Cum să deveniți un antrenor de viață certificat

Certificat viaţă antrenorii sunt oameni care sunt instruiți pentru a ajuta pe alții să-și atingă potențialul în viața profesională și personală. Deși nu există reglementări privind devenirea unui antrenor de viață, cei care au ales să fie certificați de un corp de coaching respectat trebuie să completeze cerințele de formare, orele de jurnal de coaching și completează un examen de competență. Acest proces riguros asigură clienților că ați obținut standardele stabilite de Federația Internațională a Antrenorilor (ICF), organismul care supraveghează certificarea de coaching de viață.

Pași

Partea 1 din 3:
Formarea pentru a fi un antrenor de viață
  1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat pas 1
1. Utilizați module de instruire online. Participarea la sesiunile de formare online live vă permite să luați modulele de formare în comoditatea propriei dvs. case dacă nu există o locație de centru de instruire aproape de dvs. Veți participa prin conferințe web tehnologie cu profesori de antrenor și alți studenți.
  • Cursurile online pot fi disponibile prin intermediul unor organizații specifice de coaching, cum ar fi Federația Internațională de autocare sau prin programele actuale oferite de practicarea antrenorilor de viață.
  • Pentru a obține recomandări cu privire la modulele de instruire corectă pentru dvs., găsiți un antrenor de viață actual pe care îl respectați și le cereți "Ce resurse ați folosit pentru a începe să începeți cu această carieră?"
  • Modulele de formare furnizate sau acreditate de către ICF sunt, în general, împreună cu un număr mic de ore de mentorat pentru noi antrenori de viață pentru a-și primi acreditările. Există multe module de instruire disponibile în afara ICF, dar acestea pot necesita mai multe ore de mentorat pentru a finaliza certificarea.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 2
    2. Găsiți cursuri de învățare la distanță. Similar cu cursurile de formare online, puteți găsi adesea cursuri de instruire la distanță care vă permit să lucrați prin ghiduri de auto-studiu în plus față de sălile de clasă virtuale. Această metodă vă permite, de asemenea, să lucrați în propriul ritm și puteți oferi o educație mai cuprinzătoare decât modulele individuale.
  • Multe cursuri de învățare la distanță sunt oferite ca programe de grad sau certificat prin colegii și universități comunitare. Astfel de cursuri vă pot permite să învățați online sau să participați la campus dacă există un program lângă dvs.
  • Cursurile de învățare la distanță oferă adesea certificate în coaching-ul de viață sau grade într-un domeniu conex, cum ar fi psihologia, cu o concentrare în coaching-ul de viață. Obținerea unei grade nu înseamnă neapărat că aveți acreditările dvs., totuși, nici nu sunt necesare asemenea grade necesare pentru obținerea acreditărilor dvs.
  • Unele cursuri de învățare la distanță vă pot ajuta, de asemenea, să ajungeți la un anumit număr de ore de contact client, care vor fi obligate să primească acreditările de coaching.
  • Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de viață certificat Pasul 3
    3. Participați la atelierele locale. Unele organizații de formare oferă formare pentru a deveni un antrenor de viață prin ateliere de durată variabilă. Verificați cu autocarele de viață locale pentru a vedea dacă fac orice ateliere pentru antrenorii aspiranți sau priviți pe site-ul ICF.
  • Atelierele oferă o ocazie unică de a învăța despre specializări specifice în timpul formării. De exemplu, antrenorii specializați în coaching-ul bazat pe credință, coaching pentru diferite grupe de vârstă sau coaching-ul bazat pe transformări pot oferi ateliere de lucru cu privire la modul în care să se rupă în acea nișă particulară.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 4
    4. Faceți cunoștință cu unu-la-unul cu a mentor. O altă modalitate de a obține instruirea antrenorului de viață este prin mentorarea unu la unu cu un profesionist calificat. Vă puteți întâlni cu un antrenor de viață în persoană, la telefon sau prin întâlniri online pentru a obține o pregătire adaptată nevoilor dvs.
  • Ajungeți la antrenorii de viață locală prin e-mail sau prin telefon și spuneți: "Căut să-mi iau acreditările ca antrenor de viață. Luați pe oricare dintre meniuri în acest moment?"
  • Organizațiile independente, cum ar fi ICF sau alianța de antrenament de antrenor, pot, de asemenea, să vă poată pune în contact cu mentorii potriviți pentru nevoile dvs. specifice.
  • Un mentor poate fi, de asemenea, capabil să vă ajute să lucrați spre orele de contact ale clientului necesare acreditărilor dvs., permițând să lucrați cu ei în părți ale practicii lor.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea pentru acreditările dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 5
    1. Uită-te la diferite niveluri de acreditare. Certificarea antrenorului de viață este administrată prin intermediul Federației Internaționale de Autocare. Potrivit ICF, există 3 nivele de certificare pentru a fi un antrenor de viață:
    • Antrenor certificat asociat (ACC). Acest certificat necesită 60 de ore de antrenament de antrenor și 100 de ore de contact client.
    • Antrenor certificat (PCC). Acest certificat necesită 130 de ore de antrenament antrenor și 750 de ore de ore de contact client.
    • Master Certified Coach (MCC). Acest certificat necesită 200 de ore de antrenament de antrenor, 2.500 de ore de ore de contact client și 10 ore de muncă cu un mentor calificat.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 6
    2. Porniți orele de contact client. Pentru a obține acreditările dvs., va trebui să începeți să lucrați cu clienții dvs. de coaching și înregistrarea progresului dvs. ca antrenor. Contactați ICF sau lucrați cu programul dvs. de instruire pentru a începe cu clienții noi.
  • Lucrați cu mentorul dvs. pentru a obține recomandări pentru potențialii clienți. Intreaba-i, "Dacă vă întâlniți cu un nou client, dar nu le puteți lua, le-ați oferi informații despre informațiile mele?"
  • Multe programe de instruire vă vor oferi informații despre modul de începere a procesului de contact al clientului.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 7
    3. Înregistrați-vă orele de contact client. Acreditările sunt semnul distinctiv al unui antrenor de viață calificat, dar nu sunt necesare pentru a începe coaching-ul. De fapt, pentru a obține acreditările dvs. trebuie să înregistrați un anumit număr de ore ca antrenor cu clienții dvs. mai întâi. Începeți clienții de coaching folosind ceea ce ați învățat în formare.
  • Un jurnal de coaching va fi necesar pentru a obține acreditările dvs. Păstrați un jurnal aprofundat al activităților de coaching pentru a aplica pentru acreditările dvs.
  • Eșantioanele de jurnale de coaching pot fi găsite online din resursele postate prin alte antrenori de viață sau puteți opta pentru a utiliza o aplicație sau un software, cum ar fi Office de antrenor de viață pentru a păstra un jurnal digital cuprinzător.
  • Toate orele de contact client trebuie să fi avut loc mai puțin de 18 luni înainte de ziua în care aplicați pentru acreditările dvs. Dacă sunteți interesat să vă informați acreditările în viitorul apropiat, continuați să înregistrați aceste ore de contact chiar și după ce primiți primul set de acreditări.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 8
    4. Trimiteți-vă aplicația. Compilați dovada orelor de antrenament, cum ar fi transcrierile sau certificatele de finalizare, precum și jurnalul de coaching. Trimiteți-le împreună cu ancheta privind acreditările și cu alte materiale de aplicare a ICF.
  • Dacă aveți întrebări cu privire la materialele necesare pentru acreditările dvs. sau dacă nu sunteți sigur dacă programul dvs. de formare îndeplinește cerințele ICF, contactați birourile lor direct pentru a solicita asistență.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 9
    5. Luați evaluarea cunoștințelor antrenorului. După ce cererea dvs. de acreditare este revizuită, vi se va solicita să luați un test de evaluare a cunoștințelor cu autocarul. Acest examen este solicitat de către ICF și se concentrează pe crearea de canale deschise de comunicare cu clienții, încurajând rezultatele prin coaching activ și aderarea la codul de etică al ICF.
  • În funcție de calea acreditărilor dvs. de coaching, puteți lua examenul la un alt punct în timpul revizuirii aplicației.
  • Examenul este oferit într-o serie de limbi, inclusiv în limba engleză, spaniolă, franceză, chineză și alții. Verificați dacă examenul este disponibil în limba dvs. maternă.
  • Partea 3 din 3:
    Specializarea practicii dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 10
    1. Alegeți nisa. Odată ce ați fost certificat ca antrenor de viață, puteți lucra în multe zone diferite și în diferite capacități. Mulți antrenori de viață vor începe probabil propria practică, lucrează cu clienții direct pe domenii specifice de cunoaștere.
    • Domeniile de specializare pot include coaching-ul de afaceri, coaching-ul de carieră, managementul timpului, coaching-ul de sănătate și wellness sau coaching academic.
    • Nu este necesară o pregătire suplimentară pentru a se specializa. În schimb, dezvoltați-vă afacerea oferindu-vă abilitățile unui grup de nișă care caută coaching, cum ar fi întreprinderile sau cele din relații.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de viață certificat Pasul 11
    2. Găsiți educație continuă. Nu este necesară o pregătire suplimentară pentru a vă specializa practica, dar continuarea educației de coaching vă poate ajuta să găsiți o specialitate pentru practica dvs. Uită-te la lucrul cu un mentor sau găsiți un program de instruire care vă va ajuta să vă specializați.
  • Cursurile de specializare sunt adesea din programe forfostate și, în general, nu sunt afiliate la ICF.
  • Imaginea intitulată Deveniți un antrenor de viață certificat Pasul 12
    3. Începeți practica dvs. Odată ce aveți pregătirea, acreditările și specializarea, sunteți gata să începeți să lucrați ca antrenor de viață certificat. Începeți să recrutați clienți în practica dvs. care doresc coaching-ul referitor la specializarea dvs.
  • Încercați să continuați să lucrați cu clienții de când ați acumulat orele dvs. de contact client, de asemenea.
  • Continuați să participați la ateliere și cursuri de educație continuă în timpul carierei dvs. de coaching pentru a afla despre noile practici și păstrați-vă abilitățile de coaching.
  • sfaturi

    Când căutați programe de instruire, încercați să găsiți cele care sunt acreditate prin Federația Internațională a Coach.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar