Cum să se ocupe de a fi singur

Nu toată lumea îi place să-și petreacă timpul singur, dar petrecerea timpului singur poate fi o modalitate excelentă de a vă relaxa, lucra la tine și de a rezolva problemele. Dacă aveți un timp greu de petrecut singur, atunci imaginați-vă cum să faceți cea mai mare parte a timpului dvs. singur vă poate ajuta să vă bucurați mai mult. Chiar dacă timpul singur poate fi sănătos, rețineți că petrecerea prea multă vreme poate duce la singurătate, deci este important să căutați ajutor dacă vă simțiți deprimați sau anxioși ca urmare a petrecerii prea mult timp pe cont propriu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ceea ce face cel mai mult timp singur
  1. Imagine intitulată de a fi singur pasul 1
1. Face planuri să-și petreacă timpul singur. Uneori, timpul singur este necesar, deoarece planurile cad prin sau nimic nu se întâmplă, dar este, de asemenea, o idee bună să faceți planuri de a petrece timp pe cont propriu și apoi.Încercați să renunțați la aproximativ 30 de minute pe zi pentru a fi singuri și faceți ceva pe care doriți să-l faceți. S-ar putea să se simtă ciudat să planificați singur timp la început, dar în timp va deveni mai ușor și puteți începe să așteptați cu nerăbdare.
  • Încercați să renunțați la un anumit bloc de timp pe care îl veți cheltui singur. De exemplu, ați putea decide că veți petrece ceva timp singur de la 5:30 la 18:00 în fiecare seară.
  • Decideți ce vreți să faceți și în timpul tău singur. Dacă nu sunteți sigur ce vreți să faceți, puteți începe cu ceva simplu ca să faceți o plimbare în jurul cartierului dvs. sau să mergeți la o cafenea de către dvs. pentru a citi.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 2
    2. Alegeți activități pe care le veți bucura să le faceți în timpul dvs. singura. Pentru a vă ajuta singuri mai multă distracție, planificați să faceți ceva pe care doriți să-l faceți. Doar timpul este o modalitate excelentă de a vă răsfăța cu hobby-urile voastre și de a vă cunoaște mai bine, deci gândiți-vă la ceea ce ați dori cu adevărat să faceți în timpul dvs. singurul timp.
  • Încercați să învățați un nou hobby, cum ar fi un sport sau o ambarcațiune pe care ați dorit-o întotdeauna să intre. Unele sporturi bune pentru o singură dată includ alergarea, ciclismul, skateboardingul, înotul și dansul. Hobby-uri bune pentru singura timp includ tricotat, coacere, coasere, planuri de construcție, scriere, citire și scrapbooking.
  • Luați în considerare completarea timpului dvs. singur cu un proiect care va dura ceva timp, cum ar fi un tricotat un afgan sau învățând cum să skateboard. În acest fel, puteți utiliza fiecare dintre sloturile dvs. singure pentru a lucra la proiect și veți simți un sentiment de realizare atunci când îl completați în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 3
    3. Ai grijă de tine. Poate fi greu să vă răsfățați când o mulțime de oameni sunt în jur, dar singura timp vă poate oferi ocazia de a vă răsfăța și de a vedea și alte nevoi personale. Încercați să utilizați timpul dvs. singur pentru a face lucruri pe care doriți să le faceți pentru dvs.
  • De exemplu, ați putea folosi timpul dvs. singur pentru a vedea nevoile de îngrijire personală, cum ar fi o baie, styling-vă părul sau dându-vă o manichiură.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 4
    4. Aflați ceva nou despre dvs.Când sunteți singuri, vă puteți concentra mai mult pe lucrurile pe care doriți să le faceți fără a fi întrerupte sau distrase de alte persoane.Încercați să utilizați doar timpul dvs. pentru a vă cunoaște mai bine.
  • De exemplu, ai putea începe un jurnal pentru a scrie despre gândurile și sentimentele tale în timpul tău singur. Sau puteți încerca să ascultați o nouă muzică genială, încercați un nou hobby sau identificați un nou scop pe care doriți să îl lucrați.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 5
    5. Relaxați-vă în timpul tău singur. Fiind cu oameni tot timpul creează stres și ia o mulțime de energie. Petrecând ceva timp în fiecare zi vă pot da corpului și mintea șansa de a se reîncărca.
  • Pentru a vă relaxa în timpul dvs. singur, ați putea încerca meditație, yoga, Tai Chi sau exerciții profunde de respirație.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 6
    6. Rezolvați o problemă pe care ați întâmpinat-o.Când vă petreceți timp cu ceilalți, este posibil să nu vă puteți concentra suficient pentru a rezolva problemele dificile. Având un timp singur în fiecare zi vă poate permite să petreceți timp profund în gândire și să lucrați la soluții la probleme. Încercați să utilizați o parte din timpul dvs. singur pentru a sta și gândiți la o problemă pe care ați încercat să o rezolvați.
  • De exemplu, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă personală dificilă de care aveți nevoie de ceva timp să vă gândiți. Sau, puteți avea un proiect provocator care vine la locul de muncă sau la școală care necesită un gând profund.
  • Metoda 2 din 2:
    Având timp sănătos singur
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 7
    1. Căutați oameni când trebuie să discutați în loc să vă întoarceți la social media. S-ar putea să fiți tentați să vă întoarceți la media socială atunci când vă simțiți singuri, dar este mai bine să numiți pe cineva sau să vorbiți cu cineva față în față când aveți nevoie de interacțiune socială. Social media poate părea un bun înlocuitor al interacțiunii umane, dar poate crește sentimentele de izolare.
    • Dacă aveți nevoie de cineva cu care să vorbiți, apoi să apelați un prieten sau să mergeți undeva unde puteți vorbi cu oamenii.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 8
    2. Urmăriți televizorul în mod moderat. Dacă aveți dificultăți în a ieși sau a face prieteni, atunci puteți încerca să găsiți înlocuitori pentru interacțiunea umană, cum ar fi vizionarea TV. Dar vizionarea televizorului când vă simțiți singuri în loc să petreceți timpul cu oamenii, pot face lucrurile mai rău.
  • Încercați să vă limitați la o oră sau două de televiziune pe zi și să nu o utilizați ca înlocuitor pentru interacțiunea cu alte persoane.
  • Imagine intitulată face față de a fi singur Pasul 9
    3. Limitați-vă utilizarea alcoolului atunci când sunteți singuri. Având o băutură de către dvs. acum și apoi nu este o problemă, dar folosind alcoolul pentru a face față fiecăruia-te poate provoca probleme majore pentru dvs. Nu trebuie să beți sau să utilizați alte substanțe pentru a face singuri timp suportabil.
  • Dacă vă bazați pe alcool (sau droguri) pentru a face față fie singură, atunci ar trebui să căutați un ajutor de la un profesionist de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 10
    4. Aflați diferența dintre a fi singur și a fi singură. Fiind singur și fiind singuri, sunt două lucruri diferite. Fiind singur înseamnă că nimeni altcineva nu este în jur, în timp ce este singuratic este atunci când vă simțiți trist și / sau anxios pentru că doriți să interacționați cu alți oameni.
  • În timpul timpului, ar trebui să simțiți conținut și confortabil. Când vă simțiți singuri, vă puteți simți deprimat, fără speranță sau ca și cum ați fi o ieșire.
  • Dacă vă simțiți singuri din cauza timpului prea mult, atunci este posibil să doriți să vorbiți cu un terapeut despre aceste sentimente.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 11
    5. Amintiți-vă că teama de a fi singur este normală. S-ar putea să vă ajute să vă amintiți că este normal să fiți puțin frică de a petrece timpul singur. Oamenii doresc contactul uman, astfel încât timpul de petrecere a timpului poate să nu pară întotdeauna ca o perspectivă distractivă. De aceea este important să găsiți un echilibru între a fi singur și căutarea interacțiunilor adecvate.
  • Rețineți că este normal să vă simțiți puțin înfricoșători de timp singura, dar este nesănătoasă să o evitați tot timpul. Dacă credeți că aveți o teamă extremă de a fi singuri, discutați cu un terapeut despre modalitățile pe care le puteți depăși această frică.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 12
    6. Căutați relații sănătoase și lăsați-i pe cei nesănătoși. Deși este important să vă mențineți relațiile bune, ar trebui să renunțați la orice relații nesănătoase sau care vă fac să vă simțiți nefericiți. Unii oameni rămân în relații nesănătoase dintr-o teamă de a fi singuri, dar acest lucru poate fi mai dăunător decât util.
  • Dacă vă aflați într-o relație care vă face nefericită, dar vă este frică să o încheiați pentru că nu doriți să fiți singuri, discutați cu cineva care vă poate ajuta. Aranja să se întâlnească cu un prieten de încredere, un lider spiritual sau un consilier pentru a discuta despre situația dvs.
  • Asigurați-vă că cresc și vă mențineți rețeaua de asistență. O parte a modului de a fi singuri are o rețea solidă de sprijin de prieteni și de familie pe care le puteți întoarce atunci când aveți nevoie de ajutor. Căutați modalități de a întâlni noi prieteni și de a vă menține prietenii curenți, cum ar fi luarea unei clase la sala de sport, întâlniți cu un prieten pentru cafea sau alăturați unui grup de interese speciale în zona dvs.
  • sfaturi

    Luați în considerare începerea unei noi cărți sau a unei clase online, astfel încât să aveți ceva de așteptat în timpul timpului dvs. singur.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar