Cum să fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen

Dacă prietenul tău are disforia de gen, ați vrea în mod natural să le sprijiniți în tot ceea ce trece, deși ca persoană non-disforică, nu ați putea înțelege fiecare detaliu. Principalele lucruri de reținut trebuie să se refere întotdeauna la prietenul dvs. ca fiind adevăratul lor gen și să-și folosească pronumele (adică sexul / pronumele pe care le identifică), să le pună întrebări respectuoase și să-și asculte gândurile pe această temă și să fie demn de încredere cu informațiile pe care le aleg să le împărtășească cu dvs.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 1
1. Ascultați-vă prietenului. Dacă sunteți cisgender (adică identificați cu genul pe care l-ați atribuit la naștere), este posibil să nu fiți expert în problemele pe care prietenul dvs. îl confruntă. Fiți întotdeauna gata să le ascultați vorbind despre luptele lor. Disforia de gen este diferită pentru toată lumea, deci cea mai bună modalitate de a învăța despre situație este să o auziți de prietenul dvs. personal.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten al unei persoane cu disforia de gen Pasul 2
    2. Nu evitați situația. Probabil va face prietenul dvs. frustrat sau supărat dacă nu vă luați în considerare complet disforia lor. Pentru o mulțime de oameni, disforia joacă un rol important în viața lor și cine sunt și, deși puteți ignora cu ușurință, de cele mai multe ori prietenul tău nu poate.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 3
    3. Înțelegeți că, în timp ce nu ar trebui să refuzați să vorbiți complet despre asta, nu ar trebui să vorbiți cu prietenul dvs. exclusiv despre disforia. Nu începeți să acționați ca tot ce este la prietenul dvs. este trans. Au crezut că ar putea fi un sex diferit decât credeai, ei sunt încă persoana pe care o aveau mereu. Continuați să discutați cu prietenul dvs. ca și cum ați fi în mod normal.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 4
    4. Adresați-vă prietenului dvs. ce pronume pe care le folosesc. Trans Femeile (persoanele care au fost repartizate de sex masculin, dar identifică ca femei) folosesc, de obicei, ea, și tipii trans (persoane care au fost repartizate de sex feminin, dar identifică ca bărbat) tind să-l folosească pe el /. Cu toate acestea, ei / ei și neo-pronumns (pronume altele decât cele trei) sunt uneori preferate de unii oameni. Întrebați când este bine să utilizați acele pronume, deoarece prietenul dvs. poate să nu fie în mod deschis în unele locuri. Deși s-ar putea să se simtă rău să-i conșertez pe prietenul tău, uneori este necesar să le protejezi de a fi somate.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 5
    5. Complimentați-vă prietenul într-un mod afirmativ de gen. Sună prietenul tău transfeminină "frumos" sau "frumoasa" Dacă poartă un vârf drăguț sau arată foarte frumos în acea zi. Dacă prietenul tău este un tip Tran, fiind chemat "bărbătesc" sau "frumos" Odată ajuns într-o vreme, ar putea ajuta la ameliorarea disforiei și a problemelor de stima de sine. Nu vă concentrați prea mult pe aspectul lor sau altfel se va simți forțat și va fi ciudat pentru voi.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 6
    6. Tratați-vă prietenul ca și cum ați trata pe cineva de genul lor (genul pe care îl identifică). Dacă aveți o "seara fetelor" - Invitați prietenul dvs. de fată, iar inversul se aplică la Trans Boys. Dacă vă întrebați pe toți prietenii dvs. de sex feminin pentru sfaturi de dragoste, adresați-vă și prietenului dvs., poate chiar și în glumă, spuneți ceva de-a lungul liniilor "Din moment ce toți sunteți fete, ați putea să mă ajutați să înțeleg ce înseamnă prietena mea când a spus _______?" Acest lucru poate ajuta prietenul dvs. mai mult decât credeți.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten al unei persoane cu disforia de gen Pasul 7
    7. Cereți favoruri mici potrivite pentru genul pe care prietenul dvs. este înăuntru. Cu o femeie trans, întreabă-o dacă ar fi minte să vă ajute să curățați cândva sau să mergeți la cumpărături cu tine, lucruri de fată. Dacă sunteți un tip, complimentați-o că sunteți foarte bun la lucrurile de fată. Dacă vă petreceți cu un Trans Om, cereți-i să vă transporte pachetele, să zâmbească și să-l aprecieze dacă deține ușa, cere-i să obțină lemn de foc, lucruri de genul asta. Complimente mici legate de gen, împreună cu aceste așteptări, pot merge atât de adânc pentru a ajuta o persoană trans să se simtă acceptată. "Butch poate obține acele lucruri în jos de pe raft de sus, el este atât de puternic. Hei Butch, ai trage grătarul în jos, așa că putem grăbi?" Acel tip de lucru. Nu ca o suprasolicitare, ca și cum ai fi cu cineva de vârsta lor, sănătate și sex. "Dragă, vă rog să aranjați florile? Știu că ai un ochi pentru asta." Indiferent de ceea ce arată, aceste întâlniri mici de gene continuă să meargă tot timpul pentru majoritatea oamenilor și să se considere de la sine înțeles. Sunt apă în deșert către cineva care a fost ars de mult de nu a fost niciodată acceptat ca fiind cine sunt. Nu fi surprins de multumesc mult mai mare decât o mică favoare merite, că înseamnă că doar ceea ce ai făcut asta pentru ei.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten pentru cineva cu disforia de gen Pasul 8
    8. Ajutați-i cu aceleași băi sexuale. Dacă sunteți același gen, mergeți mai întâi pentru a vedea dacă cineva este acolo și lovindu-le, atunci Garda în picioare este o favoare foarte mare. Majoritatea oamenilor din tranziție au un timp greu să găsească o baie pe care o pot folosi, în unele etape pe care le pot obține probleme în baie. Atunci când planificați ieșirile, cercetați-vă în cazul în care există orice băi de utilizator cu utilizare mixtă. Unele locuri au băi cu dizabilități configurate separat de bărbați sau de sex feminin cu o singură toaletă în ea. Oricând un prieten verifică acest lucru mai întâi poate să-i salveze o mulțime de jenă în căutare.
  • sfaturi

    Îmbrățișați-vă prietenul de multe ori - oamenii cu disforia de gen au adesea probleme de auto-valoare. Ai fi surprins de câți oameni vă este frică să le atingeți.
  • Nu permiteți prietenului dvs. să devină prea dependent de tine la o diplomă nesănătoasă. Încercați să asociați cu alții care sunt prietenoși și acceptați la Trans Oameni. Introducerea lor altora pe care o pot avea încredere îi vor ajuta într-un mod permanent, pe termen lung și să-ți lărgi cercurile.
  • Nu spune nimănui - dacă prietenul tău vrea să spună oamenilor înșiși, dar nu este de până la tine. Aceasta este, de asemenea, o chestiune de siguranță fizică. Care include prietenii pe care credeți că le-ar accepta și le place - vorbește mai întâi cu prietenul tău și să ofere tot ce crezi că ar ajuta ca noul prieten să construiască încredere, cum ar fi "Știu pe cineva care activează pe problemele LGBT și a făcut un discurs pasionat la o întâlnire odată cu privire la modul în care oamenii ar trebui să trateze persoanele transgender cu respect. Cred că te vei întâlni cu ea, cel puțin nu ai avea asta ca o problemă cu ea. Ți-ar plăcea să o întâlnești? Dacă da, vrei să-i spun mai întâi sau vrei să primești o idee despre ceea ce este mai întâi?"
  • Nu le puneți la îndoială identificarea ca fiind ceea ce identifică. Acesta este absolut unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face. La fel de rău, nu le reamintiți de faptul că nu sunt complet confortabile cu trupurile lor.
  • Avertizări

    Există o mulțime de oameni transgender în jur. Evitați atragerea atenției asupra statutului de transfer al prietenului dvs. în public, cu excepția cazului în care vă cer.
  • Asigurați-vă că nu le vorbiți cu privire la experiențele lor ca pe o persoană.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar