Cum să sărbătorim eid

Eid înseamnă fericire. Eid vă învață să râdeți și să iubiți. Există două eids majore sau sărbători, care sunt sărbătorite de musulmani din întreaga lume. Fiecare dintre acestea are multe nume, dar ele sunt cel mai frecvent numite Eid Al-Fitr, festivalul de rupere rapidă și Eid al-Adha, festivalul sacrificiului. Ambele sărbători includ rugăciunea și caritate față de cei săraci, dar sunt, de asemenea, zile de sărbătoare cu familia și prietenii.

Pași

Metoda 1 din 2:
Sărbătorirea Eid Al-Fitr
  1. Imagine intitulată Celebrează EID Pasul 1
1. Sărbători la sfârșitul lui Ramadan. Eid al-Fitr înseamnă "Festivalul de rupere rapidă," și apare în prima zi a lunii lunare, după luna de post Ramadan.În unele regiuni, musulmanii se adună pe dealuri pentru a urmări luna și pentru a sărbători odată ce cifrele religioase locale declară că EID a început. Acest lucru ia uneori două sau trei zile de vizionare, dar țările musulmane individuale pot avea o sărbătoare oficială de trei zile planificată în avans pentru a acoperi toate posibilitățile.
  • Deoarece EID se bazează pe calendarul lunar islamic, nu se încadrează în aceeași zi în fiecare an pe calendarul gregorian (occidental). Căutați online sau cereți unui musulman să afle când va apărea sărbătoarea în acest an.
  • Imagine intitulată Celebrează EID Pasul 2
    2. Uită-te la cea mai bună calitate. Cumpărarea de haine noi pentru EID este o tradiție larg răspândită, iar cei care nu își pot permite să facă tot posibilul să se uite la cele mai bune. Femeile musulmane din Asia de Sud de multe ori decora cu Henna noaptea înainte de eid. Bărbații sunt încurajați să poarte parfum sau colonie.
  • Mulți oameni efectuați Ghusl luând un duș sau o baie în dimineața lui Eid.
  • Imagine intitulată Celebrează eidul 3
    3. Spargeți-vă rapid la scurt timp după răsărit. Musulmanii nu li se permite să se repare pe Eid al-Fitr, deoarece sărbătoresc sfârșitul postului. Mănâncă alimente înainte de a participa la rugăciune este încurajată. Uneori, celebranții urmează exemplul profetului Muhammad, despărțind rapid cu un număr ciudat de date (de obicei unul sau trei).
  • Efectuați Takbir noaptea înainte de Eid până când Imam conduce rugăciunea este, de asemenea, recomandată. Tu spui:
  • Allaahu Akbar, Allaahu Akbar, Laa Ilaaha Illlahah, Wallaahu Akbar, Allaahu Akbar, Wa Lillahil-Hamd
  • "Allah este cel mai mare, Allah este cel mai mare, nu este un Dumnezeu, ci allah, Allah este cel mai mare, Allah este cel mai mare și allah să fie laudă"
  • Imagine intitulată Celebrează eidul 4
    4. Participa la o rugăciune EID. Imams deține rugăciuni speciale EID în dimineața devreme a sărbătorii, de obicei la o mare moschee centrală, un câmp deschis sau un stadion.În unele regiuni, toți musulmanii participă la acest eveniment. În altele, femeile sunt încurajate, dar nu sunt necesare, iar în altele, evenimentul este doar pentru bărbați. După ce rugăciunea este finalizată, închinătorii se îmbrățișează reciproc și spun "Eid Mubarak," sau "Binecuvântat Eid," să-și dorească reciproc bun. Evenimentul se încheie cu o predică de către Imam.
  • Imagine intitulată Celebrează eidul 5
    5. Sărbătoriți cu mâncăruri dulci și familii. Eid al-Fitr este numit uneori "Vacanță dulce," Din moment ce alimentele dulci sunt de obicei consumate în celebrarea sfârșitului postului Ramadan.Mosques pot oferi mâncăruri dulci înainte sau după rugăciunea EID, dar mulți oameni gătesc și ei înșiși și sărbătoresc acasă.
  • Nu există cerințe pentru mâncarea pe care o consumați (alții decât după Halal), dar tradițiile regionale includ date, Halwa, Falooda, Cookies cu lapte, Baklava și fidea vermicelli.
  • Imagine intitulată Celebrează eidul 6
    6. Da cadouri tinerilor. Adulții dau de obicei copii și tineri bani sau cadouri pe Eid și, ocazional, cadouri comerciale între ele, de asemenea. Familiile vor vizita adesea vecinii lor și vor extinde rudele după sărbătoarea de dimineață pentru a le dori o vacanță fericită și a schimbat aceste daruri.
  • Imagine intitulată Celebrează etapa 7
    7. Da la cei săraci. "Zakat al-Fitr," sau datoria de a da săracilor în această zi, este o cerință pentru fiecare musulman care are mijloacele de a face acest lucru. În mod obișnuit, contribuția fiecărui individ este despre costul unei mese și poate lua forma de bani, alimente sau îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Celebrează EID Pasul 8
    8. Sărbătoriți restul zilei. Mulți oameni mănâncă un prânz de familie și / sau cina de carne, cartofi, orez, orz sau orice mâncare pe care o doriți. Unele odihnă în după-amiaza pentru a se recupera de la o zi care a început la răsărit. Alții participă la târguri și evenimente organizate pentru EID, partid cu prietenii lor seara sau vizitați mormintele prietenilor și familiei decedate.
  • În multe regiuni, EID este sărbătorită timp de trei zile sau sărbătorită în zile diferite de diferite grupuri musulmane. Dacă vă place, vă puteți trezi devreme pentru a repeta celebrarea și rugăciunea mâine.
  • Metoda 2 din 2:
    Sărbătorirea Eid al-Adha
    1. Imagine intitulată Celebrează EID Pasul 9
    1. Sărbătoriți la sfârșitul perioadei de pelerinaj. Eid al-Adha este sărbătorit imediat după Hajj, sau pelerinaj la Mecca. Acest lucru este, de obicei, în a 10-a zi a lunii lunare islamice Dhul Hijjah, dar acest lucru poate varia în funcție de practicile autorităților religioase locale. Musulmanii de pretutindeni sărbătoresc această sărbătoare, chiar dacă nu au efectuat Hajj în acest an.
    • Deoarece vacanța este determinată de calendarul lunar, nu se încadrează la aceeași dată pe calendarul gregorian (occidental) în fiecare an.
  • Imagine intitulată Celebrează eidul 10
    2. Participa la o rugăciune EID. Așa cum este descris în secțiunea de pe Eid Al-Fitr, musulmani sau uneori numai bărbații, de obicei, participă la o rugăciune EID urmată de o predică devreme dimineața. Toată lumea face tot posibilul să se îmbrace și să arate clar, dușuri sau băi dimineața și poartă haine noi dacă își pot permite să le cumpere.
  • Spre deosebire de Eid al-Fitr, nu există nici o concentrare specială pe dulciuri sau să vă rupeți rapid.
  • Imagine intitulată Celebrează etapa 11
    3. Sacrificați un animal cu patru picioare. Fiecare individ sau gospodărie care își poate permite să facă acest lucru ar trebui să sacrifice o oaie, o capră sau o cămilă pe Eid al-Adha, să comemoreze pe animalele pe care Dumnezeu la trimis lui Avraam să-i înlocuiască pe fiul său Ismael ca un sacrificiu. Animalul ar trebui să fie sănătos, iar Halal trebuie urmat atunci când sacrifică animalul.
  • Imagine intitulată sărbătorește etapa 12
    4. Gatiti si distribui carnea. Carnea de la animalul sacrificat este gătită, folosind orice metodă pe care o preferați. O treime din ea este mâncată de gospodărie sau de grupul care a sacrificat. O treime din ea este dată familiei și a prietenilor extinși, adesea la o sărbătoare separată. O treime din ea este dată oamenilor săraci sau flămânzi.
  • Oamenii se adună adesea în grupuri pentru a ține un grătar, sau să mănânce carnea care a fost gătită într-un cuptor de groapă. Alte alimente sunt de obicei consumate, dar nu există cerințe speciale în afară de următorul halal.
  • Imaginea intitulată sărbătorește etapa 13
    5. Găsiți o altă opțiune dacă sacrificiul nu este fezabil. Multe țări occidentale interzice sacrificarea animalelor în afara unui abator, iar în unele orașe găsirea unui animal poate fi dificil. În aceste situații, musulmanii se bazează pe o opțiune de cuplu:
  • Banii pot fi trimiși la contacte într-o altă țară sau regiune, care vor sacrifica animalul și vor distribui carnea în numele dvs.
  • Muscarii musulmani pot oferi o locație și asistență, astfel încât sacrificiul să poată fi făcut legal și în conformitate cu Halal.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Eid poate fi sărbătorită și cu non-musulmani. Includeți prietenii dvs. non-musulmani vecini în unele dintre aceste tradiții.
  • Cafea arabă este adesea servit la ambele eids.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar