Cum să vă puneți frica de iubire

Având o teamă de iubire poate fi un lucru dificil de depășit. Indiferent dacă ați fost rănit în trecut printr-o relație proastă sau pur și simplu să aveți o teamă de dragostea necunoscută, temându-se și intimitatea poate fi greu de făcut. Există tehnici de auto-reflecție și pași concreți pe care îi puteți lua pentru a vă ajuta să vă puneți frica de iubire.

Pași

Metoda 1 din 3:
Descompunerea de apărare
  1. Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 1
1. Dați seama când a început teama. Determinați când și de ce ați fost inițial frică de iubire. A fost după o descompunere proastă? A fost ultimul partener prea aglomerat sau nu afectuos suficient? Pinpunând timpul în care ați devenit deziluzionată despre dragoste este importantă pentru a vă ajuta să vă combateți temerile.
  • Uneori, temerile noastre nu sunt născute din greșelile noastre, dar cele pe care le-am văzut în altele. De exemplu, dacă părinții tăi au trecut printr-un divorț dur sau ați avut o relație dificilă cu cei dragi în timpul copilăriei dvs., ați putea lupta cu teama de iubire sau de angajament.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 2
    2. Identificați temerile specifice. Când spunem că ne este frică de iubire, de multe ori dragostea reală în sine nu este sursa de îngrijorare. De obicei, înțelegem că suntem îngrijorați de unele rezultate negative care sunt posibile dacă ne permitem să iubim.
  • De exemplu, am putea spune că ne temem de iubire atunci când ne temem de angajamentul sau frica de a ne pierde libertatea. Acest tip de auto-reflecție poate fi dur. Încercați să vorbiți prin îngrijorările dvs. cu un prieten de încredere sau membru de familie și întrebându-le sfatul. Sau, dacă vă simțiți mai confortabil, încercați Jurnaling gândurile tale pentru a vedea ce este în spatele frica ta de dragoste.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 3
    3. Evitați jocul "Ce se întâmplă dacă". Întrebându-vă "Ce se întâmplă dacă" vă pot trimite o gaură de anxietate și frică de iepure și acest lucru nu face nimic pentru a vă ușura frica de iubire. Aceste întrebări retorice se concentrează, de obicei, pe negativ, mai degrabă decât pe pozitiv. Încercați să re-încadrați aceste întrebări într-un mod mai productiv.
  • Uneori ne aflăm că punem întrebări la întrebări, cum ar fi "Ce se întâmplă dacă sunt respinsă?"Sau" ce se întâmplă dacă mă rănesc din nou?"Dacă vă aflați că întrebați aceste întrebări cele mai grave scenarii, încercați să urmați și să le răspundeți. De exemplu, vă puteți spune că dacă vă răniți din nou, veți învăța din acea relație și știți ce să nu faceți data viitoare. Dacă vă puneți acolo și vă respingeți, atunci va răni pentru o vreme și veți vindeca în cele din urmă de la ea.
  • S-ar putea să încercați, de asemenea, să puneți o rotire pozitivă asupra întrebărilor. De exemplu, întrebați-vă ce se va întâmpla dacă data viitoare nu vă respingeți. Răspunsul dvs. ar putea fi că veți fi într-o relație iubitoare cu cineva pe care îl iubiți să vă petreceți timp. Acest lucru poate ajuta la liniștea jocului negativ "Ce se întâmplă dacă" în capul vostru.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 4
    4. Căutați un partener care apreciază ceea ce faceți într-o relație. Dacă vă este frică de iubire, atunci are sens să căutați iubirea în cineva care apreciază lucrurile pe care le faceți. Dacă problema dvs. reală cu dragoste este că credeți că vă îndrăgostiți înseamnă să vă pierdeți libertatea, atunci trebuie să găsiți pe cineva care îi apreciază propria libertate și nu va impune pe a voastră. Dacă este angajamentul care vă îngrijorează, atunci ați putea încerca să testați apele cu cineva care caută doar pe cineva să meargă și să vadă unde se află relația de acolo.
  • Este important să rețineți că găsirea acestei persoane ar putea dura ceva timp. Nu stabiliți limitele de timp sau așteptările privind găsirea acestei persoane. Dacă vă temeți de dragoste, atunci trebuie să lăsați-o să vină la tine în mod natural. Forțându-vă să faceți ceva ce nu doriți să faceți, nu vă va ajuta să vă fixați frica și este nedreaptă față de cealaltă persoană.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 5
    5. Fi introspectivă. Întrebați-vă dacă este de fapt dragostea care vă îngrijorează atât de mult. De multe ori putem proiecta factorii de stres din alte zone ale vieții pe viața noastră de dragoste. De exemplu, dacă sunteți supraexplicat sau eșec la un proiect la școală sau la muncă, atunci probabil că nu vă temeți cu adevărat de iubire și de angajament, ci în schimb vă temeți că nu reușiți ceva la ceva. Sincer examinați de ce credeți că vă temeți de dragoste și vedeți dacă este cu adevărat dragoste care vă sperie sau dacă ar fi un stresor care vine de undeva în viața voastră.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 6
    6. Întrebați-vă cum vă poate aduce dragostea. Dragostea este ceva care aduce bucurie, fericire și securitate. Este un aspect pozitiv al vieții la care acordăm o mulțime de bagaje, deci este adesea util să vă întrebați cum vă poate oferi dragostea în rezumat.
  • Încerca Scrierea în jos Toate căile care se îndrăgostesc ar putea fi pozitive pentru dvs., cum ar fi compania, intimitatea fizică, sănătatea spirituală și așa mai departe. Apoi evaluați lista dvs. împotriva temerilor dvs. Gândiți-vă la acest exercițiu ca o listă "pro și contra" unilaterală. Dacă sunteți sincer cu voi înșivă, veți descoperi probabil că partea pozitivă a listei dvs. depășește cu mult negativele.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbrățișând vulnerabilitatea
    1. Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 7
    1. Acceptați eșecurile anterioare. Aproape frica de iubire a tuturor vine de la îngrijorarea de eșecurile de relație din trecut, fie proprii, fie că ați fost martor. Pentru a depăși o teamă de iubire, este important să vă amintiți că nu sunteți greșelile voastre. Lăsați-le în trecut și nu vă lăsați să vă bateți peste ei.
    • Depășirea eșecului poate fi o provocare, dar este absolut vitală pentru depășirea temerilor despre potențialele relații viitoare. Unele strategii bune includ recunoașterea faptului că eșecul este comun și că A Eșecul nu înseamnă că dvs. ca persoană sunt o eșec și se întoarce la alții (un consilier sau un prieten apropiat) pentru ajutor și perspectivă când avem nevoie de ea.
    • De asemenea, este util să privim fiecare relație anterioară ca o oportunitate de învățare. De exemplu, dacă ați crescut pe părinții tăi țipă unul la celălalt, atunci ați putea face un efort conștient să nu vă ridicați vocea în dezacorduri în relația curentă sau următoare, deoarece vă amintiți rănirea și stresul la care ați făcut-o ca un copil. Nu sunteți sortiți să vă repetați greșelile anterioare ale celorlalți..
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 8
    2. Nu vă simțiți vinovați că vă fie frică să vă puneți acolo. Este ușor să vă simțiți rău despre dvs. când aveți neliniști și temeri că alții par să nu aibă. Puteți începe să întrebați de ce aveți de-a face cu o teamă de iubire. Acceptați că anxietățile voastre despre dragoste sunt doar o parte din tine că lucrați. Sentimentele tale sunt legitime și nu e nimic în neregulă cu să te spui asta. Văzând în încercarea unei relații pur și simplu "Pentru că tu ar trebui" nu vă va ajuta și probabil vă va face să vă retrageți mai departe de dragoste, mai ales dacă această relație nu este de succes. Amintiți-vă că este nevoie de timp pentru a repara aceste tipuri de îngrijorări.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 9
    3. Fiți răbdători cu dvs. Încercați să aplicați regula de aur pentru tine. Tratați-vă modul în care doriți să fiți tratați. Aceasta înseamnă să vă oferiți aceeași îngrijire și compasiune pe care ați oferi un prieten sau iubiți unul prin această problemă. Vrei să-i spui să-l depășească? Sau le-ați spune că depășirea blocurilor mentale ca teama necesită timp și nu se simt presați sau s-au grabit? Fii la fel de frumos pentru tine ca și cum ai fi altcineva despre care îți pasă.
  • Practicați auto-îngrijirea deoarece este vital pentru creșterea personală - inclusiv depășirea temerilor. Care ar putea să arate ca exercitarea, mergi la o plimbare sau vorbind cu cineva care te-a mângâiat.
  • Imagine intitulată sfârșitul fricii de dragoste Pasul 10
    4. Evitați idolizarea iubirii. Deși o teamă de iubire este nesănătoasă, este important să nu idolizați dragostea sau să fiți într-o relație. Dragostea și relațiile minunate sunt lucruri minunate. Cu toate acestea, ele nu sunt singurele lucruri importante din viață și este absolut posibil să trăiască o viață plină, fără a avea o alta semnificativă. Problema apare doar atunci când doriți dragoste sau o relație și evitați-o din teamă.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 11
    5. Amintiți-vă că sunteți în cele din urmă în control. La sfârșitul zilei, preferințele dvs. despre dragoste și relații sunt ale dvs. Doar pentru că vedeți că mulți dintre prietenii și familia dvs. în relații nu înseamnă că sunteți gata pentru unul. Evaluați dacă aveți cu adevărat o teamă de iubire sau pur și simplu nu sunteți pregătiți pentru o relație. Una este o fobie nesănătoasă, iar cealaltă este o decizie făcută din maturitate.
  • O modalitate ușoară de a spune diferența dintre o teamă și pur și simplu nu este pregătită pentru o relație este reacția dvs. la perspectiva iubirii. Dacă ideea de iubire vă face anxietate, speriat sau vă simțiți ca și cum doriți să vă ascundeți în camera dvs. sau în apartament, atunci probabil că presupune o aversiune nesănătoasă la iubire. Cu toate acestea, dacă vă gândiți la iubire și sună minunat, dar nu știți cum ați fi în formă în programul dvs. sau credeți că ați putea face o discuție către cealaltă persoană, deoarece nu aveți suficient timp pentru a dedica suficient la o relație, atunci este o decizie matură, bine gândită, nu o teamă.
  • Este important să cunoaștem diferența dintre raționalizarea bazată pe frică și prioritizarea rațională. Prioritizarea rațională se bazează pe logică, iar raționalizarea bazată pe frică este înrădăcinată în dorințe și emoții. De exemplu, evitând o relație deoarece intenționați să vă petreceți un an în străinătate pentru a lucra în curând ar fi un exemplu de prioritizare rațională - pur și simplu nu este foarte fezabil să căutăm dragoste în prezent și nu ar fi corect față de potențialul dvs. partener. Cu toate acestea, raționalizarea bazată pe frică ar fi dacă vă spuneți că nu puteți găsi dragoste în acest moment din cauza eșecurilor anterioare, pentru că este prea greu să încercați, sau pentru că sezonul de fotbal vine în sus și nu vreți distrageri. În ultimul caz, vă raționalizați calea de ieșire din dragoste, mai degrabă decât să lucrați la îmbrățișarea acesteia.
  • Metoda 3 din 3:
    Iubitor complet
    1. Imaginea intitulată END Frica de dragoste Pasul 12
    1. Concentrați-vă pe prezent. Dacă vă aflați într-o relație, este imperativ să faceți tot posibilul pentru a părăsi bagajul trecut din relațiile din spatele dvs. Nu este corect să vă fie noul partener pentru dvs. pentru a vă proiecta negativitatea pe noua dvs. iubire. Acest tip de comparație poate face ca noul partener să fie neliniștit și să-ți dorească temerile despre dragoste.
    • Faceți un efort conștient de a vă gândi la lucrurile care v-au atras noul partener. Gândiți-vă cât de mult vă fac să râdeți sau cât de atenți pot fi. Rețineți cât de diferite aceste caracteristici sunt din ultima experiență toxică cu dragostea. Punerea bagajelor de relație în trecut nu înseamnă uitarea ei. Înseamnă pur și simplu să nu lăsați să afecteze relația dvs. actuală.
    • Luați lucrurile încet. Nu gândiți până la capătul relației - concentrați-vă doar pe pașii mici, cum ar fi efectuarea unui apel telefonic sau pentru a vă întâlni la prima întâlnire.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 13
    2. Amintiți-vă că respingerea doare, dar este ceva ce puteți depăși. Când te-ai pus acolo și încerci să lucrezi la o teamă de iubire sau de angajament, poate fi devastatoare care să fie respinsă de interesul tău de dragoste. Când vă simțiți jos, este important să vă amintiți că treceți prin cel mai rău lucru, iar lucrurile vor fi mai bune.
  • Este brânzos, dar timpul cu adevărat vindecă multe răni. Țineți minte că veți trăi prin respingere, indiferent cât de dureroasă, și într-o zi veți găsi probabil o relație iubitoare care va determina acest lucru palid în comparație.
  • Imagine intitulată sfârșitul fricii de dragoste Pasul 14
    3. Fii choosy despre partenerii tăi, dar nu cereți perfecțiunea. Uneori ne temem de iubire pentru că cerem perfecțiunea de la noi și partenerii noștri. Este important să fii selectiv cu privire la cine intri într-o relație cu că oamenii vă pot răni sau să fie abuzivi. Nu se cere prea mult să fie tratați bine într-o relație. Cu toate acestea, dacă căutați în mod constant orice defect mic în partenerul dvs., veți găsi întotdeauna unul deoarece oamenii sunt defectuosi. Cheia este de a găsi un partener respectuos care are grijă de nevoile și sentimentele dvs. și să meargă de acolo. Cu respect și bunătate ca bază a relației dvs. romantice, există o șansă mai mare de succes și mai puțină anxietate pentru dvs.
  • Concentrați-vă pe petrecerea timpului în jurul oamenilor care vă sunt un confort pentru dvs. Ar putea fi încă o provocare de a gândi la o relație romantică, dar de fapt fiind în jurul valorii de persoana ar trebui să se simtă ușor.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 15
    4. Rămân adevărate pentru tine. Nu vă schimbați pentru a găzdui o nouă relație potențială. Dacă sunteți încă înfricoșător de iubire și relația se simte forțată, nu va reuși, și veți reveni la locul în care ați început să vă simțiți ca dragostea este un lucru negativ, evaziv. Recunoașteți-vă că lucrați încă la temerile voastre și că în curând veți putea să testați apele cu o nouă relație.
  • Asigurați-vă că încercați de fapt să lucrați la depășirea temerilor voastre. Poate fi ușor de folosit orice scuză pentru a evita atât dragostea cât și de a lucra la teama de iubire. Dacă nu vă întâlniți în mod activ sau vă puneți acolo în scopul de a lucra la anxietate, acest lucru este diferit de practicarea comportamentelor de evitare care consolidează temerile.
  • Dacă v-ați prins în capul dvs. cu o nouă relație, stați jos cu partenerul dvs. și explicați-vă temerile. Spune-le că aveți probleme cu dragoste și că, deși ar putea să sune clic, nu-i așa, dar ideea de iubire care vă îngrijorează. Fiind cinstit, chiar dacă ceea ce spui nu este ceea ce vor ei doresc să audă, arată că le respectați și evaluați-le chiar dacă relația dvs. ar putea să nu continue.
  • Imagine intitulată END Frica de dragoste Pasul 16
    5. Căutați un terapeut. Dacă vă simțiți ca și cum ați încerca să vă depășiți temerile pe cont propriu și nu funcționează, încercați să vorbiți cu un profesionist. Uneori nu putem încerca pur și simplu să ne mușdem drumul prin temerile și anxietățile noastre. Un terapeut va vorbi cu dvs. pentru a determina sursa (sursele) temerilor dvs. și pentru a lucra cu dvs. pentru a le elimina.
  • sfaturi

    Veți avea multe experiențe bune și experiențe rele când vine vorba de dragoste. S-ar putea să simțiți dorința de a renunța doar, dar amintiți-vă că foarte puțini oameni se căsătoresc cu prima lor dragoste. Este o chestiune de încercare și eroare și nu sunteți singuri în luptele voastre pentru a găsi dragoste. Practic, toată lumea se ocupă de dragoste, pierdere și respingere la un moment dat în viața lor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar