Cum să se ocupe de părinții pasi și frații pasi

Ajustarea divorțului părinților dvs. poate fi dificilă, mai ales dacă se recăsătoresc. Dintr-o dată, aveți un nou pasparent și, eventual, chiar pas cu frați. Acest lucru face adesea o perioadă de schimburi incomode, deoarece cele două familii încearcă să se termine unul cu celălalt. Care se ocupă de vitregul este în mare parte o ajustare a atitudinii și există strategii pentru realizarea acestui lucru. Relația dvs. cu un steppant față de un frate pasul va varia într-o măsură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Copierea cu părinții pasi
  1. Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și frații pasi Pasul 1
1. Nu vă așteptați la o prietenie peste noapte. Nu vă veți apropia imediat cu un pas proput și că este în regulă. De fapt, relația lui cu dvs. nu va fi niciodată la fel ca și cu părinții dvs. biologici. Dacă un paspant vine prea puternic, spuneți-l să știe că doriți doar să o ușurați pentru o vreme. Nu este nimic în neregulă cu lăsarea unei relații să se dezvolte în mod natural în timp.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 2
    2. Comunicați așteptările dvs. Stepparentele dvs. au o "loc de munca" În familie și în viața ta. Ei nu vor avea același rol în viața voastră ca părinții dvs. biologici, dar vor fi în continuare în jur. Spune-le ce vrei să facă pentru tine și ce nu vrei să facă. Nu abordați-le că intenționează să le spună cum te-au supărat, dar să stabilească o linie de comunicare.
  • De exemplu, încercați să le spuneți dacă doriți ajutorul lor cu a face școala dvs.
  • De asemenea, le puteți spune că ați prefera ca părinții dvs. biologici să vă dea sfaturi de relație.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pas 3
    3. Încercați să fiți imparțiali. Când apar conflicte, copiii sunt mai predispuși să fie de acord cu părintele lor biologic decât cu părintele lor. Recunoașteți acest lucru și încercați să vedeți cuvintele și acțiunile ei fără factoring în relația dvs. cu ea. Ea vă va aprecia să vă așezați cu ea pe o problemă, chiar dacă nu ați putea veni să o apreciați încă.
  • Dacă vă aflați supărat la ceva ce spune, faceți un pas înapoi și gândiți-vă la asta. Dacă părintele dvs. biologic a spus-o, ați fi încă supărat?
  • Încercați să apreciați contribuțiile sale la familie ca și părintele biologic. De exemplu, dacă ea organizează un grătar, încercați să vă bucurați de ea ca și evenimentul dvs. de mama sau tata.
  • Cel mai important, încercați să o vedeți în disputele familiale. Uneori, s-ar putea să fii ceea ce ține familia și împreună.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 4
    4. Recunoaște provocările stepparente. S-ar putea să nu vă place că părintele dvs. sa recăsătorit, dar supeparentul are o luptă în sus, câștigând întreaga familie. Dă-i timp să se obișnuiască să fie în jurul copiilor noi. Fiind înțelegerea cu el, ar trebui să contribuie la reducerea sumei, el este frustrat cu noua lor familie.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și frații pasi Pasul 5
    5. Lăsați-vă Stepparentul știți dacă sunteți incomod. Este comun ca relațiile dintre un paspant și un stepchild să sufere de confuzie de gen. De exemplu, un tată vitreg poate fi confundat cu privire la faptul că este potrivit să îmbrățișezi o persoană viitoare în același mod ca o fiică biologică. Dacă el este prea afectat fizic pentru confortul tău, spune-l.
  • Acest lucru ar trebui să-i comunice într-un mod îngrijitor. De exemplu, ați putea spune: "Știu că vrei doar să fii aproape de mine și apreciez că, dar nu sunt gata să mă imbratisezi încă. Te voi anunța când sunt."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și frații pasi Pasul 6
    6. Să vă ajute părintele biologice. Dacă sunteți mai puțin stabilit decât frații dvs., este posibil să aveți probleme la ajustarea noului pasparent. Lăsați părinții dvs. să știe că doriți ca familia să fie fericită, dar doriți să vă ajutați să vă ajustați. Comunicarea că doriți să faceți tot posibilul pentru a vă cunoaște treptele viitoare vă va îmbunătăți relația cu biologia și pasparele.
  • De exemplu, le puteți spune: "Încerc să mă obișnuiesc cu această nouă situație de familie, dar tranzițiile pot fi foarte greu pentru mine. Mă puteți ajuta să iau acest nou tată-fiu dinamic lent pentru o vreme și să-l lase să se dezvolte?" Acest lucru nu le pune pe scaunul șoferului, dar le pune pe scaunul pasagerului, ajutându-vă să navigați în ape.
  • Metoda 2 din 3:
    Copierea cu frații pasi
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 7
    1. Vezi-o ca a "Familia amestecată." Noii dvs. frați pasi nu sunt o adăugare la familia dvs. și nici nu se separă în întregime. Mai degrabă, ați amestecat două familii. Ele sunt diferite de prieteni, deoarece vă interacționați între ei în casă, dar nu aveți nevoie să le vedeți în aceeași lumină ca și familia nucleară originală.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pas 8
    2. Căutați interese comune. Acesta va fi un mare pas înainte dacă puteți găsi unul sau două lucruri atât pe dvs. cât și pe fratele dvs. pasi, vă bucurați. Nu trebuie să doriți să petreceți fiecare minut împreună, dar invitarea lor pentru a viziona un joc de fotbal, de exemplu, poate merge mult. Efectuarea unui efort de a vă face împreună cu pasul dvs. Sibling (e) vă va îmbunătăți, de asemenea, relația cu noul dvs. pasparent.
  • De asemenea, ați putea să vă conectați prin încercarea unui lucru pe care îl cunoașteți. De exemplu, dacă se bucură de construirea și jocul cu autoturisme de la distanță, întrebați dacă vă puteți alătura ceva timp. Acest lucru va arăta că puneți un efort de a fi o parte a vieții sale, mai degrabă decât în ​​altă direcție.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 9
    3. Acceptați că aveți privilegii diferite. O sursă de conflict cu un nou frați pasi poate fi faptul că li se permite să facă lucruri diferite, cum ar fi șederea în ultimii 10pm. Nu vă puteți schimba regulile gospodăriei și nu vă puteți forța părinții biologici să vă dea aceleași privilegii. Dacă unul dintre privilegiile lor vă deranjează într-adevăr, lăsați-vă părintele biologic să știe. Poate că poate veni cu un compromis pentru tine.
  • Dacă este o diferență legată de vârstă, cum ar fi o perioadă de culcare ulterioară, este posibil să vi se permită aceleași privilegii atunci când sunteți vârsta dvs. de frate.
  • Dacă este pur și simplu o diferență de părinți, cum ar fi utilizarea mașinii părintești pentru a vedea prieteni, discutați cu părintele biologic. S-ar putea să nu fie pregătit să vă dea privilegiul, dar să-i spuneți diferența în privilegiile de prieteni, ar trebui să fie un semn că nu sunteți mulțumiți de modul în care sunt lucrurile în prezent.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și frații pas cu pasul 10
    4. Rămâi pozitiv cu frații pasi. În cazul în care pasul tău frate (e) face ceva diferit decât tine, nu critica sau nu comenta. Nu trebuie să fii cel mai bun prieten cu ei, dar va trebui să interacționezi cu ei dacă te înțelegi sau nu. Acceptați obiceiurile lor. Dacă vă critică, încercați să vă păstrați răcoarea. Explicați de ce faceți ceva așa cum faceți și acceptați că încă nu vă pot respecta.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 11
    5. Fi dispus să împărtășească. Dacă noul dvs. pasparent are și copii, mai ales dacă sunt mai tineri decât tine, este important să împărtășiți. Lăsați-i să știe ce nu li se permite să atingă. De asemenea, păstrați lucrurile pe care le-ați dori să le priviți undeva unde sunt mai puțin probabil să o găsească.
  • De exemplu, ați putea invita frații pasi la petrecerea de aniversare. Introducându-le prietenilor dvs. este o modalitate bună de a vă împărtăși viața cu ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 12
    1. Evitați bârfele și insultele din spate. Puteți observa comportamente ciudate sau chiar neprietenoase în noua dvs. familie de familie, dar este mai bine să vă păstrați comentariile dvs. pentru dvs. Concentrați-vă asupra pozitivelor lor. S-ar putea să credeți că familia dvs. biologică este de acord cu comentariile dvs., dar le poate face neconfortabil. S-ar putea să încerce să se adapteze la această nouă viață și să ajungi în cale.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și frații pas cu pas 13
    2. Păstrați bani din ecuație. Solicitarea unui mic bani de cheltuieli poate fi o rețetă pentru dezastru. Părinții pasi ar trebui să ia măsuri pentru a trata copiii pasi ca a lor, dar ar trebui să respecte și regulile părinților lor biologice.
  • Stepchildren nu ar trebui să vadă un nou paspant ca un plus de numerar. Ei nu sunt banca ta personală, deci nu pune tensiune asupra relației încercând să facă o retragere.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pas 14
    3. Nu fi nepoliticos. Nu vă așteptați ca pasul dvs. să vă permită să acționați pur și simplu pentru că nu este părintele dvs. biologic. S-ar putea să vă supărați de noul dvs. frați vitregi sau pasi, și asta e în regulă, dar nu o folosiți ca o scuză pentru a fi absolut nepoliticos. Amintiți-vă că aceasta este o luptă și pentru ei și merită să fie tratați cu respect uman de bază.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 15
    4. Cereți un timp singur cu familia dvs. biologică. Poate părea ca cea mai bună modalitate de a forma noi obligațiuni este încercând din greu tot timpul. Acest lucru nu este neapărat adevărat. Adresați-vă părintelui biologic dacă puteți face ceva doar pe voi doi. Nu ar trebui să încercați să vă excludeți în mod framatoarea de la fiecare eveniment, dar este bine să obțineți și o singură dată cu familia dvs. biologică.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții pasi și fisii pas cu pasul 16
    5. Acceptați că pasul dvs. este diferit. Așteptați că aveți reacții diferite și reacții diferite decât părintele biologic. Știți că StepMom-ul dvs. ar putea să nu fie cool cu ​​ceva ce vă permite să faceți mama dvs. biologică. Nu faceți ipoteze despre modul în care se va comporta sau reacționa pasul.
  • sfaturi

    Luați în considerare sugerarea terapiei dacă toate interacțiunile cu familia dvs. pas sunt incomod. Există consilieri de familie care se specializează în cazuri de familie și de divorț.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar