Cum să sărbătorească navratri

Navratri este o sărbătoare colorată de 9 zile pentru închinătorii hinduși în toamna care se concentrează asupra zeitei Durga în cele 9 forme diferite. Vacanța este sărbătorită în moduri diferite în întreaga India și în lume, dar există câteva asemănări între toate sărbătorile. Puteți participa la Navratri indiferent de unde vă aflați!

Pași

Metoda 1 din 3:
Participarea la îmbogățirea spirituală
  1. Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 1
1. Începând deoparte timp pentru sesiuni de meditație mai lungi. Introspecția religioasă și spirituală este importantă în timpul Navratri. Dacă în prezent nu meditați în fiecare zi, încercați să lăsați deoparte cel puțin 15 minute în fiecare zi în timpul celor 9 zile pentru a încetini și concentrați-vă pe spiritul vostru.
  • Dacă practicați deja meditația zilnică, încercați să dedicați timp suplimentar meditației și rugăciunii dvs. în fiecare zi.
  • Dacă este dificil să găsiți timp pentru a medita, faceți-o când vă treziți dimineața sau chiar înainte de culcare, deoarece veți fi înfășurați și într-o stare mai introspectivă în aceste vremuri.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 2
    2. Lumina un jyot akhand în fața statuii sau imaginii lui Zeitess Durga. Jyot este o lampă de ulei care arde pentru o lungă perioadă de timp după aprindere. În timpul celor 9 nopți de sărbătoare, păstrați lampa aprinsă în fața unei imagini sau a unei statui a lui Durga pentru a-și onora imaginea.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil lăsând lampa aprinsă când vă părăsiți casa, puteți utiliza o lumânare electrică în timp ce sunteți departe și reluați lampa odată ce vă întoarceți.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 3
    3. Recitați mantra Gayatri de trei ori pe zi. Aceasta este una dintre cele mai importante tradiții spirituale ale Navratri și se spune dimineața, după-amiaza și seara. În timpul rugăciunilor și meditației, recitați mantra în mintea voastră sau cu voce tare să vă concentrați spiritul asupra creației, unității și vieții.
  • Mantra este condusă în mod obișnuit ca "Om Buhr, Bhuva, Swaha, Om Tat Savitor Varenyam, Bhargo Devasya Dheemahi, Dhiyo Yonaha Prachodayat", care se traduce la "Să medităm pe acea glorie excelentă a soarelui divin Vivifice, poate să-și lumineze înțelegerile."
  • Unii închinători tradiționali hinduși nu recomandă ca femeile să cânte Mantra Gayatri, deoarece este foarte puternic și poate fi dăunător pentru ei. Cu toate acestea, este decizia dvs. de a decide cum doriți să vă închinați.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 4
    4. Efectuați Aarti în fața imaginii sau statuii zeitei Durga. Oferind Aarti este o modalitate de a arăta respectul față de Durga în timpul celebrării. Înmuiați fiți de câteva lămpi în unt purificat și aprindeți-le. Apoi, valul de fiți în fața imaginii sau statuii și spuneți o rugăciune scurtă în fața orașului Durga pentru a vă arăta dragostea și respectul dvs. complet.
  • Unii oameni aleg să plece în timp ce spun rugăciunea lor pentru a arăta devotamentul. Depinde de dvs. să decideți cum doriți să efectuați oferta.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 5
    5. Rapid dacă vă simțiți confortabil să faceți acest lucru. Există multe modalități de a fi rapid în timpul Navratri. Primul include numai produse de fructe și băuturi în timpul celor nouă zile. Un alt mod de a fi rapid se abține de la alimente numai pe primul, al patrulea și al șaptelea zile de sărbătoare. Unii oameni aleg să fie rapid, consumând doar o masă vegetariană pe zi, pregătită fără usturoi sau ceapă.
  • Dacă, din orice motiv, simțiți că nu puteți repede în timpul Navratri, este acceptabil să vă opriți și să reluați dieta ca normal.
  • Metoda 2 din 3:
    Practicând tradiții culturale
    1. Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 6
    1. Da cadouri ca dulciuri și mâncare tradițională la fete tinere. Durga se spune că este exemplificată de fete tinere, așa că este obișnuit să-și spele picioarele și să le dea tratați ca fructele și alte alimente tradiționale în timpul celebrării. În mod normal, deoarece mulți oameni sunt rapid în timpul zilei, darurile sunt date noaptea pentru a sparge rapid.
    • Această tradiție se extinde, de asemenea, la femeile căsătorite, tratându-le cu cel mai mare respect și împărtășind alimentele și tratează cu ei, de asemenea, pentru a-și onora puterea.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 7
    2. Participați la munca de caritate care beneficiază de cei nevoiași.Navratri încurajează oamenii să renunțe la comunitatea lor cu darul alimentelor în timpul celebrării. De cele mai multe ori, acest lucru înseamnă a găti mese pentru nevoia sau hrănirea fără adăpost pentru a încuraja creșterea și pozitivitatea în comunitate.
  • O modalitate excelentă de a observa acest aspect al Navratri este prin voluntariat la o bancă alimentară locală sau o bucătărie de supă în timpul celor 9 zile de sărbătoare.
  • S-ar putea, de asemenea, să alegeți să oferiți mese pe cont propriu la vârstnici sau oameni nevoiași în zona dvs. Puteți să împărtășiți mesele pe care le-ați pregătit deja pentru celebrarea dvs. sau să faceți loturi mai mari cu intenția de a da unele celor foame.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 8
    3. Dans după seturile soarelui. O parte uriașă a sărbătoarei Navratri dansează și se distrează în timpul nopții! Puneți pe unele muzică hindi pop și aveți o petrecere de dans cu prietenii și familia în fiecare din cele 9 nopți.
  • În unele zone ale Indiei, grupuri uriașe de oameni se întâlnesc în stadioane și au petreceri mari de dans. Recreați acest lucru cu prietenii dvs., având un mini disco în casa dvs!
  • Pentru o preluare mai modernă, jucați un joc de dans folosind o consolă de jocuri și o face într-o competiție pentru a vedea cine poate obține cele mai bune scoruri.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținându-vă apariția
    1. Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 9
    1. Ține-ți mintea și gândurile curate. Navratri se concentrează pe curățarea sentimentelor negative, cum ar fi ura, gelozia, furia și violența. Evitați gândurile negative despre alte persoane și încercați să rămâneți pozitiv pe tot parcursul zilei. Duș în fiecare zi, astfel încât corpul tău să fie pur și curat, la fel ca mintea ta!
    • Dacă începeți să aveți gânduri negative sau impure, centrați-vă prin participarea la o scurtă sesiune de meditație. Amintiți-vă de ce sărbătoriți Navratri și vă reintroduceți gândurile cu privire la lucrurile pozitive.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 10
    2. Baie în fiecare zi dimineața. O parte din celebrare se concentrează și pe puritatea corpului, ceea ce înseamnă păstrarea curată. Spălați-vă părul și corpul în fiecare dimineață și fiți cât mai curat posibil pe tot parcursul zilei.
  • Cel mai bine este să vă scăldați dimineața pentru a apărea prezentabil pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 11
    3. Abțineți de la tăierea părului, ras și tăierea unghiilor. Acest lucru este deosebit de important pentru bărbați, dar femeile ar trebui, de asemenea, să nu-și tăie părul sau unghiile în timpul Navratri.
  • Nu vă simțiți rău dacă trebuie să vă tăiați părul sau unghiile în acest timp. Puteți să-l completați prin meditație sau rugându-vă puțin în acea zi.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 12
    4. Purtați numai haine colorate în culori vii și evitați hainele negre. Navratri este o perioadă de sărbătoare colorată, iar bărbații și femeile se abțin de la purtarea hainelor negre în acest timp. Este un moment minunat să ieșiți din zona dvs. de confort și să purtați culori pe care în mod normal nu le-ați purtat într-o zi normală.
  • Pentru bărbați, acest lucru poate însemna o altă culoare decât negru. Roșu, albastru, portocaliu, galben, verde, roz și purpuriu sunt toate comune. Puteți purta, de asemenea, culori diferite pe partea de sus și de jos.
  • Pentru femei, concentrați-vă pe galben și roșu, deoarece zeița Durga preferă trandafirii acelor culori.
  • Imagine intitulată Celebra Navratri Pasul 13
    5. Păstrați-vă casa curată. Durga vizitează fiecare casă în timpul celor 9 nopți de sărbătoare, deci este important să aveți toată casa curată. Începeți curățarea înainte ca celebrarea să înceapă și să facă curățenie minoră în fiecare zi în întreaga sărbătoare.
  • Dacă casa dvs. are nevoie de reparații, faceți-le chiar înainte de Navratri, astfel încât să poată fi în cea mai bună formă pentru o vizită de la Durga.
  • sfaturi

    Navratri este sărbătorită în multe moduri diferite în toată India și în lume. Dacă sunteți interesat de un anumit stil de sărbătoare, ați putea dori să urmați regulile lor specifice pentru Navratri să se simtă mai aproape de Durga.
  • Dacă aveți întrebări despre cum să sărbătorim Navratri, localizați un preot local care vă va ajuta să vă planificați sărbătorile și să vă pregătiți pentru post.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar