Cum de a dezvolta o bună rutină zilnică (fete)

O bună rutină zilnică face mai ușor să fie organizată, ceea ce vă poate reduce stresul și economisiți timp. În urma unei rutine coerente zilnice vă va ajuta să profitați la maximum de în fiecare zi!

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea unei rutine de dimineata
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 1
1. Trezește-te în același timp în fiecare zi. Este important să vă treziți la școală în același timp în fiecare zi, astfel încât corpul dvs. să fie obișnuit să se ridice la ora dvs. programată. Chiar și în weekend, încercați să nu treziți mai mult de o jumătate de oră mai târziu decât să faceți pentru zilele școlare. Dacă aveți probleme să vă treziți singuri, setați un ceas deșteptător sau să cereți părinților dvs. să vă trezească dimineața.
  • Dacă totuși aveți probleme cu trezirea cu un ceas deșteptător, puneți ceasul de alarmă într-o cameră diferită sau undeva mai departe de patul tău. În acest fel, veți fi forțați să ieșiți din pat și să vă opriți alarma.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 2
    2. Duș și rochie pentru zi. Dacă preferați să faceți duș pe timp de noapte, spălați-vă fața în dimineața vă poate ajuta să vă treziți. Nu uitați să periați și să vă atașați dinții.
  • Dacă doriți să utilizați machiajul, utilizați mai multe culori neutre cum ar fi piersici, maro și galben pentru o zi școlară normală.
  • Când vine vorba de pantofi, gândiți-vă la ceea ce veți face acea zi. Dacă aveți o practică de fotbal după ce ați împachetat șosetele și clemele. Dacă veți sta în picioare în clasa corului, nu purtați tocuri.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 3
    3. Mănâncă un mic dejun sănătos și sănătos. Ceea ce mâncați pentru micul dejun va afecta performanța dvs. pentru restul zilei. Obțineți carbohidrați buni, fibre și unele proteine.
  • Opțiunile sănătoase includ fulgi de ovăz, un smootie, iaurt sau ouă.
  • Chiar dacă sunteți scurt la timp, apucați ceva pentru a merge ca o banană sau un măr.
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea programului dvs. de rutină și de weekend
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 4
    1. Păstrați o agendă sau un planificator. Folosind o agendă sau un planificator vă va ajuta să urmăriți cursurile, temele și activitățile extrașcolare. La începutul anului școlar sau semestru, asigurați-vă că aveți un program de clasă actualizat scris sau tipărit în planificatorul dvs. Scrierea dvs. de rutină vă va ajuta să urmăriți ceea ce trebuie să faceți zilnic.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 5
    2. Prioritizați-vă munca. Dacă aveți mai multe clase diferite, țineți evidența programului pentru fiecare clasă. Dacă vedeți că aveți un examen mare la o anumită dată pentru o singură clasă, ar putea fi o idee bună de a prioritiza timpul de studiu pentru examenul respectiv asupra sarcinilor mai mici din alte clase.
  • Ruperea unor sarcini mari în sarcini mai mici și făcând sarcinile mici unul câte unul vă poate ajuta să vă gestionați munca.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 6
    3. Utilizați weekend-ul pentru a reseta și relaxa. Gândiți-vă înainte și pregătiți-vă pentru restul săptămânii. Faceți timp duminică pentru a vă asigura că sunteți gata să mergeți luni.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea unei rutine de seară
    1. Imagine intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 7
    1. Faceți treburile. Treburi mici în fiecare noapte, cum ar fi curățați camera, pot reduce sesiunile de curățare mai lungi în timpul weekend-ului. Curățarea ajută, de asemenea, la reducerea dezordinei care poate distrage atenția atunci când încercați să faceți temele sau să vă relaxați.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 8
    2. Economisiți timp pentru temele în fiecare zi. Asigurați-vă că aveți suficient timp în după-amiaza sau noaptea pentru a vă completa temele, astfel încât să nu vă simțiți grăbit că încercați să o faceți. Timpul de timp pe care l-ați lăsat deoparte pentru temele în fiecare zi depinde de cât de multă temă pe care o aveți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 9
    3. Fă niște exerciții. Exercitarea este importantă în menținerea unui stil de viață sănătos. De asemenea, influențează pozitiv sănătatea mintală prin eliberarea endorfinelor care vă îmbunătățesc încrederea în sine și starea de spirit. În funcție de ceea ce funcționează cel mai bine pentru programul dvs., puteți exercita dimineața sau imediat după școală.
  • Lucrul poate crește nivelul de energie, astfel încât încercați să vă terminați rutina de exerciții cu cel puțin trei ore înainte de culcare, astfel încât să aveți suficient timp să vă relaxați înainte de culcare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 10
    4. Faceți timp pentru dvs. Exercițiul poate fi o modalitate bună pentru a vă face timp pentru dvs., dar dacă ați avea p.E. sau practica sportivă în timpul zilei, găsiți o altă modalitate de a vă ajuta să vă relaxați ca citirea unei cărți, jurnalizarea sau socializarea cu prietenii și familia.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 11
    5. Alegeți o tinuta cu o noapte înainte. O alegere bună pentru o zi de școală tipică este o fustă frumoasă sau o pereche de blugi, și un vârf pe care îl cunoașteți că veți fi confortabil și că vă puteți îmbrăca cu bijuterii și accesorii. Uită-te la prognoza meteo pentru a doua zi și alege costumul în consecință. Dacă va fi rece a doua zi, asigurați-vă că aveți îmbrăcăminte caldă ca o haină sau o eșarfă pusă deoparte.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 12
    6. Împachetați sacul pentru a doua zi. Puneți cărțile și temele de care veți avea nevoie pentru a doua zi în geantă. Dacă aveți activități extracurriculare a doua zi, asigurați-vă că aveți nevoie este gata să mergeți în dimineața următoare.
  • Dacă aveți o practică de bandă, asigurați-vă că aveți instrumentul împachetat și pregătit pentru școală. Dacă aveți o practică sportivă, asigurați-vă că echipamentul dvs. atletic este, de asemenea, ambalat. A face aceste lucruri noaptea înainte de a vă salva timpul dimineața.
  • Uită-te la agenda sau planificatorul dvs. pentru a vedea ce va trebui să împachetați în termeni de pulover, o umbrelă, o temă și o permisiune.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună rutină zilnică (fete) Pasul 13
    7. Obțineți cel puțin 8-10 ore de somn. Păstrarea unui program bun de somn are efecte pozitive asupra sănătății dvs. și vă poate face să vă simțiți mai bine.
  • Nu beți cofeina și faceți camera dvs. cât mai întunecată posibilă. Minimizați lumina albastră de pe ecrane electronice, cum ar fi ecranul mobil sau ecranul computerului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Scrieți o listă de verificare pentru a vă ajuta să vă amintiți programul zilnic.
  • Urmăriți rutina zilnică pentru a vedea dacă puteți face îmbunătățiri pentru a fi mai eficiente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar