Cum de a vindeca cheilita unghiulară

Cheilita unghiulară este o afecțiune medicală care apare atunci când colțurile gurii dvs. se umflă și devin roșii, inflamate și, uneori, scalabile. Mulți factori diferiți pot provoca un caz de cheilită, inclusiv infecții fungice, diferite tulburări autoimune, deshidratare și umiditate excesivă pe colțurile gurii. Cheilita unghiulară poate fi mâncărime și incomod, dar, din fericire, este relativ ușor de curățat. De obicei, totuși, tratamentul depinde de starea de bază, determinând cazul cheilitei unghiulare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Păstrați buzele curate și uscate
  1. Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 1
1
Mențineți o igienă orală bună pentru a vă menține gura și buzele sănătoase. Pentru a vă menține gura sănătoasă, periați dinții de cel puțin 2 ori pe zi, o dată după micul dejun și o dată înainte de culcare. De asemenea, atașați dinții zilnic. Evitați să utilizați apă de gură pe bază de alcool după ce vă periați dinții. Deși unii oameni cred că apă de gură își păstrează gura mai curată, într-adevăr se usucă doar gura și buzele. Acest lucru poate provoca cheilita dvs. să devină mai severă.
  • Deși cheilita unghiulară poate fi cauzată de mulți factori diferiți, păstrarea gurii și buzelor curate este o modalitate excelentă de a opri cazurile de cheilită înainte de a se întâmpla.
  • Imagine intitulată Cure Cheilită unghiulară Pasul 2
    2. Evitați balsamul de buze care conține o aromă, lanolină sau conservanți. Aceste ingrediente vă pot irita buzele, ceea ce vă pot face mai rău starea. Nu utilizați niciun balsam de buze care conțin ingrediente inutile. În schimb, stick la un produs recomandat de medicul dumneavoastră.
  • Dacă buzele dvs. sunt iritate, sunt mai susceptibile de a deveni inflamate.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 3
    3. Aplicați petrolul jeleu în colțurile gurii pentru a le menține umede. De două ori pe zi, dipiți 1 deget într-un borcan de jeleu de petrol și răspândiți un strat generos de jeleu peste ambele buze. Asigurați-vă că a fiarta unele dintre jeleu în colțurile gurii tale, de asemenea. Jeleu va păstra umezeala de la evaporare din buze și poate ajuta porțiunile crăpate ale buzelor dvs. să se vindece mai repede.
  • Achiziționați jeleu petrolier la orice supermarket, farmacie sau farmacie.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 4
    4. Utilizați pastă de oxid de zinc pentru a vă ajuta buzele să se vindece. Pasta de oxid de zinc este o cremă topică care vă protejează pielea și poate ajuta la tratarea pielii crăpate. Utilizați vârful degetului pentru a aplica un strat subțire de pastă de oxid de zinc pe buze. Cu toate acestea, nu înghiți crema.
  • Puteți cumpăra paste de oxid de zinc supra-the-contor la farmacia locală sau supermarket. De exemplu, este vândut sub numele de marca denitin.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 5
    5. Opriți lingeți colțurile buzelor dvs. dacă sunteți în obișnuință. Unii oameni tind să-și arunce limbile în colțurile buzelor de mai multe ori pe oră. În timp ce face acest lucru se poate simți bine, nu vă ajută buzele! Lingerea buzelor prea mult le poate usca, deoarece saliva are umiditate suplimentară de buze cu ea atunci când se evaporă. În multe cazuri, oprirea linsului buzelor dvs. va permite colțurile gurii dvs. să se vindece și cheilita se va șterge.
  • Același lucru merge pentru copiii care îi suge degetele. Dacă copilul dvs. are un caz de cheilită unghiulară și observați că adesea suge degetele, cereți-i să se oprească.
  • Metoda 2 din 3:
    Consultarea unui medic
    1. Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 6
    1. A se vedea un medic dacă cheilita dvs. durează mai mult de o lună. Dacă ați aplicat jeleu petrolier timp de o lună și încă mai aveți un caz de cheiită unghiulară, este timpul să vizitați medicul dumneavoastră. Lăsați-i să inspecteze colțurile gurii dvs. și să descrie simptomele către medic. În unele cazuri, medicul vă poate referi la un dermatolog, deoarece cheilita este din punct de vedere tehnic o condiție a pielii.
    • Simptomele tipice ale cheilitei unghiulare includ pete roșii uscate, crăpate la colțurile buzelor dvs. (în mod obișnuit însoțite de umflături și crăpare) și durere la colțurile gurii tale.
    • În unele situații relativ neobișnuite, cheilita unghiulară este cauzată de dermatită, o afecțiune a pielii care provoacă patch-uri roșii, mâncărime să apară pe corpul dvs. (de obicei scalpul).
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 7
    2. Întrebați-vă dentist să vă remediați protezele dacă purtați dinți falși. În cazurile în care persoanele în vârstă contractează un caz de cheilită unghiulară, protezele slab potrivite sunt adesea cauza. Dacă purtați proteze și experiențe de umflare sau disconfort în jurul colțurilor gurii dvs., vizitați medicul dentist sau denturile. Ei ar trebui să poată face câteva modificări protezelor, astfel încât să se potrivească cu gura mai bună, iar cheilita ar trebui să fie clar.
  • Medicul poate suspecta că protecțiile dvs. sunt infectate și că infecția vă provoacă cazul de cheilită. În acest caz, ei vor tampona protezele și le vor testa pentru bacterii.
  • Imagine intitulată Cure Cheilită unghiulară Pasul 8
    3. Aplicați o cremă antibacteriană dacă aveți o infecție bacteriană. Multe cazuri de cheilită unghiulară sunt cauzate de Staphylococcus aureus, o bacterie care cauzează în mod obișnuit probleme de piele. Dacă medicul dumneavoastră identifică acest lucru ca fiind cauza cheilitei dvs., probabil vor recomanda să aplicați o cremă antibacteriană care conține ingrediente active MUPIRORICIN sau ACID FUSIDIC. Aplicați o păpușă de dimensiuni de mazăre o dată pe zi la ambele părți ale gurii.
  • În cazul în care o cremă antibacteriană supra-contra (OTC) nu scapă de cazul dvs. de cheilită, medicul dumneavoastră vă poate scrie o rețetă pentru o cremă mult mai puternică.
  • Imagine intitulată Cure Cheilită unghiulară Pasul 9
    4. Utilizați o cremă antifungică OTC dacă cheilita dvs. este cauzată de o ciupercă. Dacă medicul dumneavoastră identifică cauza fundamentală a cheilitei unghiulare ca o infecție fungică, vor recomanda să utilizați o cremă antifungică pentru a trata problema. Vizitați farmacia dvs. locală sau farmacie și cumpărați o cremă antifungică. Aplicați-o generos la colțurile gurii o dată pe zi sau conform instrucțiunilor pe ambalajul medicamentelor.
  • Una dintre cremele antifungice cele mai frecvent utilizate se numește ketoconazol. Continuați să aplicați crema antifungică medicină până când cheilita se șterge.
  • În multe cazuri, cheilita unghiulară este cauzată de o ciupercă numită Candida Albicans.
  • Medicul dumneavoastră poate lua o mostră din leziunile dvs. sau poate tampona mucusul în gură pentru a determina dacă aveți o infecție cu Candida sau nu.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 10
    5. Puneți o cremă de hidrocortizon 1% pentru a reduce inflamația. Dacă colțurile gurii dvs. au devenit umflate și inflamate ca un efect secundar al cheilitei unghiulare, frecați o cantitate de mazare de 1% cremă de hidrocortizon peste ele zilnic. Hydrocortizonul poate ajuta la reducerea de mâncărime, deci este o opțiune excelentă de a încerca dacă vă aflați frecvent zgârierea sau lingerea colțurilor mâncărime ale gurii.
  • Hydrocortizone Cream este vândut frecvent OTC la aproape fiecare farmacie și farmacie și la multe supermarketuri mari.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea obiceiurilor dietetice
    1. Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 11
    1. Creșteți consumul de fier pentru a preveni anemia și cheilita. Studiile au conectat un număr scăzut de celule roșii din sânge (anemie) cu cheilită. Pentru a preveni anemia - și pentru a vă ajuta să vă păstrați sistemul imunitar puternic - asigurați-vă că consumați o mulțime de fier în fiecare zi. Asigurați-vă că ați vorbit cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să faceți un supliment de fier. Apoi, puteți achiziționa un supliment de fier la farmacia dvs. locală. Luați-o o dată pe zi sau așa cum este indicată pe ambalaj.
    • Alimentele care sunt bogate în fier includ carne roșie, verde cu frunze, spanac, broccoli, stridii, quinoa, ciocolată neagră și linte.
    • Bărbații adulți ar trebui să consume cel puțin 8-11 mg de fier în fiecare zi. Femeile au nevoie, în general, mai mult, astfel încât femeile adulte ar trebui să ia între 15-18 mg de fier zilnic.
    • Dacă luați prea mult fier pe o bază zilnică, puteți experimenta unele efecte secundare. Acestea includ de obicei constipație și greață.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 12
    2. Luați zinc și vitamina B pentru a vă întări sistemul imunitar. Dacă cazul dvs. de cheilită unghiulară este cauzată de o ciupercă sau bacterii, sistemul imunitar al organismului joacă un rol crucial în a scăpa de condiție. Zincul și vitaminele B sunt minunate pentru sistemul imunitar și vă pot ajuta corpul să vindece un caz de cheiită. Discutați cu un medic înainte de a lua suplimente de vitamine și minerale. Achiziționați suplimente zilnice la un magazin de produse alimentare de sănătate și luați-le conform instrucțiunilor pe ambalaj. Sau mâncați alimente bogate în zinc și vitaminele B pentru a le consuma mai natural.
  • Adulții trebuie să consume între 8-11 mg de zinc în fiecare zi. Zincul apare în mod natural în alimente precum cerealele integrale, carnea roșie, ouăle, produsele lactate și semințele.
  • Dacă aveți peste 18 ani, luați cel puțin 2.4 micrograme de vitamina B Daily. Vitaminele B apar în mod natural în multe dintre aceleași alimente ca și zincul. De asemenea, încercați să mâncați alimente, inclusiv fasole și linte, păsări de curte, pește și orez brun.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 13
    3. Țineți corpul hidratat pentru a preveni uscarea pielii. Dacă corpul dvs. devine deshidratat, pielea va începe să se usuce. Pielea uscată, slab hidratată poate duce la un caz sever de cheilită unghiulară. Rămâneți bine hidratat prin apă potabilă pe tot parcursul zilei. Puteți, de asemenea, să beți substanțe hidratante cum ar fi ceaiul și sucul de fructe. Evitați să beți prea multă cafea și alcool, deoarece acestea pot deshidrata de fapt corpul.
  • Bărbații adulți ar trebui să bea cel puțin 3.7 litri (16c) de apă în fiecare zi, iar femeile adulte ar trebui să bea cel puțin 2.7 litri (11c) de apă zilnic.
  • Imagine intitulată Cheilita unghiulară Pasul 14
    4. Tăiați înapoi pe cantitatea de bomboane și dulciuri pe care le mâncați. Dacă aveți un pic de dinte dulce și mâncați deserturi și bomboane în fiecare zi, ar putea fi timpul să vă opriți. Acest lucru este valabil în special dacă cheilita dvs. unghiulară este cauzată de o ciupercă ca Candida drojdie. Drojdie se hrănește de zahăr, așa că dacă buzele tale sunt adesea acoperite de zahăr, cheilita va deveni, probabil, mult mai rău.
  • Dacă vă simțiți ca să mâncați ceva dulce, ajungeți la un măr sau o mână de boabe în loc de bomboane.
  • sfaturi

    Unele populații sunt foarte sensibile la cheilita unghiulară. Persoanele cu sindrom Down sunt deosebit de susceptibile la cheilita unghiulară, deoarece tind să aibă un ton muscular mai mic decât media. Persoanele cu gura uscată cronic (cunoscută din punct de vedere medical ca xerostomia) sunt, de asemenea, mai susceptibile de a dezvolta cheilită unghiulară.
  • În timp ce starea se poate asemăna cu o durere rece, este cauzată de afecțiuni medicale complet diferite.
  • Avertizări

    Cele mai multe cazuri de cheilită unghiulară - în special cele cauzate de o ciupercă - sunt infecții. Evitați sărutați pe nimeni altcineva sau, de exemplu, împărtășiți un pahar de băut sau o periuță de dinți până când cheilita dvs. a fost eliminată în sus.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar