Cum să fii un hatha yogi

Potrivit lui Wikipedia, Hatha Yoga este un sistem de yoga introdus de Yogi Swatmarama, un salvie de India din secolul al XV-lea și compilator al Hatha Yoga Pradipika. În acest tratat, Swatmarama introduce Hatha Yoga ca o modalitate de purificare fizică că organismul practică pentru meditație mai mare. Cuvântul Hatha este un compus al cuvintelor Ha și Tha adică Soare și Lună. Un yoghog trebuie să se alăture energiei solare (masculin, active) cu energia Lunii (feminin, receptivă), producând astfel echilibrul și iluminarea într-un individ.

Hatha Yoga este o practică puternică pentru vindecare și purificare. Hatha Yoga este ceea ce majoritatea oamenilor din lumea occidentală se asociază cu Cuvântul "Yoga" și este practicat cel mai frecvent pentru sănătatea mentală și fizică. Cel mai cuprinzător text al Hatha Yoga este Hatha Yoga Pradipika de Yogi SwatMarama. Include informații despre Shatkarma (purificare), Asana (posturi), Pranayama (Energia subtilă a respirației), Chakras (centre de energie), Kundalini (Energie Iluminică), Bandhas (Control energetic), Kriya (Tehnici de purificare), Nadi (canale de energie ) și mudre (gesturi de energie).

În mod tradițional, Shiva este creditat cu Hatha Yoga Propounding. Se spune că pe o insulă singurată a dat cunoștințele despre Hatha Yoga lui Dumnezeu Parvati, dar un pește au auzit întregul discurs. Shiva a luat milă de pește (Matsya) și la făcut un Siddha (Buddha), care a venit să fie cunoscut sub numele de Matsyendra. Matsyendra a învățat Hatha Yoga la Chaurangi și la Goraksha. Goraksha a dat-o lui Swatmarama.

Școlile moderne ale lui Hatha Yoga derivă din Krishamacharya, care au predat din 1924 până la moartea sa în 1989. Printre studenții săi proeminenți în popularizarea yoga în Occident au fost Pattabhi Jois, renumit pentru viguros Ashtanga Yoga-B.K.S. Iyengar, care a folosit props - Indra Devi și fiul lui Krishamacharya.K.V. Desikachar, care a dezvoltat stilul Viniyoga. Un alt flux major de influență a fost Swami Sivananda din Rishikesh (1887-1963) și ucenicii săi Swami Vishnu-Devananda - Fondator al Centrului Internațional Sivananda Yoga Vedanta - Swami Satyananda - a Școlii Bihar de Yoga și Swami Satchidananda - de yoga integrală.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fi un Hatha Yogi Pasul 1
1. Uită-te în tine. Din punct de vedere spiritual, oamenii pot fi comparați cu ceapă. Tensiunile și conflictele interioare (stresul interior) trebuie să fie dizolvate pe strat. Când un strat este curățat, următorul apare rapid la suprafață până când miezul interior este dezvăluit. În acest moment, se găsește o bucurie interioară de durată, iar yoghii sau yogini trăiește în lumină.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 2
    2. Bucuria interioară apare într-o persoană când tensiunile (Samskaras) în corp și suflet au fost dizolvate. Avem nevoie de exerciții pentru corp (yoga, meditație) și pentru suflet (reflecție, gândire pozitivă). Buddha a dezvoltat o practică foarte simplă, dar geniu. Aceasta a constat în "ședința, mergerea și practica gândirii."Acesta este centrul unei practici de succes Hatha Yoga. Aveți nevoie de muncă a corpului (yoga, mersul pe jos), munca mentală (reflecție, citire, rugăciune, mantra) și meditație (ședinței sau minciunii). Și totul în echilibru, în momentul potrivit și cu tehnica potrivită.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 3
    3. Modificați rutina. Când cineva variază activitățile între munca corporală, munca mentală și meditația, conflictul interior și tensiunea pot fi îndepărtate. Atunci când o persoană meditează doar, spiritul devine plictisitor și nu este permis. Mișcarea de rutină face ca spiritul să fie clar, păstrează corpul sănătos și dă persoana energia interioară. Dacă mergeți doar sau faceți Yoga Asanas, mintea este neliniștită. Fericirea interioară vine de la pacea interioară. Dacă corpul este păstrat foarte liniștit, puteți intra în dimensiuni mai profunde de meditație.
  • Imagine intitulată Fii un pas de yogi Hatha 4
    4
    Meditaţie pot fi practicate fie într-o poziție așezată, fie în jos. Unii oameni pot medita mai bine atunci când se află, alții când se află în jos. Cei care adorm ușor când se culcă, ar trebui să mediteze prin ședință. Cei care nu pot sta drept pentru o lungă perioadă de timp ar trebui să practice meditația cultivată.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 5
    5. Se străduiesc să scape de conflictul interior. În plus față de perioadele de ședință și relaxare în combinație cu mișcarea, lucrul cu gândurile este important în a scăpa de conflictul interior. Un yoghin sau un yogini ar trebui să-și dezvolte gândurile cu dragoste, înțelepciune și auto-disciplină. El sau ea ar trebui să învețe să aducă gândurile în liniște, până când gândurile sunt întotdeauna liniștite. Apoi el sau ea se gândește doar la gândirea este necesară.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 6
    6. Aflați cele cinci activități. Acest model de bază al rezoluției de stres poate fi extins la modul celor cinci activități. Cele cinci activități sunt: ​​culcat (sau ședința și meditația), citirea, mersul pe jos (sau Yoga Asanas), făcând bine pentru alții (muncă) și pentru a vă bucura de viață.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 7
    7. Medita. Există două nivele de meditație. Primul nivel constă să se purifică prin vizualizări, mantre și exerciții de respirație pentru a activa energia Kundalini. Atunci opriți toate gândurile. Spiritul vine în întregime să se odihnească. Lăsați gândurile și sentimentele să vină și să meargă așa cum ar fi. Brusc, pacea și fericirea apar.
  • Imaginea intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 8
    8. Citiți cărți spirituale. Citirea cărților spirituale ajută la curățarea Duhului ajutând la eliberarea conflictului interior. Toată lumea poate citi cărți pentru a obține inspirație spirituală. Există mii de cărți spirituale disponibile.
  • Imaginea intitulată Fi un Hatha Yogi Pasul 9
    9
    Exercițiu. O altă activitate a celor care caută iluminarea este mișcarea, în special sporturile cardiovasculare, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, ciclismul, înotul. Yoga este, de asemenea, o bună formă de mișcare. Chiar și Dalai Lama plimbă o bicicletă staționară în fiecare zi, timp de o jumătate de oră. Swami Shivananda îi place să ia plimbări. Există exerciții adecvate pentru toată lumea. Yoghii care trăiesc în peșteri au dezvoltat salutul de soare foarte cunoscut, de exemplu.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 10
    10. Face bine...pentru tine și pentru ceilalți. A patra activitate este cea a karma yoga (face bine). Karma Yoga deschide inima, dă putere interioară și dezvoltă conștiința față de iubirea cu cuprindere. Karma Yoga poate fi practicată una până la șase ore pe zi. Swami Shivananda a recomandat o oră, în timp ce Sai Baba este de șase ani. Yogi Nils au găsit trei până la patru ore pe zi pentru a fi o sumă bună pentru el. Karma Yoga poate fi, de asemenea, practicată de oamenii muncitori, dar, desigur, banii trebuie să existe în lumea de astăzi.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 11
    11. Bucura-te de viata ta. Cea de-a cincea activitate constă din bucuria de viață. Ar trebui să aducem bucurie în viața noastră. Care ne deschide inimile noastre și aduce lumină în interiorul nostru. Toată lumea este predispusă la ceva. Puteți asculta muzică, mâncați ceva delicios, citiți o carte bună, vizionați un film, găsiți timp pentru hobby-urile creative preferate și așa mai departe. Este important, totuși, să acordați atenție sumei cu care ne ocupați de bucurie. Prea mult dintr-un lucru bun nu este un lucru bun, prea puțin face viața tristă.
  • Imagine intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 12
    12. Odihnește-te. De asemenea, ar trebui evitat contactul prea direct cu alți oameni în timpul dezvoltării fericirii interioare. Un yoghog ar trebui să afle cât de mult contact cu alții este bun pentru el sau ea. La un moment dat, odihna fizică poate provoca energia unei persoane să meargă spre interior. Persoana nu mai trebuie să se îndrepte spre activitățile exterioare și pune mai multă valoare asupra curățării spirituale interioare, dizolvarea conflictului interior și dezvoltarea fericirii interioare.
  • Imaginea intitulată Fii un Hatha Yogi Pasul 13
    13. Din nou, uita-te înăuntru. Acest punct de cotitură trebuie descoperit de fiecare yoghină pentru el sau pentru ea însăși. Este greu de găsit și greu de ținut. Energia vieții tinde spre un exces de activitate sau spre oboseală. Ambele trebuie evitate cu auto-disciplina de auto-disciplină zilnică. Când păstrăm calmul interior, apare fericirea interioară. Ne putem dezvolta adevăratele noastre sine și simțul nostru de viață.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Tehnicile spirituale ale yoghinului necunoscut sunt simple. Ele constau în mers pe jos, lectură, ajutându-i pe alții și pe culcare în pat. Toată lumea poate face asta. Secretul aici este aplicarea corectă a tehnicii potrivite la momentul potrivit. Apoi, tensiunea interioară se dizolvă și apare fericirea interioară. Yoghii știu când au nevoie de ce tehnică. Când corpul este plictisitor și lipsit de energie, yoghii merge pentru o plimbare. Când el sau ea se simte neliniștit, el sau ea practică yoga sau meditează. Când spiritul pare să se revoltă împotriva modului spiritual, o carte despre subiectele spirituale ajută la revenirea convingerii spre iluminare.
  • Un yogi simte conflictul interior și folosește tehnicile potrivite pentru a dizolva tensiunea. Acesta este, de obicei, ceea ce corpul și sufletul dorește cel puțin în acel moment. Ori de câte ori tendința neurotică de a simți respirat spre ceva este, de obicei, calea spre lumină. Pe de altă parte, trebuie să dăm uneori corpul și sufletul ceea ce ar dori, altfel tensiunea este construită. Calea spre fericire necesită o mulțime de înțelepciune și sensibilitate interioară. Adresați-vă vocii interioare pentru îndrumare spirituală ", ceea ce este chiar în acest moment? Care este calea adevărului? De ce am nevoie de azi? Ce vreau azi?"
  • Pentru Swami Shivananda, programul zilnic spiritual este tehnica centrală pe calea de yoga spre lumină. Când trăim și practică exerciții spirituale pentru trup și minte în fiecare zi, atunci vom ajunge la iluminare. Numărul de ore necesare zilnic pentru a atinge o viață în lumină (în fericire) variază de la o persoană la alta, și situația și abilitățile acestora.
  • Un yoghog și un urmaș necunoscut al Swami Shivananda din Germania meditează timp de șase ore și se duce la o plimbare de două ori pe zi. El practică yoga pentru o oră și citește o carte spirituală timp de o oră. El lucrează, de asemenea, spre fericirea altora trei până la patru ore pe zi. El exercită în mod constant. El împarte aceste exerciții spirituale într-un mod care îi permite să sufere în mod constant procesului de purificare interioară. Dacă medităm înainte de a dormi, meditația continuă în timpul somnului. Când lucrăm într-o stare de relaxare, munca devine un tip de meditație. Mâncarea, dormit, de lucru și chiar vizionarea TV sunt exerciții de yoga pentru el.
  • Swami Shivananda (De asemenea, Sivananda) a trăit din 1897 până în 1963 în India. El a fost unul dintre cele mai mari sfinte indiene ale timpurilor moderne. De profesie, a fost doctor. El a învățat yoga Trinității (Trimurti Yoga), combinația dintre Hatha Yoga (exerciții spirituale), Karma Yoga (lucrare pentru o lume fericită) și Yoga Master (conexiune zilnică cu un maestru iluminat). El a împins pentru cooperarea religiilor. Dar toate yoghii ar trebui să coopereze și unul cu celălalt. Potrivit lui Swami Shivananda, iluminarea are loc prin relaxare, practică și dragoste. Când un yoghin sau un yogin trăiește într-o zonă de pace, el sau ea este deja la jumătatea drumului. A doua jumătate este abordată cu practica spirituală. Pentru a trece prin poarta unei vieți în lumină, dragostea totală trebuie să fie în centrul căutătorului de iluminare. Când un yoghin trăiește pentru fericirea altora, atunci ego-ul poate fi dizolvat. Când eul dispare, persoana este în lumină. Persoanele care ajung la acest punct se relaxează atât de profund în sufletele lor că energia fericirii se trezește din interior.
  • Avertizări

    Ambele învățături sunt corecte. Exercitarea și practica, precum și doar existente sunt atât importante de-a lungul căii spirituale. Fiecare persoană trebuie să intre în sine și să afle ce punct la un moment dat este cel mai important pentru el sau ea. Cine este predispus la inerție, ar trebui să sublinieze practica intensă. Care este neliniștit, ar trebui să fi găsit mai întâi a fi. Fiecare tip de persoană are nevoie de o modalitate specială de abordare a liniștei și a exercițiilor pentru a crește în mod optim pe calea spirituală. Trăiesc în lumină și vii va fi ușor, pașnic și fericit. Nu întotdeauna, dar întotdeauna adesea.
  • Iluminarea, fericirea interioară și existența (a fi) sunt strâns legate. Cei care vin într-o stare profundă de a fi atins pentru iluminare. Cei care au renunțat la toate atașamentele la lucrurile externe, relaxate atât de profund în sufletul lor că iluminarea și bucuria interioară pot fi găsite. Se poate uita la existență ca o etapă care precedă iluminarea. Un yoghin sau un yogini trebuie să intre mai întâi. Apoi, dezvoltați iluminarea (fericirea interioară) de la sine. Cu toate acestea, acesta merge celălalt nu fără practică.
  • Cât de importantă este viața existenței să fie fericită. Care trăiește în ființă, poate fi în pace cu viața. El trăiește foarte relaxat. Un astfel de mod de viață se dizolvă bine toată tensiunea internă. Pe de altă parte, este pe calea de yoga prea importantă pentru a practica în fiecare zi în mod consecvent. Chiar și practica spirituală intensă este o modalitate importantă de a rezolva tensiunea. Există două școli diferite de yoga. O învățătură este de a trăi pe baza existenței (Ramana Maharsi, Lao Tzu, Buddha) și cealaltă se concentrează asupra practicii spirituale (Swami Shivananda, Sai Baba, Amma, Dalai Lama). Cine este corect?
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar