Cum să fii încrezător când cineva te insultă

Insultele pot fi dureroase, mai ales când nu știi cum să se ocupe de ei. Construirea și arătarea încrederii după cineva insulte nu este întotdeauna ușor, dar când puteți reuși să faceți acest lucru, arată că sunteți în controlul gândurilor și sentimentelor dvs. Practicați încrederea încrederii în fața unei insulte, arătând clinic imediat după aceea, consolidând încrederea dvs. generală pe termen lung și respingerea agresivă a bătăușilor recurente în viața voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping imediat
  1. Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 1
1. Respiră adânc. Desemnați un moment pentru a vă reorienta prin inhalarea profundă și expirarea încet. Întoarceți-vă gândurile departe de critici externe și înapoi spre dvs. Închideți ochii și concentrați-vă la respirație încet și în mod constant până când vă simțiți mai puțin copleșiți.
  • Pentru a vă menține mintea asupra respirației dvs., încercați să inhalați pentru un număr de trei, ținându-vă respirația pentru un număr de doi și expirați pentru un număr de trei. Repetați după cum este necesar.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător când cineva vă insultă pasul 2
    2. Evaluați insulta. Ia o clipă pentru a gândi critic despre ceea ce a spus persoana. Există vreun adevăr? Există un motiv, cum ar fi conflictul anterior, de ce această persoană ar putea dori să încerce să vă rănească intenționat sentimentele?
  • Pentru acele părți ale insultei pe care le considerați adevărat, recunoașteți că este bine să fiți imperfecți. Știți că toți oamenii au defecte și este acceptabil să se evalueze și să lucreze la ei.
  • Pentru acele părți ale insultei pe care nu le găsiți adevărate, amintiți-vă că nu sunt faptice și nu vă reflectă.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător când cineva vă insultă pasul 3
    3. Evitați returnarea insultelor. Poate fi tentant să se potrivească insultării pentru insultă. În cele din urmă, totuși, oricare ar fi scopul dvs., fie pentru a trece printr-o prezentare sau pur și simplu pentru a vă bucura de timp cu prietenii sau familia, este cel mai bine servit prin refuzul de a se angaja oricine vă insultați.
  • Să-ți amintești că în cele din urmă nu face bine să insulți pe cineva în schimb.
  • Spune-ți: "Cel mai bun mod de a supăra această persoană nu este să-i insulte în schimb, ci să-i lase să-și cunoască cuvintele lor nu au nici un impact asupra mea."Încercați să le bateți cu bunătate. Bunătatea de întoarcere pentru insulte le-ar face să-și dea seama uneori greșelile lor.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 4
    4. Recâștiga calmul. Nu vă fie frică să vă scuzați momentan sau să vă întrerupeți și să vă liniștiți pentru a vă recâștiga calmul. Este normal să aveți o reacție negativă la o insultă, iar cei din jur vor înțelege dacă aveți nevoie de un moment pentru a vă colecta.
  • Faceți o clipă pentru a practica respirația profundă sau pentru a repeta o cită pozitivă sau mantra pentru tine.
  • Permiteți-vă cât de mult timp trebuie să lucrați în mod sănătos prin lacrimi sau sentimente de furie. Evitați să explodezi emoțional și, în schimb, să vă dați suficient timp pentru a vă liniști sentimentele imediate.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezător când cineva vă insultă pasul 5
    5. Râdeți-l. Râsul provoacă eliberarea endorfinelor, un grup de hormoni care pot stimula senzațiile fericite sau euforice. Luați o clipă pentru a râde de tine și pentru a permite endorfinele să înlocuiască acel sens de panică cu sentimente mai bune.
  • Amintiți-vă că nimeni nu este imun la insulte sau critici. Chiar dacă nu râzi de insultă, găsiți o imperfecțiune personală și permiteți-vă să râdeți de asta.
  • Încercați un "fals" până când îl faceți "abordare. Chiar dacă nu pare amuzant, râde de tine în momente dificile. Cu timpul, va deveni mai sincer.
  • Metoda 2 din 3:
    Construirea încrederii pe termen lung
    1. Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 6
    1. Învață să accepți insultele. Nu trebuie să fiți de acord cu ceea ce spune o persoană, dar învățarea de a accepta o insultă are mai multă încredere decât în ​​apropierea oricărui alt răspuns. Aceasta arată că, dacă insultul vine de la cineva pe care îl pasă, sunteți dispus să luați în considerare punctul lor. Dacă vine de la cineva pe care nu-ți pasă, arată că nu vă influențează.
    • Practicați acceptând insultele, mergând peste criticile anterioare pe care le-ați primit. Spuneți-vă ceva de genul: "Nu sunteți atât de mare."Apoi, practicați acceptarea spunând:" Ai dreptate, nu sunt atât de mare."
    • Repetați acest exercițiu până când simțiți arderea insultei. Poate sau nu poate să plece complet, dar luarea șocului inițial vă va oferi prezența minții pentru a putea răspunde când cineva vă insultă.
    • Amintiți-vă că acest exercițiu nu este vorba de a-și recunoaște punctul. În schimb, construiți încrederea pentru a recunoaște opinia lor, dar este suficient de puternică pentru a nu lăsa să vă domină.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 7
    2. Plan de auto-îmbunătățire. Ia ceva timp pentru a vă reflecta și pentru a căuta ceea ce considerați slăbiciunile dvs. personale. Nu lăsați insulta să dicteze ceea ce vedeți în voi înșivă, dar identificați câteva zone pe care doriți să le îmbunătățiți.
  • Faceți o listă de obiective și acțiuni pentru a vă ajuta să abordați aceste deficiențe. De exemplu, dacă credeți că nu sunteți un mare vorbitor public, practicile dvs. ar putea include implicarea în conversații mai casual, practicând în fața unei oglinzi sau chiar luarea unei clase de vorbire publică.
  • Când cineva vă insultă, amintiți-vă că luați măsuri pentru a vă îmbunătăți și că nu există nici o rușine în a fi o lucrare în desfășurare.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 8
    3. Alegeți să continuați. Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut, dar una dintre cele mai bune modalități de a construi încrederea pe termen lung atunci când vă confruntați cu insultele este să vă reamintiți că o insultă este eficientă numai dacă vă lăsați să vă rănească. Dacă alegeți să treceți peste insultă și să vă concentrați rapid îmbunătățirea sau aspectele deja pozitive despre personalitatea dvs., insulta își pierde puterea.
  • Practicați completarea declarațiilor precum ", care nu contează pentru că sunt ______."Dă-ți un motiv, cu sediul în trăsăturile dvs. pozitive, pentru a respinge insulta.
  • De exemplu, dacă cineva vă insultă spunând: "A fost o prezentare foarte proastă," să știți că "asta nu contează, pentru că m-am întors într-un mare raport pentru acest proiect."
  • Înțelegeți că mișcarea poate dura timp. Vizualizați că puteți respinge rapid insultele în favoarea propriilor trăsături pozitive ca scop, mai degrabă decât o soluție imediată.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 9
    4. Înconjurați-vă cu oameni buni. O modalitate de a construi doar încredere, dar, de asemenea, minimizarea criticii inutile este de a vă înconjura cu influențe pozitive. Puneți friendități de timp, relații de familie și conexiuni de școală sau de lucru pe care le găsiți îndeplinirea și lăsați-i pe cei pe care îi vedeți ca o piedică.
  • Relațiile pozitive vă vor ajuta să vă construiți încrederea, sărbătorește-vă când faceți bine în viață și vă împingeți să ajungeți la lucruri pozitive. Luați inventarul cine în viața voastră face acest lucru pentru dvs.
  • Uită-te la cine te insulte. Dacă este un membru al familiei sau cineva care vă cheamă pe prietenul dvs., luați în considerare slăbirea sau lăsarea relației cu acea persoană. Lăsați-i să știe: "M-ai criticat în mod constant și nu vreau o forță negativă în viața mea."
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de bătăușii repetați
    1. Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 10
    1. Ignoră-i. Cei mai mulți bătăuși caută atenție. Când vă insultă și vă supărați, faceți exact ceea ce speră. Îndepărtați-vă buldarea puterii și veniți de încredere și sigură prin pur și simplu ignorarea a ceea ce spune bully.
    • Dacă un bully vă întrerupe să vă insultați în timp ce vorbiți, pur și simplu continuați fără să recunoașteți ceea ce au spus deloc.
    • Fii consistent. Un bully poate încerca să forțeze o reacție din partea voastră vorbind mai tare, repetând insultarea sau fiind mai agresivă verbală. Păstrați consistent și pot părăsi în cele din urmă situația.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă Pasul 11
    2. Pune distanța între tine și bully. Uită-te la bătăușul tău ori de câte ori te insult și simplu. Faceți acest lucru cu încredere, zâmbind și cu capul deținut ridicat, pentru a le arăta că insulta lor nu vă influențează în cel mai mic.
  • Dacă vă urmează, continuați să mergeți până când pleacă sau ajungeți unde trebuie să mergeți.
  • Nu ieșiți din calea dvs. pentru a evita bully. Vi se permite să mergeți acolo unde aveți nevoie pentru școală, de lucru sau viața personală. Plimbați-vă cu încredere în agresiune pentru a lăsa știința că nu vă domină acțiunile.
  • Imaginea intitulată Fiți încrezătoare atunci când cineva vă insultă pasul 12
    3. Lăsați pe cineva să știe. Dacă bully se mișcă de la insulte la amenințările de agresiune sau agresiune fizică, nu vă fie frică să lăsați o figură de autoritate să știe. Implicați pe cineva care vă poate ajuta să vă moderați sau altfel vă ajuta să vă protejați de aceste amenințări. Știți că nu este un semn de slăbiciune de a căuta ajutor care se ocupă de agresiune.
  • Luați în considerare vorbirea cu profesorul dvs., șeful dvs. sau un consilier în momentul în care un bully se mișcă din insulte la amenințări sau agresiuni fizice.
  • Dacă un bully te atacă fizic, raportați-l la biroul dvs. sau la securitatea dvs. de campus sau să alertați imediat poliția. Sunați imediat ce ați putea și spuneți: "Am nevoie de ajutor imediat. Sunt atacat fizic."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu trebuie să vă simțiți încrezători în interior pentru a acționa încrezător. Când cineva vă insultă, acționând încrezător, este de multe ori suficient pentru a le păcăli și dacă o faceți suficient, puteți fi capabili să vă păcăliți și în noi încredere.
  • Înțelegeți că există o diferență între critici constructive și insulte. Critica vă poate ajuta să abordăm deficiențele într-o zonă în care sunteți altfel puternic, în timp ce o insultă este destinată în primul rând să vă rănească.
  • Dacă cineva vă insultă, gândiți-vă înainte de a vorbi - altfel puteți face situația mai rău.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar