Cum să vă ocupați de obținerea primei perioade la școală

Anticiparea primei perioade pot fi stresante. Nu știți niciodată când sau unde se va întâmpla. Având în vedere cât timp petreceți în școală în fiecare săptămână, există o șansă destul de bună încât se va întâmpla acolo.Învățând cum să folosiți un tampon, să vă strângeți pentru a fi prins în afara gardianului și pregătiți-vă pentru prima perioadă în general, nu veți avea probleme cu manipularea primei perioade la școală.

Pași

Partea 1 din 3:
Folosind un pad
  1. Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 1
1. Obțineți un pad. Poate că ai fost pregătit și ai un tampon fixat în dulapul tău, dar poate că nu este cazul pentru tine. Să nu vă faceți griji! Pur și simplu întrebați orice fată din școală care credeți că ar putea avea perioada lor. Nu trebuie să fie jenat! Femeile care împărtășesc produse de igienă feminină este o practică la fel de veche ca timp! Face parte din codul de a fi o fată.
  • Băile dvs. la școală pot avea un distribuitor operator de monede care vinde tampoane.
  • De asemenea, puteți vizita asistentul dvs. de școală. Cu siguranță vor fi disponibile plăcuțe disponibile acolo.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 2
    2. Trageți lenjeria în genunchi. Stai jos pe toaletă, astfel încât orice sânge va picura în castronul de toaletă și nu pe podea sau pe haine. Curățați corpul folosind unele hârtie igienică.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școala Pasul 3
    3. Despachetați pad-ul și scoateți suportul. Deschideți cu atenție ambalajul din jurul plăcuței dvs. și scoateți-l. Poate doriți să salvați învelișul mai târziu. Este perfect pentru a elimina tamponul dvs. atunci când este timpul să se schimbe. Apoi, scoateți suportul pentru a expune adezivul. De obicei, veți găsi o bucată lungă de hârtie de ceară care acoperă partea lipicioasă pe partea inferioară a plăcii. (În unele mărci, învelișul exterior poate dubla, de asemenea, ca suport, astfel încât adezivul poate fi deja expus).
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școala Pasul 4
    4. Centrați tamponul în picioarele lenjeriei dvs. În majoritatea lenjeriei de corp, există o bandă de bumbac pe care o puteți utiliza ca ghid. Practic, doriți ca tamponul să acopere partea care merge între picioare. Dacă tamponul dvs. are o parte mai largă sau mai mare, ar trebui să meargă spre partea din spate a lenjeriei dvs. (spre fundul dvs.). Asigurați-vă că adezivul este blocat ferm la țesătura lenjeriei dvs.
  • Dacă tamponul dvs. are aripi, scoateți-le înapoi și îndoiți-le în jurul părții de mijloc a lenjeriei dvs., așa că se pare că tamponul îți îmbrățișează lenjeria - brațele înfășurate în jurul picioarelor lenjerie de corp.
  • Asigurați-vă că tamponul nu este prea departe înainte sau prea departe înapoi. Ar trebui să fie centrat.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 5
    5. Trageți lenjeria în sus. Asigurați-vă că lenjeria dvs. și tamponul se potrivesc cu corpul tău. Ar putea fi puțin inconfortabil la început (amintește de un scutec), dar vă veți obișnui cu asta. Ar trebui să vă schimbați tamponul la fiecare trei până la patru ore (sau mai devreme dacă aveți un flux foarte greu).
  • Partea 2 din 3:
    Adaptarea când este prinsă de gardă
    1. Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 6
    1. Creați un tampon de schimbare. Dacă nu puteți localiza un tampon, nu vă faceți griji. Puteți utiliza hârtie igienică pentru a crea un tampon de machiaj până când vă duceți acasă sau puteți ajunge la biroul asistentei medicale. Pur și simplu luați o bucată lungă de hârtie igienică și îl îndoiți într-un dreptunghi. Plasați dreptunghiul de hârtie igienică în picioarele lenjeriei dvs. Apoi luați o altă bucată lungă de hârtie igienică și împachetați-o atât în ​​jurul dreptunghiului, cât și pe chiloți, ținând pad-ul de machiaj în poziție. Veți dori să verificați mai des că veți verifica un tampon tradițional, dar ar trebui să facă truc!
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școala Pasul 7
    2. Du-te să vezi asistentul. Dacă tocmai v-ați obținut prima perioadă, o vizită la asistenta școlară ar putea fi o idee bună. Asistenta poate oferi tampoane dacă aveți nevoie de ele și probabil că vă puteți stabili puțin timp să vă simțiți mai bine și să vă câștigați calmul. Asistenta poate avea, de asemenea, o sticlă de apă caldă sau un tampon de încălzire pe care îl puteți plasa pe burtă (pentru crampe) sau unele medicamente dureroase (cum ar fi ibuprofenul).
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 8
    3. Înfășurați un pulover în jurul taliei. Deși primele perioade sunt de obicei foarte ușoare, există încă o șansă ca să obțineți niște sânge pe pantaloni. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu înfășurați o cămașă cu mâneci lungi în jurul taliei pentru ao acoperi. Dacă nu aveți unul, este posibil să puteți împrumuta de la un prieten.
  • Asistența școlară poate avea, de asemenea, haine suplimentare la îndemână pentru a împrumuta.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 9
    4. Nu fi jenat. Cel mai important lucru este să păstrați o atitudine bună. Este adevărat că nu vă simțiți foarte bine atunci când aveți perioada dvs. și poate fi o mulțime de manevrat, dar este o parte naturală și importantă a vieții! Înseamnă că ești o creștere și schimbare. Având perioada dvs. este ceva ce ar trebui sărbătorit, nu ceva ce ar trebui să vă simțiți rușine.
  • Amintiți-vă că aproape fiecare femeie trece prin asta! Uită-te în jurul tău: doar despre fiecare femeie adultă pe care o vezi că a experimentat ceea ce treceți.
  • Încercați să aveți un simț al umorului despre el! Citiți despre o perioadă de glumele online și împărtășiți-le cu prietenele dvs. Ca, "Glume despre ciclurile menstruale nu sunt amuzante. Perioadă."
  • Partea 3 din 3:
    Știind ce să se aștepte
    1. Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 10
    1. Aflați despre ce să vă așteptați. Cu cât sunteți mai educați, cu atât este mai ușor să rămâneți calm atunci când se întâmplă. Prima dvs. perioadă va fi probabil foarte ușoară și nu poate să arate nici măcar sângele. Puteți observa perioada dvs. ca picături roșii strălucitoare în lenjeria dvs., dar ar putea fi, de asemenea, orice nuanță de la maro la maro. De asemenea, nu vă faceți griji că veți pierde o mulțime de sânge. Femeia medie pierde doar aproximativ 1 oz. (30 ml) de sânge în perioada ei.
    • Când vine perioada dvs., puteți observa un sentiment de umezeală în lenjeria dvs. S-ar putea chiar să vă simțiți lichidul care curge din vagin sau nu puteți observa nimic.
    • Dacă sunteți speriat de sânge sau sângerare, încercați să o încadrați în acest fel: perioada dvs. nu este sânge de la o rană sau rănire. Sângele din perioada voastră este de fapt un semn că sunteți sănătoși.
    • Multe fete au suferit o formă timpurie de sex ED cândva între clasele 4 și 6, care discută în mod normal perioadele și ce să facă atunci când obțineți prima perioadă. Dacă ați luat una dintre aceste clase, faceți o notă mentală a informațiilor pe care le-ați învățat despre perioade. Vă ajută să vă amintiți astfel de informații atunci când obțineți perioada.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 11
    2. Discutați cu cineva în care aveți încredere. Una dintre cele mai bune modalități de a învăța despre ce să așteptăm este să vorbiți cu mama dvs., sora mai mare, mătușa, vărul sau prietenul care și-a obținut deja perioada. În acest fel, puteți avea o conversație deschisă, înainte și înapoi și puteți pune întrebări pe care le puteți avea. În plus, fetele își încep adesea perioadele de aproximativ aceeași vârstă ca și mama sau surorile lor. Deci, dacă vorbirea cu mama sau sora ta este o opțiune, aflați când au început și la ce este.
  • Puteți spune pur și simplu, "Sunt nervos să primesc prima mea perioadă." (Sau dacă ați început deja, "Tocmai am început prima mea perioadă.")
  • Atunci puteți spune, "Cum a fost când ați început a ta?"
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școala Pasul 12
    3. Cumpărați consumabile. Drogurile dvs. locale sau magazinul alimentar va avea probabil un fel de culoar dedicat produselor de igienă feminină. Există o mulțime de alegeri și, eventual, veți găsi ce produse vă place cel mai bine. Pentru a începe, căutați tampoane care nu sunt prea voluminoase sau vizibile. Probabil că doriți să doriți o absorbție ușoară sau medie..
  • Tampoanele sunt probabil cel mai ușor lucru pentru a începe cu. Veți avea destule să vă gândiți fără să vă faceți griji cum să Introduceți corect un tampon.
  • Cu toate acestea, dacă preferați să utilizați un tampon sau a Cupa menstruală În prima perioadă, și asta este ok. Este cel mai important pentru tine să te simți confortabil.
  • Dacă vă simțiți jenat de cumpărarea de tampoane sau tampoane, amintiți-vă că casierul într-adevăr nu-i pasă de ceea ce cumpărați și nu este nimic nou sau șocant pentru ei.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 13
    4. Stocați consumabile la școală. Este o idee bună să stocați niște tampoane în rucsac, pungă, sac de gimnastică și / sau dulap la școală (doar unul sau două în fiecare loc este bine). Dacă aveți livrările cu dvs. la școală, nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la prima perioadă prin surprindere.
  • Poate doriți să obțineți un sac de machiaj sau un caz de creion pentru a stoca consumabilele de perioada.
  • Poate doriți, de asemenea, să ascundeți o pereche de lenjerie de corp în dulapul dvs. doar în caz.
  • S-ar putea să doriți, de asemenea, să păstrați o sticlă mică de ibuprofen sau alte medicamente dureroase cu over-the-counter în dulapul dvs. pentru a ajuta la crampe (verificați doar politica școlii pe această primă).
  • Ați putea dori, de asemenea, să aruncați într-o bară de ciocolată, deoarece sa dovedit a ajuta la PMS și dați-vă starea de spirit.
  • Imagine intitulată Deal cu obținerea primei perioade la școală Pasul 14
    5
    Urmăriți semne că vine perioada dvs. Nu există nici o modalitate de siguranță de a ști că perioada dvs. se apropie, dar există unele semne care ar putea să vă dea un indiciu. Dacă aveți un stomac sau o spate, crampele în abdomen sau sânii răniți poate însemna că se apropie prima perioadă.
  • Femeile pot obține primele perioade încă de opt ani și la vârsta de 16 ani. Vârsta medie este de 12 ani.
  • Este posibil să observați o descărcare albă în chiloți cu până la șase luni înainte de a obține prima perioadă.
  • Perioada dvs. vine de obicei după ce ați ajuns la 100 de kilograme.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți un prieten care a primit deja prima perioadă, întreabă-o pentru consumabile. Probabil are unele consumabile în rucsac sau dulap.
  • Dacă tocmai ați primit prima perioadă, utilizați tampoane deoarece sunt convenabile și nu la fel de stresante pentru a le pune pe.
  • Fiecare femeie adultă pe care o cunoașteți a trecut prin aceeași experiență, așa că nu vă fie frică să cereți ajutor sau sfaturi. Poți să vorbești cu mama ta, asistenta școlară, o sora mai mare sau prietenii tăi de sex feminin.
  • Asigurați-vă că aduceți niște analgezice la școală. Ei ar trebui să amelioreze crampele și alte simptome care vă pot împiedica să învățați. Dacă durerea se înrăutățește, puteți apela în bolnav și puteți merge acasă. Asigurați-vă că obțineți permisiunea de a lua analgezice de către asistenta școlară, totuși.
  • Dacă credeți că perioada dvs. este pe cale să înceapă sau să aibă un excedent de descărcare vaginală, purtați o căptușeală de pantaloni. Prin purtarea unuia, vă puteți salva lenjeria.
  • Dacă doriți să vorbiți despre perioade la cineva, puteți discuta întotdeauna cu un prieten dacă sunteți prea jenat să discutați cu un adult, chiar dacă nu au încă lor. Ei probabil vor să vorbească și despre asta și o modalitate bună de a vă pregăti.
  • Deși perioada dvs. poate fi șocantă la început, calmați-vă.
  • Chiar dacă nu ați avut perioada dvs., ar trebui să aduceți tampoane. Nu știți niciodată când va începe perioada dvs. și ați putea salva un prieten.
  • Urmăriți când obțineți ciclul dvs. normal. Utilizați o aplicație sau scrieți pe un calendar când începe perioada. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți prin a avea livrările necesare, cum ar fi hainele și tampoanele suplimentare / tampoane.
  • Avertizări

    Dacă vă cunoașteți perioada, încercați să nu purtați blugi colorați sau paturi, deoarece sângele tinde să se scurgă chiar prin ele.
  • Înainte de utilizare tampoane Pentru prima dată, aveți o femeie adultă să vă educați în mod corespunzător cum să introduceți și să eliminați un tampon.Asigurați-vă că ați citit pe deplin informațiile medicale de pe inserție în casetă. Dacă nu sunteți sigur de utilizarea corectă, vă rugăm să căutați ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar