Cum sa faci dhyana

Dhyana este o formă de meditație și a șaptea dintre cele opt membre ale yoga. Când practicați Dhyana, vă concentrați mintea pe un anumit obiect sau un concept cu scopul de a deveni unul cu el. Cea mai bună modalitate de a vă pregăti pentru o practică Dhyana este să faceți mai întâi niște yoga pentru a vă aduce corpul într-o stare liniștită și relaxată. Atunci veți fi gata să vă închideți simțurile și să vă concentrați mintea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Concentrându-vă pe obiectul dvs
  1. Imagine intitulată face yoga de dimineață pentru a trezi pasul 16
1. Treceți la o poziție confortabilă. S-ar putea să vă gândiți că trebuie să fiți așezat în postura standard cu picioarele încrucișate pentru a medita, dar este mai important să vă aflați într-o poziție în care vă simțiți confortabil și sprijinit.
  • Nu vrei ca poziția ta să te distragă, așa că stai într-un scaun confortabil sau înclinat pe perete dacă poziția lotus cu picioarele încrucișate este o luptă. De asemenea, puteți face Dhyana în timp ce vă culcați - trebuie doar să vă asigurați că nu adormiți.
  • Imaginea intitulată Meditivă fără un pas master 33
    2. Relaxați-vă în mod incremental mușchii. Practica Yoga vă pregătește corpul pentru a vă relaxa pentru meditația Dhyana. Începând cu picioarele voastre, eliberați treptat tensiunea în mușchii dvs. mergând până la coroana capului tău.
  • Respirați profund și ajustați corpul dacă este necesar pentru a vă adapta mușchii relaxați. Dacă țineți tensiune oriunde, concentrați-vă pe acea parte a corpului dvs. și încercați să eliberați acea tensiune înainte de a continua continuarea.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 8
    3. Întoarce-ți mintea la respirație. Odată ce corpul dvs. este relaxat, începeți meditația, concentrându-vă pe respirație. Clar mintea ta de toate celelalte gânduri și gândește doar la respirația ta. Respirați adânc și încet în nas și prin gură.
  • Gândiți-vă la umplerea plămânilor de la partea de jos în partea de sus, apoi întrerupeți o clipă înainte de a vă goli încet plămânii de sus în jos.
  • Continuați respirația ca aceasta pentru 10 până la 20 de cicluri de respirație, ținându-vă mintea să vă concentrați asupra respirației. Dacă alte gânduri intră, recunoașteți gândul și apoi lăsați-l să plece, trăgând ușor mintea înapoi la respirație.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților psihice Pasul 12
    4. Alegeți un obiect sau alt punct de focalizare. Pentru a face Dhyana, aveți nevoie de un obiect sau o imagine pe care o puteți utiliza ca focalizare a meditației dvs. Ar putea fi o imagine a unei divinități, ceva în natură sau un obiect care simbolizează ceva sau cineva important pentru dvs.
  • Obiectul pe care îl alegeți nu este deosebit de important, dar ar trebui să fie ceva care are sens pentru dvs. personal și cu care doriți să vă conectați. De exemplu, dacă doriți să vă conectați cu natura, puteți alege câteva lame de iarbă sau o fotografie a unei curățiri împădurite.
  • Poate doriți să utilizați un obiect fizic pe care îl puteți ține în mâinile dvs. sau setați în fața dvs., mai ales dacă începeți doar. De exemplu, ați putea alege un statut al unui leu. Obiectul fizic vă poate ajuta să vă păstrați atenția.
  • Imaginea intitulată face meditația de gândire Pasul 13
    5. Observați obiectul dvs. într-un mod detașat. Menținerea respirației profunde, priviți la obiectul dvs. Dacă nu utilizați o propunere fizică, țineți obiectul în centrul minții, până când devine singurul lucru despre care vă gândiți. Dacă nu aveți un obiect fizic care să vă uitați, închiderea ochilor vă poate face mai ușor să vă concentrați.
  • De exemplu, să presupunem că ați ales o mică statuie a unui leu ca obiect. S-ar putea să observați materialul pe care statutul îl face din expresia facială a leului. Observați aceste lucruri, deoarece acestea sunt fără atașament sau judecată. Faceți-o cât mai simplă posibil. Poate că colțul gurii leului este întors în sus - asta nu înseamnă că leul este "zâmbitor" sau este "fericit" - Acestea sunt judecăți.
  • Dacă obiectul dvs. este natura, vă puteți gândi la culorile de iarbă și de cer și apă. Observați aceste calități fără a face presupuneri sau judecăți. Ai putea crede "iarba este verde," dar fără a gândi "că iarba este sănătoasă" sau "că iarba are nevoie de apă."
  • Imagine intitulată Medită pentru începători Pasul 1
    6. Încercați să deveniți unul cu obiectul. Scopul final al Dhyana este de a pierde orice separare între dvs. și obiectul dvs. de concentrare. Continuați observarea într-un mod detașat până când găsiți că nu vă mai gândiți la procesul de observare.
  • Noțiuni de bază în acest punct ia o mulțime de practici, deci nu vă descurajați dacă descoperiți că nu puteți ajunge la acest punct la început. Pur și simplu concentrați-vă pe obiectul dvs., rămânând relaxați și respirați profund.
  • Imaginea intitulată face meditația minunată Pasul 5
    7. Practicați timp de 5 până la 10 minute când începeți. Când începeți mai întâi Dhyana, probabil că nu veți putea medita în acest stat foarte mult înainte ca mintea să înceapă să rătăcească. Începeți încet și lucrați treptat până la perioade mai lungi de timp.
  • Controlul minții este o mare parte a practicii Dhyana. Cu cât o faceți mai des, cu atât mai mult control veți avea și cu atât veți putea medita.
  • Faceți-vă dhyana practica o parte din rutina zilnică. De exemplu, poate doriți să o faceți dimineața după ce vă treziți, pentru a vă oferi mai multă atenție pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Medită pentru începători Pasul 5
    8. Creșteți treptat timpul de practică. În fiecare săptămână, adăugați 5 sau 10 minute la perioada de timp în care rămâneți într-o stare meditativă. Setați un obiectiv de 30 de minute. Simțiți-vă liber să continuați să utilizați perioade mai scurte de timp dacă vă place să vă controlați mintea.
  • Nu vă descurajați dacă vă simțiți că nu progresați. Uită-te la ceea ce te ține înapoi și vezi dacă există alte modificări pe care le puteți face, care vă va permite să meditați mai mult timp. De exemplu, ceea ce ați crezut a fost o poziție confortabilă de ședere timp de 10 minute poate deveni incomodă când vă măriți timpul la 20 de minute.
  • Poate doriți să setați o alarmă blândă și liniștitoare pentru a vă anunța că este timpul să vă încheiați practica.
  • Metoda 2 din 3:
    Relaxați-vă corpul
    1. Imaginea intitulată face yoga de dimineață pentru a trezi pasul 1
    1. Încălziți-vă cu Postul de munte. Mountain Poze vă ajută să vă împăsați și să vă concentrați mintea, făcându-l bine la o practică de yoga. Pentru a intra în poza de munte, stai spre partea din față a covorului cu mâinile de părțile dvs.
    • Puneți-vă picioarele împreună cu ieșirile din degetele de la picioare. Concentrați-vă pe distribuirea în mod egal a greutății în toate cele patru colțuri ale picioarelor. Respirați profund prin nas și în gură.
    • Pe un inspirație, ridicați-vă brațele drepte peste cap, îndepărtați-le din laturile voastre. Apoi expirați și coborâți-i înapoi în părțile dvs. Repetați această mișcare pentru 5 până la 10 cicluri de respirație.
  • Imaginea intitulată face yoga dimineața pentru a trezi pasul 11
    2. Pasați înapoi în o plimbare înaltă. Pe un inspirație, fă-ți piciorul drept în spatele tău, astfel încât genunchiul stâng să fie îndoit într-un unghi drept. Coapsa stângă ar trebui să fie aproape paralelă cu podeaua. Genunchiul tău stâng ar trebui să fie direct peste glezna stângă.
  • Găsiți soldul dvs., păstrând ambele picioare active. Apăsați ferm piciorul stâng și degetele drepte în podea. Ajungeți la brațe direct deasupra capului.
  • Stați înalți, menținându-vă înapoi neutru și umerii în jos și înapoi. Țineți acest lucru pentru 2 sau 3 cicluri de respirație, respirația profundă.
  • Imagine intitulată complement cardio cu pasul de yoga 2
    3. Deschis în războinic II. De la lunge înalt, coborâți brațele și rotiți piciorul drept în lateral, astfel încât călcâiul stâng să îndrepte spre mijlocul piciorului drept. Angajați-vă miezul și întoarceți-vă torsul în aceeași direcție ca și degetele de la picioare.
  • Păstrați coloana vertebrală dreaptă și umerii dvs. direct peste șolduri. Extindeți-vă brațele din umeri cu palmele cu fața spre podea. Țineți apăsat acest lucru pentru 2 sau 3 cicluri de respirație.
  • Imagine intitulată Do Dhyana Pasul 12
    4. Tranziția în războinic invers. Păstrați picioarele în aceeași poziție și coborâți brațul drept în jos la piciorul drept. Puteți să vă odihniți mâna de-a lungul părții vițelului, dar nu vă sprijiniți pe ea. Ridicați brațul stâng spre cer.
  • Puteți crea un flux între Warrior și Warrior II dacă aveți un pic mai mult timp să vă angajați în practica yoga înainte de a face Dhyana. Pe o inspirație, reveniți la Warrior II, apoi expirați în războinic invers. Repetați acest flux timp de 3 până la 5 cicluri de respirație cu respirație pentru fiecare mișcare.
  • Imagine intitulată Do Dhyana Pasul 13
    5. Ori în războinic umil. Pentru această variație a războinicului umil, păstrați-vă corpul inferior în aceeași poziție ca și pentru războinicul războinic și Reverse Warrior. Interlați degetele în spatele spatelui cu brațele extinse.
  • Pe o expirație, îndoiți încet torsul înainte până când umărul stâng se odihnește în interiorul genunchiului stâng.
  • Ajungeți la brațele deasupra capului pentru a vă deschide și extindeți pieptul, respirația profundă.
  • Imaginea intitulată face yoga dimineața pentru a trezi pasul 7
    6. Pasiți înapoi la câinele îndreptat în jos. De la Warrior umil, ridicați-vă torsul și deschideți brațele pentru a vă întoarce la Warrior II. Apoi, întoarceți degetele de la picioare înainte, astfel încât să vă întoarceți în poziția de înaltă lunge înainte de a vă împiedica piciorul stâng înapoi în linie cu dreptul dvs.
  • Pe o expirație, îndoiți trunchiul înainte. Puteți să veniți într-o poziție de scânteie sau să veniți pe toate patru, oricare se simte mai bine pentru dvs. Apăsați palmele în covor, răspândindu-vă degetele largi.
  • Pe măsură ce inhalați, ridicați șoldurile până la tavan, apăsând ferm palmele și degetele de la picioare în covor. Corpul tău va fi într-un sus în jos "V" formă. Angajați-vă miezul și respirați adânc, ridicându-vă de la încheieturile voastre în timp ce apăsați prin călcâie. Asigurați-vă că umerii dvs. sunt laminați înapoi și nu sunt transferați în jurul urechilor.
  • Imagine intitulată Dă twistopul Twist Pose Pasul 16
    7. Inferior la Postul copilului. De la câinele cu fața în jos, coborâți șoldurile și îndoiți genunchii, pliați trunchiul peste picioare pe măsură ce vă întoarceți la mat. Rotiți-vă peste degetele de la picioare, astfel încât să îngenunziți cu șuierul împotriva mat.
  • Odihniți fruntea pe covor dacă este confortabil. Dacă nu sunteți flexibil, ați putea dori să obțineți o pătură laminată sau un bloc de yoga pe care îl puteți odihni capul, așa că sunteți acceptat și relaxat.
  • Rămâneți în această poziție pentru 5 până la 10 cicluri de respirație sau atâta timp cât vă simțiți confortabil. Respirați profund și permiteți-vă corpului să se relaxeze.
  • Metoda 3 din 3:
    Depanarea practicii dvs. Dhyana
    1. Imagine intitulată Dress Up Jeans Pasul 8
    1. Verificați-vă îmbrăcămintea. Îmbrăcăminte restrictivă poate provoca distrageri și face dificilă concentrarea minții în timpul meditației. Asigurați-vă că ceea ce purtați este slăbit și confortabil și nu vă strângeți sau vă legați nicăieri.
    • Este o idee bună să vă scoateți pantofii, precum și cu centura și orice bijuterii pe care ați putea purta. Toate aceste lucruri pot distrage atenția față de meditație.
  • Imagine intitulată Medită pentru auto-descoperire Pasul 12
    2. Așteptați trei ore după masă. Procesul digestiv poate distrage și provoca disconfort. Din acest motiv, Dhyana este cel mai bine practicat pe un stomac gol. Trei ore vă oferă corpului timpului pentru a digera tot ce ați consumat.
  • De asemenea, doriți să vă asigurați că sunteți bine hidratat. Beți o mulțime de apă pe oră sau două înainte de a începe practica dvs. și obțineți mai multă apă după aceea.
  • Imaginea intitulată somn când nu sunteți obosit Pasul 16
    3. Dezactivați notificările și alte tulburări. În general, doriți să meditați într-un loc liber de sunete externe care vă pot perturba atenția. Opriți toate dispozitivele electronice sau puneți-le într-o cameră diferită, astfel încât să nu vă distrați dacă buzz-ul sau se aprinde.
  • Dacă setați o alarmă pe telefonul dvs. pentru a semnala sfârșitul meditației, asigurați-vă că telefonul dvs. nu va face alte sunete în timp ce meditați.
  • Imaginea intitulată odihnă fără a dormi complet pasul 1
    4. Alegeți un mediu mai confortabil. Temperatura, sunetele și mirosurile pot face dificilă relaxarea și concentrarea. Găsiți un loc care nu este nici prea cald sau prea rece, unde puteți fi sigur că distragerile vor fi minime.
  • Așa cum nu trebuie să fiți într-o anumită poziție de a medita, de asemenea, nu trebuie să fiți într-un anumit loc. Unde ești depinde de tine. Unii oameni se bucură de meditația afară, în timp ce alții consideră că este prea distragătoare și preferă în interior.
  • Imagine intitulată Medită pentru începători Pasul 13
    5. Reveniți la respirație. Dacă observați că mintea dvs. se rătăcește continuu și aveți dificultăți în a vă concentra, puteți utiliza întotdeauna respirația pentru a reorienta. Respirați adânc în nări, pauză, apoi expirați încet.
  • Încercați să vă faceți expirarea dvs. durata aceeași perioadă de timp ca și inspirația dvs. Numărați respirațiile pentru a vă da mintea ceva pentru a urmări.
  • Imagine intitulată Efectuați Mantra Meditație Pasul 7
    6. Întoarceți nivelul de energie. Odată ce începeți să obțineți atârnarea meditației, puteți găsi că sunteți atât de relaxați încât începeți să vă deplasați sau chiar să adormiți. Mențineți atenția dvs. prin adăugarea unor acțiuni sau mișcări în practica dvs.
  • De exemplu, ați putea începe să cântați o expresie sau o mantra. Când vă simțiți mai mult mai profund și începeți să vă deplasați, ridicați volumul vocii.
  • Dacă vă așezați sau vă sprijiniți de ceva de meditat, stați drept. Verificați în mod regulat postura și asigurați-vă că coloana vertebrală este dreaptă și umerii dvs. se întorc. Lamele de umăr ar trebui să cadă în linie de-a lungul fiecărei părți ale coloanei vertebrale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar