Cum să se ocupe de părinții enervanți

Uneori părinții sunt enervant și pot fi inducând în mod uneori de stres. Indiferent dacă aveți de-a face cu părinții voștri, cei din alții semnificativi sau părinții studenților din clasă, este important să găsiți modalități de a vă gestiona întâlnirile cu ei. Nu este ușor să vă ocupați de părinții iritanți și nu există nici o modalitate de siguranță pentru a vă opri agravarea, dar există pași pe care îi puteți lua pentru a gestiona supărarea și a vă menține răcoarea.

Pași

Metoda 1 din 5:
De-a face cu părinții care nu-i plac prietenii tăi
  1. Imagine intitulată Deal cu părinții meniți Pasul 3
1. Încearcă să vorbești cu părinții tăi. Dacă părinții dvs. nu vă plac prietenii, ați încercat probabil să vorbiți deja cu ei, dar este important să păstrați o linie de dialog deschis despre problemele importante.
  • Nu utilizați sarcasmul. Fiind sarcastic sau altfel înseamnă pentru părinții dvs. vor deraia rapid conversația.
  • Rămâneți calm și nu vă supărați. Nu numai că acest lucru vă va ajuta să aveți o conversație mai lungă și mai aprofundată, va arăta părinților dvs. că sunteți capabili de maturitate, ceea ce poate merge mult în încercarea de a câștiga mai multă independență.
  • Lăsați părinții tăi să termine ceea ce au de spus și nu le întrerup. Când este rândul tău să vorbești, cereți-i să fie respectuoși și să vă permită să vorbiți fără a fi întreruptă.
  • Imaginea intitulată convinge părinții dvs. să vă lase să aveți o etapă de dormit 10
    2. Lăsați părinții dvs. să-ți întâlnească prietenii. Dacă ați încercat să vorbiți, iar părinții dvs. încă nu aprobă un prieten sau un grup de prieteni, încercați să le lăsați pe toți să se întâlnească. Părinții tăi ar putea avea o impresie nerealistă despre ce fel de persoană este prietenul tău, și lăsându-i pe toți să vorbească și să se cunoască unul pe altul vă poate ajuta părinții să vadă de ce prețuiești prietenia acelei persoane.
  • Adresați-vă părinților dvs. dacă vă puteți invita prietenul dvs. la casa dvs. pentru cină cu familia. Lăsați-i să știe că nu încercați să le respectați sau dorințele lor, dar că simțiți că vă întâlniți cu prietenul dvs. ar putea ameliora unele dintre temerile sau preocupările lor.
  • Încurajați-i pe prietenul tău să fie pe cel mai bun comportament al lui. Adresați-vă prietenului dvs. să utilizeze plăcut că părinții dvs. vor aprecia, cum ar fi întrebarea, "Salut ce mai faci?" sau spunând, "Ai o casă frumoasă."
  • Facilitați o conversație între părinții dvs. și prietenul dvs. pentru a vă ajuta familia să vadă de ce prietenia este importantă pentru dvs. Dacă prietenul tău este creativ / artistic sau are alte talente, adu-l în timpul cină și cere-i prietenului tău să-i spună părinților despre orice proiecte sau eforturi creative.
  • Oferta de a permite părinților dvs. să întâlnească părinții prietenului dvs. S-ar putea să poată vorbi ca un adult la altul și pot găsi o înțelegere care nu ar veni dintr-o conversație părinte / copil.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 11
    3. Încercați să aduceți într-o petrecere exterioară. Dacă nu ați avut noroc vorbind cu părinții dvs. despre o problemă ca alegerea dvs. în prieteni, ar putea fi utilă aducerea într-o petrecere din afara. Cineva din afara familiei tale imediate poate să ajute la moderată conversația și să faciliteze un dialog mai deschis între dvs. și părinții dvs.
  • Adresați-vă unei relative în afara familiei dvs. imediate pentru a vă ajuta să discutați cu părinții dvs. Dacă nimeni din familia ta nu ar fi o bună potrivire pentru acest rol, luați în considerare solicitarea unui consilier de îndrumare sau a unui asistent social la școală.
  • Imagine intitulată Manipulați oameni care sunt supărați de tine Pasul 10
    4. Nu mergeți în spatele părinților tăi. Dacă părinții tăi pur și simplu nu-ți plac prietenul tău și te interzic să o vezi, nu te furișa în spatele părinților tăi. Părinții dvs. vor afla în cele din urmă, și probabil vor revoca orice libertate v-au oferit anterior.
  • Dacă părinții tăi vă interzice să vedeți un prieten, încercați să discutați cu privire la preocupările lor. Probabil ați avut o conversație despre asta înainte, dar cereți-i să se adreseze în mod specific acest lucru. Încercați să calma aceste temeri sau preocupări cât mai bune puteri.
  • Nu te furișa în spatele părinților tăi dacă ți-au interzis să-ți vezi un prieten. Este frustrant și nu pare să pară corect, dar să meargă împotriva cerințelor părinților dvs., vă va îndrepta în continuare relația cu ei și ei pot să revocheze anumite libertăți sau independență pe care le-au dat anterior.
  • Metoda 2 din 5:
    Care se ocupă de părinții care nu-i plac partenerul dvs
    1. Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 5
    1. Rămân calm. Poate fi dificil să rămâi calm când un părinte îți spune că nu-ți place partenerul tău, dar este important să nu-ți pierzi temperamentul. Negarea furioasă va face doar lucrurile mai rău pentru toată lumea.
    • Respirați adânc și luați în considerare cuvintele voastre înainte de a vorbi. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți calm și vă va împiedica să spuneți ceva ce nu înseamnă de fapt (și poate regreta mai târziu).
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 9
    2. Încercați să deschideți un dialog. Dacă părinții dvs. dezaprobă partenerul dvs., tu și părinții dvs., probabil că amândoi să vă spun unii altora. Este important să ascultați deschis unul cu celălalt și să încercați să abordați preocupările specifice pe care părinții dvs. îl au cu răspunsuri cinstite și respectuoase.
  • Încercați să fiți un ascultător activ. Nu planificați doar ce veți spune. Dacă părinții dvs. încearcă să vă spună ceva despre partenerul dvs., încercați să ascultați activ și să recunoașteți ceea ce spun ei.
  • Lăsați părinții voștri să-și vorbească mințile și nu le întrerup. Când este rândul tău să vorbești, cereți-i să fie respectuoși și să vă permită să vorbiți fără a fi întreruptă.
  • Răspundeți preocupărilor părinților dvs. cu răspunsuri calme, clare și respectuoase. Cereți-i să vă răspundă în același mod.
  • Imaginea intitulată Începeți să discutați cu părinții dvs. despre prima dvs. relație Pasul 7
    3. Lăsați părinții tăi să-ți întâlnească partenerul. Dacă părinții tăi nu-i plac partenerul tău, poate că nu-l cunosc, precum și pe tine. Adresați-vă părinților dvs. dacă vă puteți invita partenerul la cină și lăsați-i să se cunoască unul pe altul.
  • Cereți partenerului dvs. să fie pe cel mai bun comportament al său și să vă încurajeze partenerul să fie cât mai politicos pentru părinți. Încurajați-vă părinții să fie politicoși la partenerul dvs., de asemenea.
  • Facilitați o conversație care vă permite părinților să vadă ce veți găsi interesant și plăcut despre partenerul dvs. Cereți partenerului dvs. să-i spună părinților dvs. despre lucrurile pe care le interesează și să vadă dacă pot găsi un teren comun.
  • Imaginea intitulată Spune părinților dvs. că aveți un prieten Pasul 9
    4. Nu păstrați relația dvs. secretă. Dacă te duci în spatele părinților tăi, ei vor afla în cele din urmă. Păstrarea unor secrete mari, cum ar fi ascunderea unei relații pe care părinții dvs. nu o aprobă, vă va îndrepta decât relația cu părinții dvs.
  • Păstrarea relației dvs. un secret creează o bombă de timp între dvs. și părinții dvs.
  • Păstrarea relației dvs. un secret este, de asemenea, nedrept pentru partenerul dvs. Secretul dvs. ar putea implica partenerului dvs. că vă este rușine de relația dvs.
  • Imaginea intitulată Fii prieten cu părinții dvs. Pasul 6
    5. Încercați să lucrați la un compromis. Dacă părinții dvs. încă nu aprobă partenerul dvs., este important să evitați să luați părți. Dacă o parte împreună cu părinții dvs., veți răni sentimentele partenerului dvs. Dar dacă aveți parte la partenerul dvs., părinții dvs. pot fi supărați sau supărați. Cea mai bună modalitate de a face față acestei situații este de a încerca să ajungem la un fel de compromis responsabil care să lase pe toți să fie fericiți.
  • Adresați-vă părinților dvs. care sunt preocupările lor specifice. Apoi încercați să lucrați într-un fel care vă va permite să fiți împreună cu partenerul dvs. în timp ce vă dovediți părinților dvs. că ei pot avea încredere în tine.
  • Metoda 3 din 5:
    Care se ocupă de părinții invazivi / plini
    1. Imaginea intitulată discutați cu părinții, astfel încât ei
    1. Îndreptați comportamentul. Mulți părinți sunt prea invazivi, deoarece se tem că nu știu ce sunt copiii lor vor duce la luarea deciziilor care pot afecta copilul. Dar realitatea este că comportamentul prying face ca copiii să excludă și mai mult părinții. Dacă părinții dvs. sunt prea invazivi, este posibil să fie nevoie să subliniezi cât de dăunător poate fi acest comportament.
    • Lăsați un părinte să știe că copiii tind să respingă părinții critici și că comportamentul curios poate fi foarte dăunător pentru o relație părinte / copil.
  • Imaginea intitulată discutați cu părinții, astfel încât ei
    2. Calmează temerile părinților. Dacă părintele dvs. invadează confidențialitatea dvs., este cel mai probabil pentru că este preocupat de siguranța și bunăstarea dvs. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să adresați acest comportament și să lăsați părintele să știe că nu trebuie să vă faceți griji.
  • Dacă aveți un părinte plâns, întrebați-i ce sunt temerile lui.
  • Adresați-vă părintelui dacă istoria comportamentală sugerează că vă veți angaja în comportament rău. Lăsați-vă părintele să știe că doriți să aveți încredere în tine mai mult.
  • Imaginea intitulată Spune părinților dvs. că aveți un prieten Pasul 7
    3. Oferă un fel de compromis. Încercați să discutați cu părintele dvs. cu privire la preocupările dvs. cu privire la confidențialitatea dvs. și să oferiți un compromis. Dacă părintele dvs. este dispus să vă respecte confidențialitatea, oferiți-vă să vă apropiați de ceea ce se întâmplă în viața voastră. Majoritatea copiilor care au un grad de confidențialitate sănătos se dovedesc în mod natural mai confortabil vorbind cu părinții lor și dezvăluind informații personale părinților oricum.
  • Întreabă-l dacă ar fi mai mult sau mai puțin dispus să împărtășească lucrurile cu tine dacă ți-ai încălcat intimitatea.
  • Încercați să vă păstrați părintele umplut la ceea ce se întâmplă în viața voastră. Există o șansă bună ca părintele dvs. să fie mai puțin intruziv dacă l-ați lăsat într-o anumită măsură.
  • Imaginea intitulată Spune părinților dvs. că aveți un prieten Pasul 21
    4. Creați un dialog deschis. Cea mai bună modalitate de a aborda comportamentul prying este prin cererea părinților dvs. să respecte confidențialitatea dvs. și lăsându-i în viața voastră. Discutați cu părinții dvs. în fiecare zi și lăsați-i să se simtă incluși în viața voastră.
  • Găsiți lucruri mici pentru a vorbi despre zi cu zi. Spuneți părinților dvs. cum merge școala și întrebați-le despre ziua lor la locul de muncă.
  • Alegeți un timp pentru a vorbi când atât dvs., cât și părinții dvs. nu veți fi distrași de alte lucruri, cum ar fi vizionarea TV sau a face cina. Driverele lungi în mașină sunt un moment bun pentru a iniția o conversație sau după cină când vă relaxați împreună.
  • Respectați cu contactul vizual și evitarea remarcilor sarcastice sau nepoliticoase în timpul conversației.
  • Metoda 4 din 5:
    Care se ocupă de părinții intruziuni
    1. Imaginea intitulată Spuneți părinților dvs. că aveți un prieten Pasul 10
    1. Fiți răbdători cu sfaturi nesolicitate. Indiferent dacă aveți de-a face cu părinții voștri, părinții soțului sau părinții unuia dintre studenții dvs., puteți beneficia de sfaturi nesolicitate. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să vă restrângem frustrarea și să vă abțineți de la a fi supărat.
    • Dacă primiți sfaturi nedorite de la părinții soțului, discutați cu soțul / soția dvs. Este mai bine dacă soțul / soția dvs. se adresează părinților săi, mai degrabă decât să le spui să se oprească.
    • Amintiți-vă că sfatul nesolicitat este, la inimă, un efort de a arăta îngrijorarea.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu părinții dvs. Pasul 8
    2. Vorbiți calm cu persoana care dau sfaturi. Dacă primiți sfaturi nedorite de la părinții dvs. sau de la părinții unui student, este posibil să aveți nevoie să comunicați (calm) că vă simțiți frustrați de sfatul constant.
  • Spune politicos părintelui că înțelegi că înseamnă bine, dar că dând în mod constant sfatul nesolicitat te face să te simți amenințat în unele moduri.
  • Aduceți subiectul în sus când sunteți atât calm cât și când amândoi aveți timp să stați și să vorbiți.
  • Imaginea intitulată Ia părinții tăi
    3. Cereți încredere și respect. Odată ce ați adresat sfatul nesolicitat pe care l-ați primit, va trebui să vă faceți cererea de a opri sfaturile.
  • Cereți părintelui să aibă încredere în tine și să vă respecte suficient pentru a vă lua propriile decizii. Să știe că împărtășiți preocupările sale și veți lucra spre aceleași obiective, dar că aveți nevoie de libertatea de ao face în felul vostru.
  • Metoda 5 din 5:
    Care se ocupă de părinții pushy
    1. Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 17
    1. Ascultați temerile părinților tăi. Anxietatea și teama pot face ca oamenii să gândească în moduri foarte iraționale. Una dintre cele mai bune modalități de abordare a unui părinte impus sau prea implicat este ascultând preocupările sale și încercând să le asimilați.
    • Lăsați-vă părintele să se simtă validat. Ascultați preocupările sale și lăsați-i să se explice pe deplin înainte de a răspunde.
    • Odată ce o persoană a avut ocazia de a ventila, este mai probabil să fie dispus să asculte și să compromită.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 6
    2. Calmează anxietățile părinților tăi. Odată ce ați ascultat temerile sau anxietățile părinților dvs., va trebui să abordați lucrurile pe care le îngrijorează. Să recunoască fiecare îngrijorare sau de teama că părintele dvs. are și oferă modalități de a aborda aceste preocupări.
  • Oferă alternative la împingere sau prea implicate. Unii părinți se comportă în acest fel, deoarece se simt nesigur în legătură cu rolul lor ca părinți. Sugerează alte modalități de a vă implica, cum ar fi să vă interesați de hobby-urile dvs. sau să petreceți mai mult timp împreună la sfârșit de săptămână.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții dvs. Combaterea pasului 7
    3. Adresați-vă unui comportament pushy. Unii oameni le numesc "Părinții elicopterului," în timp ce alții le numesc pur și simplu. Poate fi dificil să se ocupe de părinții curajoși, dar este important să vă amintiți că părinții dvs. sunt pushy pentru că ei îi pasă de tine și ceea ce interpretați ca impuls este efortul lor de ao exprima.
  • Lăsați părinții dvs. să știe că înțelegeți că au mai bine interesele voastre la inimă.
  • Subliniați ușor un comportament rău. Chiar și cei mai buni, cei mai responsabili părinți pot avea momente de frustrare. Mulți părinți devin pushy în căldura momentului. În aceste cazuri, părintele nu poate chiar să-și dea seama că devine încurcat sau exigent și este probabil depășit cu emoția.
  • Încercați să spuneți ceva de genul, "Știu că ești supărat și înțeleg complet. Dar să găsim o modalitate de a face față acestui lucru împreună, într-o manieră respectuoasă."
  • Imaginea intitulată Începeți să discutați cu părinții dvs. despre prima dvs. relație Pasul 6
    4. Sugerează limite mai bune. Mulți copii care au părinți condamnați simt că nu pot face propriile lor alegeri sau nu pot lucra pe probleme într-un mod care să le fie cele mai utile pentru ei. Dacă aveți probleme cu părinții dvs., încercați să creați granițe sănătoase, astfel încât toată lumea să fie fericită.
  • Încurajați un părinte curajos să vă permită să faceți alegeri independente. Acest lucru se reduce la o chestiune de încredere și poate doriți să reamintiți părinților că vor avea încredere în tine pentru a vă lua propriile decizii la un moment dat în viață.
  • Amintiți-le părintelui că hotărârea și abilitățile de luare a deciziilor trebuie dezvoltate pe tot parcursul vieții. Poate doriți să spuneți ceva asemănător, "Dacă vrei să-mi fac propriile decizii de succes mai târziu în viață, nu ar trebui să începi să mă înveți cum să-mi iau acum propriile decizii? Am nevoie de această libertate pentru a învăța."
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar