Cum să încurajați empatia reciprocă în relația dvs

Empatie este atunci când vă gândiți la cealaltă persoană și încercați să le înțelegeți fără judecată sau lăsați-vă propriile sentimente să ajungă în cale - imaginându-vă în pantofii acelei persoane cu experiențele lor de viață și perspectiva unică. Este extrem de important într-o relație. Empatia poate duce la o mai bună ascultare, o comunicare mai eficientă și la o legătură mai profundă în relație. Aflați cum să construiți empatie în relația dvs., astfel încât să puteți face mai puternică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ascultând empatic
  1. Imaginea intitulată ignora oamenii care don
1
Ascultați activ. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a încuraja empatia reciprocă în relația dvs. este să vă ascultați în mod activ unul pe altul. Acest lucru nu doar luați în ceea ce spune cealaltă persoană, dar într-adevăr auziți ceea ce spun ei. Aceasta înseamnă că acordați atenție ca cealaltă persoană vorbește.
  • Nu acordați atenție altor lucruri, cum ar fi televiziunea sau telefonul mobil. Nu lăsați mintea să rătăcească. Ține-ți focalizat mintea pe partenerul tău.
  • Mențineți contactul cu ochii și transformați corpul astfel încât să vă confruntați cu partenerul dvs.
  • Fiți conștienți de expresiile dvs. faciale. O expresie neutră poate ajuta cealaltă persoană să se simtă în largul și să poată împărtăși. Cuplurile sunt adesea foarte familiarizate cu și hiperaware-ul expresiei faciale ale partenerului lor și cum se referă la ceea ce se spune.
  • Imagine intitulată Kiss o fată fără probleme fără șanse de respingere Pasul 1
    2. Parafrazați ce spune partenerul dvs. O modalitate prin care puteți începe să empatizați cu partenerul dvs. este să parafraze ceea ce spun ei. Acest lucru vă ajută să înțelegeți ce spun ei și să vă asigurați că ați auzit-o corect. Audierea sentimentelor partenerului dvs. care iese din gură vă poate ajuta să vă puneți în pantofii lor.
  • Dacă partenerul dvs. găsește acest enervant, explicați-le că încercați să ascultați în mod activ și să empatizați. Cu cât aveți mai multă practică, cu atât veți fi mai bine să faceți acest lucru pe plan intern.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. tocmai ți-a spus despre ziua lor proastă, puteți spune: "Ai avut o zi proastă la locul de muncă din cauza colegilor tăi. Acum te simți stresat și descurajat din cauza asta."
  • De asemenea, puteți utiliza acest lucru pentru a clarifica ceea ce spune partenerul dvs. Poți spune ceva, "Se pare că ești supărat pe șeful tău, pentru că au vorbit la tine în fața colegilor tăi."
  • Imaginea intitulată ignora oamenii care don
    3
    Să se abțină de la judecată. Când vorbești cu partenerul tău și ascultă ce au de spus, încercați să nu le judecați. S-ar putea să vă găsiți sărituri la concluzii și să judecați acțiunile și sentimentele lor - totuși, aceasta nu este o reacție empatică. În schimb, încercați să înțelegeți ce spune persoana sau dați seama ce au făcut ceea ce au făcut.
  • Nu spuneți că partenerul dvs. este corect sau greșit. Încercați doar să încercați să vedeți lucrurile din perspectiva lor.
  • Puneți mai multe întrebări pentru a vă ajuta să înțelegeți partenerul dvs. în loc să judecați.
  • Uită-te la lucrurile din punctul lor de vedere și pune-ți în pantofii lor. Nu faceți o concluzie rapidă despre partenerul dvs. a acțiunilor lor. În schimb, pauză, gândește-te și au compasiune pentru ei.
  • Imaginea intitulată ignora oamenii care don
    4. Concentrați-vă asupra celeilalte persoane. S-ar putea să simți că viața ta este prea ocupată și nu poți să-ți dai seama cum să faci timp pentru relația ta. Persoana poate ajunge la o gândire ulterioară la sfârșitul unei zile lungi. Pentru a ajuta la promovarea empatiei, ar trebui să vă concentrați mai mult pe cealaltă persoană. Faceți-le o prioritate în viața voastră.
  • Faceți o listă de calități pe care le respectați și iubiți în partenerul dvs. Amintește-ți zilnic aceste calități.
  • Spuneți-vă mental să dați timp și atenție celeilalte persoane din relația în fiecare zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Construirea abilităților de comunicare
    1. Imaginea denumită ignorați-vă soțul dvs. Pasul 11
    1. Împărtășiți-vă sentimentele. Construirea empatiei în relația dvs. vă iau amândoi. Deși trebuie să ascultați, trebuie să împărtășiți și să vă împărtășiți. Poate fi dificil să vă articulați sentimentele, dar acest lucru vă poate face relația mai profundă și mai bună. Empatia reciprocă ia și împărtășește sentimente.
    • S-ar putea să spuneți: "Mă simt trist astăzi", sau "mi-a plăcut foarte mult timp petrecut cu tine."
  • Imaginea intitulată știe dacă iubiți pe cineva pasul 6
    2. Vorbește despre lucruri importante. S-ar putea să fi pierdut conversațiile despre subiecte profunde și semnificative în favoarea subiectelor de rutină de zi cu zi. Acest lucru este comun, dar lucrul la subiectele de conversație vă poate ajuta să vă aprofundați empatia. Vorbește despre lucruri precum obiectivele, visele, dorințele, interesele și temerile.
  • Faceți o perioadă în fiecare zi sau săptămână pentru a vorbi doar despre aceste tipuri de subiecte. Descoperiți-vă din nou visele celorlalți sau speranțele pentru viitor.
  • Limitați discuția despre treburi, copii, muncă sau alimente în timpul acestor sesiuni.
  • De exemplu, puteți spune partenerului dvs, "Amintiți-vă când ați avut un vis de a călători în locații exotice? Nu v-am auzit că vorbești despre visuri sau obiective în ultima vreme. Este totuși visul tău, sau ai vise și goluri noi?"
  • Imagine intitulată Kiss o fată fără probleme fără șanse de respingere Pasul 8
    3. Răspundeți empatice. O modalitate de a promova empatia reciprocă este de a lucra pe modul în care răspundeți la cealaltă persoană din relație. Mulți oameni răspund într-un mod simpatic în loc de un mod empatic. Acest lucru duce la punerea propriilor sentimente pe partea cealaltă și scade înțelegerea sentimentelor diferite ale cuiva.
  • Răspunzând într-un mod simpatic, în general, înseamnă că vă simțiți rău pentru persoana sau simțiți milă. Simpatia nu încurajează întotdeauna că explorați și discutați sentimentele unei alte persoane.
  • În loc să spună: "Știu cum te simți. Am simțit ceva similar "și apoi vorbind despre experiența dvs., încercați să răspundeți emaici. Spune: "Probabil că ar fi fost teribil. Am experimentat ceva similar și am simțit teribil. Cum vă simțiți despre ce sa întâmplat?"
  • Acest tip de comunicare încurajează cealaltă persoană să vorbească și să se deschidă în loc să le închidă în timp ce vorbiți.
  • Imaginea intitulată Știu ce vrea o fată într-un tip de tip 10
    4. Stați deschis cu acțiunile dvs. Pe măsură ce interacționați și discutați cu partenerul dvs., rămâneți deschis cu ei în modul în care acționați și vorbiți. Aceasta înseamnă că nu vă închideți în mintea sau corpul vostru. Interacționarea cu cealaltă persoană din relația cu deschiderea vă ajută să rămâneți prezenți în relație, ceea ce duce la o mai bună comunicare și la o conexiune mai profundă.
  • Fiind deschis înseamnă că ascultați partenerul dvs. și gândiți-vă la punctul lor de vedere. De asemenea, vă mențineți corpul îndreptat spre ei cu o poziție relaxată. Să vă îndepărtați de partenerul dvs., traversându-vă brațele, privindu-vă unghiile sau telefonul sau ieșiți din cameră în timp ce vorbesc.
  • Starea prezentă și deschisă vă poate ajuta pe amândoi să vă retrageți unul de celălalt, ceea ce poate provoca conflicte.
  • Metoda 3 din 3:
    Lucrul la empatia reciprocă
    1. Imaginea intitulată Știți dacă iubiți pe cineva pasul 5
    1. Atingeți partenerul dvs. Afecțiunea fizică poate ajuta la construirea empatiei în relația dvs. Dați partenerului dvs. o îmbrățișare, un sărut, țineți mâna sau puneți un braț în jurul lor. Aceste gesturi simple sunt modalități bune de a vă concentra atenția asupra partenerului dvs. și de a forma o legătură fizică între voi doi.
    • Atingerea eliberărilor oxitocinei, o substanță chimică care ajută la creșterea sentimentelor de fericire.
  • Imaginea intitulată Știți ce vrea o fată într-un pas 3
    2. Urmăriți cealaltă persoană. Pentru a ajuta la obținerea de empatie pentru cealaltă persoană din relație, urmăriți-le. Când aveți timp în timp ce petreceți timp împreună, uitați-vă la cealaltă persoană. Gândiți-vă la ceea ce se întâmplă în interiorul capului și despre ce se gândesc. Uita-te la limba corpului lor și să-i acorde atenție.
  • Încercați să vă dați seama cum se simt. Sunt supărați? Sunt conținut?
  • Pe măsură ce vă uitați la partenerul dvs., absorbiți cu adevărat ceea ce învățați și apoi îngrijiți-vă că se simt în acest fel sau fac această activitate.
  • Imaginea intitulată Știți ce vrea o fată într-un tip Pasul 19
    3. Imaginați-vă lucrurile din punctul de vedere al partenerului dvs. O singură cale de empatie poate ajuta la rezolvarea conflictelor este de a vă ajuta să obțineți o perspectivă asupra a ceea ce gândește cealaltă persoană. În loc să reacționeze emoțional, să ia o clipă. Închideți ochii și puneți-vă în locul partenerului dvs. Gândiți-vă la modul în care situația le caută sau cum ar fi putut fi interpretate acțiunile dvs.
  • Luați în considerare ceea ce știți despre istoria partenerului dvs., cum ar fi interacțiunile cu părinții, alți membri ai familiei, viziunea lor în lume etc. Aceste informații ar trebui să fie disponibile prin relație și poate adăuga un alt strat de înțelegere a deciziilor, acțiunilor partenerului dvs. și cum le-ar fi putut afecta lucrurile.
  • Să nu se gândească la ce tu ar fi făcut în poziția partenerului dvs. atunci când este empatic - nu este punctul de empatie. În schimb, luați tot ceea ce știți despre partenerul dvs. și despre fundalul lor și încercați să vedeți cum ar putea să le facă să reacționeze cum au făcut-o.
  • De exemplu, tu poate că nu a strigat la cineva care vă fluiera pe ea pe stradă, dar puteți ști asta partenerul tau se ocupă de hărțuirea catalling și de stradă pe o bază zilnică și astfel ar putea fi mai probabil să reacționeze. Poate părea o supraîncărcare din perspectiva dvs., dar din perspectiva și experiența partenerului dvs., ar putea părea o reacție destul de ușoară.
  • Privind situația în acest fel vă poate da empatie pentru cealaltă persoană. Dacă amândoi faceți acest lucru, în loc să luptați, veți putea vorbi despre această problemă și veți vedea problema din celălalt punct de vedere.
  • Imagine intitulată Faceți prieteni într-un loc nou Pasul 4
    4. Încercați exerciții de clădire empatie. Dacă încercați să construiți empatie în relația dvs., puteți lua în considerare utilizarea activităților pentru a construi mai multă empatie între voi doi. Aceste exerciții vizează să vă puneți în pantofii altcuiva, astfel încât să puteți învăța empatia. Veți încerca să vă conectați la partenerul dvs., analizând lucrurile din punctul lor de vedere.
  • Exerciții bune pentru a promova empatia includ dramatizarea, jocul de rol și imitând.
  • Ați putea dori, de asemenea, să încercați terapia de dans în cazul în care încercați să oglindeți acțiunile partenerului dvs. pentru a crește gradul de conștientizare a celeilalte persoane.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar