Cum să încurajați un prieten să solicite terapie profesională

Admiterea că aveți nevoie de tratament de sănătate mintală ia curaj, dar așa spune că ar trebui să primească ajutor. Ședința și vizionarea prietenului tău suferă de inimă, dar gândul de a le confrunta despre problema lor poate fi mai mult decât crezi că poți lua. Dar o puteți face și, eventual, convinge că prietenul tău să caute ajutor profesional prin pregătirea înainte de timp, spunând lucrurile potrivite și oferind sprijin.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea înainte de timp
  1. Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 1
1. Adresați-vă întrebări prietenului dvs. Cea mai bună modalitate de a ajuta prietenul dvs. este de a obține o mai bună înțelegere a ceea ce trec prin. Stați jos și aduceți ușor subiectul despre sănătatea mintală a prietenului dvs. Puneți întrebări pentru a afla mai multe despre ceea ce ar putea avea nevoie.
  • Ai putea spune, "Nu păreați ca tine în ultima vreme. Este totul în regulă?" Stick la ceea ce ați observat și evitați să faceți ipoteze. Puteți aduce observațiile altor persoane dacă este necesar. Acest lucru poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a întreba: "Te-ai gândit să vorbești cu cineva despre asta?"
  • Acest lucru oferă un mare punct de referință pentru a aduce subiectul mai târziu când ați făcut niște cercetări sau ați căutat posibile consilieri.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 2
    2. Cercetați simptomele prietenului dvs. După ce ați obținut câteva informații sumbre despre ce fel de probleme s-ar putea întâmpla, cercetați simptomele persoanei și tipul de tratament care le poate aduce beneficii. În acest fel, atunci când sugerați că caută ajutor, știți exact ce tip de tratament pentru a vorbi despre.
  • De asemenea, oferind un nume posibil ceea ce se confruntă prietenul tău poate să-i dea un sentiment de speranță că pot obține mai bine.
  • Imprimați simptomele stării în care credeți că prietenul dvs. poate fi suferind și lăsați-i să vadă. Având acest tip de dovezi le poate convinge că au nevoie de ajutor.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 3
    3. Anticipați respingerea sau respingerile. Indiferent cât de mult faceți pentru a vă planifica conversația, este posibil să nu mergeți așa cum doriți. Prietenul tău poate deveni supărat pe tine și nu vrei să te mai văd din nou. Cu toate acestea, faceți ceea ce trebuie să încercați să vă ajutați, indiferent de modul în care pot vedea la acea vreme.
  • Du-te în conversație știind bine că prietenul tău poate nega că orice este în neregulă cu ei, țipă la tine, te rog să pleci și să-ți amenințe să-ți încheie prietenia. Plimbarea cu scenariul cel mai rău-caz deja în capul tău poate să te pregătească mai bine pentru el, dacă se întâmplă.
  • Dacă prietenul dvs. vă rezistă, nu le împingeți. Dacă nu sunt pregătite pentru terapie, nu va fi de ajutor pentru ei chiar acum. Lăsați-i să vină la ea pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten pentru a căuta o terapie profesională Pasul 4
    4. Alegeți ora și locația corespunzătoare. Vorbind cu prietenul dvs. despre sănătatea lor mintală este de obicei ceva care ar trebui făcut unu-la-unu. Încercarea de a avea conversația în timpul unui eveniment puternic și ocupat, probabil, nu va trece bine, deoarece prietenul dvs. nu va putea să vă acorde toată atenția și la ceea ce spuneți. În schimb, alegeți un timp și un loc în care prietenul dvs. se simte confortabil și va fi capabil să înțeleagă mesajul dvs.
  • Dacă este posibil, evitați discuția atunci când prietenul dvs. trece printr-un timp dificil sau stresant. Încercarea de a le convinge atunci când sunt în primejdie se va încheia, de obicei, în eșec. Încercați să găsiți un timp când credeți că vor fi mai receptivi și mai receptivi la îngrijorarea dvs.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 5
    5. Respectați dreptul prietenului dvs. de a alege. În ciuda eforturilor cele mai bune, trebuie să acceptați că nu vă puteți forța prietenul să vă ajute. Aduceți subiectul și spuneți-le că sunteți îngrijorați, dar știți că nu puteți dicta dacă prietenul dvs. primește ajutor sau nu.
  • Păstrați liniile de comunicare deschise și lăsați-i pe prietenul dvs. să știe că pot vorbi cu dvs. în orice moment dacă își schimbă mintea.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 6
    6. Întreabă pentru ajutor. Dacă credeți că prietenul dvs. nu va lua cuvântul dvs. singur, cereți sprijin de la alți prieteni și cei dragi. Sau, dacă credeți că prietenul dvs. va fi mai probabil să asculte pe altcineva, atunci luați în considerare faptul că persoana respectivă vorbește cu ei în loc de tine. Având mai mult decât opinia dvs. vă poate face cazul mai substanțial și pot lua vorbirea mai serios. De asemenea, este posibil să doriți să întrebați un profesionist să stați în conversația pentru a vă ajuta să o conduceți în mod corect.
  • Când cereți suport, ați putea spune: "Sunt preocupat de prietenul nostru și știu că vă apreciază opinia și au încredere în tine. Speram că puteai să vorbești cu ei despre obținerea de ajutor cu mine. Cred că dacă vă împărtășiți îngrijorarea pentru ei, ei o vor lua mai serios."
  • Din nou, țineți cont de faptul că prietenul dvs. nu se poate simți confortabil cu dvs. implicând alții. Faceți acest lucru dacă credeți că prietenul dvs. este în pericol de rănire sau altcineva. Pentru probleme minore, fiți dispuși să renunțați dacă prietenul dvs. nu doriți în mod clar ajutorul dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Spunând lucrurile potrivite
    1. Image intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 7
    1. Evitați să puneți vina pe ele. Mergând într-o conversație și spunând: "Ești deprimat și nevoie de ajutor" va face pe nimeni defensiv. În schimb, puneți focalizarea pe tine și cum vă simțiți. Persoana nu poate obține combaterea cu dvs. dacă faceți acest subiect despre dvs.
    • De exemplu, ați putea spune: "Sunt foarte îngrijorat că vă puteți lupta cu depresia. Am observat anumite comportamente în tine și cred că ar fi de ajutor dacă ai putea vorbi cu un profesionist. Poți să faci asta pentru mine?"
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 8
    2. Nu utilizați etichete. Nimeni nu vrea să audă că există ceva în neregulă cu ei. Poate deveni deosebit de rău atunci când cuvintele negative sunt folosite pentru a le descrie. Nu folosiți niciodată o etichetă atunci când vorbiți cu prietenul dvs. - acest lucru poate face acest lucru să respingă tot ce încercați să spuneți.
  • De exemplu, niciodată nu spuneți că persoana este "nebun" sau "nebună."S-ar putea chiar să spună ceva," credeți că sunt nebun "și este important să le informați că absolut nu credeți asta. În mod similar, nu spuneți prietenului dvs. un "beat" sau un "druggie."În schimb, ați putea spune că nu se acționează ca ei înșiși, sau simțiți că s-au indulgent în alcool sau droguri excesiv.
  • Imaginea intitulată Încurajați un prieten pentru a căuta o terapie profesională Pasul 9
    3. Fi de susținere în ceea ce spui. Punctul întâlnirii este de a vă încuraja prietenul să vă ajute. Dacă le-ați lăsat să știe că veți fi cu ei fiecare pas al drumului, este mai probabil să caute tratament și să încerce să se îmbunătățească. Gândindu-se că vor trebui să se ocupe de acest lucru singură poate face mai frică și reticenți să caute ajutor.
  • Asigurați-vă că ați lăsat prietenul dvs. să știe că nu încercați să vă preluați urmărirea tratamentului, dar că încercați să ajutați să le ușurați să obțineți tratament. Întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • Dacă ați fost la terapie înainte, poate fi foarte util dacă împărtășiți experiențele dvs. despre cum te-a ajutat.
  • O modalitate de a arăta suportul dvs. este de a conduce prin exemplu. Dacă vrei ca prietenul tău să nu mai bea, atunci nu te mai bei. Folosind "Do așa cum spun eu, nu așa cum fac", nu va lucra aici. Prin îmbunătățirea ta, le puteți încuraja să obțină ajutorul de care au nevoie, de asemenea.
  • Metoda 3 din 3:
    Oferind suport
    1. Imaginea intitulată încurajează un prieten să caute terapie profesională Pasul 10
    1. Ajutați-vă când puteți. Prietenul tău poate fi reticent în a merge la terapie din motive logistice, cum ar fi lipsit de transport sau de a nu putea să-și permită taxele. Oferiți-le să le ajutați să aranjeze transportul atunci când nu sunteți în stare să o oferiți. Dacă puteți, ajuta la plătiți pentru sesiunile și medicamentele de care au nevoie. Sau, ajutați-i să cerceteze programele comunitare care oferă servicii low-cost sau gratuite persoanelor care au nevoie.
    • Dacă nu le puteți conduce, luați în considerare apelarea unui serviciu de taxi sau de plimbare pentru a le obține acolo. Sprijinul și dorința dvs. de a-și face sănătatea o prioritate le poate da creșterea de care trebuie să se îmbunătățească.
    • Asigurați-vă că întrebați-vă prietenul înainte de a face aceste feluri de aranjamente pentru ei. Lăsați-i să știe că vrei doar să ajuți să-i faci mai ușor să caute tratament, dar că nu vrei să-ți iei controlul.
  • Image intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 11
    2. Frecventați întâlniri împreună. Prietenul tău poate fi îngrijorat de ceea ce vor fi numirile, mai ales dacă suferă de anxietate sau depresie. Oferind pentru a merge la terapie cu ei sau stai lângă ei în timpul unei întâlniri de grup de sprijin poate face ca gândul să se mai fie mai ușor de înțeles. Știind că veți fi cu ei, fiecare pas al calea îi poate încuraja să-și ia sănătatea mintală mai serios.
  • Este posibil să aveți nevoie doar de a participa la prima întâlnire sau două până când prietenul dvs. devine confortabil. După aceea, prietenul tău poate prefera să participe singur. Nu luați asta ca o insultă. Uită-te la el ca un pas mare în îmbunătățirea lor.
  • Respectați confidențialitatea prietenului dvs. cu privire la aceste întâlniri, de asemenea. Prietenul tău nu te poate dori acolo sau ar putea să nu vrea să vorbească despre numirea deloc.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 12
    3. Face piciorul pentru ei. Dacă prietenul tău este sceptic în legătură cu căutarea terapiei, ei probabil că nu vor fi încântați să găsească un medic și să facă numirile. Ar fi probabil un mare ajutor dacă faci acea parte pentru ei. S-ar putea să se simtă deja copleșiți de acest proces și trebuie să cerceteze și să facă ceilalți pași le pot face și mai mult.
  • Dacă faceți o întâlnire pentru prietenul dvs. și ei înapoi, participă la sesiune oricum. Puteți vorbi cu terapeutul prietenului dvs. și pot fi capabili să ofere sugestii despre cum să vă ajutați prietenul să facă față stării lor și cum ați putea să le convingeți să participe la terapie.
  • Numai programați întâlnirile dacă prietenul dvs. este de acord să vadă un terapeut. Prietenul tău se poate simți încălcat dacă te duci în spatele lor. Întrebați-i dacă doresc mai întâi ajutorul dvs.
  • Imagine intitulată Încurajați un prieten pentru a căuta o terapie profesională Pasul 13
    4. Ține-te pentru prietenul tău când au nevoie de ea. Sănătatea mintală încă un mare stigmă cu ea. Această negativitate ar putea juca un rol în modul în care este dorința dvs. de a participa la terapie. Oferiți-vă să vă ajutați prietenul dvs. să vorbească cu ceilalți prieteni și membri ai familiei, dacă au nevoie de ajutor explicând de ce vor merge la terapie sau dacă oamenii din jurul lor îi dau un timp greu cu privire la boala lor. Este deosebit de important să faceți acest lucru atunci când comentariul a fost făcut. Lăsați-ți prietenul să-ți audă că te ridici pentru ei.
  • Ai putea spune familiei lor: "Sunt foarte preocupat de această persoană și am sugerat că ei caută ajutor profesional. Din fericire, ei au fost dispuși și medicul consideră că au o condiție care necesită terapie. Ar fi minunat dacă toată lumea ar putea oferi sprijinul și încurajarea necesare pentru a ajuta pe cei dragi să se îmbunătățească."
  • Dacă cineva spune ceva negativ despre prietenul tău, le poți spune: "Cred că este cu adevărat curajos că au înțeles că există o problemă și ia pașii pentru a obține mai bine. Dacă nu puteți susține acest lucru, vă rugăm să vă păstrați gândurile pentru dvs. sau, probabil, să vă îndepărtați."
  • Imaginea intitulată Încurajați un prieten să solicite terapia profesională Pasul 14
    5. Aveți grijă de propria sănătate mintală. Puteți sugera că prietenul dvs. va vedea un terapeut, dar nu puteți juca rolul pentru ei. Ajutând un prieten bolnav psihic sau instabil să poată fi impozitarea. Nu mușcați mai mult decât puteți mesteca. Și, asigurați-vă că aveți tendința de bunăstarea proprie și emoțională. Stabiliți granițe personale.
  • De exemplu, luați cel puțin o noapte de o săptămână pentru a face lucrurile pe care le bucurați, cum ar fi o baie de bule relaxantă sau pentru a vedea un film la cinema. Spune-i prietenului tău că nu vor putea ajunge la tine. Asigurați-vă că le oferiți un alt număr pe care îl pot apela în caz de urgență, ca un alt prieten, relativ sau linia telefonică de criză.
  • Fiți conștienți de comportamentele de pedeapsă de asemenea. Pe măsură ce vă ajutați prietenul dvs., este posibil să cădeți într-un model în care îi îndemnați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar