Cum să devii un baha`i

A deveni membru al credinței Baha`i, o religie mondială, este o decizie spirituală și privată. Dacă sunteți interesat să deveniți Baha`i, este posibil să nu știți ce aderare la credința presupune. Din fericire, după ce v-ați convertit spiritual la Baha`ism, este un proces destul de simplu de a vă alătura credinței în sine. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să efectuați anumite activități pe o bază zilnică sau altfel regulată pentru a rămâne activă în comunitatea locală Baha`i.

Pași

Metoda 1 din 2:
Aderarea la credință
  1. Imaginea intitulată deveni un Baha
1. Studiați învățăturile centrale ale credinței Baha`i, dacă nu ați făcut-o deja. Aflați rolul figurilor centrale ale lui Baha`i: Bab, Bahau`llah și "Abdul-Baha. Să se familiarizeze cu principiile centrale, căutându-le online, citind cărțile Baha`i sau pur și simplu vorbind cu Baha`is.
  • Credința Baha`i își propune să aducă împreună oamenii din întreaga lume și să le unească sub o cauză și credință comună. Bahay crede într-un singur Dumnezeu care a creat toată omenirea.
  • Un teenet cheie este investigarea independentă a adevărului - fiecare individ este responsabil pentru a descoperi adevărul pentru ei înșiși. Acest lucru se referă direct la procesul de a deveni Baha`i.
  • Cereți Baha`is pentru literatură sau cumpărați cărți online sau verificați biblioteca. Baha`u`llah și noua eră este o mare introducere.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    2. Recunoaște Baha`u`llah ca mesager al lui Dumnezeu. A fi un Baha`i înseamnă să urmezi învățăturile lui Baha`u`llah, profetul-fondator. Baha`is crede că Dumnezeu și învățăturile sale pot ajuta oamenii să creeze o civilizație pașnică și durabilă.
  • Învățăturile lui Baha`u`llah au fost înregistrate în tablete și scrisori pe care le-a scris în timpul vieții sale. Multe dintre aceste scrieri au fost compilate în diferite cărți pe care le puteți citi pentru a obține o mai bună înțelegere a învățăturilor sale.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    3. Să se angajeze să studieze și să urmeze învățăturile lui Baha`u`llah. Odată ce sunteți membru al credinței Baha`i, veți fi angajat într-o călătorie spirituală pe tot parcursul vieții de creștere și împlinire. Petreceți timp în fiecare zi, gândindu-vă la învățăturile lui Baha`u`llah și încercând să le puneți în practică în viața de zi cu zi.
  • Viața dvs. de viață prin învățăturile lui Baha`u`llah este o componentă centrală pentru a face cu succes această călătorie spirituală.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    4. Declarați comunității Baha`i că doriți să vă alăturați credinței. Aceasta este singura componentă fizică implicată în aderarea la credința Baha`i. Există mijloace diferite de a face această declarație care variază de la un loc la altul. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, întrebați un membru al comunității locale Baha`i pentru îndrumare.
  • De exemplu, în Statele Unite, site-ul Baha`is al Statelor Unite are un formular online pe care îl puteți completa pentru a vă face declarația despre dorința dvs. de a vă alătura.
  • În alte țări, vi se poate cere să semnați o carte de declarație Baha`i.
  • Uneori, făcând această declarație ar putea fi la fel de simplă ca și cum ar fi un membru al comunității dvs. Baha`i pe care doriți să le aderați la credință.
  • Metoda 2 din 2:
    Urmând credința
    1. Imaginea intitulată deveni un Baha
    1. Străduiți să urmați legile Baha`i și să le aplicați după cum doriți. Baha`u`llah a dezvăluit legile pe care tu și alte Baha`i sunt așteptate să urmeze. Aceste legi includ rugăciunea zilnică și citirea zilnică a scrierilor lui Baha`u`llah, astfel încât să facă acest lucru în fiecare zi să urmeze legile Baha`i cât mai aproape posibil.
    • Pentru că nu există o ierarhie rigidă sau o doctrină strictă în credința Baha`i, membrii credinței li se acordă unii liberi în a decide cât mai bine să aplice legile Baha`i în viața lor de zi cu zi.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    2. Efectuați rugăciuni și alte practici spirituale pe o bază zilnică. Ar trebui să vă rugați în fiecare zi să vă reamintească călătoria voastră spirituală și să nu vă prindeți în preocupări efemere și materiale. De asemenea, ar trebui să reflectați asupra gândurilor și faptelor dvs. în fiecare zi ca parte a călătoriei dvs. spirituale a creșterii și dezvoltării.
  • Ca parte a acestor practici spirituale, se străduiește să eviți comportamentul diviziv sau dăunător. Acest lucru ar putea fi ceva cât mai mare decât violența fizică sau la fel de obișnuită ca politica partizană.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    3. Adunați în comunitatea locală Baha`i la fiecare 19 zile. La fiecare 19 zile, Baha`is se adună împreună în comunitățile lor pentru a sărbători sărbătoarea de 19 zile. Aceasta reprezintă atât o adunare socială, cât și o asamblare spirituală, în care vă puteți închina împreună și alte Baha`i și întăriți legăturile spirituale ale comunității voastre.
  • Adunarea permite, de asemenea, membrilor comunității să se reunească pentru a discuta chestiuni practice privind comunitatea.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    4. Rapid timp de 19 zile înainte de Anul Nou Baha`i. Fast reprezintă o oportunitate pentru reînnoirea spirituală pentru membrii credinței Baha`i. Anul Nou Baha`i este sărbătorit în întreaga lume la data echinocțiului de primăvară din emisfera nordică.
  • Dacă nu sunteți sigur când este această dată, puteți întreba fie un coleg Baha`i în comunitatea dvs., fie căutați când următorul Equinox de primăvară este online.
  • Rețineți că femeile însărcinate, vârstnicii, bolnavii, copiii și cei implicați în muncă grea nu sunt, în general, de așteptat să participe la rapid.
  • Imaginea intitulată deveni un Baha
    5. Să fie activ în comunitatea dvs. pentru a face parte din colectivul spiritual. Există 4 "activități de bază" pe care Baha`is se angajează în comunitățile lor: adunări devoționale, clase de copii, grupuri de tineret junior și cercuri de studiu. Fiecare comunitate Baha`i din întreaga lume găzduiește aceste activități în mod regulat, deci nu ar trebui să fie prea greu să vă alăturați.
  • Contactați Baha`is în zona dvs. și întrebați-le ce activități sunt în zona dvs., astfel încât să puteți participa la viața comunității Baha`i.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Există Baha`is în fiecare țară și practic fiecare teritoriu din întreaga lume. Privi cuvântul "Baha`i" și numele zonei dvs. pentru a afla mai multe despre comunitatea locală Baha`i.

    Avertizări

    Este nevoie de timp pentru a vă adapta noului mod de viață. Fiți răbdători cu dvs!
  • Rețineți că, în unele țări, Baha`is se confruntă cu persecuția religioasă, iar credința Baha`i nu este permisă să fie practicată într-un mod organizat.
  • Adoptarea unei religii poate fi o provocare. Dacă aveți dificultăți, rugăciunile ajută. O rugăciune puternică de Baha`u`llah este comprimatul lui Ahmad.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar