Cum să curățați ceara urechii pentru copii

Ceara urechii este o substanță naturală care poate ajuta la protejarea urechilor bebelușului dvs. de rău. În timp ce o anumită cantitate de ceară este normală și sănătoasă, excesul de ceară a urechii poate provoca iritații, auzul cu probleme și infecții. Consultați medicul copilului dvs. și utilizați picături ale urechii pentru a elimina ceară de acumulare în urechea interioară a bebelușului și / sau folosiți o spălare curată pentru a șterge ușor ceara excesivă din urechea exterioară.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind urechea de îndepărtare a ceară a urechii urechii
  1. Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 1
1. Verificați urechile copilului pentru construirea excesivă a ceară. Uită-te la urechile bebelușului tău pentru a verifica semnele de acumulare de ceară și infecție, inclusiv blocarea parțială sau plină de ceară a canalului urechii, picurând și / sau o nuanță galbenă sau maroniu la ceară. În timp ce o ceară de ureche nu este numai normală, dar sănătoasă pentru urechile copilului dvs., construirea excesivă poate afecta auzul bebelușului, apa de capcane în canalul urechii și poate provoca infecții.
  • Păstrați un ochi pentru semne suplimentare că bebelușul dumneavoastră poate avea o creștere excesivă de ceară sau o infecție, cum ar fi răspunsurile lente din cauza auzului problemelor sau frecvente frecvente sau trase la urechile lor.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi pentru urechi Pasul 2
    2. Consultați medicul copilului. Dacă credeți că bebelușul dvs. are o creștere excesivă a urechii în urechea lor interioară, luați-le pentru a vă vedea pediatrul. Dacă pediatrul dumneavoastră determină că ceara urechii bebelușului trebuie să fie eliminată, vă vor da probabil o rețetă pentru urechile de îndepărtare a ceară sau vă recomandăm un brand de over-the-counter.
  • Consultați întotdeauna medicul copilului înainte de a încerca să eliminați orice ceară de ureche pe cont propriu. Medicul dumneavoastră vă poate permite să știți sigur dacă ceara urechii bebelușului dvs. trebuie eliminată și cât de bine puteți face acest lucru fără a evita răul la urechile bebelușului.
  • Ceara urechii nu trebuie, de obicei, să fie eliminată decât dacă există o problemă. Corpul uman mișcă natural ceară din urechi pe cont propriu.
  • Dacă există o mulțime de construcție încăpățânată, pediatrul dvs. poate folosi un instrument numit curette pentru a elimina ceara urechii. Nu vă faceți griji - acest proces este relativ blând și, în majoritatea cazurilor, nu vă va deranja deloc copilul.
  • Imagine intitulată Curățare pentru urechi curată Pasul 3
    3. Ridicați urechile de îndepărtare a ceară pentru copii la farmacie. Dacă pediatrul dvs. a hotărât că ceara urechii bebelușului trebuie să fie eliminată, accesați farmacia locală pentru a umple rețeta pentru andropi. Dacă nu ați primit o rețetă, selectați Brandul Over-The-Counter Recomandă de către medicul copilului dumneavoastră. Asigurați-vă că ridicați medicația exactă recomandată de pediatria dvs. pentru a vă asigura că primiți urechile potrivite pentru a trata simptomele specifice ale bebelușului.
  • Folosirea picăturilor greșite ar putea provoca iritații minore.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 4
    4. Întoarce-ți copilul de partea lor. Pentru a administra urechile, mai întâi minți copilul dvs. pe partea lor cu urechea neafectată orientată în jos și urechea blocată sau infectată cu care se confruntă. Este posibil să aveți nevoie de o altă persoană care să vă ajute să administrați picăturile și să ridicați în siguranță capul bebelușului pentru a evita punerea presiunii asupra urechii blocate sau infectate.
  • Dacă este posibil, încercați să faceți acest lucru atunci când copilul este calm. Picăturile vor trebui să stea în urechile copilului dvs. câteva minute, ceea ce poate fi dificil dacă copilul dvs. este agitat.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 5
    5. Umpleți camionul în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră. Înainte de administrarea picăturilor, citiți instrucțiunile medicului dumneavoastră. Scoateți camionul din sticlă și strângeți aerul prin stoarcerea vârfului de cauciuc. Apoi, introduceți camionul în medicamente și eliberați încet partea superioară a cauciucului pentru a desena medicamentul din interior. Lăsați ca picura să se umple cu cantitatea corespunzătoare de lichid, apoi scoateți camionul din sticlă.
  • Dacă picătură este umplută, strângeți ușor vârful de cauciuc peste sticlă pentru a elibera o parte din lichid înapoi în sticlă.
  • Medicul dumneavoastră poate specifica cât de mult medicamente va avea nevoie copilul dvs. sau pot recomanda să urmați instrucțiunile de pe bază de rețetă sau de o sticlă de etanș.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi pentru urechi Pasul 6
    6. Așezați urechile în urechea copilului dvs. o picătură la un moment dat. Țineți șlefuitorul peste canalul urechii bebelușului și strângeți ușor cauciucul de cauciuc pentru a elibera o picătură de medicamente în urechea interioară a bebelușului. Repetați acest lucru până când ați administrat cantitatea de medicamente recomandată de medicul dumneavoastră.
  • Nu lipiți niciodată picuratorul în urechea copilului. Dacă vă scurgeți accidental medicamentul de pe partea canalului urechii, mai degrabă decât în ​​interior, nu vă faceți griji - probabil că va aluneca în interiorul în timp ce așteptați ca lichidul să se stabilească.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 7
    7. Păstrați-vă copilul pe partea lor timp de 5 până la 10 minute. Acest lucru va da timpii de urechi pentru a înmuia ceara, ajutându-l să iasă pe cont propriu. Dacă copilul dvs. începe să devină neliniștit, încercați să le distrați suficient de mult pentru ca picăturile să se așeze în canalul urechii și să slăbească acumularea de ceară a urechii excesive.
  • Imagine intitulată Curățare pentru urechea curată Pasul 8
    8. Lăsați excesul de lichid să picureze pe un țesut. După ce a lăsat medicamentul să se stabilească în urechea bebelușului, să-ți suporți copilul în poziție verticală și să țineți un țesut curat și moale împotriva obrazului, chiar sub urechea lor. Lăsați excesul de lichid să picureze pe țesut.
  • Dacă există lichid rezidual care a picurat pe urechea exterioară a bebelușului, îl puteți șterge ușor cu un țesut curat.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 9
    9. Așteptați aproximativ 10 minute înainte de a repeta pe cealaltă ureche (dacă este necesar). Acest lucru va da uremelor un pic mai mult timp pentru a vă deplasa în urechea copilului dvs. odată ce copilul dvs. este în poziție verticală. Bebelușul dvs. va obține, de asemenea, timp necesar pentru a vă deplasa înainte de a trebui să rămâneți încă pentru o altă rundă de urechi. După aproximativ 10 minute, vă puteți simți liber să repetați acest proces și să administrați picăturile în cealaltă ureche a bebelușului.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi pentru urechi Pasul 10
    10. Repetați conform instrucțiunilor pediatriei dvs. Verificați instrucțiunile medicului copilului pentru a vedea cât de des trebuie să administrați picăturile în canalul urechii copilului. Repetați acest proces în consecință.
  • Dacă bebelușul dvs. prezintă orice semne de iritare (cum ar fi erupția cutanată, frecare excesivă, tuggingul sau zgârierea pe urechile lor sau plâns dureroase sau țipare), contactați imediat pediatrul.
  • Metoda 2 din 2:
    Eliminarea acumulării de ceară a urechii exterioare
    1. Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 11
    1. Umeziți o cârpă curată și moale cu apă caldă. Porniți atât apa rece cât și cea caldă din chiuvetă sau cadă. Lăsați apa să ruleze timp de câteva secunde, ajustând cald și rece până când apa ajunge la o temperatură călduroasă care va fi confortabilă pentru copilul dumneavoastră. Apoi, luați o cârpă curată și moale și fixați-o sub apa curgătoare până când este complet umezită. Răsuciți prospectul pentru a îndepărta excesul de apă.
    • Asigurați-vă că apa nu este prea caldă, deoarece acest lucru poate fi dăunător pielii copilului dumneavoastră.
    • Poate doriți să răsuciți de două ori chiuveta pentru a vă asigura că nu picură apă în canalul urechii copilului.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 12
    2. Ștergeți în spatele și în jurul urechii exterioare ale bebelușului. Utilizați cârligele călduțului pentru a șterge ușor orice ceară de urechi în spatele urechilor bebelușului. Apoi, utilizați o altă secțiune a prospectului pentru a șterge orice ceară de-a lungul părții exterioare a patrimoniului copilului dvs. Repetați acest proces pentru cealaltă ureche.
  • Nu puneți prospectul în urechea bebelușului. Acest lucru ar putea să deterioreze timpanul copilului dvs. sau să facă ca apa să se scurgă în canalul urechii.
  • Imagine intitulată Curățenie pentru urechi de ceară Pasul 13
    3. Repetați acest proces, după cum este necesar pentru a păstra urechile bebelușului. Puteți curăța urechea exterioară a bebelușului dvs. pe o bază zilnică sau ori de câte ori observați o creștere a excesului de ceară. Țineți minte că o construcție de ceară este normală și sănătoasă, deci trebuie doar să vă curățați urechile copilului atunci când observați un exces.
  • Avertizări

    Nu puneți niciodată nimic în urechea copilului, inclusiv un prosop, tampon de bumbac sau cu degetul. Acest lucru poate provoca mai multă construire a cearălor sau, în cazuri extreme, poate să deterioreze permanent eardrumurile bebelușului.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul pediatru înainte de a încerca orice tehnică de îndepărtare a ceară a urechilor bebelușului. Medicul dumneavoastră vă poate permite să știți sigur dacă ceara urechii bebelușului dvs. trebuie eliminată și cât de bine puteți face acest lucru fără a evita răul la urechile bebelușului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar