Cum să puneți o relație

Terminarea unei relații nu este niciodată ușoară. Deși mulți oameni cred altfel, terminând că o relație poate fi la fel de epuizantă din punct de vedere emoțional ca fiind dumping. Înainte de a lua o decizie de a pune capăt unei relații, ar trebui să cântăriți întotdeauna motivele pentru a ieși. Odată ce sunteți sigur, este important să vă amintiți că ex-ul tău a fost odată dragostea ta. Ar trebui să fii cinstit fără a fi crud și plin de compasiune fără a da speranței persoanei. Cu un mic tact și grijuliu, puteți încheia relația și minimalizați leziunile emoționale potențiale. Fii atent, te poate răni și tu.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru a pune capăt relației
  1. Imagine intitulată Opriți iubirea unui tip de tip 03
1. Asigurați-vă că doriți să încheiați relația. Nu folosiți amenințarea de a părăsi ca un instrument pentru a obține propriul drum într-un argument. Dacă spui, fii pregătit să-l susții cu acțiunea sau altfel luați amenințarea de pe masă inainte de Tu o faci. Discutați problemele în mod deschis și direct cu partenerul dvs. înainte de a vă face mintea. Mulți oameni suferă de ani de zile și nu aduc niciodată probleme cu partenerii lor, ceea ce duce la multe spargeri.
  • Dacă doriți cu adevărat să puneți relația, atunci ar trebui să faceți o listă cu toate motivele pentru care sunteți nemulțumiți în relație - și toate motivele pentru care aceste lucruri nu pot fi fixate.
  • Imaginea intitulată ia decizii Pasul 04
    2. Faceți decizia dvs. cu un cap clar. Nu vă decideți să vă despărțiți de partenerul dvs. în căldura momentului, când vă simțiți instabili sau după ce ați avut o săptămână proastă și vă învinuiți relația dvs. pentru toate problemele dvs. Înainte de a face această decizie importantă, luați timp pentru a obține informații de la prieteni de încredere și părinți, oameni care ar putea avea o perspectivă de ajutor asupra problemelor dvs. de relații.
  • Odată ce ați decis să vă despărțiți de partenerul dvs., nu vă faceți griji să vă spuneți prietenilor apropiați sau pe oricine sau să vă întoarceți la acea persoană. Este bine să veniți la un prieten apropiat sau un membru al familiei pentru sfaturi, dar odată ce ați luat decizia dvs., lucrul matur este să-i spuneți partenerului dvs. lângă.
  • Imaginea intitulată spune dacă un tip vă place mai mult decât un prieten pasul 12
    3. Alegeți timpul și locul cu înțelepciune. Alegeți un timp și un loc care vă va permite atât dvs., cât și pentru persoana pe care sunteți pe cale să dați o confidențialitate. Nu vă despărțiți de cineva înainte de a avea un test mare sau sunt pe cale să meargă la muncă. Vinerea sunt o alegere potrivită dacă oferă weekend-ul dvs. în curând pentru a recupera oarecum.
  • Nu vă despărțiți cu partenerul dvs. în restaurantul dvs. preferat, barul sau locul preferat într-un parc. Alegeți o locație neutră care nu are nici un sens special pentru nici unul dintre dvs.
  • Alegeți un moment când știți că veți fi într-o stare emoțională relativ calmă. Nu vă despărțiți de partenerul dvs. după ce știți că veți rămâne târziu pentru o întâlnire stresantă la locul de muncă.
  • Imagine intitulată Obțineți un tip care să vă ierte (pentru fete) Pasul 02
    4. Asigurați-vă că ați terminat relația în persoană (în majoritatea cazurilor). Pentru a vă oferi altceva semnificativ respectul pe care îl merită, ar trebui să încheiați relația în persoană, indiferent cât de mult vă temeți.
  • Singura dată când este acceptabil să se încheie relația de la telefon este dacă sunteți într-o relație de lungă distanță și știți că nu vă veți vedea unii pe alții pentru o vreme sau dacă sunteți într-o Controlul sau relația manipulativă. Dacă ex-ul dvs. este predispus la izbucniri, violență sau comportamente manipulative, este mult mai sigur pentru ca tu să termini relația la distanță.
  • Partea 2 din 3:
    Terminând relația
    1. Imaginea intitulată scapă de cineva pe care nu-l don
    1. Fi ferm despre rupere. Fiți ferm în ceea ce spuneți - ființa dorită în speranța zadarnică că veți lăsa cealaltă persoană în jos "uşor" va provoca doar mai mult rănit în cele din urmă. O ruptură nu trebuie să fie un eveniment dramatic și escaladat. Ajungeți la punct și spuneți că nu doriți să fiți în relație, că nu funcționează pentru dvs. Face altfel conduce ușa deschisă pentru argument.
    • Evitați orice comentariu care dă impresia că aceasta este o separare a procesului și că ați putea relua lucrurile după o pauză.
    • S-ar putea să crezi că va ușura durerea pentru a-ți spune partenerului "Nu sunt gata pentru asta chiar acum" sau "Poate că acest lucru poate lucra pe drum..." Dar dacă nu înseamnă cu adevărat, atunci asta va adăuga doar la durerea partenerului dvs.
  • Imaginea intitulată lăsați un prieten de tip să vă cunoască
    2. Fi cinstit, dar nu crud. Nu vrei ca partenerul tău să plece fără să se simtă nesigur de de ce relația sa terminat, dar nu vrei ca ei să plece să știe că sunt mai vechi 20 de lucruri pe care nu le place. Doar fiți cinstit despre motivul pentru care relația trebuie să se încheie, fie că este pentru că vă simțiți sufocați, manipulați sau nerespectați. Nu pierdeți timpul să bateți în jurul tufișului.
  • Cel mai greu motiv pentru o despărțire este dacă nu mai sunteți îndrăgostiți, pentru că nu este vina acelei persoane. În acest caz, ar trebui să fiți sincer, dar spuneți-l cât de ușor posibil.
  • Odată ce ți-ai dat motivul principal, nu trebuie să intri în toate detaliile și să refaceți argumentele vechi, cu excepția cazului în care persoana este cu adevărat confuză. Nu există niciun motiv pentru a aduce probleme trecute și a adăuga insultă la rănire.
  • Nu puneți persoana în jos și faceți-l să se simtă nesigur și fără valoare. Nu spuneți, "Vreau doar să fiu cu un adevărat om" -- În schimb, spuneți, "Cred că mai trebuie să lucrați la dezvoltarea încrederii."
  • Oricare ar fi motivul, nu ar trebui să fie o surpriză completă pentru persoana. Dacă ați ținut linii deschise de comunicare, atunci nu va ieși din nicăieri.
  • Evitați să faceți o lungă listă de motive cu privire la motivul pentru care îl dați. Se fierbe în jos motivul bine gândit la problema esențială: "Nu suntem suficient de compatibili în zonele-cheie," "Nu mă simt sprijinit de dvs. în calea carierei mele și nu vreau să-mi schimb calea," "Vreau copii și nu," sau alte detalii similare și specifice.
  • Imaginea intitulată scapă de cineva pe care nu-l don
    3. Fi pregătit pentru o reacție proastă. Persoana care devine dumping va reacționa de obicei cu mânie sau cu minune, șoc sau panică. Dacă răspund cu mânie, încercați să rămână calm și să încercați să le calmezi. Păstrați-vă vocea în largul tău, chiar dacă încep să strige. Dacă devine prea sub control, lăsați-le și lăsați-i să se răcească - dar asigurați-vă că vă asigurați că veți fi dispuși să vă întoarceți mai târziu, când sunt mai calme. Nu spuneți doar, "Oh, uită-te, sunt plecat de aici."
  • Mângâiați-le dacă au nevoie de ea, dar nu luați prea departe. Voiați opiniile dvs. dacă lucrurile sunt prea incomod sau inadecvate. Nu vrei să fii desenat pe aceeași cale care te-a condus în acest moment. Să fie compasiune, dar fiți fermi și tăiați contactul scurt dacă pare să se escaladă.
  • Dacă sunteți îngrijorat de a vă lăsa singur, sunați la un prieten de a lor și să explicați ce sa întâmplat, unde sunt și despre ceea ce sunteți preocupat și ceea ce doriți ca prietenul să facă. Solicitați scuze pentru durere situația și mulțumesc acestui prieten să ajute și să o lase la asta.
  • Dacă ex-ul tău este furios până la punctul în care nimic nu va ajunge la ei doar atunci, spune, "Nu este productiv să vă strigați unul la altul. Mi-am luat decizia și nu mă voi răzgândi, dar voi vorbi cu dvs. dacă puteți rămâne mai calmă. Ia ceva timp să se stabilească și apoi să mă suni - putem vorbi din nou." Dacă Expeste-ul dvs., păstrați-vă cuvântul.Ridicați apelul. Dacă există întrebări, fiți cinstiți și natură cu răspunsurile dvs., dar păstrați conversația scurtă și civilă, astfel încât să nu prelungi durerea.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 04
    4. Stabiliți granițe concrete pentru interacțiunea viitoare. Odată ce ați început procesul, fiți politicos, dar ferm cu privire la aceste limite și clarificați că acestea nu sunt negociabile. Este permis să le tăiați fără șansa de a discuta despre ceea ce a mers prost. Încercați să faceți relația eșuată cât mai valoroasă, transformându-l într-o șansă de a învăța și de a crește și la ce tip de oameni de evitat.
  • Dacă aveți prieteni reciprocă și doriți să evitați unii pe alții pentru o vreme, faceți o "custodie comună" Planificați să vă vedeți prietenii fără a intra în alta.
  • Dacă ambele aveți o cafenea preferată sau mergeți la aceeași sală de gimnastică de fiecare dată, încercați să stabiliți un program care vă ajută să evitați reciproc. Nu trebuie să fii prea rigid sau organizat despre asta, dar vă poate ajuta să evitați durerea de a intra unul în celălalt.
  • Dacă aveți lucrurile reciproce sau chiar trăiți împreună, faceți un plan pentru a vă sorta lucrurile cât mai curând posibil, astfel încât să nu trebuie să vă vedeți unul pe celălalt.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei relații de control sau manipulative Pasul 12
    5. Știți când să plecați. Una dintre cele mai mari greșeli făcute în terminarea unei relații este de a permite moartea finală să continue și să se aprindă. Și pe. Și pe. Și pe. Este un lucru pentru a finaliza cheltuielile comune, dezangajă proprietatea comunității etc. Este un alt lucru să bateți un cal mort fără sfârșit.
  • Când discuțiile devin circulare - cu alte cuvinte, tocmai călătoriți în jurul și în jurul acelorași puncte, fără a ajunge la un punct de rezoluție - oprire. Acesta este momentul de spus, "Cred că ar trebui să continuăm acest lucru mai târziu sau nu," si pleaca.
  • Dacă persoana nu înțelege de ce vă rupeți cu ei, puteți încerca să faceți lucrurile mai clare într-o scrisoare sau un mesaj. Spuneți ce trebuie să spuneți, lăsați cealaltă persoană să se explice într-un mesaj, astfel încât ei să simtă că au fost ascultați și lăsați-o la asta. Poate fi mai ușor de descoperit când o faci în timp ce se desprinde.
  • Partea 3 din 3:
    Viața vieții după descompunere
    1. Imaginea intitulată lăsați un prieten de tip să vă cunoască
    1. Nu încercați să rămâneți prieteni imediat. Incercand sa "fi prieteni" poate prelungi agonia unei descompuneri. Cel mai adesea, este mai bine să faci o pauză curată și să-ți petreci timpul în afară. După un timp, poate că trei luni, poate un an sau mai mult, când vă vedeți unul pe altul, nu va face rău atât de mult și poate atunci puteți încerca să fiți prieteni cu o ardezie curată. Chiar și atunci, fiți sensibili și respectați cu privire la ceea ce aveți nevoie de ex - ar putea avea nevoie de mai mult timp decât tine. Dacă este cazul, nu vă împingeți doar pe ex, în încercarea de a deveni prieteni ceva mai târziu.
    • Dacă se întreabă ex "Putem mai fi prieteni?", Spune, "Nu, nu putem încă fi prieteni. Deocamdată, totuși, cred că este mai bine că doar lăsăm lucrurile să se încheie." Dacă ați apăsat, spuneți, "Uite, am început ca prieteni și am trecut. Pentru a fi prieteni, ar trebui să ne întoarcem și sincer, nu vreau să mă întorc. Trebuie să mergem mai departe acum. Asta înseamnă că trebuie să punem un spațiu între relația noastră spartă și orice relație nouă pe care am putea forma. Să luăm o pauză, să luăm ceva timp și să ne dăm reciproc spațiul de care trebuie să ne vindecăm și să mergem mai departe. La un moment mai târziu, când ne întâlnim din nou, am putea să ne punem mânia deoparte și să fim prietenoși. Să lăsăm asta la asta." Cu toate acestea, faceți acest ultim contact între voi doi. Faceți pauza final fără nici un contact suplimentar vreodată.
    • Dacă există prieteni reciproci care sunt împărtășiți de amândoi, informați-le despre spargere și informați-le că nu veți apărea în niciun fel de funcții pe care fostul dvs. iubitor va fi prezent și dacă aceasta înseamnă că trebuie să aleagă părțile, așa să fie.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten Pasul 14
    2. Ia ceva timp pentru a vă ocupa de pierderea dvs. Sigur, tu ești cel care a făcut ruperea, dar în majoritatea cazurilor, asta nu înseamnă că vrei să ai o noapte în oraș pentru a sărbători noua ta libertate. Ceea ce oamenii nu înțeleg este că persoana care a făcut spargerea este adesea la fel de multă durere ca și persoana care a fost dumpată. În unele cazuri, persoana care face ruperea se simte chiar mai multă durere, pentru că poate fi, de asemenea, afectată de sentimente de vinovăție, chiar dacă știau că a fost cel mai bun lucru de făcut.
  • După descompunere, luați-vă timp pentru a vă reevalua viața și gândiți-vă la ceea ce puteți face pentru a fi fericit în viitor.
  • Este în regulă dacă vrei să-ți petreci o săptămână sau două plângând, scriind în jurnalul tău, și doar să te muncești în pat. Dar, după aceea, va fi timpul să ieși din nou în lume și să începem încet să vă întoarcem în leagăn de lucruri.
  • Apelarea unui bun prieten în timpul dvs. de nevoie vă poate face să vă simțiți mai bine. Mergând la cluburi pentru a obține alcool în afara nopții după ce spargerea dvs. probabil nu vă va face să vă simțiți mai bine. (Alcoolul are efectul intensificării emoțiilor, bune sau rele, așa că ar putea face mult mai rău.)
  • Imagine intitulată Deplasare la pasul 12
    3. Bucurați-vă de viața dvs. post-relațională. După câteva săptămâni sau au trecut câteva luni, veți începe încet să vă bucurați din nou de viața voastră. Până acum, tu și fostul tău ar fi trebuit să vă despărțiți lucrurile și ați găsit o modalitate de a evita reciproc, care ar trebui să ajute deja procesul de vindecare. Odată ce începeți să vă simțiți din nou, ar trebui să vă bucurați de prieteniile dvs. și în relația dvs. strânsă cu familia dvs. și să vă urmăriți vechile hobby-uri, precum și să luați niște interese noi.
  • Dacă doriți să începeți să vă simțiți ca pe vechiul tău de sine, ar trebui să evitați să faceți lucrurile pe care tu și fostul tău iubiți să faceți împreună pentru o vreme, indiferent dacă mergeți la drumeții în fața dvs. preferată sau să beți la un anumit bar.
  • Face unele modificări. Pentru a vă simți nou, rearanjați-vă mobilierul, curățați-vă mașina și ridicați un nou hobby pe care nu ați făcut-o niciodată înainte, cum ar fi volei sau clasa de artă.
  • Ajutor suplimentar

    Deschiderea liniilor de deschidere

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Coping cu reacții negative la o despărțire

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de probă pentru a trece peste o despărțire

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Nu scânteie un argument sau nu fi confruntat dacă îl puteți ajuta. Dacă este necesar, așteptați până când toată lumea sa calmat să aibă discuția de spargere.
  • Evitați să jucați jocuri sau să ignorați persoana înainte de a vă despărți de ele. Dacă vrei să se termine, ar trebui să o spargi mai repede decât mai târziu.
  • Nu așteptați până după sex pentru a vă despărți de cineva. Este rău și foarte egoist.
  • Avertizări

    Nu vă întoarceți dacă începe să plângă. Amintiți de ce faceți acest lucru!
  • Nu spuneți, "Nu esti tu sunt eu." Asta este ofensator și trite, chiar dacă este adevărat. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că acesta este codul pentru "Nu-ți spun motivul real, dar este ceva despre tine, doar că nu am curajul de a spune așa."
  • Evitați să dați speranța că poate continua. Dacă ați luat decizia de a continua, atunci trebuie să faceți acest lucru absolut clar. Dacă există încă ceva salvat, atunci nu vă despărțiți.În schimb, concentrați-vă asupra modului în care veți lucra împreună pentru a salva relația. Ruperea nu ar trebui să fie o amenințare sau o modalitate de a face pe cineva să se schimbe.
  • Niciodată nu le face să se simtă total responsabili pentru defalcarea relației.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar