Cum să devii un antrenor de baschet

Baschetul este unul dintre cele mai populare sporturi de echipă din lume, cu zeci de țări care produc jucători de clasă mondială prin programe puternice de tineret. Cu atât de mulți oameni care îmbrățișează sportul din întreaga lume, nevoia de antrenori nu a fost niciodată mai mare. A deveni un antrenor de baschet necesită dedicare și răbdare, dar nu a fost niciodată mai ușoară datorită bogăției de resurse la dispoziția dumneavoastră. Toată lumea trebuie să înceapă undeva, dar cu suficientă muncă grea și concentrați-vă, ați putea găsi coaching-ul în ligile mari într-o zi!

Pași

Partea 1 din 4:
Studierea jocului
  1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet pas 1
1. Urmăriți o mulțime de baschet pentru a vă familiariza cu jocul. Dacă doriți să deveniți antrenori, va trebui să studiați jocul ca un antrenor. Acordați o atenție deosebită în ceea ce privește modul în care antrenorii gestionează ceasul jocului, timpul de apeluri și faceți înlocuiri. Antrenorii profesioniști știu cum să urmărească mai multe elemente ale jocului la o dată, și puteți învăța foarte mult prin simpla observare a ceea ce fac.
  • Colegiul și baschetul de liceu vor fi cele mai bune niveluri de studiu dintr-o perspectivă de coaching. Echipele NBA tind să se bazeze pe acțiunile și deciziile jucătorilor individuali, iar antrenorii tind să aibă un impact mai puțin asupra jocului în comparație cu echipele de liceu sau colegiu.
  • Colegiul și sezoanele de liceu se desfășoară din noiembrie până în martie. Sezonul NBA se desfășoară din octombrie până în mai.
  • Probabil că veți observa că antrenorii sunt, de obicei, pe picioarele lor, strigând instrucțiunile și efectuarea de apeluri. Antrenorii buni tind să fie activi și rareori stau în timpul jocului.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 2
    2. Notă Orice deciziile importante antrenori fac în timpul jocurilor. Păstrați un ochi atunci când substituțiile și timpul de expirare sunt numite și încearcă să-și dea seama de ce antrenorul a făcut decizia când au făcut-o. Dacă antrenorul alege orice meciuri interesante sau piese, scrieți și asta. Veți observa că antrenorii încearcă să profite de adversarii mai lenți prin utilizarea unor jucători mai mici sau mai rapizi. Veți vedea, de asemenea, modul în care antrenorii completează lacunele într-un skillset de echipă, jucând specialiști în anumite puncte din joc.
  • Shooters cu 3 puncte, specialiști defensivi și jucătorii de aruncare liberă la nivel înalt tind să vadă jocul la intersecții cruciale într-un joc atunci când abilitățile lor sunt necesare cele mai multe.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 3
    3. Cercetați diferite strategii ofensive și defensive. Anumite scheme ofensive și defensive, cum ar fi infracțiunea de mișcare sau zona de 2-3, sunt încorporate în limba de bază a baschetului. Începeți acolo înainte de a trece la strategii mai avansate. Odată ce înțelegeți elementele de bază, puteți studia scheme complexe precum apărarea în instanță și infracțiunile de triunghi. Fiind familiarizat cu formele comune ofensive și defensive, este esențială pentru înțelegerea vocabularului de baschet.
  • În partea defensivă, veți dori să vă familiarizați cu apărarea zonei 2-3 și 1-3-1. Acestea diferă de schemele om-la-om, concentrându-se asupra menținerii fiecărei porțiuni a podelei acoperite.
  • Ofensiv, veți dori să învățați infracțiunea de mișcare, care este o schemă comună care utilizează mișcarea jucătorului pentru a crea deschideri pentru împușcături.
  • Nu vă faceți griji cu privire la alegerea strategiilor dvs. acum. O mulțime de decizii mari de coaching ar trebui să se bazeze pe jucătorii dvs. Așteptați până când vă cunoașteți seturile de competențe și temperamentele înainte de a vă alege strategiile.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 4
    4. Cumpărați un clipboard specializat pentru a vă proiecta propriile piese. Căutați o tablă albă cu o curte de baschet sau trageți-vă propria dvs. cu marcator permanent. Apoi, puteți utiliza placa pentru a mapa diferitele piese prin desenarea cercurilor în care doriți ca jucătorii dvs. să meargă și să experimenteze diferite modele și mișcări prin imaginarea modului în care jucătorii dvs. ar putea fi deschisi sau mutați mingea. Adăugați câțiva apărători la ilustrațiile dvs. și luați în considerare modul în care s-au mutat ca răspuns la mișcările echipei dvs.
  • O parte importantă a coaching-ului este proiectarea și implementarea pieselor, iar capacitatea dvs. de a crea și de a construi pe piese proiectate va fi integrată pentru a deveni un antrenor de succes.
  • Gândiți-vă la spațiere când vă proiectați joacă ofensivă. Cu cât jucătorii dvs. sunt mai apropiați unul față de celălalt, cu cât vor fi apărătorii mai apropiați.
  • Primul set de piese pe care le proiectați va avea nevoie de un pic de muncă. Este în regulă! Fiecare antrenor mare a început undeva.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 5
    5. Cereți antrenorilor experimentați pentru sfaturi despre cum să începeți. Antrenorii experimentați vor putea explica cum să setați rotațiile, să alocați poziții și să alegeți sisteme ofensive și defensive. Fiecare antrenor are o filosofie diferită, așa că veți dori să vă bucurați cât mai multe perspective posibil. Încercați să întrebați antrenori experimentați ce sfaturi ar fi putut folosi mai devreme în cariera lor de coaching sau dacă au vreun sfat pentru cum să începeți.
  • Veți găsi antrenori agățați înainte și după jocurile lor. Fii prietenos pe măsură ce vă prezentați și explicați că încercați să deveniți un antrenor. De asemenea, puteți găsi antrenori pentru a vorbi online pe forumuri și panouri de mesaje.
  • Antrenorii se bucură în mod natural de îndrumare, iar majoritatea vor fi mai mult decât bucuroși să vă dea un feedback.
  • Partea 2 din 4:
    Găsirea unei poziții de coaching
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 6
    1. Fiți dispuși să vă oferiți voluntari pentru deschiderile potențiale. Majoritatea antrenorilor profesioniști au început ca voluntari, și este extrem de puțin probabil ca să vi se plătească antrenor fără experiență. Ar trebui să fiți deschis la voluntariat pentru orice poziții de coaching pe care le puteți umple în mod rezonabil.
    • Cele mai multe poziții de coaching sunt parțiale, ceea ce înseamnă că, chiar și atunci când începeți să vă plătiți, probabil că veți dori să vă mențineți la locul de muncă obișnuit (pentru moment, cel puțin).
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 7
    2. Căutați vacanțe de coaching online. Scour postări locale de locuri de muncă și pagini de resurse pentru a vedea dacă cineva caută un antrenor de baschet. Probabil că nu veți fi calificați pentru o mulțime de poziții de nivel superior, dar asta e în regulă. Aplicați la orice deschideri posibile și să vă deschideți experiența dvs.
  • Networkingul este o modalitate bună de a găsi deschideri potențiale. Chiar dacă nu primiți un interviu, întrebați managerul de angajare dacă știu de orice deschideri similare care să se potrivească cu nivelul dvs. de experiență.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 8
    3. Adresați-vă centrului sau școlii dvs. de recreere locale dacă au nevoie de un antrenor. Ligile de tineri se străduiesc adesea să găsească autocare consecvente. O Liga Tineretului poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a învăța nuanțele de coaching în timp ce păstrează un profil inferior. Doar asigurați-vă că aveți timp să vă angajați într-o ligă de tineret.
  • Aproape toate pozițiile de coaching pentru sporturile de tineret necesită o verificare de fond. Fiți pregătit să completați documentele necesare înainte de a începe poziția.
  • Centrul local de recreere, YMCA sau YWCA vor avea adesea nevoie de voluntari pentru a ajuta la coaching.
  • Liceele au ocazional locuri de muncă vacante, dar sunt de obicei rezervate persoanelor cu experiență în domeniu. Cu excepția cazului în care aveți un fundal de joc puternic pentru a reveni, ar putea fi dificil să obțineți un loc de muncă de coaching la acest nivel.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 9
    4. Continuați să căutați noi oportunități și nu vă descurajați. Aproape toată lumea a experimentat respingere atunci când încearcă să aterizeze un nou loc de muncă. Nu te lua prea jos pe tine însuți. Dacă găsirea unei poziții de coaching devine un proces copleșitor, luați o pauză și reîncărcare.
  • Pozițiile de coaching se deschid de obicei chiar înainte de începerea sezonului. Poate că căutați poziții de coaching la momentul nepotrivit al anului.
  • Partea 3 din 4:
    Lucrul cu jucătorii
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 10
    1. Introduceți-vă și cunoașteți-vă jucătorii. Doriți să obțineți încrederea jucătorilor dvs. cât mai repede posibil, așa că veți dori să fiți cinstiți și în față cu privire la obiectivele dvs., filosofia de coaching și disponibilitatea. Fii transparent cu privire la planurile tale, dar fii dispus să accepți sugestii sau sfaturi. Mai presus de toate, subliniază importanța distracției. Jucătorii vor aștepta cu nerăbdare să lucreze cu un antrenor dacă le percep ca fiind corecți și au investit în jucătorul lor se distrează pe podea.
    • Jucătorii dvs. vă vor examina pentru îndrumare, astfel încât să setați un bun exemplu, fiind cinstit și răspunzând la întrebări.
    • Crearea unei echipe chant sau credo împreună este o modalitate excelentă de a construi rapid raportul în prima zi.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 11
    2. Ajustați nivelul de complexitate pentru a se potrivi cu jucătorii din fața dvs. Dacă sunteți coaching elevii de școală elementară, încercați să ieșiți din jurnalul complicat pe instanța completă. Dacă sunteți responsabil de jucători mai în vârstă, aceștia pot aprecia un nivel mai ridicat de intensitate sau complexitate. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la obiectivele lor în timp ce jucătorii mai tineri ar putea dori în principal să se distreze, în timp ce jucătorii mai în vârstă doresc adesea să joace pentru a câștiga.
  • Gestionați așteptările și obiectivele pe baza jucătorilor din fața dvs., acordând o atenție deosebită la ceea ce sunt capabili. Dacă tind să fie lentă să adopte schimbări, este probabil că vă întrebați prea mulți jucători.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 12
    3. Să fie fermă și consecventă la stabilirea așteptărilor. Oamenii respectă și răspund la coerență. Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți responsabil. Oferind o direcție consistentă și fiind corectă atunci când lucrați cu jucătorii este esențială pentru a fi un lider productiv. Nu lăsați anumiți jucători sărituri pe burghie sau timp de practică și să urmărească cât de des jucătorii fac ceva bine, astfel încât să le puteți recompensa.
  • Păstrați clipboard-ul închis în timpul practicii. Acest lucru vă va permite să jucați notele despre ceea ce se întâmplă în timpul practicii, astfel încât să puteți urmări tendințele pe termen lung în comportamentul jucătorului.
  • Nu apar niciodată târziu la un joc sau o practică. Dacă setați tonul pe care întârzierea este acceptabilă, veți avea probleme să începeți la timp în viitor.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet pas 13
    4. Oferă feedback semnificativ prin concentrarea pe pozitiv. Baschetul poate fi extrem de competitiv, dar un antrenor care se concentrează pe pozitiv numai încurajează jucătorii lor să crească. Este posibil să nu vă place ceea ce vedeți în anumite momente, dar un antrenor bun va găsi întotdeauna o modalitate de a evidenția ceea ce jucătorii fac corect, chiar dacă nu există prea mult de lăudat.
  • Fiecare jucător vrea să facă tot ce pot. Dacă nu vă puteți gândi la ceva de compliment, luați în considerare menționați cât de greu le vedeți că lucrează.
  • Coaching-ul este o stradă cu două sensuri. Adresați-vă jucătorilor dvs. cum simt și încearcă să încurajeze înțelegerea reciprocă. Întrebări simple cum ar fi: "Cum vă pot ajuta să vă îmbunătățiți?"Poate merge mult.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 14
    5
    Arătați jucătorilor dvs Ce să faci în loc să vorbești doar despre asta. Să fie la fel de activi ca și jucătorii dvs. Mai degrabă decât a explica ceva verbal, demonstrează modul în care un jucător ar trebui să se miște prin alerga prin jocul dvs. Puteți fi propriul dvs. instrument de predare. Mulți jucători învață vizual și văd antrenorul lor trece printr-o mișcare sau arată cum să facă ceva poate fi incredibil de util pentru acești jucători.
  • Pentru a face tehnici complicate mai simple, întrerupeți-le în pași gestionabili și lucrați într-un ritm pe care echipa dvs. se poate ocupa.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 15
    6. Fiți tare și entuziasmați să cultivați o cultură pozitivă. Probabil că veți vorbi foarte mult cu jucătorii dvs. în cursul unui joc sau a unei sesiuni de practică, deci asigurați-vă că toată lumea vă poate auzi, mai ales atunci când acțiunea are loc la sfârșitul Curții. Lăsați fără îndoială cu privire la ceea ce doriți ca jucătorii dvs. să facă.
  • Fiind entuziast când ești tare, încurajează pe alții să facă același lucru. De asemenea, poate îneca orice voci negative ale instanței.
  • Partea 4 din 4:
    Îmbunătățirea ambarcațiunii dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 16
    1. Dezvoltați-vă stilul de coaching în timp, având în vedere ce funcționează. Vă veți îmbunătăți în timp dacă vă adaptați practicile la jucătorii dvs. Luați în considerare cât de eficient sesiunile dvs. de practică sunt și le modificați pentru a se potrivi nevoilor echipei dvs. Dacă nu vedeți îmbunătățirea jucătorilor dvs., luați în considerare schimbarea formatului practicilor dvs. sau a gasiunii echipei dvs.
    • Fi deschis pentru a schimba. Testarea unei idei vă va oferi un feedback bun cu privire la faptul că vă aflați sau nu în direcția corectă. Dacă o piesă nu funcționează, schimbarea poate ajuta la identificarea problemei.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 17
    2. Reflectați asupra modului în care puteți îmbunătăți și solicita feedback. Cereți altor antrenori sau părinți ceea ce credeți că vă puteți îmbunătăți. Stabiliți obiective concrete pentru dvs. și încercați să reflectați asupra cât de bine faceți. Un antrenor bun se adaptează și caută feedback când lucrurile nu funcționează.
  • Echipa dvs. nu este o dictatură. Când jucătorii dvs. vă oferă feedback, luați în considerare cu atenție. Este posibil ca ei să vadă lucruri pe care nu le aveți în timpul unei practici sau jocuri.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet pas 18
    3. Filmul de studiu pentru a înțelege ce funcționează. Ai doar un set de ochi și vei pierde lucrurile în timpul jocului. Au un prieten sau un părinte al unui jucător a creat o cameră video sau un telefon pentru a vă înregistra jocurile. Urmăriți jocurile mai târziu și încercați să vă dați seama ce funcționează și ce nu este. Studierea filmului de joc este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile ca antrenor.
  • Puteți viziona filmul de joc cu jucătorii dvs., de asemenea. Uneori ajută jucătorii să vadă cum arată jocul dintr-o perspectivă diferită.
  • Imaginea intitulată deveni un antrenor de baschet Pasul 19
    4. Participați la Coaching Clinics și lagăre de baschet pentru a învăța lucruri noi. Un antrenor bun este un student bun. Citiți cât mai multe cărți despre coachingul jocului după cum puteți, și înscrieți-vă pentru clinici care predau antrenori cum să se îmbunătățească. Clinicile oferă, de asemenea, o bună ocazie de a sări idei de pe alții și de a întâlni oameni noi. Îmbunătățirea abilităților dvs. ca antrenor este o modalitate bună de a dezvolta și de a crea o echipă de campionat!
  • Avertizări

    Un repaus de antrenor cu oficialii este important. Dacă vă simțiți că apelurile se îndreaptă împotriva dvs., fiți aserți, dar nu vă faceți griji sau nu reușiți arbitrul. Oficialii respectă dreptul unui antrenor de a aerisi, dar numai la un punct.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar