Cum să acceptați orientarea sexuală a prietenului apropiat

Deoarece comunitatea LGBTQ devine mai vizibilă și acceptată în societate, tot mai mulți oameni se simt suficient de confortabili pentru a ieși din dulap."Chiar și așa, mulți oameni încă nu știu cum să reacționeze atunci când cineva pe care îi pasă vine ieșim la ei. Dacă nu sunteți sigur cum să acceptați orientarea sexuală a unui prieten, principalul lucru de reținut este că sunt încă aceeași persoană ca înainte - știți doar mai multe despre ei acum. Puteți să vă întâlniți cu orientarea prietenului dvs. prin reacția corespunzătoare la știri, empatând cu prietenul dvs. și găsirea modalităților de a vă menține prietenia puternică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reacționând la știri
  1. Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
1. Stai calm. Nu vă sperie, chiar dacă vă simțiți șocați sau supărați. E în regulă dacă ai nevoie de puțin timp să-ți înfășori capul în jurul ei. Să respirați adânc și să vă amintiți cum ați simțit despre prietenul dvs. înainte de a vă mărturisi în voi. Prietenul tău este încă aceeași persoană, deci nu există nici un motiv să le tratezi diferit acum.
  • Pentru a vă liniști, închideți ochii și numărați în tăcere la 10. Luați câteva respirații adânci, prin nas și prin gură. Puteți chiar să vă întrebați prietenul dvs. pentru o clipă pentru a vă asculta muzică sau pentru a vă plimba în jurul blocului.
  • Adesea, ieșirea este o ușurare, deoarece amândoi ați dansat în jurul subiectului.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    2. Spune-i prietenului tău că încă mai ai grijă de ei. Prietenul tău se simte probabil nervos și incert chiar acum, asigurându-i că îi apreciați prietenia la fel de mult ca niciodată. Dacă știți că sunt confortabile cu a fi atinse, dați-le o îmbrățișare pentru a vă arăta acceptarea și iubirea.
  • Ați putea renunța la prietenul dvs. spunând, "Mă bucur că mi-ai spus, dar nu schimbă nimic. Îmi pasă încă de tine la fel de mult cum am întotdeauna."
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    3. Mulțumesc prietenului tău că te încrede. Ieșirea poate fi înfricoșătoare, mai ales pentru persoanele care doar se apropie de propria lor sexualitate. Spune-i prietenului tău că te bucuri că au avut încredere în tine suficient pentru a-ți mărturisi în tine.
  • Spune ceva de genul, "Nu-mi pot imagina cât de greu trebuie să fie pentru tine. Vă mulțumim că ați încredere în prietenia noastră și împărtășiți acest lucru cu mine. Chiar admir onestitatea și curajul tău."
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    4. Evitați trivializarea orientării prietenului dvs. Majoritatea oamenilor fac o mulțime de gândire și căutare sufletească înainte de a ieși la nimeni. Prietenul tău este probabil destul de sigur de orientarea lor și este puțin probabil să-și schimbe mintea. Întrebându-le și arătând îndoieli cu privire la situația vă poate răni prietenul și să le facă să se simtă ca și cum nu le luați în serios.
  • Cu toate costurile, evitați să spuneți lucruri precum "sunteți sigur?"Sau" este probabil doar o fază."
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    5. Vorbește despre asta atâta timp cât prietenul tău are nevoie. O conversație bună vă poate ajuta atât pe dvs. cât și pe prietenul dvs. să vă procesați sentimentele și atitudinile. Asculta la prietenul tău și să încerci să înțelegi de unde vin. Nu vă fie frică să puneți întrebări dacă nu înțelegeți ceva, dar dacă prietenul dvs. pare incomod cu un subiect, respectați limitele acestora.
  • De exemplu, ați putea dori să întrebați: "De cât timp ați știut că sunteți gay?"Sau "Ce pot face pentru a vă sprijini? mi-ar placea."
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    6. Nu faceți conversația despre dvs. Concentrați-vă pe sentimentele și nevoile prietenului dvs. S-ar putea să vă simțiți să vă zguduiți chiar acum, dar prietenul dvs. încă mai trece printr-o mulțime mai mult decât sunteți. Veți avea destule timp mai târziu pentru a reflecta și lucra la propriile sentimente.
  • Este bine să vă împărtășiți sentimentele, mai ales dacă prietenul dvs. vă cere. Cu toate acestea, nu faceți sentimentele dvs. concentrarea centrală a conversației dvs.
  • De exemplu, dacă vă simțiți în conflict, ați putea spune: "Va dura ceva timp pentru mine să mă obișnuim cu asta, dar tu încă mai ești cel mai bun prieten al meu. Ai nevoie de ceva de la mine chiar acum?"
  • De exemplu, dacă vin ca homosexuali și sunteți același gen ca ei, nu presupuneți în mod automat că au o pasiune asupra dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Empatând cu prietenul tău
    1. Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    1. Pune-ți în pantofii prietenului tău. Dacă sunteți direct, imaginați-vă că trăiți într-o lume în care heterosexualitatea a fost stigmatizată. Gândiți-vă la modul în care viața voastră ar putea fi diferită și cum ați dori alte persoane să vă trateze. Acum, luați în considerare ceea ce prietenul dvs. se confruntă în fiecare zi și gândiți-vă cum puteți face o diferență în viața lor, fiind un prieten bun pentru ei.
    • În ciuda creșterii acceptării societății, LGBTQ oamenii se confruntă cu probleme precum discriminarea la locul de muncă și de locuințe, probleme de sănătate mintală, violență și judecată din partea familiei și a prietenilor. În plus, unii oameni LGBTQ se confruntă cu o respingere directă din familiile lor. Fiind conștient de aceste probleme vă poate ajuta să vă sprijiniți mai bine prietenul dvs.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    2. Educă-te. Înțelegerea istoriei comunității LGBTQ și a problemelor cu care se confruntă astăzi pot face ca orientarea prietenului dvs. mai ușor să înțeleagă și, în cele din urmă, să accepte. Vorbind cu prietenul tău este un început bun. De asemenea, puteți găsi o mulțime de resurse educaționale online.
  • O resursă bună este site-ul Societății Istorice Glbt la http: // GLBTHISTORY.Org /.
  • O altă resursă bună este site-ul PFLAG la https: // Pflag.Org /.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    3. Întreabă întrebări. Dacă nu înțelegi ceva, nu-l lăsați doar un mister. Vorbind cu prietenul dvs. vă va ajuta să vă fierbeți lucrurile de care aveți nevoie de clarificare. Amintiți-vă, totuși, că prietenul dvs. este doar o singură persoană și nu vorbește pentru toți oamenii LGBTQ.
  • Dacă întrebați o întrebare prietenul dvs. nu știe răspunsul, încercați să găsiți un răspuns împreună.
  • Ia chestiuni în mâinile tale și să învețe câteva lucruri pe cont propriu prin cercetare. Prietenul tău va aprecia cel mai probabil efortul și interesul tău.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    4. Examinați propriile sentimente despre orientarea prietenului dvs. Dacă vă simțiți incomod sau provocați din cauza orientării prietenului dvs., faceți ceva timp să vă gândiți de ce vă simțiți în acest fel. Întrebați-vă dacă credințele sau atitudinile dvs. vă fac să vă simțiți negativi față de oamenii LGBTQ. Dacă da, căutați modalități de abordare a acestor probleme.
  • De exemplu, ați putea vorbi cu altcineva despre sentimentele dvs. sau puteți găsi mai multe informații despre această problemă.
  • Amintiți-vă că sentimentele și credințele dvs. sunt propria dvs. responsabilitate, nu prietenul tău.
  • Încearcă să nu fii supărat pe tine însuți. Este bine să nu fiți conștienți, dar dispuși să înveți. Doar acceptați prietenul dvs. pe măsură ce lucrați prin propriile sentimente.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea prieteniei
    1. Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    1. Acceptați că nu veți schimba orientarea prietenului dvs. Prietenul tău este sigur de orientarea lor, deci dacă este sau nu o alegere este irelevantă. Dacă vrei să fii un bun prieten, ia-ți cuvântul pentru asta. Tratați orientarea prietenului dvs. ca un simplu fapt, cum ar fi înălțimea lor și evitați utilizarea limbajului care sugerează că este o alegere sau un stil de viață.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    2. Evitați să vă fixați pe orientarea prietenului dvs. Nu trebuie să ignorați sau să uitați de orientarea prietenului dvs., dar nu faceți nici o mare parte din ea. Tratați-vă prietenul în același mod în care ați făcut-o înainte și continuați să petreceți timp împreună și să faceți aceleași lucruri ca întotdeauna.
  • Amintiți-vă că prietenul dvs. nu este definit prin orientarea lor sau viața sexuală mai mult decât sunteți definit de dvs.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    3. Sprijini-ți prietenul. Fii acolo pentru prietenul tău când au nevoie de companie sau de sprijin emoțional. Includeți-le în planurile dvs. și oferiți-le să-i ajute să iasă la alți oameni. Dacă cineva hărțuiește sau bătăuși prietenul tău, se ridică pentru ei.
  • Dacă prietenul tău se întâlnește cu cineva, întâlnește persoana respectivă. Acest lucru arată că aveți un interes real în viața prietenului dvs.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    4. Încredere în prietenul tău să-ți respecte prietenia. Când prietenul tău iese la tine, răspunsul tău genunchi ar putea fi să vă faceți griji că sunt interesați sexual de tine. Încercați să respingeți această îngrijorare. Nu puneți mișcările pe fiecare sex opus, așa că nu există niciun motiv să presupunem că prietenul dvs. vrea să facă o mișcare pe dvs.
  • Există o mică șansă ca prietenul dvs. să vă dezvolte sentimente pentru dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, nu faceți o mare afacere. Doar spune ceva de genul: "Sunt flatat, dar sunt drept."Dacă sunt un prieten bun, vor înțelege și vor respecta dorințele.
  • Nu experimentați sexual cu prietenul dvs., chiar dacă sunteți curios. Prietenul tău poate ajunge să se simtă folosit, mai ales dacă nu ești serios. Riscul de a vă distruge prietenia nu merită.
  • Imagine intitulată Acceptați un prieten apropiat
    5. Păstrați încrederea prietenului tău. Nu-ți ieși pe prietenul tău altora. Întrebați-i pe cei care au spus altcineva și îi liniștește că pot avea încredere în tine pentru a-și păstra confidențialitatea orientării lor.
  • Chiar dacă decideți că nu puteți menține prietenia, respectați confidențialitatea prietenului dvs. și păstrați-vă motivul pentru dvs. Dacă cineva întreabă, spuneți că vă aflați în afară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar