Cum se calculează data scadentă

Aflați că sunteți însărcinată este un timp interesant. Acum, că știți că pachetul de bucurie este pe drum, veți dori să vă dați seama de data scadenței. În timp ce datele scadente sunt doar o estimare, vă pot ajuta să fiți pregătiți în timp pentru sosirea copilului dumneavoastră. În plus, cunoașterea datei dvs. de scadență proiectate vă poate ajuta să monitorizați creșterea și dezvoltarea bebelușului. Există mai multe metode pentru determinarea datei dvs. scadente, iar medicul dumneavoastră vă poate ajuta să veniți cu cea mai precisă estimare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea unui calculator online
  1. Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 1
1. Alegeți calculatorul de date. Există mai multe opțiuni online gratuite pentru calcularea datei scadente. Calculatorul fiecărui site are caracteristici diferite, care pot sau nu să vă apeleze la dvs., cum ar fi modalități diferite de a calcula data de scadență și rapoartele opționale. Este posibil să preferați să utilizați unul furnizat de site-ul dvs. de maternitate preferat. Dacă nu sunteți sigur despre care să încercați, următoarele calculatoare de la data scadenței sunt populare cu mame așteptate:
  • Imagine intitulată Calculați data de scadență Pasul 2
    2. Introduceți data ultimei perioade sau data de concepere. Majoritatea calculatoarelor vă pot oferi o dată estimată de scadență bazată pe data ultimei perioade, fie data la care ați conceput copilul. Majoritatea femeilor își pot aminti data ultimei perioade, dar determinarea datei exacte a concepției este de obicei imposibilă.
  • Utilizați data la care a început cea mai recentă perioadă.
  • Mamele care au avut tratamente IVF sau care folosesc o metodă de urmărire a ovulației pot cunoaște data lor actuală de concepție.
  • Imagine intitulată Calculați data de scadență Pasul 3
    3. Confirmați data cu medicul dumneavoastră. Calculatorul poate oferi o estimare bună atunci când va sosi pachetul de bucurie, dar trebuie să vizitați medicul pentru a vă asigura că este corect. Chiar dacă medicul dumneavoastră este de acord cu data scadentă proiectată, amintiți-vă că doar 5% dintre bebeluși se nasc pe data lor oficială.
  • Un calculator online poate fi o modalitate excelentă de a vă estima data scadentă la începutul sarcinii, astfel încât să știți ce să vă așteptați.
  • Mai târziu, medicul dumneavoastră vă poate oferi o imagine mai clară despre când copilul ar trebui să sosească.
  • Metoda 2 din 3:
    Numărarea săptămânilor manual
    1. Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 4
    1. Determinați data primei zile a ultimei perioade. Ultima perioadă va fi cea mai recentă perioadă pe care ați avut-o înainte de a afla că sunteți însărcinată. Prima zi a acelei perioade reprezintă prima zi a ciclului dvs.
    • Data ultimei dvs. perioadă este folosită în mod obișnuit în locul datei dvs. de concepție, deoarece majoritatea femeilor nu cunosc data de concepere.
    • Concepția poate avea loc la 11-21 de zile după prima zi a ultimei dvs. perioade, iar sperma poate supraviețui în organism timp de câteva zile după actul sexual pentru a fertiliza un ou.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 5
    2. Numărați patruzeci de săptămâni de la data ultimei perioade. Bebelușul dvs. va fi datorat la 280 de zile după prima zi a ultimei zile, care funcționează la patruzeci de săptămâni. Aceasta reprezintă, de asemenea, zece luni lunare sau cicluri de 28 de zile.
  • Sarcini tipice durează aproximativ 37-38 de săptămâni, dar sunt estimate la 40 de ani, deoarece concepția apare de obicei la aproximativ două săptămâni de la data ultimei perioade, care este data utilizată pentru estimarea datei scadente.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 6
    3. Utilizați regula Naegele ca o alternativă. De asemenea, puteți calcula data scadentă prin numărarea înapoi la trei luni de la prima zi a ultimei dvs. perioade, adăugând șapte zile și apoi adăugarea unui an. Acest lucru vă va oferi o dată estimată.
  • Norma lui Naegele oferă o alternativă pentru calcularea datei dvs. scadente, care este mai ușoară pentru ca unii oameni să facă în capul lor.
  • De exemplu, dacă ultima dvs. perioadă a început pe 8 august, atunci ați putea conta înapoi trei luni până la 8 mai. Dacă adăugați șapte zile, ați obține 15 mai. Data scadentă ar fi apoi următoarea 15 mai.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 7
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o perioadă neregulată. Utilizarea datei ultimei perioade funcționează cel mai bine pentru ciclurile de 28 de zile. Dacă aveți un ciclu neregulat, este posibil să fie necesar să așteptați până când furnizorul dvs. medical poate efectua un ultrasunete pentru a obține o dată estimată.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind o ultrasunete
    1. Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 8
    1. Faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Pe măsură ce copilul crește, medicul dumneavoastră poate face o ultrasunete pentru a măsura dimensiunea copilului. Acest lucru va oferi medicului o viziune mai bună asupra dezvoltării copilului, ceea ce va permite medicului să estimeze o dată scadentă. Această dată scadentă va fi mai precisă la începutul sarcinii decât cele bazate pe perioada dvs., deoarece este legată de dezvoltarea copilului în uter.
    • Ultrasunetele se pot face încă cinci până la șase săptămâni după ultima perioadă a mamei.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 9
    2. Cereți un ultrasunete în timpul săptămânilor opt până la optsprezece ani. Acesta este cel mai bun moment pentru a estima data scadenței utilizând o ultrasunete. Înainte de opt săptămâni, creșterea bebelușului este greu de măsurat. După optsprezece săptămâni, este normal ca bebelușii să se dezvolte diferit pe cronologia unică a copilului.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 10
    3. Purtați haine liberă, două bucăți, ușor de îndepărtat. Medicul dvs. va trebui să poată aplica bagheta cu ultrasunete în stomac pentru a vedea copilul. Este posibil să fie necesar să vă eliminați îmbrăcămintea, deși medicul dumneavoastră vă poate permite să vă ajustați îmbrăcămintea dacă purtați un costum cu două bucăți.
  • De exemplu, ați putea ridica cămașa pentru a expune doar stomacul.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 11
    4. Așteptați să eliminați toate îmbrăcămintea pentru o ultrasunete transvaginală. Va trebui să eliminați orice îmbrăcăminte și bijuterii care pot interfera cu ultrasunetele transvagale, iar medicul vă va oferi o rochie. O baghetă va fi lubrifiată și introdusă în canalul vaginal pentru a vă uita mai atent la uterul și copilul dvs.
  • Medicul dumneavoastră poate comanda o ultrasunete transvaginală pentru a obține o viziune mai completă a uterului dacă este la începutul sarcinii. Ei pot, de asemenea, să comande unul dacă aveți o sarcină cu risc ridicat sau dacă ar putea exista probleme cu copilul dumneavoastră.
  • Medicul dumneavoastră vă va goli golirea vezicii urinare chiar înainte de efectuarea ultrasunetelor transvagale.
  • Imaginea intitulată Calculați data scadenței Pasul 12
    5. Beți suficientă apă pentru a umple vezica urinară. Ultrasunetele funcționează, de obicei, mai bine dacă aveți o vezică completă, astfel beți multă apă înainte de vizita dvs. la medic. Pot fi recomandate până la șase pahare de apă.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă este bine să mâncați înainte de ultrasunetele dvs., deoarece uneori este mai bine să nu mai mâncați cu câteva ore înainte de examen.
  • Imagine intitulată Calculați data scadenței Pasul 13
    6. Spuneți medicului data ultimei perioade. Medicul dvs. poate estima cel mai bine data scadenței dacă sunt capabili să utilizeze atât data ultrasonului dvs. cât și ultrasunetele. Folosind aceste două informații, medicul dumneavoastră poate identifica sosirea bebelușului cu cea mai bună precizie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    O sarcină normală poate dura de la 38 la 42 de săptămâni. Estimarea de 40 de săptămâni este doar durata medie a unei sarcini.
  • Determinarea datei dvs. scadente pe propria dvs. lucrări mai bune dacă aveți un ciclu de 28 de zile. Dacă aveți perioade neregulate, medicul dumneavoastră poate oferi cea mai precisă estimare.
  • Data scadenței se poate modifica dacă așteptați multiplii, cum ar fi gemeni sau tripleți. Cele mai multe sarcini multiple nu o fac la 40 de săptămâni, iar unii medici pot dori să vă impună pe baza progreselor făcute de către fetuși.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar