Cum să scape de un lift catenar

Există puține situații mai rele decât au fost prinse într-un lift pentru a ridica pulsul cuiva frică de înălțimi, spații închise sau ambele. Dacă ar trebui să vă găsiți vreodată că sunteți așezat, din păcate, între etaje (sau citiți în prezent acest lucru în interiorul unui lift blocat), aici este doar tot ceea ce ar trebui să faceți pentru a vă asigura o scăpare rapidă. Lucrul de a ține minte este că, dacă nu vă aflați într-o situație de viață sau moarte, cel mai bun lucru de făcut este să apelați la ajutor și să așteptați. Multe dintre încercările dvs. de a scăpa pot duce la mai mult pericol. Pentru a afla cum să scape de un lift catenar la fel de sigur ca tine, vezi pasul 1 pentru a începe.

Pași

Metoda 1 din 2:
Suna pentru ajutor
  1. Imagine intitulată scapă un lift catenar 1
1
Stai calm. De îndată ce îți dai seama că ești blocat, poți simți o dorință naturală de a panica. Cu toate acestea, trebuie să vă spuneți să puneți mintea asupra materiei și să rămâneți cât mai calm posibil. Dacă începeți panicarea, corpul dvs. va începe să simtă efectele și veți face mai dificilă gândiți-vă clar și, prin urmare, făcându-vă mai greu pentru a găsi o modalitate de a scăpa.
  • Respirați adânc și relaxați-vă corpul. Este greu ca mintea ta să fie în panică când corpul tău este relaxat.Imagine intitulată scapă un ascensor catenar 1bullet1
  • Dacă nu sunteți singuri în lift, atunci panicking-ul este mai probabil să facă oamenii din jurul tău de panică. Și având multiple persoane înfricoșătoare într-un lift nu este calea spre siguranță. În schimb, faceți tot ce este mai bun pentru a fi o prezență calmă la oamenii din jurul vostru.Imagine intitulată scapă un ascensor catenar 1bullet2
  • Imagine intitulată scapă un ascensor catenar Pasul 2
    2. Găsiți o sursă de lumină dacă luminile sunt în afara. Dacă ascensorul este întunecat, puteți crea o lumină utilizând o lanț de lanț cheie sau să deschideți telefonul mobil sau PDA. Încercați cel mai bine să nu păstrați dispozitivul pentru atâta timp încât alimentarea bateriei este drenată. Crearea luminii vă va ajuta să vedeți butoanele și să obțineți un sentiment mai bun al situației dvs. Dacă nu citiți acest lucru în timp ce este blocat într-un lift, verificați telefonul mobil pentru a vedea dacă are o specială "lanternă" caracteristică. Dacă da, acest lucru poate veni la îndemână - atâta timp cât vă asigurați că nu vă scurge bateria!
  • De asemenea, este important să obțineți rapid un sentiment de câte persoane sunt blocate în lift cu tine.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenar 2Bullet1
  • Imagine intitulată scapă un ascensor catenar Pasul 3
    3. Apăsați butonul CALL. Dacă este întuneric, utilizați sursa de lumină pentru a găsi butonul de apel. Apoi, apăsați butonul de apel pentru a contacta un tehnician pentru a vă ajuta. Acest lucru va alerta personalul de întreținere Există o problemă cu ascensorul. Acesta este cel mai rapid și cel mai bun mod de a obține ajutor - mult mai bine și mai sigur decât încercarea de a lua abordarea DIY.
  • Imagine intitulată Escaperea unui lift catenar Pasul 4
    4. Dacă nu există nici un răspuns, încercați să apelați la ajutor. Dacă nu există niciun răspuns la apăsarea butonului de apelare, verificați telefonul mobil pentru recepție. Dacă aveți vreo recepție, sunați la numărul dvs. local de servicii de urgență.G., 911 pentru Statele Unite, Canada etc. 911 pot lucra neoficial în alte țări, dar nu pot fi invocate în cazul în care nu este utilizat oficial. UE a adoptat oficial 112 pentru situații de urgență, deci este numărul de a încerca mai întâi dacă sunteți în Europa.
  • Dacă nu există încă un răspuns, apăsați butonul de alarmă de câteva ori.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenară Pasul 4Bullet1
  • Imagine intitulată Escape un lift catenar Pasul 5
    5. apasă pe "usa deschisa" buton. Uneori, acest buton poate fi blocat și dacă îl apăsați, se va deschide ascensorul în sus. S-ar putea să râdeți, dar ați fi surprins de câți oameni solicită ajutor pentru a scăpa de un lift catenar doar pentru a afla că trebuie să preseze "usa deschisa" butonul din nou.
  • De asemenea, puteți încerca "Ușa de închidere" butonul, care ar fi putut fi blocat și.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenar 5bullet1
  • De asemenea, puteți încerca să apăsați butonul unui podea de mai jos unde se odihnește în prezent ascensorul.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catena 5Bullet2
  • Imagine intitulată scapă un ascensor catenar Pasul 6
    6. Dacă nu puteți solicita ajutor, încercați să obțineți atenția oamenilor din afara liftului. Dacă ați încercat butonul de apelare sau ați încercat să apelați pentru ajutor și ați primit nici un răspuns, atunci următorul pariu poate fi să încercați să strigați sau să apelați pentru ajutor. Puteți încerca să bateți pe ușa ascensorului cu pantofi sau alte obiecte și să vă strigați pentru a alerta trecătorii. În funcție de transmisia sunetului ușii, atingând ferm cu o cheie de pe ușă poate face un sunet puternic în tot arborele ascensorului. Shouting-ul poate ajuta la avertizarea persoanelor care sunt în afara liftului în situația dvs., dar ar trebui să știți că strigând sau strigă excesiv vă poate provoca în panică mai mult, deci asigurați-vă că încercați să rămâneți calm în mod rezonabil când solicitați ajutor.
  • Imagine intitulată scapă un ascensor catenar Pasul 7
    7. Asteapta afara. Dacă nu sunteți într-o situație extremă de viață sau de moarte, așteptați-o. În cel mai bun scenariu, oamenii vor observa că liftul nu funcționează în câteva minute și veți ieși în cel mai scurt timp. Oamenii folosesc frecvent ascensorul și oamenii din clădire, în special personalul de construcție, ar trebui să observe rapid că ceva este oprit. Deși strigând pentru ajutor poate, de asemenea, ajuta, dacă nu te-a atins oriunde după un timp, este mai bine să te oprești și să aștepți decât să-ți folosești toată energia.
  • Dacă ați făcut contact cu succes cu serviciile de urgență, amintiți-vă că vor fi pe drum cât mai repede posibil - apelurile sunt luate în serios și ați putea fi eliberați în treizeci de minute sau mai puțin.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenar Step 7Bullet1
  • Deși poate fi greu să creați descărcătoare de gheață sau de la început de conversație când sunteți prinși într-un lift cu o grămadă de străini, păstrați conversația. Oamenii vorbesc despre cine sunt, ceea ce fac ei, unde mergeau, câți copii au sau cu adevărat ceva pentru a menține conversația. Tăcerea este mult mai probabil să facă pe oameni să se panică sau să cadă în disperare. Faceți tot ce vorbiți, dacă trebuie, asigurându-vă că rămâneți la subiectele ușoare.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenar Step 7Bullet2
  • Dacă sunteți singur, așteptarea poate fi puțin mai dificilă, dar încercați să vă ocupați. Dacă aveți o revistă sau o carte la îndemână, vă considerați norocoși. Nu pierdeți puterea telefonului, jucând cu telefonul. În schimb, încercați să vă gândiți la lucruri obișnuite pentru a vă liniști, cum ar fi făcând o listă a tuturor lucrurilor pe care le-ați făcut astăzi sau încercând să vă amintiți tot ce ați avut pentru cină pentru ultima săptămână. Rămâneți optimist, gândindu-vă la toate lucrurile pe care trebuie să le așteptați în săptămânile viitoare.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenară Pasul 7Bullet3
  • Trageți sau împingeți "Stop" pentru a vă asigura că ascensorul nu se mișcă în timp ce încercați să vă târâi.Imagine intitulată Escaperea unui ascensor catenar 8Bullet1
  • Metoda 2 din 2:
    Evadare

    Doar încercarea de a scăpa dacă puteți vedea clar că ascensorul este aproape de nivelul cu podeaua și nu este blocat într-o poziție ciudată.

    1. Forțați ușile mașinii ascensorului.Acest lucru nu ar trebui să fie greu, deoarece numai blocurile magnetice împiedică deschiderea ușilor mașinii ascensorului.
  • 2. Vedeți unde este poziționat ascensorul.Utilizați ușile din exterior și vedeți cât de departe ușile sunt de la atingere.Dacă ascensorul este la cel mult două picioare deasupra podelei curente, apoi continuați.
  • 3. Trageți interblocul ținând ușa arborelui închis, apoi deschideți ușa.
  • 4. Pasul (sau săriți) în jos pe podeaua de jos.Păstrați echilibrul la aterizare.
  • 5. Ajutați alți pasageri.Persoanele cu dizabilități pot avea nevoie de asistență care scapă ascensorul.
  • sfaturi

    Dacă știți că veți fi undeva unde vă veți lua cel mai probabil un lift, nu uitați să vă aduceți telefonul mobil cu dvs.
  • Încercați cel mai bine să nu vă panicați sau să sperieți pe altcineva dacă alții sunt prinși cu dvs. După ce ați încercat să vă ajutați, să vă așezați și să loviți o conversație independentă, dacă este posibil, pentru a vă scoate din circumstanțele pentru moment.
  • Ar trebui să aveți întotdeauna o gustare mică în buzunare sau pungă pentru a ajuta la îndepărtarea foamei într-o situație strânsă, chiar dacă nu veți călători cu lift.
  • Majoritatea mecanicii ascensorului sunt de acord că nu puteți deschide ușile dacă sunteți aliniat la un etaj. Există un mecanism de blocare care face imposibilă. Și dacă nu sunteți aliniat la un etaj, veți avea un timp foarte dificil de a intra în hol. De asemenea, este imposibil să ieșiți prin trapa de evacuare din interiorul - un mecanic de ascensor trebuie să vină și să-l deschidă de pe partea de sus a cabinei. Dacă vă blocați într-un lift, apăsați butonul de apel, discutați cu tehnicianul și stați strâns. Faceți discuții mici, exploatați social media pentru a le spune oamenilor cât de interesant este viața de zi cu zi sau orice altceva faceți la locul de muncă pentru a trece timpul. Departamentul de pompieri și mecanicul liftului vor fi acolo în curând pentru a vă întoarce pe teren.
  • Avertizări

    De obicei, este mai sigur să rămână în lift în timp ce riscul de electrocutare și să fii zdrobit în timp ce se târâse în jurul unui arbore de ascensor. Dacă nu vă aflați într-o criză, rămâneți pus.
  • Nu fumați sau nu utilizați meciuri, deoarece ați putea declanșa o alarmă suplimentară - în scenariul cel mai rău caz, dezactivând complet ascensorul și lăsându-vă că ați fost blocat mai mult timp.
  • Nu încercați să scăpați de liftul neasistat (cu excepția cazului în care există un pericol evident cu șederea în lift i.E., foc sau fum).Nu reintroduceți ascensorul la plecare.Ascensoarele au funcționat defectuos în trecut, ducând la căderea arborelui sau în capturarea în ușile ascensorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar