Cum să faci meditația creștină

Când vă gândiți la meditație, puteți imagina automat religiile orientale sau practicile din New Age care nu se aliniază cu convingerile creștine. Cu toate acestea, meditația este menționată în Biblie de aproximativ 20 de ori și poate fi o modalitate foarte bună de a se simți mai aproape de Dumnezeu. În meditația creștină, scopul este să vă concentrați întreaga ființă asupra lui Dumnezeu, mai degrabă decât tradiția estică a încercării de a vă goli complet mintea. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a medita asupra Scripturii, deși puteți alege orice subiect care vă ajută să vă simțiți aproape de Dumnezeu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Planificați-vă meditația
  1. Imagine intitulată Do Meditație creștină Pasul 1
1. Alegeți o perioadă de zi când puteți fi singură. Pentru a vă concentra într-adevăr pe cuvântul lui Dumnezeu, încercați să alegeți un timp pentru a medita când nu veți fi deranjați de distragerile. Dacă locuiți cu alți oameni, de exemplu, ați putea încerca să meditați înainte de a se trezi sau după ce se duc la culcare.
  • Dacă nu este posibil să meditezi când toți ceilalți sunt adormiți sau în afara casei, încercați să spuneți ceva de genul, "Hei, mă voi ruga și m-am citit Biblia timp de aproximativ 15 minute. Are nevoie de ceva înainte de a face asta?"
  • Asigurați-vă că închideți orice alte distragere. De exemplu, ați putea tăcea telefonul și opriți televizorul până când ați terminat.
  • Imagine denumită Mediația creștină Pasul 2
    2. Meditează în același timp în fiecare zi. Este mai ușor să transformi ceva într-o practică consecventă dacă aveți un timp dedicat rezervat pentru el. S-ar putea să alegeți să meditați când vă treziți mai întâi sau înainte de a vă culca, de exemplu, sau ați putea lua câteva minute din pauza de prânz pentru a se dedica cuvântului lui Dumnezeu.
  • Încercați să setați o alarmă pentru a vă ajuta să vă amintiți să meditați în același timp în fiecare zi.
  • Este posibil să dureze puțin timp pentru a găsi timpul care funcționează cel mai bine pentru dvs., așa că nu vă faceți griji dacă trebuie să-l schimbați de câteva ori înainte de a vă stabili într-o rutină.
  • Imagine intitulată Faceți meditația creștină Pasul 3
    3. Găsiți o poziție de meditație confortabilă. În timp ce puteți imagina meditația ca ședință încrucișată pe podea, nu există cu adevărat nici un drept sau rău atunci când vine vorba de modul în care ar trebui să stai. Poți sta pe o pernă pe podea, un scaun sau oriunde ai fi să fii. Cu toate acestea, este important să alegeți o poziție confortabilă pentru dvs., deoarece altfel, ar putea fi dificil să se concentreze asupra Cuvântului lui Dumnezeu.
  • Țineți minte că, dacă sunteți prea confortabil, ca și cum vă aflați în patul dvs., ați putea începe să faceți somnolență, ceea ce vă poate afecta și meditația.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 4
    4. Alegeți un subiect pentru a medita, ca un verset biblic. De cele mai multe ori, meditația creștină implică citirea și reflectarea pe un verset sau pasaj biblic. Dacă doriți, puteți scrie versetul pe un card de index sau într-un notebook și puteți păstra acest lucru cu dvs. așa cum meditați sau îl puteți citi direct din Biblie în timpul meditației.
  • Dacă faceți o devoțiune zilnică, ați putea medita asupra Scripturii în devotamentul fiecărei zile.
  • De asemenea, puteți alege un pasaj în Biblie și ați citit până când un anumit verset se îndreaptă într-adevăr. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați să citiți Psalms, Proverbe sau Evanghelii, care sunt cărțile lui Matei, Mark, Luke și Ioan.
  • Dacă doriți, puteți medita pe altceva decât Scriptura, atâta timp cât vă atrage atenția asupra lui Dumnezeu. De exemplu, s-ar putea să reflectați asupra binecuvântărilor lui Dumnezeu în viața voastră sau la o lecție evlavioasă pe care ați învățat-o.
  • Dacă vă simțiți aproape de Dumnezeu când sunteți în natură, ați putea să stați în aer liber și să meditați frumusețea creației lui Dumnezeu.
  • Metoda 2 din 3:
    Meditate asupra Cuvântului lui Dumnezeu
    1. Imagine denumită Mediația creștină Pasul 5
    1. Începeți să meditați timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă tocmai ați început în meditația creștină, începeți cu sesiuni mai scurte în care vă permiteți cuvântul lui Dumnezeu să vă vorbească. Pe măsură ce vă simțiți mai confortabil cu practica, puteți lucra de acolo.
    • Planificarea de a medita pentru o cantitate stabilită de timp vă poate ajuta să vă concentrați.
    • Încercați să setați un cronometru, astfel încât să știți când meditația dvs. sa terminat.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 6
    2. Studiați cu atenție versetul biblic sau meditația. Dacă alegeți o scriptură, citiți-o cu atenție de cel puțin 2 sau 3 ori. Reflectă asupra semnificației versetului, atât într-un sens larg, cât și în modul în care versetul vă aplică.
  • De exemplu, puteți alege să meditați pe Hebrews 13: 8, care spune, "Isus Hristos este același ieri și astăzi și pentru totdeauna." S-ar putea să vă gândiți la ceea ce ar fi însemnat creștinilor timpurii, dar și ce înseamnă asta pentru tine personal în plimbarea ta cu el.
  • Dacă alegeți să meditați pe frumusețea naturală a lui Dumnezeu, ați putea găsi un loc cu o vedere frumoasă sau ați putea avea o floare delicată sau o frunză în mâna dvs., pe măsură ce o examinați.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 7
    3. Concentrați-vă pe umplerea minții, mai degrabă decât să o goliți. Multe practici de meditație vă încurajează să renunțați la toate gândurile voastre, curățându-vă complet mintea. În meditația creștină, totuși trebuie să renunți la orice gânduri independente, dar în loc să vă goliți mintea, încercați să vă păstrați toată atenția asupra lui Dumnezeu.
  • Dacă observați că mintea începe să se deplaseze, să vă citiți Scriptura sau să vă întoarceți atenția asupra obiectului sau ați crezut că meditați.
  • Nu vă faceți griji dacă acest lucru pare greu la început - ar trebui să fie mai ușor de practic.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 8
    4. Scrieți-vă gândurile într-un jurnal dacă aveți probleme cu concentrarea. Dacă constatați că mintea voastră tinde să rătăcească în timp ce meditați, jurnalizarea vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun. Începeți prin citirea și re-citirea versetului biblic sau a pasajului pe care îl meditați. Apoi, scrieți-vă reflecțiile asupra acestui verset, inclusiv ceea ce credeți că înseamnă și cum vă puteți referi la versetul la viața proprie, personal.
  • Combinați meditația cu jurnalitatea de rugăciune scriindu-vă cererile de rugăciune la sfârșitul meditației dvs.
  • Imagine intitulată Do Meditație creștină Pasul 9
    5. Faceți-vă meditația cât mai personală posibil. Găsiți o modalitate de a relaționa cu ceea ce spui, așa că se simte real pentru tine. De exemplu, dacă studiați o parabolă, vă puteți gândi cum povestea asta ar putea fi o metaforă pentru o situație în viața voastră. Dacă meditați asupra naturii, gândiți-vă la complexitatea corpului vostru și despre miracolul de a fi în viață deloc. Apoi, încercați să imaginați cum puteți încorpora acele perspective în viața de zi cu zi.
  • De exemplu, dacă citiți un verset ca Psalmul 56: 3, care spune, "Când mă tem, mi-am pus încrederea în tine," S-ar putea să vă gândiți la un scenariu unde ați putea să vă simțiți speriați, apoi imaginați-vă că vă întoarceți la Dumnezeu în rugăciune pentru pace și confort.
  • Puteți chiar să vă puneți într-o poveste biblică. De exemplu, dacă citiți despre Isus multiplicând pâinile și peștii, vă puteți imagina mirosul pâinii sau gustul peștelui.
  • Imagine intitulată Do Meditație creștină Pasul 10
    6. Puneți-vă meditația cu o rugăciune. Meditația nu este aceeași cu rugăciunea, pentru că vă reflectați asupra Cuvântului lui Dumnezeu, mai degrabă decât să vorbiți cu el. Cu toate acestea, puteți să vă puneți în continuare meditația în rugăciune - vă poate ajuta să vă simțiți mai aproape de Dumnezeu pe măsură ce vă întoarceți în ziua voastră.
  • De exemplu, s-ar putea să te rogi ceva, "Dragă Domn, vă mulțumesc că ați continuat să mă binecuvântați cu înțelepciunea voastră. Te rog ajută-mă să caut modalități de a vă împărtăși dragostea cu ceilalți astăzi. Amin."
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind resurse pentru meditație
    1. Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 11
    1. Urmați-vă cu o biblică de studiu zilnică. Dacă nu doriți să petreceți prea mult timp în căutarea versetului potrivit pentru a medita în fiecare zi, încercați să obțineți o biblică de studiu dintr-o librărie bazată pe credință. Aceste Biblii au adesea citiri ghidate și includ, de asemenea, note care oferă context și informații suplimentare în Scriptură. Încercați să citiți pasajul pentru această zi, împreună cu notele de studiu. Apoi, petreceți câteva minute meditația pe un verset pe care l-ați găsit semnificativ în acea zi.
    • Amintiți-vă, în timp ce Scriptura în sine este considerată sfântă, notele suplimentare într-o Biblie de studiu au fost scrise de oameni. Dacă interpretarea voastră a unui verset biblic este diferită de a lor, este bine.
  • Imagine intitulată Faceți meditația creștină Pasul 12
    2. Citiți o devoțiune zilnică la începutul meditației dvs. O altă modalitate de a găsi noi versete în fiecare zi este de a folosi o carte care conține devoțiunea zilnică. Aceste devotări sunt, de obicei, centrate în jurul unui verset sau pasaj scurt și sunt în mod obișnuit asociate cu un scurt anecdot pentru a ajuta cititorii să se refere la verset. Citiți prin devoțiunea așa cum ați fi în mod normal, apoi să vă perfecționați doar versetul biblic al zilei pe măsură ce meditați.
  • Încercați să găsiți o devoțiune care vă orientată. De exemplu, puteți găsi devoțiuni orientate special spre adolescenți, adulți, părinți sau chiar anumite profesii, cum ar fi asistentele medicale.
  • Puteți chiar să vă înscrieți pentru o devoțiune zilnică în e-mailul dvs. dacă vă găsiți unul.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 13
    3. Utilizați o aplicație pentru meditațiile ghidate. Căutați magazinul de jocuri pe dispozitivul dvs. preferat pentru o aplicație creștină de meditație. Apoi, încărcați aplicația în fiecare zi în timpul meditației dvs. normale pentru a obține un nou verset biblic pe care îl puteți concentra. Mulți includ un cronometru de meditație, iar unii includ și muzica de închinare.
  • Unele aplicații sunt mai concentrate pe consolidarea vieții dvs. de rugăciune, în timp ce altele sunt concepute pentru a vă ajuta să vă simțiți mai mult în pace sau chiar să vă ajutați să dormiți mai bine.
  • Câteva dintre aplicațiile mai populare includ respectarea, sufletul, speranța și șoaptă de la Dumnezeu.
  • Imagine intitulată face meditația creștină Pasul 14
    4. Cereți credinciosilor să sugereze versete bune pentru meditație. Dacă preferați o practică de meditație mai mare, dar ați putea folosi în continuare ajutor pentru a veni cu idei pentru versete, încercați să discutați cu clerici și colegii membri ai bisericii. Întrebați-le dacă există versete care au fost deosebit de semnificative pentru ei în ultima vreme, apoi le scrieți pe toate în jos într-un notebook sau în aplicația Note pe telefon, astfel încât să vă puteți întoarce mai târziu.
  • Încercați să obțineți obiceiul de a împărtăși versetele în timpul unei întâlniri sau părtășii regulate de rugăciune.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar