a verifica poziția picioarelor dvs. pentru a vedea dacă acestea indică. Când observați acest lucru, faceți un efort conștient de a le îndrepta direct. S-ar putea să se simtă incomod la început, dar vă ajută să vă recalificați mușchii la poziția corespunzătoare.
  • 2. Puneți inserții ortotice în interiorul pantofilor dvs. pentru picioarele plate. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre introducerea inserțiilor personalizate pentru piciorul dvs. pentru a vă ajuta să vă sprijiniți arcele și să corectați poziția piciorului. Orteticul aduce arcurile picioarelor în sus, astfel încât călcâiul tău se transformă și îți face mai puțin vizibilă. Purtați orteții cât de des se recomandă medicul dumneavoastră, astfel încât să vă obișnuiți cu noua poziție a piciorului.
  • Orteticul nu va vindeca pe deplin la depășirea, dar poate ajuta la corectarea condițiilor ușoare.
  • Unii experți au descoperit că pantofii sau bretele speciale nu sunt eficiente sau nu prezintă diferențe în tratament.
  • 3. Întindeți și masați mușchii timp de 20 de minute în fiecare zi. Pe măsură ce lucrați la schimbarea posturii și despre modul în care mergeți, păstrați mușchii piciorului Limber, astfel încât să nu fiți răniți. După întindere, dă-ți o auto-masaj astfel încât picioarele nu se simt atât de strânse. Unele întinderi pe care le puteți încerca includ:
  • Fluture stretch: stai drept și îndoiți genunchii. Puneți picioarele în lateral și apăsați pe tălpile picioarelor împreună. Țineți-vă pe picioarele voastre și continuați încet înainte. Pentru o întindere mai profundă, apăsați pe coapse.
  • Piriformis Stretch: Stați pe spate și trageți genunchiul drept spre piept. Țineți-vă la genunchi cu mâna stângă și trageți-o spre umărul stâng. Țineți întinderea timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi, trageți genunchiul stâng spre umărul drept.
  • Hamstring Stretch: Puneți călcâiul pe o masă despre înălțimea taliei și păstrați piciorul complet extins. Păstrați degetele de la picioare în sus și îndoiți înainte la șolduri. Țineți întinderea timp de 30 de secunde pentru fiecare picior.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cât durează pentru a corecta picioarele de rață?
    1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 7
    1. Poate dura câțiva ani pentru a vă recalifica poziția. Deoarece schimbările sunt, de obicei, graduale, este greu de observat când se îmbunătățește complet. Înregistrați un videoclip cu dvs. Mergând în mod normal când începeți mai întâi recuperarea. Pe tot parcursul anului, continuați să lucrați la instruirea poziției dvs. și corectați pozițiile picioarelor voastre. După un an, înregistrați un alt videoclip pentru a vedea dacă ați îmbunătățit.
    • Dacă nu vedeți nici o schimbare, discutați cu medicul dumneavoastră despre ceea ce puteți face pentru următorii pași.
  • 2. Este posibil să aveți nevoie de intervenție chirurgicală dacă ieșirea nu se îmbunătățește pe cont propriu. Dacă simți o mulțime de stres sau durere în genunchi, atunci ar putea fi timpul pentru operație. De obicei, medicul dumneavoastră va efectua o osteotomie, care este atunci când au tăiat o parte din oasele piciorului pentru a le ajuta în poziția corectă. De multe ori, procedura este minim invazivă și vă veți recupera rapid.
  • Pentru mai multe condiții severe, puteți avea fire, plăci sau șuruburi introduse pentru a ține piciorul în poziție în timp ce se vindecă.
  • Întrebarea 4 din 6:
    Duck se plimba rău pentru genunchi?
    1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 9
    1. Poate provoca stres asupra genunchilor și duce la dureri articulare. Când sunteți un copil, veți opri, de obicei, în afară de picioare, pe măsură ce picioarele devin mai puternice. Cu toate acestea, poate începe să se simtă puțin mai dureroasă odată ce ai mai mare de 10. Dacă continuați să vă îndepărtați, ați putea începe să simțiți durere în genunchi sau glezne și ați putea începe să dezvoltați artrită.
    • Out-toeing poate face, de asemenea, dificil sau dureros de a alerga, bicicleta sau de a juca sport.
    Întrebarea 5 din 6:
    Când ar trebui să-mi fac griji cu privire la depășirea?
    1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 10
    1. Căutați tratament dacă depășirea durerii provoacă dureri sau limitează mișcările dvs. Pentru multe cazuri, ieșirea se îndepărtează în timp ce îmbătrâniți, dar poate fi persistentă. Dacă aveți probleme cu mersul pe jos, limpezi sau aveți un picior care se dovedește mai mult decât celălalt, ajungeți la medicul dumneavoastră sau la un terapeut fizic. Ei vor putea diagnostica cauza condiției dvs. și vor oferi cel mai bun tratament pentru el.
    • Medicul dvs. vă va oferi, de obicei, un fizic pentru a vă verifica gama de mișcare și pentru a face un examen neurologic pentru a verifica funcționarea nervului și a mușchilor. Ei pot comanda raze X dacă găsesc ceva despre.
    Întrebarea 6 din 6:
    Este în afara geneticului?
    1. Imagine intitulată Fixați-vă la adulți Pasul 11
    1. Unele cazuri de out-toeing s-ar putea rula în familie. Cele mai frecvente cazuri genetice se întâmplă atunci când aveți o tibie răsucite sau femur. În timp ce încă nu este clar de ce unii oameni dezvoltă out-toeing și alții nu, unii medici cred că ar putea fi ereditară. Dacă părinții sau rudele voastre au ieșit din afară când au fost mai tineri, există o șansă să vă transmită și dvs.

    Avertizări

    Începeți să tratați-o pe out-toeing cât mai curând posibil, astfel încât să nu vă stresați genunchii sau articulațiile.
  • Pentru cazurile severe de out-toeing, folosind bretele și pantofii speciali nu are niciun beneficiu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar