Cum să se ocupe de hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent

Dacă sunteți chinuit, amenințat, hărțuit, umilit, jenat sau orientat altfel de cineva prin utilizarea tehnologiei, sunteți în ciberbulie. Cyberbullying poate fi incredibil de tulburări și dureroase, să nu mai vorbim din greu pentru a face față. Deși primul dvs. instinct poate fi să se întoarcă la bully, să vă încurcați în pat și să vă bucurați să nu părăsiți camera dvs. sau ambele, există opțiuni mai bune. Acționează în mod responsabil pentru a opri agresiunea, a găsi modalități sănătoase de a vă susține stima de sine și de a lucra pentru a reduce probabilitatea ciberbullying în propriul dvs. și în futures pe colegii dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reacționând la un incident de agresiune
  1. Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent pas 1
1. Rezistați nevoii de a răspunde direct. Dacă experimentați cyberbullying, cel mai bun răspuns la bully nu este deloc răspuns. Răspunzând la acel comentariu rănit va agrava problema, deoarece dă bully exact ceea ce doresc - atenție și o scuză pentru a ridica agitația și mai mult.
  • Ține-te răcoriți. Amintiți-vă că este bine să fii supărat, dar răspunzând la bully cu o insultă va adăuga doar mai mult combustibil la foc.
  • Chiar și răspunsând cu non-insulte - de exemplu, "vă rugăm să opriți", "nu este potrivit" sau "vă voi raporta" - probabil va face mai mult rău decât binele.Răspundeți numai cu tăcerea.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca copil sau adolescent Pasul 2
    2. Salvați fiecare mesaj de agresiune, imagine, e-mail și postare. Păstrați o evidență a oricărui lucru care arată dovada ciberneticului. Salvați sau - chiar mai bine - tipăriți fiecare lucru pe care îl trimit. Bookmark Or "favorită" paginile web pe care le insultează. Ziua poate veni când veți avea nevoie de aceste dovezi pentru a le raporta și a le opri.
  • Poate doriți să faceți clic pe "șterge" pe fiecare e-mail, text sau im. Cu toate acestea, acest lucru nu este modul corect de a merge. Amintiți-vă, poate veni un moment în care acest bully trebuie raportat - și veți avea nevoie de toate dovezile chiar în fața dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent pas 3
    3. Adunați informații de identificare pentru agresori pe care nu le recunoașteți. E-mailurile, numele ecranului și imaginile postate pot fi înșelătoare și pot deghiza temporar un bully. Dacă și când identificați atacatorul, păstrați aceste informații doar ca dovezi.Nu încercați niciodată să vă confruntați direct cu persoana.
  • Păstrați o înregistrare a numelui de e-mail sau a ecranului pe care l-ați primit de la. Verificați căsuța poștală pentru materialele anterioare de la această persoană. Dacă nu există, accesați site-ul web al furnizorului de servicii și căutați numele ecranului pe care îl aveți. Dacă profilul nu este blocat, este posibil să puteți vedea numele acestei persoane.
  • Când toate celelalte nu reușesc, iau alții implicați. Furnizorii de servicii, oficialii școlii și, în special, aplicarea legii, pot urmări adresa IP pentru a ajuta la identificarea atacatorului.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent pas 4
    4. Blocați agresorii și raportați-le furnizorilor de servicii. Multe site-uri majore de social media și alți furnizori de servicii includ butoane proeminente "bloc" și / sau "raport" în apropierea oricărui mesaj sau postarea pe care o primiți. Familiarizați-vă cu politicile și procedurile pentru fiecare aplicație, site și dispozitiv pe care îl utilizați și nu ezitați să utilizați aceste instrumente.
  • De exemplu, puteți cu ușurință blocați utilizatorii sau Raportați bătăușii și Posturi inacceptabile pe Facebook.
  • Verifică "Setări" Caracteristică pe alte site-uri / aplicații pentru a afla cum să blocați sau să raportați agresiunea.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 5
    5. Spuneți unui adult de încredere. Cyberbullying este rău și rău, și nu trebuie să o acceptați ca pe ceva ce trebuie să trăiți cu."Confideți într-un părinte, profesor, antrenor sau un alt adult în care aveți încredere. Prezentați dovezile pe care le-ați adunat și nu vă fie rușine să vorbiți despre modul în care agresiunea vă face să vă simțiți. Adulții vă pot ajuta să luați următorii pași spre oprirea bully-ului și vă pot sprijini, de asemenea, pe măsură ce vă ocupați de experiență.
  • Chiar dacă Cyberbullyingul apare dincolo de proprietatea școlară sau orele de școală, raportați-o unui profesor, consilier, ofițer de resurse sau directorului. Școlile au responsabilitatea de a opri aglomerații și de a-și proteja țintele indiferent de circumstanțe.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 6
    6. Raportează o agresiune gravă sau continuă la autoritățile juridice. Agresiunea de orice fel, inclusiv ciberneticul, este acum ilegală în majoritatea jurisdicțiilor. Lăsați adulții pe care l-ați mărturisit să determine cum să procedăm - ar putea contacta mai întâi părinții bully sau să meargă direct la autorități.
  • Dacă ați suferit o durere sau umilință substanțială de la agresiune sau a fost amenințată cu rău sau violență, bully-ul ar putea fi suspendat, expulzat sau chiar arestat.
  • Orice dovadă de agresiune pe care ați salvat-o va fi foarte utilă autorităților.
  • Țineți minte că dacă ați răspuns la agresiune cu agresiune, nu contează dacă "au început-o" - puteți fi, de asemenea, supuși unei discipline sau chiar pedepse juridice.
  • Metoda 2 din 3:
    Depășirea negativității de la agresiune
    1. Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca copil sau adolescent Pasul 7
    1. Scoateți agresiunea din vedere.Salvați mesajele sau imaginile ca dovezi, dar nu porți peste ele din nou și din nou.Vechea zicală "Din vedere, în afara minții" poate ajuta cu adevărat aici.Fă-ți cel mai bine pentru a șterge agresiunea de la vederea ta și mintea ta.
    • Bully-ul vrea să obsezi peste ceea ce a scris sau imaginea nefolositoare pe care au postat-o.Dar nu trebuie să joci jocul.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent pas 8
    2. Locuiesc asupra calităților dvs. pozitive în schimb.Nu există nici o negare - doare ca cineva pe care-l cunoști bine (sau chiar un străin) scrie ceva de genul "Ești gras, urât și nimeni nu te va iubi vreodată."Dar nu te cunosc cu adevărat - te cunoști.Știți că nu sunteți perfect, ci că sunteți natură, sau generos sau persistent sau creativ, sau orice număr de alte mari calități.Deci, păstrați-vă că vă spuneți asta.
  • Repetați lista dvs. de calități pozitive pentru dvs. ori de câte ori începeți să vă simțiți jos.S-ar putea chiar să doriți să scrieți lista de fapt în dimineața și la culcare, pentru a face primul și ultimul lucru în mintea ta în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 9
    3. Faceți timp pentru prietenii dvs. adevărați.Oricine, care nu este un prieten adevărat.Nu pierdeți timpul cu ei.În schimb, concentrați-vă pe prietenii care sunt susținători și care vă acceptă pentru că sunteți voi.Găsiți un bun ascultător, fie că este un coleg de școală, relativ etc. - cineva care vrea să vă exprimați cum vă simțiți.
  • Dacă vă îmbătrâniți pentru că "nu aveți prieteni" sau "Nimeni nu vă place", nu cădeți în capcana credinței.Oricine poate Faceți prieteni - Fii tu însuți, căutând pe alții cu interese similare, dau altora o șansă să te cunoască și să fii un bun prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau un adolescent Pasul 10
    4. Ia o pauză.Dacă rutina digitală zilnică vă simțiți în jos din cauza agresiunii, încercați să schimbați lucrurile.Eliminați-vă profilurile de pe site-uri în care a avut loc cea mai gravă de agresiune.Tăiați înapoi în momentul petrecut online sau numărul de persoane cu care interacționați.Luați în considerare luarea unei vacanțe cibernetice complete pentru a vindeca de la rănile experienței dvs. de agresiune.
  • S-ar putea să fiți uimiți de cantitatea de timp liber pe care o veți câștiga în timpul acestei vacanțe.Utilizați-l cu înțelepciune, pe activități care vă fac să vă simțiți mai bine despre dvs. - ca-voi.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 11
    5. Faceți lucrurile pe care le bucurați.Bullies încearcă să vă fure bucuria, de obicei pentru că ei caută atenție sau încearcă să se ocupe de propria lor durere.Dar fericirea ta este în mâinile tale.Nu lăsați minciunile, glumele crude sau cuvintele dure ale altcuiva să vă împiedice să faceți lucrurile care vă fac fericiți.
  • Încercând ceva nou care se bazează pe ceva ce deja plăcut poate oferi atât distragerea și stima de sine îmbunătățită.De exemplu, dacă vă place să fiți în bucătărie, înscrieți-vă pentru o clasă de gătit cu un părinte sau un prieten.Sau, dacă vă place să fiți în jurul animalelor de companie, voluntar la adăpostul local de animale.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca copil sau adolescent pas 12
    6. Practicați tehnici de auto-calmare.Din când în când, durerea de a fi agresivă va obține mai bine de tine.Te vei gândi la ceea ce a fost spus sau făcut și începe să se simtă trist, supărat sau confuz sau poate toți trei deodată.Lucrați la găsirea unor tehnici de auto-calmare care sunt eficiente pentru dvs.În timp, puteți găsi că utilizarea regulată a acestora vă face mai fericită și mai sănătoasă.
  • Încerca activități precum Respiră profundă, relaxare musculară progresivă, tehnici de spirit, meditație, rugăciune sau practici spirituale, yoga și exerciții fizice.
  • Puteți obține rezultate de la ceva la fel de simplu ca luarea unei serii de respirații lungi și adânci (în cinci secunde, o pauză ușoară, out timp de cinci secunde), concentrându-se pe un cuvânt ca "calm" sau "fericit."
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau un adolescent pas 13
    7. Solicitați suport profesional.Nu vă simțiți niciodată că sunteți slabi sau un eșec dacă pur și simplu nu puteți scutura durerea cauzată de bully-ul dvs. cibernetic.Obținerea ajutorului de care aveți nevoie atunci când aveți nevoie este o modalitate de a pretinde victoria asupra unui bully.Dovedește-ți puterea prin admiterea în tine și pe alții când ai nevoie de ajutor.
  • Dacă este agresiv provoacă depresie sau stima de sine redusă, discutați cu un părinte, consilier școlar sau medic despre a vedea un terapeut licențiat.
  • Dacă începeți să aveți gânduri despre auto-rău, spuneți un adult în care aveți încredere imediat.Sau, apelați o linie telefonică de 24/7, cum ar fi linia de prevenire a sinuciderii naționale (în U.S.) la 1-800-273-8255.
  • Metoda 3 din 3:
    Reducerea ciberneticului
    1. Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau un adolescent Pasul 14
    1. Păstrați informațiile personale private.Dă-ți doar e-mailul, im, blogul sau orice alt nume de ecran la persoanele pe care le aveți absolut, în mod pozitiv, și știți de fapt în persoană.Nu dați niciodată parolele dvs. (pentru conturi de e-mail, blog, chat sau social media) la oricine, chiar și cel mai bun prieten pe care l-ați cunoscut de la grădiniță. Nu împărțiți niciodată numărul dvs. de telefon sau adresa de domiciliu pe Internet, fie.
  • Imagine intitulată Deal cu agresiune cibernetică ca un copil sau adolescent pas 15
    2. Post materiale cu atenție și cu grijă.Bullies vă pot fura secretele, răsuciți-vă cuvintele și vă dați imaginile să le folosiți împotriva dvs.Înainte de a lovi "Încărcați", "Trimiteți", sau "Share", Stop și gândiți-vă dacă doriți ca oricine, oriunde să aibă acces la aceste informații de ani de zile.
  • Postarea despre pasiunea dvs. curentă sau împărtășirea imaginilor dvs. de petrecere cu prietenii poate părea o idee bună chiar acum, dar cu un an de acum?
  • Luați în considerare cum ar putea cineva să-ți răsucească cuvintele sau imaginile pe care le-a folosit împotriva dvs., de asemenea.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 16
    3. Înțelegeți și utilizați setările de confidențialitate, filtrele și blocurile.Pentru fiecare site, aplicație și dispozitiv pe care îl utilizați, faceți un pic de timp pentru a citi și a înțelege setările de confidențialitate.Aflați cum să restricționați accesul la informațiile dvs. și să raportați încălcări ale vieții private și ale instanțelor de agresiune.Cât mai mult posibil, restricționați accesul la viața dvs. digitală numai la acei oameni care într-adevăr aveți încredere.
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau adolescent Pasul 17
    4. Nu încurajați agresiunea altora.Redirecționarea, răspunsul la, aplaudarea, încurajarea, susținerea sau "plăcerea" agresiunii altcuiva vă face să vină în mod egal pentru a provoca dureri acelei persoane.Este la fel ca râzând în fața cuiva când sunt agresați în persoană.Puneți-vă în pantofii persoanei agresate și arătați compasiunea pe care ați dori să o vă arătați.
  • Chiar mai bine decât să nu se alăture sau să încurajeze agresiunea, fă parte pentru a pune capăt lui.Adunați dovezi și raportați-vă bătăușul.Trimiteți mesaje de sprijin pentru persoana, cum ar fi "Nu ascultați ticălosul.Ești minunat așa cum ești."
  • Imagine intitulată Deal cu hărțuirea cibernetică ca un copil sau un adolescent pas 18
    5. Sprijiniți campaniile anti-agresiune.Alăturați-vă sau începeți un club la școala dvs.Cercetare și face postere sau fluturași.Îți împrumutați vocea la corul adulților și a copiilor care spun că suficient este de ajuns și că agresiunea în toate formele sale trebuie să se oprească.
  • Fi un prieten cu cineva care știi că este agresat și îi încurajează pe alții să facă același lucru.Arătați-le că există mult mai mulți oameni buni acolo decât sunt bătăuși.
  • sfaturi

    O altă strategie este să râzi. Cineva vă cheamă un idiot? Râde și spune "Ai dreptate! Sunt într-adevăr un idiot!" Ce pot face acest lucru? Apelați-vă din nou un idiot? Nu contează, pentru că o faci într-o glumă! Râsul te face să te simți mai bine, și oprește agresiunea, totul într-una. Cineva nu te poate bătut dacă nu te simți hărțuit. Și în cele din urmă, există doar câțiva oameni care au opiniile pe care ar trebui să le aibă grijă: tu, familia ta și prietenii tăi.
  • Agresiunea se datorează adesea mâniei strămutate din lucrurile pe care bully a trecut. Ei nu se pot întoarce la persoana care îi rănește, cum ar fi un părinte etc., așa că își redirecționează mânia spre tine în schimb. Acest lucru nu justifică în nici un fel acțiunile de bully față de dvs., dar poate arăta că agresiunea are de fapt foarte puțin de-a face cu dvs.
  • Social media nu este singurul loc pentru a se conecta cu alții. Dacă activitățile online vă fac să vă simțiți rău despre dvs., este un bun indiciu că este nesănătoasă. Șterge-ți profilurile, stai offline și căutați alte surse de conexiune socială în comunitatea dvs., fie că este la școală, la școală, bibliotecă, magazine de jocuri locale, magazine de hobby, activități de sport sau de recreere, organizații de voluntariat sau biserici. Obțineți offline și implicați în viața reală.
  • Avertizări

    Amintiți-vă, ca și cu orice tip de agresiune și abuz, aceasta nu este vina dvs. și nu aveți nevoie să o rezolvați singur. Vă va ajuta și, eventual, altele, să raportați cyberbullying.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar