Cum să evitați pierderea unui prieten cu cineva pe care îl urăști

Prietenii, ca oamenii, cresc și se schimbă. În timpul unui an școlar, tu și prietenul tău pot fi inseparabile. Dar când începe următorul, puteți descoperi că prietenul tău a făcut un alt prieten, o persoană pe care nu-ți place. Acest lucru poate fi extrem de supărător și frustrant. Imaginându-vă sentimentele și întărirea prieteniei, este posibil să puteți rămâne conectat la prietenul dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Lucrul prin emoțiile tale
  1. Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 1
1. Lăsați nevoia de a controla rezultatul. Cu toții dorim să putem avea control asupra oamenilor din viața noastră uneori! Acest lucru este totuși imposibil. Nu poți opri prietenul tău să facă alți prieteni. Nu poți controla cine e prietenul tău.
  • Practică Meditația minunată. Pentru a vă face mai bine să vă lăsați să mergeți și să acceptați ceea ce se întâmplă, încercați să învățați să meditați. Mentalitatea meditația are o mulțime de beneficii dovedite, dar pentru scopurile dvs., vă poate ajuta să vă simțiți confortabil cu sentimentele incomode.
  • Lăsarea dorinței de a controla alți oameni este un proces de-a lungul vieții. Toată lumea se simte în acest fel! Fiind conștient de acest sentiment vă poate ajuta să o gestionați.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 2
    2. Rămâi calm și pozitiv. Încercați cel mai bine să aveți o atitudine bună într-o situație dificilă. Singurul lucru pe care îl puteți controla este reacția dvs.
  • Uită-te la această situație ca o oportunitate de învățare și o șansă de creștere.
  • Căutați partea strălucitoare. Poate că prietenul tău petrec mai mult timp cu această nouă persoană înseamnă că ai mai mult timp să-ți urmărești propriile interese. Poate că prietenul tău are în cele din urmă un prieten pentru a viziona filme de groază cu ei, ceea ce este bun, deoarece urăsc filmele de groază!
  • Așa cum nu puteți controla acțiunile altora, nu pot controla a ta. Gândiți-vă la ceea ce un mesaj puternic care stau calm, pașnic și pozitiv trimite prietenilor și colegilor dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 3
    3. Aflați-vă sentimentele. Știind ce simțiți vă poate ajuta să vă dați seama ce să faceți în continuare. De exemplu, dacă sunteți confuzi cu privire la motivul pentru care prietenul dvs. se află cu această persoană, puteți avea o conversație. Dacă sunteți supărat, poate că doriți să luați câteva zile pentru a vă liniști înainte de ao aborda.
  • Tine un jurnal. Un jurnal este un loc sigur, privat unde puteți lăsa toate frustrarea și sentimentele nebunești. Scrierea lucrurilor vă ajută să înțelegeți ceea ce vă simțiți și puteți aduce o anumită claritate situației.
  • Vorbeste cu cineva. Discutați cu un adult în care aveți încredere în ceea ce vă simțiți. Aproape toată lumea a suferit o dramă de prietenie care crește și poate înțelege ce simțiți. Vorbind cu cineva vă ajută să vă simțiți sprijinit și nu numai. Doar fiți atenți să discutați cu alți prieteni dacă sunteți îngrijorat de ceea ce spuneți că ați putea să vă întoarceți la prietenul dvs. și la cealaltă persoană.
  • Știind ce vă simțiți, de asemenea, vă ajută să aveți grijă de dvs. Sunteți stresați despre problemele dvs. de prietenie? Vă puteți exercita pentru a reduce la reducerea stresului. Esti trist? Au un strigăt bun cu cineva în care aveți încredere.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 4
    4. Figurați de ce nu vă place această persoană. Ți-au făcut ceva în trecut? Ați observat comportamentul de agresiune? Sau tu pur și simplu gelos de o nouă persoană care să cheltuiască atât de mult timp cu unul dintre oamenii dvs. preferați? Știind de ce nu vă place persoana vă poate ajuta să decideți ce să faceți în continuare.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 5
    5. Pune-ți în pantofii prietenului tău. Imaginați-vă că rolurile sunt inversate și ați întâlnit un prieten foarte distractiv și interesant. Dar vechiul tău prieten nu-ți place cea nouă și este îngrijorat să te pierzi. Cum te face să te simți, și ce ai face în legătură cu asta?
  • Acest lucru vă ajută Dezvoltați empatia pentru prietenul tău. Empatia înseamnă să înțeleagă sentimentele altui. Ajută la consolidarea relațiilor și crește cooperarea.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbunătățirea prieteniei tale
    1. Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 6
    1. Au o conversație onestă. Dacă sunteți îngrijorat sau nefericit de prietenia dvs., cel mai bun mod de a vă întoarce preocupările și apoi să vă ocupați de ei este vorbind despre ei cu prietenul dvs. Vorbește cu ei când voi doi sunteți singuri și sunteți liniștiți, în controlul emoțiilor dvs. și puteți numi ceea ce simțiți.
    • Indicați de ce vă îngrijorați și dați-le câteva exemple de momente când ați simțit că le pierdeți la noua persoană. Ai putea spune: "Mi-a supărat cu adevărat când tu și Emily a mers la cumpărături săptămâna trecută. Nu am înțeles de ce nu am fost invitat. Obișnuiam să mergem la cumpărături împreună tot timpul."
    • Dă-ți prietenului o șansă de a răspunde. Ascultați sentimentele și gândurile despre prietenia voastră și aveți încredere în ceea ce spun ei. Un bun prieten vă va liniști și doriți să vă simțiți mai bine despre acest lucru - cu toate acestea, ar trebui să fiți pregătiți să auziți ce ați putea dori să: că prietenul dvs. va continua această altă prietenie.
    • Evitați loialitatea sau prietenia. Asigurați-vă că vă exprimați că vă place și aveți încredere în prietenul vostru. Încercați să spuneți: "Ai fost un prieten atât de mare pentru mine. Știu că lucrurile sunt puțin diferite acum, dar încă mai iubesc și prețuiesc prietenia noastră."
  • Imaginea intitulată este un aliat pas 3
    2. Acceptați această nouă prietenie. La fel de mult cum s-ar putea să nu-ți placă, prietenul tău este propria persoană și poate fi prieten cu oricine doresc - chiar și oamenii pe care nu-ți plac. Este în regulă dacă vă luptați cu această - acceptarea poate fi greu - dar amintiți-vă că nu aveți control asupra acțiunilor altora. Ei iau decizii bazate pe viețile lor și ceea ce îi face fericiți și ceea ce îi face fericiți ar putea fi diferiți de ceea ce face tu fericit.
  • Acceptarea este o decizie pe care o faceți - puteți alege să luptați împotriva lucrurilor pe care nu aveți nici un control, în esență, care vă conduceți într-un zid de cărămidă sau puteți alege să acceptați că prietenul dvs. a făcut decizia pe care o crede că este cea mai bună pentru ei.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 7
    3. Dă-ți prietenului un spațiu. Este bine să ai o distanță de cineva. Nu vă sufocați pe prietenul dvs. sau să fițigățați. Acest lucru le va împinge departe.
  • Dacă știți că prietenul dvs. este în afara persoanei pe care nu le place, rezistă nevoii de a texta în mod constant.
  • Dacă prietenul tău îți spune ce au făcut cu noul prieten, rezistă la îndemnul să afle toate detaliile. Mai degrabă decât să spui: "Ce ați vorbit despre voi?"Ai putea spune:" Mă bucur foarte mult că ai avut un timp minunat!"
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 8
    4. Găsiți câteva interese noi pentru a le împărtăși cu prietenul dvs. Alăturați-vă acelorași cluburi și activități. Acest lucru vă va permite să petreceți mai mult timp împreună, precum și să vă dați tone de lucruri noi pentru a vorbi despre. Și dacă vă puteți angaja cu prietenul tău în multe contexte diferite, veți găsi că prietenia devine mai stimulatoare și mai interesant de ansamblu.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 9
    5. Continuați să fiți acolo pentru prietenul dvs. Fii acolo pentru vremurile bune, precum și cel rău. S-ar putea să vă supărați că prietenia dvs. sa schimbat, dar puteți fi implicați în continuare.
  • Du-te locuri împreună, face lucruri distractive, petreceri și sleepovers, și stau la fiecare alte case lui.
  • Oferiți o ureche de ascultare într-o zi proastă.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea vieții dvs. sociale
    1. Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 10
    1. Stai cu noul prieten al prietenului tău. Dacă singurul motiv pentru care nu vă place acest lucru este că sunteți gelos de noua prietenie, merită să agățați cu ei (singuri și / sau cu prietenul dvs.) și oferindu-le o șansă. Puteți afla că sunt o persoană minunată!
    • Dacă ați încercat să cunoașteți această persoană și nu vă gândiți bine, înapoi. În acest caz, cel mai bine este să te distanțezi de prietenul tău, atunci când cei doi stau împreună, și pentru a găsi timp doar pentru tine și prietenul tău în schimb.
    • Amintiți-vă că prietenii adevărați ca tine pentru cine sunteți. Nu ar trebui să trebuiască să schimbați sau să acționați într-un anumit mod pentru a ajunge în grațiile lor bune.
    • Asigurați-vă că sunteți încă politicos pentru noua persoană. Nu știi niciodată, cei doi vă puteți bucura unul pe altul într-o zi!
    • Dacă vă simțiți că noua persoană este o agresiune tu sau, asigurați-vă că vorbești cu un adult.
  • Imagine intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 11
    2. Ridica deasupra dramei. Nu bârfe despre prietenul tău sau noua persoană, în persoană sau online. Veți face lucrurile mai rău.
  • Pierdeți întotdeauna ceea ce spuneți despre cineva se va întoarce la ei.
  • Dacă ceilalți oameni vă întreabă de ce nu vă petreceți cu prietenul dvs. la fel de mult, ați putea zâmbi și să spuneți: "Facem doar lucruri diferite chiar acum."Nu simți că trebuie să intrați în detaliu.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști Pasul 12
    3
    A face prieteni noi. Nu este sănătos să depindă de un prieten pentru tot, la urma urmei. Începeți să vă petreceți cu alți oameni drăguți și să vedeți dacă faceți niște conexiuni bune!
  • Implicați-vă în câteva activități noi. Este o modalitate excelentă de a întâlni oameni noi în timp ce se bucură de un interes comun. Găsiți activități pe care nu le-ați face niciodată cu prietenul dvs. De exemplu, dacă prietenul dvs. nu este un artist mare, dar vă place să pictați, să vă înscrieți pentru o clasă de artă și întâlniți niște prieteni artiști asemănători.
  • Voluntar cu o organizație în care crezi. Te face să te simți bine pentru tine să renunți la alții. Veți avea, de asemenea, o șansă de a vă conecta cu persoane noi care împărtășesc aceleași valori.
  • Ține ocupat. S-ar putea să fiți atât de ocupați cu noi prieteni și activități pe care le puteți opri să fiți îngrijorați dacă prietenul dvs. petrece timpul cu cealaltă persoană!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar