Cum să fii feminist

Nu există o singură modalitate de a fi un feminist - fiind un feminist poate lua pe forme foarte diferite.În esență, un feminist este cineva care crede în egalitatea între sexe. Majoritatea oamenilor ar spune că favorizează drepturile de egalitate și de gen. Ei cred că bărbații și femeile ar trebui să aibă șanse egale și abilitatea de a face tot ce vor cu viața lor.

Pași

Partea 1 din 3:
Încorporând feminismul în viața de zi cu zi
  1. Imagine intitulată Manipulați adolescentul Dorind un tatuaj Pasul 11
1. Iubiți-vă, indiferent de sexul vostru.S-ar putea să sune brânză, dar iubindu-vă și practicând auto-îngrijire vă împuternicește.Când te iubești, spui în mod esențial "problema umanității mele."
  • Cu acest lucru vă place corpul, chiar (în special!) dacă nu se potrivește cu stereotipul de perfecțiune al mass-media.Feministii se luptă adesea de concepția greșită că o femeie atractivă are un set special de trăsături.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți petrece timpul să vă arătați frumos.Puteți purta machiaj sau tocuri înalte și puteți fi feminist, dar nu trebuie!
  • Imaginea intitulată obține adolescenții pentru a vorbi pasul 5
    2. Împărtășiți responsabilități egale în relația dvs.Poate fi comună pentru membrii relațiilor heterosexuale și a căsătoriilor să alunece în rolurile tradiționale de gen.Dacă vrei să stai acasă cu copiii tăi în timp ce soțul tău funcționează, asta e bine! Puteți fi totuși un feminist! Cu toate acestea, dvs. și partenerul dvs. ar trebui să luați decizii mintale cu privire la responsabilitățile casnice.
  • Dacă faceți cea mai mare parte a gătitului, poate că partenerul dvs. ar trebui să curețe bucătăria după cină.Dacă partenerul dvs. se rupe în weekend, puteți contribui în alte moduri, cum ar fi prin aspirarea.Atâta timp cât luați decizii cu privire la responsabilitățile bazate pe alegerea și preferințele personale, și nu pe stereotipurile de gen, veți fi încorporați feminismul în stilul dvs. de viață.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil leneș Pasul 2
    3. Ridicați-vă copiii să creadă în egalitatea de gen.Există multe modalități de a crește copiii să fie feministi.Un început bun îi încurajează să-și îmbrățișeze interesele și pasiunile individuale, indiferent de sexul lor.De asemenea, le puteți învăța să întrebați ipotezele de gen (cum ar fi motivele pentru fetele sunt invariabil roz și violet, dar elementele băieților nu sunt niciodată roz).Ajutați-i să facă obiective de viață care nu se ocupă de genul lor.
  • De asemenea, este important să subliniem atât rolul mamei, cât și al tatălui ca părinte.Acest lucru va reduce la minimum ipoteza că părinte mamei în timp ce tații lucrează.
  • Imaginea intitulată cere cineva să fie mentorul dvs. Pasul 7
    4. Mențineți egalitatea pozitivă la locul de muncă.Locurile de muncă ideale ar fi orbe de genul, etnia, orientarea sexuală și anumite alte alegeri ale vieții.În realitate, acest lucru nu este întotdeauna cazul.Mențineți profesionalismul în locul de muncă și efectuați întotdeauna cele mai bune - dacă simțiți că sunteți discriminat (adică: plătit mai puțin pentru o muncă similară sau a trecut pentru o promoție) din cauza sexului dvs. Nu vă fie frică să vorbiți despre inechitate.
  • Dacă aveți o poziție de conducere, asigurați-vă corectitudinea și echitatea în angajarea, salariul și politicile de promovare.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 4
    5. Împuterniciți femeile.Există o tendință modernă nefericită ca femeile să judece și să reducă alegerile altor femei (în special pe social media).A fi un feminist, sprijin și împuterniciți alte femei în loc să le judecați.Realizați că femeile care iau decizii care diferă de la propria dvs. au pus probabil atât de mult gânduri în aceste decizii cum ați avut.
  • Partea 2 din 3:
    Promovarea egalității globale de gen
    1. Imagine intitulată închiriază un artist de machiaj accesibil pentru nunta ta Pasul 3
    1. Recunoaște inegalitățile sistemice.O parte importantă de a fi un feminist informat este cultivarea unei conștientizări a prejudecăților sistemice împotriva femeilor din întreaga lume.Nu puteți opri fiecare persoană să aibă o opinie specială despre femei, dar puteți expune inegalitățile sistemice.
    • Puteți sprijini organizațiile care oferă femei suprimate în alte culturi și oportunități.
    • Puteți observa tendințe, cum ar fi discrepanța dintre procentul de politicieni sau lideri mondiali care sunt femei, față de populația feminină a lumii.
    • Realizați că, în sistemele care discriminează femeile din domeniile educației sau ocupării forței de muncă, viața economică a femeilor devin dependente de ceilalți la putere, ceea ce ia puterea de la ei.
  • Imagine intitulată se împrietenește o persoană auditivă când tu
    2. Lupta împotriva discriminării de gen.Du-te la raliuri care promovează egalitatea femeilor.Alăturați-vă organizațiilor care luptă pentru egalitatea femeilor din zona dvs., precum și alte țări.Vorbind despre inegalitate este un pas important spre realizarea egalității.Puteți găsi resurse pentru activismul feminist http: // feminist.COM / Activism / Aici.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze Pasul 6
    3. Votați pentru liderii politici pro-femei.O modalitate prin care puteți fi o feministă și susținerea cauzelor feministe este de a vota cu drepturile femeilor în minte.Votarea pentru politicieni care susțin femeilor la drepturile de sănătate și de îngrijire a femeilor vă pot pune în acțiune credințele feministe.
  • În plus, poate doriți să aflați dacă un candidat (bărbat sau femeie) are femeile care lucrează la personalul său de campanie.Avocarea drepturilor de muncă a femeilor este mai puțin semnificativă dacă un candidat nu folosește de fapt femei.
  • Imagine intitulată Convinge pe cineva să voteze pasul 3
    4. Sprijinirea drepturilor femeilor și bărbaților.O parte a faptului că un feminist susține drepturile tuturor să facă ceea ce doresc în viața și cariera, chiar dacă înseamnă spargerea stereotipurilor tradiționale de gen.Asta înseamnă a crede că o mamă sau un tată poate alege să rămână acasă pentru a ridica copiii mici.Înseamnă a crede că un bărbat sau o femeie poate Deveniți CEO al unei companii sau un politician sau președinte.
  • Partea 3 din 3:
    Învățând despre feminism
    1. Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 3
    1. Înțelegeți feminismul.Un feminist consideră că bărbații și femeile ar trebui să aibă șanse egale și să-și petreacă timpul de împărtășire și să cultive acele credințe. Feminismul nu este vorba despre respingerea sexualității feminine sau susținând femeile ca superioare bărbaților - este vorba despre preconcepțiile provocatoare despre rolurile de gen. Este vorba despre a face observații și a pune întrebări cum ar fi: "De ce sunt piloții de obicei bărbați, în timp ce însoțitorii de zbor sunt de obicei femei?"
  • Imaginea intitulată Evitați distragerile în timp ce studiați pasul 11
    2. Explorați concepții greșite despre feminism. Există multe concepții greșite despre feminism.Unii oameni aud cuvântul "feminist" și imaginați-vă o femeie care își poartă părul scurt, urăște oamenii și acționează agresiv tot timpul.Cu toate acestea, un feminist poate fi, de asemenea, o ședere la domiciliu, ridicând 4 copii și petrecerea zilelor de gătit și curățenie.Un feminist poate fi, de asemenea, un bărbat.
  • Feministele nu trebuie să rămână necăsătorite, urăsc oamenii sau sunt lesbiene.
  • Feministele nu trebuie să se îmbrace sau să acționeze într-un anumit mod.
  • Imagine intitulată Creați obiceiuri de studiu bune pentru examene Pasul 7
    3. Studiați istoria mișcării feministe.Pentru a înțelege cu adevărat feminismul, poate doriți să vă spălați pe diferitele valuri ale mișcării feministe.Aflați despre cei mai influenți lideri de femei ai mișcării voturilor.Aflați despre problemele legate de egalitatea femeilor, cum ar fi salariul egal pentru muncă egală, beneficiile fiscale pentru îngrijirea copiilor și politicile de concediu de maternitate.
  • sfaturi

    Luați în considerare faptul că atât bărbații, cât și femeile au crescut în aceeași societate a genului și au răbdare cu cei care nu înțeleg încă de ce feminismul este atât de important. Oamenii vor fi mai deschisi pentru a discuta despre feminism dacă le tratezi în mod corect și respectuos.
  • Nu ignora faptul că bărbații și femeile sunt biologice diferite, dar nu fac greșeala de confuzie a diferențelor fizice cu cele aplicate din punct de vedere cultural.
  • Citiți Betty Friedan "Feminin Mystique". Aceasta este una dintre cele mai importante cărți din cultura feministă, deoarece a început "Second-val" de feminism.
  • Femeile nu sunt mai bune decât bărbații! Feministele cred că sunt egale.
  • Avertizări

    Feminismul nu este vorba despre urările oamenilor, urăsc alte femei pentru alegeri pe care le fac pe cont propriu, respingând pe oamenii transgender ca fie "nu femeile reale" sau "trăsători", sau, în general, făcând ceva care nu este în numele egalității adevărate. Aceste tipuri de mentalități nu numai că vă vor face să arătați imatur, dar va pune și feminismul într-o lumină proastă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar