Cum de buddy base un toe rănit

Buddy Taping este util și "Low-Tech" Metodă de tratare a frazelor, dislocărilor și fracturilor de degete de la picioare și degete. Este realizat în mod obișnuit de profesioniștii din domeniul sănătății, cum ar fi medici sportivi, fizioterapeuți, podiatriști și chiropracticieni, dar poate fi ușor învățat la domiciliu, de asemenea. Dacă se efectuează în mod corespunzător, acesta oferă suport, protecție și ajută la realinierea articulațiilor implicate. Cu toate acestea, există complicații uneori asociate cu banda de buddy, cum ar fi alimentarea cu sânge compromisă, infecțiile și pierderea mișcării comune.

Pași

Partea 1 din 2:
Buddy Trimiteți-vă piciorul rănit
  1. Imagine intitulată Baddy Base Un picior rănit Pasul 1
1. Identificați ce toe este rănit. Degetele de la picioare sunt foarte susceptibile la rănire și chiar de rupere atunci când sunt expuse la traumatismul blunt, cum ar fi le-a împiedicat mobilierul sau echipamentul sportiv în jurul valorii de mobilier. În cele mai multe cazuri, este evident care este rănit, dar uneori trebuie să vă examinați îndeaproape degetele de la picioare pentru a înțelege mai bine rănirea. Semnele de leziuni ușoare la moderate includ roșeața, umflarea, inflamația, durerea localizată, vânătăi, mișcări reduse și poate într-un anumit grad de crokeditate dacă piciorul este dislocat sau rupt. Cel mai mic picior (5) și marele toe (1) sunt răniți și rupte mai des decât celelalte degete de la picioare.
  • Buddy Taping poate fi folosit pe cele mai multe leziuni la nivelul picioarelor, chiar și fracturi de stres sau de păr, deși fracturile mai grave de obicei necesită turnare sau chirurgie.
  • Vedeți-vă imediat medicul dacă piciorul dvs. este îndreptat spre direcția greșită, extrem de dureroasă sau umflarea până la punctul de a deveni amorțit.
  • Fracturile mici ale părului, chipsurile osoase, contuzele (vânătăi) și îngerile articulațiilor nu sunt considerate probleme grave, dar degetele sever zdrobite (mangulate și sângerări) sau fracturile compuselor deplasate (sângerarea cu osul osos din piele) necesită intervenție medicală imediată, în special Dacă este implicat degetul mare.
  • Imagine intitulată Baddy Base Un picior rănit Pasul 2
    2. Decideți care dintre degetele de la picioare. Odată ce ați stabilit ce toe este rănit, trebuie să decideți ce toe să-l facă. În general, încercați să puneți la picioarele împreună, care sunt aproape de lungime și grosime - dacă al doilea deget este rănit, este mai ușor să-l trimiteți la al treilea deget decât degetul mare (primul) deget din cauza similitudinii în mărime. În plus, este nevoie de degetul mare pentru "a lua off" De fiecare dată când luați un pas, deci nu este o alegere bună pentru prietenul Buddy. În plus, asigurați-vă că "Buddy" toe este neinvurată, pentru că prinderea a două degete de la picioare rănite pot face lucrurile mai rău. În astfel de situații, turnarea sau purtarea unui boot de compresie poate fi o idee mai bună.
  • Dacă al patrulea toe este rănit, trimiteți-l la al treilea deget în loc de al cincilea, deoarece acestea sunt mai egale în dimensiune și lungime.
  • Nu aveți bandă de bandă la un deget rănit dacă aveți diabet zaharat sau boală arterială periferică, deoarece orice reducere a circulației sângelui de la intrarea este prea strânsă crește semnificativ riscul de necroză (moartea țesutului).
  • Imagine intitulată Buddy Base Un picior rănit Pasul 3
    3. Fără legătură cu degetele împreună. Odată ce ați decis pe care două degete pentru a bandă împreună, apucați o bandă medicală sau chirurgicală și o bandă liberă a vătămată la cel nejustificat, poate folosind un model Figura-Opt pentru cea mai stabilitate. Aveți grijă să nu faceți bandă prea strânsă, altfel veți crea umflături suplimentare și puteți chiar să tăiați circulația sângelui la vârful rănit. Luați în considerare plasarea unor tifon de bumbac între degetele de la picioare pentru a preveni abraziunea pielii și / sau blistere. Riscul dvs. de infecție bacteriană crește semnificativ cu blistere și abraziuni.
  • Nu folosiți atât de multă bandă încât nu vă puteți potrivi piciorului în pantofii dvs. În plus, prea multă bandă promovează supraîncălzirea și transpirația.
  • Materialele utilizate pentru legarea degetelor de la picioare includ banda de hârtie medicală / chirurgicală, folie auto-aderentă, banda de electricieni, vâlcroși mici și bandaje de cauciuc.
  • Pentru a oferi un suport mai mic, care este cu siguranță benefic pentru degetele de la picioare, puteți folosi o aripă de lemn sau metal împreună cu banda. Pentru degetele de la picioare, bastoanele Popsicle funcționează bine, asigurați-vă că nu există margini sau splinte ascuțite care pot săpa în piele.
  • Imagine intitulată Body Base Un picior rănit Pasul 4
    4. Schimbați banda după baie. Dacă toe-ul dvs. este inițial amicat de către medicul dumneavoastră sau de un alt profesionist de asistență medicală, atunci ei au folosit probabil o bandă rezistentă la apă, astfel încât este sigur să faceți un duș sau o baie cel puțin o dată. Cu toate acestea, ca orientare generală, fiți pregătiți să vă reintroduceți degetele de la picioare după fiecare spălare, astfel încât să puteți verifica orice semne de iritare a pielii sau a infecției. Abraziunile, blisterele și calusurile cresc probabilitatea unei infecții cutanate, atât de curată și să vă uscați cu degetele de la picioare înainte de a le reaplica. Luați în considerare curățarea degetelor de la picioare cu șervețele de alcool pentru a le dezinfecta.
  • Semnele de infecție a pielii includ umflarea locală, roșeața, durerea pulsului și descărcarea puroiului.
  • Toe-ul dvs. rănit, în funcție de severitatea rănirii, poate fi necesar să fie înregistrat de buddy timp de până la patru săptămâni pentru a vindeca în mod corespunzător, deci probabil că veți deveni foarte experimentați la reaplicarea acestuia.
  • Dacă vă răniți se rănește mai mult după reaplicarea acestuia, apoi scoateți banda și începeți, dar asigurați-vă că banda sau înfășurarea este un pic mai slăbit.
  • Partea 2 din 2:
    Înțelegerea potențialelor complicații
    1. Imagine intitulată Baddy Base Un Pasul 5 rănit Pasul 5
    1. Căutați semne de necroză. După cum sa menționat mai sus, necroza este un tip de moarte de țesut din cauza lipsei de alimentare cu sânge și oxigen. Un deget vătămat, în special o dislocare sau fractură, poate implica deja vasele de sânge deteriorate, deci trebuie să fiți foarte atenți atunci când prietenul care a început să nu taie circulația la degetele de la picioare. Dacă faceți accidental, atunci degetele de la picioare vor începe probabil să se prăbușească cu durere atrăgătoare și să transforme roșu închis, apoi albastru închis. Majoritatea țesuturilor pot supraviețui fără oxigen pentru câteva ore (cel mult), dar este imperativ să vă observați cu atenție degetele de la picioare într-o oră de 1/2 oră de atingere pentru a vă asigura că primesc suficientă sânge.
    • Persoanele cu diabet zaharat au un sentiment mult mai puțin în degetele de la picioare și picioarele și au tendința de a avea o circulație slabă, motiv pentru care ar trebui să evite buddy-ul de atingere a leziunilor degetelor.
    • Dacă nu apare necroza în degetele de la picioare, atunci chirurgia de amputare este necesară pentru a le elimina, astfel încât infecția nu se răspândește la restul piciorului sau a piciorului.
    • Dacă ați experimentat o fractură completă deschisă, medicul dumneavoastră poate recomanda un curs de precauție de două săptămâni de antibiotice orale pentru a descuraja o infecție bacteriană.
  • Imagine intitulată Baddy Base Un picior rănit Pasul 6
    2. Nu tavă un deget puternic fracturat. Deși majoritatea rănilor răspund bine la atingere, unii sunt dincolo de domeniul său de aplicare. Când degetele de la picioare sunt zdrobite și complet spulberate (denumite fracturi comutate) sau au fracturat astfel încât oasele radicalizează greșit și se lipesc prin piele (numită o fractură complexă deschisă), atunci nici o cantitate de atingere este utilă. În schimb, trebuie să ajungeți la un departament de urgență imediat pentru asistență medicală și probabil o procedură chirurgicală.
  • Simptomele comune ale unui deget rupt includ: durere intensă, umflarea, rigiditatea și, de obicei, vânătăi imediate datorită sângerării interne. Plimbarea este dificilă, iar alerga sau sărituri este aproape imposibilă fără durere îngrozitoare. Ați putea vedea, de asemenea, toe îndreptat o altă direcție decât în ​​mod normal.
  • Degetele de la picioare pot fi legate de condițiile care slăbesc osul, cum ar fi cancerul osos, infecțiile osoase, osteoporoza sau diabetul cronic.
  • Toe-ul tău nu poate să apară deplasat chiar dacă este rupt. Singura modalitate de a spune dacă piciorul tău este rupt sau răsturnat este prin obținerea unei raze X, așa că dacă ți-ai rănit piciorul, ar trebui să vezi un doctor.
  • Imagine intitulată Buddy Base Un picior rănit Pasul 7
    3. Protejați-vă degetul de la pagube suplimentare. Odată ce toe-ul tău este rănit, este chiar mai susceptibil la alte daune și probleme. Ca atare, purtați pantofi confortabili și protecțional în timp ce vă atingeți degetele de la picioare (oriunde de la două până la 6 săptămâni). Alegeți pantofi potriviți, confortabil, care au o mulțime de spațiu în capacul de la picioare pentru a găzdui banda / tifonul și orice umflare asociată. Pantofii puternici, de susținere și robusi sunt probabil cei mai protecții, deci evitați flip-flop-urile și tipurile de alunecare moale. Evitați complet pantofi de înaltă călire timp de cel puțin câteva luni după leziuni, deoarece mulțumesc sever degetele de la picioare și restricționează fluxul sanguin.
  • Sandalele de susținere deschise pot fi folosite dacă umflarea în picioare este excesivă, dar amintiți-vă că acestea nu oferă nici o protecție, astfel încât să le purtați cu prudență.
  • Dacă lucrați în construcții sau ca un pompier, polițist sau landscaper, luați în considerare purtarea cizmelor din oțel pentru o protecție suplimentară până la atingerea completă a piciorului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu este nevoie să fiți total inactivi odată ce vă răniți degetul de la picioare, ci să înlocuiți activitățile care au pus mai puțină presiune asupra piciorului dvs., cum ar fi înotul, ciclismul sau greutățile de ridicare.
  • Pentru cele mai multe vătămări de la picioare, prietenul Buddy este o idee bună, dar nu uitați de ridicarea și glazurați degetele de la picioare. Ambele ajută la reducerea inflamației și a durerii.
  • Avertizare

    • Vedeți un doctor dacă suspectați un deget rupt. Buddy Taping este o măsură bună pe termen scurt pentru cele mai multe tipuri de răni de la picioare, dar fracturile au nevoie întotdeauna de îngrijirea medicală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar