Cum să întârzieți perioada

Uneori, vă puteți găsi într-o situație în care doriți să vă întârziați perioada. Poate că aveți o ocazie specială sau veți fi într-un eveniment sportiv în care preferați să nu vă ocupați de perioada dvs. Pentru majoritatea femeilor, este sigur să vă întârziați perioada, dar trebuie să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră, mai ales căci cele mai ușoare și cele mai bune modalități de a întârzia perioada dvs. implică controlul nașterii sau alte medicamente pe bază de prescripție medicală.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind pilule și hormoni de control al nașterii
  1. Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 1
1. Marcați pe calendarul dvs. Datele pe care doriți să le aveți o perioadă și apoi căutați mai departe pentru a vedea dacă vă așteptați la perioada dvs. în acest moment. Pentru femeile cu cicluri menstruale regulate sau care sunt deja pe pilule, ar trebui să știe destul de exact atunci când vine următoarea perioadă.
  • Puteți determina dacă ciclul dvs. menstrual va apărea în zilele pe care nu le doriți. Dacă există un conflict, nu vă faceți griji deoarece puteți evita să aveți perioada în acea zi, atâta timp cât planuiți-vă în avans!
  • Rețineți că pentru femeile cu cicluri menstruale neregulate, nu este întotdeauna posibil să se știe în avans când va apărea următoarea perioadă.
  • Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 2
    2. Utilizați pilulele de control al nașterii pentru a întârzia perioada. Cele mai multe pastile de control al nașterii vin în pachete de 21 de pilule active (care conțin hormoni), urmate de șapte pastile inactive (placebo sau "pastile de zahăr"). Pastilele sunt ambalate în acest fel pentru a vă ajuta să vă păstrați în dvs "rutină" de a lua o singură pilula pe zi, permițând în același timp o sângerare de retragere (o perioadă) în timpul zilelor de pilule inactive. Apoi, sunteți instruit să repetați ciclul în fiecare lună: 21 de zile de pastile active, urmate de șapte zile de pastile inactive. Cu toate acestea, dacă aveți un eveniment sportiv important, sau un motiv pentru care doriți să vă întârziați perioada, puteți utiliza pastilele de control al nașterii pentru a face acest lucru. Iată cum:
  • Nu este necesar să urmați rutina exactă a celor 21 de pilule active, urmate de șapte pastile inactive.Raportul de la 21 la șapte este destul de arbitrar. A fost menită să imite ciclul menstrual natural al unei femei de aproximativ 28 de zile, dar nu este esențial să urmați acest raport tot timpul.
  • Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 3
    3. Luați "pastile active" pentru mai mult de 21 de zile. Pentru durata timpului, vă aflați pe pastilele active, corpul dvs. nu ar trebui să aibă o perioadă. Acest lucru funcționează cea mai mare parte a timpului pentru majoritatea femeilor. Cu toate acestea, nu se bazează pe faptul că este 100% eficient deoarece unele corpuri de femei nu răspund la o astfel de "brusc" Schimbarea regimului de control al nașterii.
  • Dacă este a "Realizarea ultimului minut" pe care doriți să vă întârziați perioada, cel mai bun pariu este să continuați să luați "pastile active" tot drumul din ziua 21 până când evenimentul sa terminat. Apoi opriți pastilele active și luați cele șapte inactive pentru a permite o sângerare de retragere.
  • Dacă faceți acest lucru, majoritatea medicilor sfătuiesc să arunce pachetul parțial folosit de pilule de control al nașterii (pachetul pe care l-ați luat "suplimentar" pastile de la pentru a ajunge la evenimentul important). În acest fel, nu veți pierde numărarea în viitoarele cicluri de utilizare a pilulei de control al nașterii. Modul în care pilulele sunt ambalate (în mod normal cu 21 de pastile active și șapte inactivi) este cheia pentru majoritatea femeilor pentru a urmări cât de multe pastile au luat și când ar trebui să ia fiecare fel.
  • Imaginea intitulată întârzie perioada Pasul 4
    4. Ajustați regimul de control al nașterii mai devreme. Mai mult "anumit" modalitate de a întârzia perioada dvs. ar fi să începeți ajustarea regimului de control al nașterii mai devreme - ca în câteva luni înainte de evenimentul pentru care încercați să evitați să aveți o perioadă. Dacă faceți comutatorul mai devreme (luând mai multe pastile active într-o lună mai devreme și apoi continuarea rutinei o dată pe lună), organismul va avea o mulțime de timp pentru a se adapta la schimbare.
  • Pentru a face acest lucru, va trebui să vă uitați la calendarul dvs. bine în avans. Dacă, de exemplu, observați că în patru luni trebuie să vă întârziați perioada cu 10 zile, să extindeți durata de timp pe care o luați pastilele active cu 10 zile în timpul ciclului dvs. curent, în loc de luna de care aveți nevoie Treceți-vă perioada.
  • Apoi luați cele șapte inactive.
  • Făcând schimbarea cu câteva luni în avans (de exemplu, sportivii competitivi pot face acest lucru dacă vine un eveniment important ca provinciale sau resortisanți), vă dați corpului cea mai bună șansă de a vă ajusta și de a nu avea nici o preocupare a perioadei cu privire la marele dvs. zi.
  • Imagine intitulată Întârzierea Pasul 5
    5. Încercați pilulele de control al cilindrului extins. Dacă sunteți interesat să săriți sau să vă întârziați perioada pentru perioade mai lungi, mai degrabă decât o săptămână sau o lună, unele pastile de control al nașterii sunt concepute pentru a prelungi timpul între perioade. Majoritatea dintre ei vă dau o perioadă o dată la fiecare trei luni decât o dată pe lună. Aceste metode sunt numite dozare continuă sau ciclu extins.
  • Pantilele de control al ciclului extins sunt menite să fie luate continuu pentru o perioadă de săptămâni. Majoritatea mărcilor sunt luate timp de 12 săptămâni la un moment dat.
  • Deoarece acest lucru vă modifică echilibrul hormonal (având o perioadă o dată la trei luni, mai degrabă decât o dată pe lună), este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a confirma că aceasta este o alegere sănătoasă pentru dvs. În general, nu ar trebui să existe nici o problemă dacă ați fost aprobat pentru a lua pilula de control al nașterii în primul rând.
  • Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 6
    6. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o rețetă de norethisterone. Dacă nu sunteți confortabil să luați pilule de control al nașterii sau nu puteți face acest lucru, medicul dumneavoastră poate prescrie un comprimat hormonal numit norethisterone. Tu ia norethisterone pastile de trei ori pe zi în zilele care duc la perioada ta.
  • Norenthisterone este un hormon de progesteron. Nivelurile de progesteron scade în timpul care duce până la perioada dvs., determinând căptușeala uterului la vărsarea și perioada dvs. de început. Menținerea nivelurilor ridicate înainte de perioada dvs. poate întârzia sau opri menstruația.
  • Efectele secundare pot include balonare, stomac deranjat, disconfort de sân și unitate de sex redus.
  • Imagine intitulată Obțineți controlul la naștere Pasul 17
    7. Luați în considerare un dispozitiv intrauterin de progestin (DIU). Dacă știți bine în prealabil că doriți să vă ignorați perioada, poate doriți să discutați cu medicul despre un progestin IUD. Medicul dumneavoastră va introduce DIU - un dispozitiv mic, plastic în formă de T - Uterul tău. DIU va elibera progestin și poate duce la o perioadă mai ușoară sau poate opri complet.
  • IUDS durează cinci până la șapte ani.
  • Metoda 2 din 2:
    Luând măsuri de precauție
    1. Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 7
    1. Discutați despre modificările stilului dvs. de viață cu un medic. Dacă vă veți modifica planul dvs. de control existent sau rutina de antrenament, întotdeauna discutați cu medicul înainte de timp. De exemplu, este de obicei sigur să manipuleze modul în care vă luați controlul la naștere pentru a vă întârzia perioada. Cu toate acestea, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră despre întârzierea ocazional a perioadei când vă prescris controlul nașterii și să vedeți dacă crede că este sigur pentru dvs. Având în vedere sănătatea și istoricul medical.
  • Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 8
    2. Asigurați-vă că sunteți protejat împotriva sarcinii. Întârzierea perioadei nu este un mijloc de a vă proteja împotriva sarcinii. Cu excepția cazului în care vă aflați la pilule de control al nașterii sau aveți un dispozitiv ca un DIU, nu sunteți protejat împotriva sarcinii, deoarece ați reușit să pierdeți sau să întârzieți perioada menstruală. Utilizați protecția (ca prezervative) și cunoașteți semnele comune ale sarcinii.
  • Dacă întârzieți în mod deliberat sau pierdeți o perioadă, poate fi mai greu de spus dacă sunteți însărcinată ca o perioadă ratată este, de obicei, primul semn. Sarcina poate fi, de asemenea, marcată de sensibilitatea, oboseala și greața mamă. Urmăriți semnele de sarcină și luați un test de sarcină dacă aveți simptome.
  • Imagine intitulată întârzie perioada Pasul 9
    3. Utilizați protecția pentru infecțiile cu transmitere sexuală (ITS). Sari peste pilulele inactive Dacă sunteți într-un pachet de 28 de zile, nu ar trebui să scadă eficacitatea generală a controlului dvs. de naștere existent. Cu toate acestea, pilulele de control al nașterii nu protejează împotriva ITS, deci dacă dvs. și despre partenerul dvs. ați fost testați, ar trebui să utilizați în continuare prezervative.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Consultați întotdeauna medicul înainte de a face modificări majore privind medicamentele sau stilul de viață.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar