Cum să devii un reflexolog

Oricine cu o pasiune pentru artele de vindecare poate deveni un reflexolog. Arta blândă a reflexologiei focalizează masajul pe anumite puncte reflexe situate pe picioarele, mâinile și urechile care corespund fiecărei zone ale corpului. Este un domeniu în creștere și poate fi o carieră plină de satisfacții. Pentru a deveni un reflexolog, trebuie să înțelegeți cerințele de practică în zona dvs. geografică, să găsiți un program de calitate și, eventual, să deveniți certificați și să luați o examinare.

Pași

Metoda 1 din 4:
Cerințele de cercetare și pregătirea
  1. Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 1
1. Aflați cerințele din zona dvs. geografică. Unele state vă permit să practici ca reflexolog fără nici o certificare sau licență, în timp ce alte state necesită certificare și / sau până la 1.000 de ore de instruire și trecând un examen scris de licențiere. Căutați cerințele pentru zona de stat, țara sau zona geografică în care veți dori să practici.
  • Contactați Asociația de Reflexologie din America (RAA) sau Departamentul de Sănătate de Stat pentru a afla ce sunt cerințele dvs. locale.
  • Trebuie să aveți 18 ani sau mai mult pentru a deveni un reflexolog.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 2
    2. Știți dacă trebuie să obțineți certificată. Deși nu există un program de studii în domeniul reflexologiei, există programe de certificare. În multe jurisdicții, trebuie să respectați cerințele de certificare înainte de a putea practica reflexologia. De exemplu, Consiliul American de Certificare Reflexologie (ARCB) impune ca formarea de reflexologie a piciorului să includă minimum 110 ore de instruire hands-on sau o combinație de cursuri la nivel de colegiu în fiziologie și anatomie cu formare hands-on.
  • Există certificări diferite pentru picior și mână. În general, trebuie să treceți examenul piciorului înainte de a putea începe certificarea mâinilor.
  • Chiar dacă statul dvs. nu necesită certificare, este posibil să doriți să deveniți certificați oricum. Angajatorii pot prefera practicanții certificați.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 3
    3. Cereți reflexologilor respectați unde au studiat. Vorbiți cu unii practicanți cu care vă simțiți și respectați. Întrebați dacă vă pot spune despre experiența lor educațională, un anumit fundal și o perspectivă asupra industriei și calitatea formării oferite de diverse instituții.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 4
    4. Anulați bani de școlarizare. Majoritatea școlilor de reflexologie pot fi finalizate în 6 până la 12 luni. Un program costă de obicei aproximativ 1.500 $ la 3.500 $. Începeți salvarea acum sau luați în considerare aplicarea unui împrumut pentru studenți dacă aveți nevoie de asistență financiară. Costurile și cerințele pot varia între zonele geografice.
  • Probabil că va trebui, de asemenea, să achiziționați o masă de masaj sau un scaun de masaj și, eventual, manualele. Acest lucru poate costa câteva sute de dolari.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 5
    5. Obțineți tratamente de reflexologie pentru a afla ce vă place. Du-te la mai mulți reflexologi pentru tratament pentru a obține o idee de diferite tehnici. Nu fiecare reflexolog efectuează o sesiune exact în același mod. Dacă este posibil, tratați-vă la fiecare formă de reflexologie. S-ar putea să vă ajute să vă decideți dacă doriți să vă specializați în jos, mâna sau reflexologia urechii. Dacă întâmpinați un profesionist a cărei practică vă bucurați mai mult, întrebați-le despre educația și formarea lor.
  • Metoda 2 din 4:
    Alegerea unei școli sau a unui program de reflexologie
    1. Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 6
    1. Creați o listă de școli de reflexologie din apropierea dvs. Căutați paginile galbene sau obțineți acces la un computer și căutați școlile online. Căutați școli de reflexologie din zona dvs. - restrângeți căutarea dvs. folosind codul dvs. sau codul poștal sau căutarea numai a școlilor acreditate. Apelați școlile sau vizitați site-urile web pentru a colecta informații și pentru a le cere să vă trimită informații despre programele lor.
    • Decideți dacă doriți să vă concentrați pe un tip de reflexologie (mână, picior sau ureche) sau învățați-l pe toate, apoi localizați programul corespunzător.
    • Există sute de site-uri pe internet care oferă formare de reflexologie. Trebuie să fiți discuții atunci când alegeți resursele educaționale care vă vor ajuta să începeți o nouă carieră ca reflexolog.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 7
    2. Verificați curriculumul școlii. Școala dvs. de reflexologie ar trebui să ofere instruire în istoria, teoria, practica și tehnici de reflexologie. Acestea ar trebui să acopere lucrările de clasă în anatomie și fiziologie, hărți de reflexologie ale picioarelor, mâinilor și / sau a urechilor, modalităților de est și occidentale, etic și standarde profesionale, marketing și afaceri și cum să personalizeze sesiunile la nevoile specifice ale clienților.
  • Evitați orice program care nu include formarea practică. Nu puteți învăța arta reflexologiei fără practică reală. Programul dvs. ar fi trebuit să supravegheze practica clinică.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 8
    3. Cereți școlilor de reflexologie dacă puteți efectua interviuri informaționale. Contactați școlile pentru a solicita discuții cu instructorii lor și absolvenții din trecut. Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă structura și abordarea programului vor satisface nevoile dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 9
    4. Întrebați despre numărul de ore de practică pe care vi le va trebui să le completați. Unele școli de reflexologie construiesc orele de practică în cursurile lor. Alții cer ca să practici în afara mediului școlar și să prezinte dovada orelor de practică printr-un formular de feedback de la pacienții dvs. Aflați ce cere școala dvs., astfel încât să puteți planifica în consecință.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 10
    5. Determinați dacă școala se adresează subiectelor acoperite cu examenul final. Dacă va trebui să luați un examen de licențiere sau de certificare pentru a practica reflexologia, căutați o schiță sau "BLUEPRINT" a ceea ce se află la examen. Puteți găsi acest lucru pe site-ul organizației care oferă examenul. Alegeți o școală care vă pregătește în mod adecvat pentru examinarea pe care o veți lua.
  • De exemplu, o examinare poate include categorii care acoperă evaluarea și evaluarea, dezvoltarea planului de tratament, aplicarea abilităților de tratare și subiectele legate de responsabilitatea profesională și etică.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea certificării dvs. de reflexologie
    1. Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 11
    1. Aplicați pentru a lua examenul de certificare. Aflați dacă trebuie să trimiteți orice documentație, cum ar fi un certificat de completare a programului, o certificare CPR, dovada orelor de practică sau dovada cetățeniei. Puteți aplica pentru a lua examenul și pentru a plăti taxa de examen pe site-ul ARCB la http: // arcb.net / preluare-ARCB-examen /. Examenul de la picioare costă 295 de dolari, iar examenul de mână costă 150 USD.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 12
    2. Studiați și luați examenul de licențiere. Examinați materialele programului de reflexologie, studiați cu alții sau găsiți resurse suplimentare de studiu. Înainte de absolvirea programului dvs. de reflexologie, adresați-vă instructorilor să vă îndreptați atenția asupra informațiilor specifice acoperite de examenul de certificare al jurisdicției dvs.
  • Unele materiale de studiu pot fi disponibile de la ARCB pe site-ul lor.
  • Va trebui probabil să luați examene separate pentru reflexologia mâinilor și reflexologia piciorului. Examenele sunt oferite doar în anumite momente și locații, deci planificați înainte.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 13
    3. Urmărește educația continuă. Dacă sunteți certificat, va trebui să obțineți cel puțin 12 ore de educație continuă la fiecare 2 ani. Puteți obține aceste ore prin studii independente sau cursuri în domeniu. Vizitați sursa ARCB pentru continuarea educației pentru a vă menține cunoștințele proaspete și actualizate, la http: // arcb.net / continuare-educație / certificat /.
  • Metoda 4 din 4:
    Câștigând practica în domeniu
    1. Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 14
    1. Alăturați-vă unei practici de reflexologie stabilită. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la costurile de pornire și marketingul dacă vă alăturați unei practici, oferindu-vă timpul pentru a vă dezvolta în continuare abilitățile și a interacționa cu alți reflexologi. Reflexologii pot practica la birourile lui Chiropractor, centre de fitness, saloane și alte centre de sănătate și wellness.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 15
    2. Începeți propria practică. Stabilirea propriei practici private necesită mai mult efort de marketing, dar vă permite să vă stabiliți propria filozofie, prețurile și orele de funcționare.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 16
    3. Luați în considerare alegerea unei poziții aventuroase. Aplicați pentru poziții la Hotel Spa sau pe navele de croazieră dacă sunteți deschis pentru a călători.
  • Imaginea intitulată deveni un reflexolog Pasul 17
    4. Alăturați-vă unei organizații profesionale. Luați în considerare aderarea la RAA sau obținerea unui alt statut de membru profesional. Aceste organizații oferă adesea oportunități de rețea, evenimente educaționale sau resurse și o prezență comunitară online.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar