Cum să evitați tropul "răcoros" în scris

"Fata misto" Trupul este utilizat în mod obișnuit în ficțiune. Este folosit pentru a descrie un personaj feminin care este "nu ca alte fete" și este de obicei făcut să fie văzută ca fiind "Fata ideală". Astfel de caractere sunt de obicei, dar nu întotdeauna, scrise de bărbați. Acest trope a fost confruntat în cartea și filmul A plecat de fată. Din fericire, căderea în această capcană nu este inevitabilă.

Pași

Partea 1 din 4:
Fă-ți cercetareaSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Creați un film adult Pasul 1
1. Uita-te la originea "Fata misto" figură de stil. Acest trope este cel mai frecvent utilizat de autori masculi care scriu despre un caracter de sex feminin secundar, de obicei ca un interes de dragoste pentru protagonistul. În ciuda faptului că a fost dezbrăcat de feminitatea ei, ea pare fierbinte fără a încerca.
  • Acest trope a primit un nume și a provocat în A plecat de fată, o carte din 2012 de Gillian Flynn, mai târziu făcută într-un film care a inclus un monolog care arată "Fata misto" Trope spunând, "Nici măcar nu se preface că sunt femeia pe care doresc să o fi, se preface că sunt femeia pe care un om vrea ca ei să fie."
  • Imaginea intitulată Fii misterios la un tip de tip 8
    2. Înțelegeți trăsăturile unui a "Fata misto". A "Fata misto" de obicei are interese stereotipice de sex masculin, cum ar fi alimente, sport, jocuri și băuturi bere. Ea este de obicei pusă la dispoziție și nu subliniază niciodată despre nimic. Alte trăsături includ ființa "fără efort", Distracție, spontană, obtinerea cu ușurință cu familia ei semnificativă, are o abordare deschisă la sex și este util în jurul casei. "Fata misto" De asemenea, va avea, de obicei, aceleași interese ca și autorul sau caracterul principal. Ea este de obicei văzută ca fiind diferită sau mai bună decât alte fete.
  • A "Fata misto" de obicei nu va avea un arc în timpul povestirii. Ele sunt de obicei acolo pentru interesul lor de dragoste.
  • În timp ce A "Fata misto" este de obicei masculin, aceasta nu este trăsătura definitorie a "Fete cool". A "Fata misto" este un personaj feminin a cărui personalitate este o reflectare a interesului lor de dragoste masculin.
  • Filmul A plecat de fată Mențiuni, "Poate fi o versiune ușor diferită - poate că este o fată vegetariană, atât de cool iubește pe Seitan și este mare cu câini - sau poate că este un artist hipster, atât de cool fată este un tatuat, alăptat, care iubește benzi desenate."
  • Acest lucru nu înseamnă că personajul nu poate avea niciuna dintre aceste trăsături, dar nu ar trebui să le aibă pe toți.
  • "Fata misto" Trope nu trebuie confundat cu "Manic Pixie Dream Girl" figură de stil. A "Manic Pixie Dream Girl" este un caracter excentric, feminin cu o mulțime de ciuperci. Ea este de obicei folosită ca un catalizator pentru schimbarea protagonistului masculin. Ca "Fata misto", ea nu are un arc de caractere și este pur și simplu folosit ca un suport pentru protagonistul masculin.

  • Imaginea intitulată se simt bun pasul 10
    3. Să înțeleagă de ce este problematică. În timp ce nu este nimic în neregulă cu faptul că are un caracter feminin care să se potrivească unor criterii, poate crea un standard imposibil. "Fata misto" este de obicei o fantezie masculină și poate pune presiuni asupra femeilor pentru a se comporta într-un anumit mod de a le face mai atrăgătoare pentru bărbați. Acest lucru le poate împiedica unul împotriva celuilalt și poate implica că sunteți doar valabil dacă aveți trăsături și interese masculine.
  • "Fete cool" sunt de obicei văzute ca hrană iubitoare, dar niciodată nu câștigă niciodată greutate și întotdeauna să fie subțire subțire. Acest lucru poate cauza Imagini ale corpului la unii oameni.
  • Luați în considerare publicul dvs. Oamenii mai tineri pot fi deosebit de impresionați. Luați în considerare mesajul pe care îl vor lua de la poveste.
  • "Fata misto" Trope poate convinge oamenii că sunt într-adevăr femele care sunt exact la fel ca un partener de sex masculin în loc de toate persoanele.
  • Trope merge, de asemenea, mână în mână cu stereotipul de sex feminin hiper-feminin, făcând că orice femeie fac, ei o fac pentru a impresiona oamenii sau au atrage atenția lor, care este neadevărată.
  • Astfel de caractere nu pot, de asemenea, să se plângă de misoginul casual și de obicei sunt anti-feministe. Ei pot, de asemenea, să se îndoiască de alte acuzații de viol sau violență ale femeilor.

  • Imaginea intitulată deveni un pas de meci 1
    4. Să cunoști anumite femei personal. Indiferent dacă sunteți sau nu de sex feminin, câștigând o înțelegere suplimentară este întotdeauna o idee bună. Citiți experiențele online relevante pentru implicarea personajului în poveste. Experiența masculină și feminină poate fi uneori foarte diferită. De exemplu, dacă personajul feminin are epilepsie, citiți despre experiența femelelor epileptice sau dacă personajul este managerul unui restaurant, citiți despre ceea ce este ca și cum ați fi un manager de sex feminin. S-ar putea să fiți surprinși.
  • Nu vă fie frică să intervieveze oamenii despre experiențele lor - aceasta este o modalitate excelentă de a obține o înțelegere suplimentară.
  • Imaginea intitulată Fii o fată girly Pasul 24
    5. Înțelegeți diferit stereotipuri despre femele. Știind ce stereotipuri există vă pot ajuta împiedica creând caractere prea stereotip. O mulțime de timp femeile sunt groapă unul împotriva celuilalt din cauza anumitor stereotipuri. Obținerea unei înțelegeri a acestor stereotipuri vă poate ajuta să evitați compararea personajului dvs. principal altora într-un mod negativ. Stereotipurile comune despre femei includ:
  • Ele sunt obiecte sexuale.
  • Ei ar trebui să fie familiari sau îngrijitori.
  • Ele sunt întotdeauna dramatice și catte.
  • Ele sunt rele la sport și la jocuri.
  • Îi pasă doar de aspectul fizic.
  • Partea 2 din 4:
    Creând un caracter convingătorSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată are succes dacă tu
    1. Face personajul un individ. Faceți caracterul tridimensional în locul unui obiect. Dă-i propriile ei preferi și nu-i place, opiniile și propria ei personalitate. Este bine să aveți caracterul dvs. să aibă asemănări cu alte personaje, bărbați sau femei, dar evitați să o dați exact aceeași personalitate ca un alt personaj.
    • Uneori, personajul va fi aproape exact la fel ca și interesul ei, pentru a fi văzut ca "Fata ideală". În realitate, fiecare persoană de pe pământ are propriile interese, chiar dacă se suprapun cu alte persoane.
    • Dă-ți personajul feminin la fel de multă adâncime pe cât ți-ar da personajelor tale de sex masculin.
  • Imagine intitulată act și arata nevinovată (pentru fete) Pasul 2
    2. Dați caracteristicile feminine caracteristice, precum și trăsăturile masculine. Evitați să faceți personajul "100% tomboy" sau "100% Girly Girl". Expresia de gen există pe un spectru și fiecare persoană, indiferent de sex, va avea trăsături masculine și feminine. Este posibil ca un personaj să se bucure să-și facă unghiile și să se bucure de a juca fotbal în același timp.
  • Arată că feminitatea nu trebuie să fie degradantă. Un personaj poate fi în continuare feminin, fiind de succes.
  • Imagine intitulată Găsiți modele de rol de sex feminin Pasul 6
    3. Au caracterele feminine să se ridice pentru ei înșiși și pentru alții. În loc să se țină seama de alte femele, să le sprijini reciproc. "Fata misto" de obicei se distrează de alte femele și o vor face cu bărbați. Ele de obicei nu sunt ofensate de glume misoginiste. Ei ar putea fi, de asemenea, cel care să acuze femeile de minciuni despre pretențiile de viol, violență sau sexism. Acest lucru poate implica că femeile nu sunt în stare să se ridice pentru ei înșiși sau că nu vor fi plăcuți de oameni pentru a numi sexismul.
  • Nu vă fie frică să identificați caracterul ca feminist și să vă ridicați pentru egalitatea de gen.
  • Permiteți personajului să-și vorbească mintea. De obicei "Fata misto" nu-și vorbește mintea, deoarece toate gândurile ei reflectă gândurile bărbatului.
  • Bacsis: Nu vă fie frică să arătați opinia politică a personajului dvs. "Fata misto" de obicei, nu pare să aibă opinii politice, pentru a nu fi văzut ca "problematic".

  • Imagine intitulată vorbește pe cineva din suicid Pasul 3
    4. Includeți caracterul emoțional. Chiar și cele mai asemănătoare de oameni se înfurie sau stresate la unele puncte. Caracterul poate avea mai ales schimbări de dispoziție ca adolescent care trece prin pubertate, în perioada ei sau trecând printr-un timp greu în viața ei.
  • Lăsați personajul dvs. să experimenteze vulnerabilitatea la un moment dat în poveste, indiferent dacă o exprimă sau nu externă.
  • O modalitate ușoară de a avea o emisie de caracter este prin reacții fizice. Acest lucru poate plânge, ținându-și respirația, strigând, tremurând sau râde.Înțelegerea limbajului corpului poate ajuta cu acest lucru. Toată lumea are limbaj diferit al corpului, astfel încât să respecte limbajul corpului altor oameni și cum reacționează fizic la lucruri.
  • Încetiniți scenele emoționale. Puteți face acest lucru evidențiind detalii mici și arătând gândurile personajului tău.
  • Imaginea intitulată Obțineți copiii în dimineața 16
    5. Faceți caracterul relativ. Când personajele au ceva, audiența se poate referi, ei devin instantaneu mai plăcut. Observați acțiunile oamenilor și ce trăsături au. Puteți adăuga aceste caracteristici la caracterul dvs. De asemenea, vă puteți observa și adăugați unele dintre trăsăturile dvs. la caracter.
  • Este bine să bazați un personaj de pe o persoană reală în ficțiune, atâta timp cât nu le faceți un dublu exactă.
  • Ia în considerare temerile personajului. Acest lucru poate adăuga o mulțime de relativitate pentru ei.
  • Fiți atenți la auto-inserții (adăugându-vă sau pe cineva care vă reprezenta în poveste), ei pot ajunge de obicei să fie un Sue Mary. Dați-le defectele lor ca pe un alt personaj.
  • Adăugarea umorului poate face un personaj mai ușor de conectat cu. Dacă acesta este umorul de auto-depreciere, sarcasmul sau orice altceva.
  • Imagine intitulată se ocupă de aceeași crustă de sex (fete) Pasul 7
    6. Nu simți că trebuie să dai personajului tău un interes de dragoste masculin. Caracterul dvs. ar putea avea un interes de același sex, sau nici un interes de dragoste. Chiar dacă vă dați personajului dvs. un interes de dragoste, indiferent de sexul lor, lăsați-i să fie un individ și să aibă o viață în afara partenerului ei.
  • Oferind caracterului tău un iubitor de sex masculin este în totalitate bine, dar nu este necesar în toate poveștile.
  • Încercați să evitați să forțați o relație pe un caracter. Unele caractere nu pot fi potrivite pentru o relație sau o poveste de dragoste nu se potrivește în poveste. Dacă acesta este cazul, lăsați caracterul să fie singur.
  • Partea 3 din 4:
    Evitând capcane comuneSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Manipulați băieții când tu
    1. Au caracterul să contribuie ceva la poveste. Uneori, personajele feminine există doar ca un accesoriu pentru caracterul masculin. Indiferent cât de mare sau mic, caracterul contribuie la poveste. S-ar putea să fie că telefoanele pe care serviciile de urgență le salvează viața prietenului ei sau că ea își pune pe doi prieteni la o întâlnire.
    • Luați în considerare ce s-ar întâmpla dacă personajul a fost luat de la poveste. Ar lucra în continuare fără ea? Dacă da, este probabil că nu contribuie la complot în nici un fel.
  • Imaginea intitulată nu mai este un pas 1 tomboy
    2. Evitați utilizarea expresiei "nu ca alte fete". Acest lucru poate însemna că există ceva în neregulă cu "alte fete". De asemenea, poate consolida stereotipurile negative. De asemenea, evitați generalizarea tuturor femelelor prin utilizarea unor fraze precum "Fata tipică" sau "Fata normală".
  • În loc să aibă caracterul ființei "nu ca alte fete", Recunoașteți că fiecare persoană este diferită și nu ar trebui să fie ținută unul împotriva celuilalt.
  • Dacă trebuie să adăugați acea frază în poveste, ați făcut un punct de la un moment dat, în loc să lăsați să zboare sub radar.
  • O excepție de la acest lucru ar fi dacă personajul este un bărbat transgender. În acest caz, ei nu sunt ca alte fete pentru că nu sunt o fată!
  • Imagine intitulată BE O FASHIONISTA PASUL 16
    3. Au o gamă largă de personaje feminine cu diverse interese și personalități. Încercați să includeți diversitatea în povestea dvs. Acest lucru poate arăta că toate femelele sunt diferite, dar toate în mod egal valid. Dați fiecărui caracter punctele forte și luptele.
  • Puteți include caractere de rase diferite, genuri, Sexualități, naționalități și religii. De asemenea, puteți include dezactivat și Caractere Trans.
  • Când scrieți diversitatea, scrieți-le ca o persoană, nu ca identitatea lor. Cu alte cuvinte, nu-și face rasa, sexualitatea etc. Cel mai important lucru despre ei.
  • Uneori lucrările fictive conțin o lipsă de personaje feminine. Aceasta înseamnă că cei care există trebuie să reprezinte toate femelele, prin urmare, trebuie să fie perfecte, astfel încât acestea nu reflectă prost pe femei ca un întreg. Inclusiv mai multe personaje feminine înseamnă că fiecare personaj poate avea imperfecțiuni și nu trebuie să fie bun la tot.
  • Bacsis: Unii oameni încearcă să-și facă povestea să treacă testul Bechdel. Tot ceea ce este necesar este să aibă două personaje feminine numite au o conversație între ei despre altceva decât un bărbat.

  • Imaginea intitulată Identificați hărțuirea sexuală Pasul 18
    4. Nu vă concentrați prea mult pe personajul dvs., dacă nu este relevant. "Fete cool" sunt atractive cu puțin fără efort, dar frumusețea lor naturală este întotdeauna făcută un punct de. Încercați să evitați comentarea cu privire la aspectul personajului dvs. dacă nu adaugă nimic. De obicei, descriind aspectul unui personaj, poate ajuta cititorul să le imagineze în cap, totuși nu merge mai departe despre aspectul lor mai mult decât trebuie să.
  • Nu simțiți că trebuie să creați o stereotipică "arătos" caracter. Puteți avea un personaj care nu îndeplinește standardele de frumusețe ale societății.
  • Sparge regulile înguste de frumusețe, arătând că cineva poate fi în continuare frumos cu părul frizzy, pistrui, curbe etc. Încercați să faceți diverse apariții personajelor.
  • Încercați să evitați obiecționarea personajelor din povestea dvs., descriindu-le ca "Sexy" și folosind cuvinte cum ar fi "minion" sau "Bosomy". Acest lucru vă micșorează caracterul în jos la un obiect sexual.
  • Nu lăsați caracterele să scape cu casual Hărțuire sexuală. Face clar că este greșit.
  • Au caractere pentru a comenta ceva pe care personajul îl poate controla, cum ar fi machiajul ei sau hainele ei.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 17
    5. Femeile au citit munca dvs. și împărtășesc opinia lor. Chiar dacă sunteți o femeie, alte persoane pot avea perspective diferite. Dacă există o anumită parte, nu sunteți sigur, întrebați-o.
  • Sau curs, puteți, de asemenea, să citiți bărbați peste locul de muncă. Au experiențe diferite, dar pot aduce în continuare un ochi valoros la munca ta.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind dezvoltarea caracteruluiSuport WikiHow și Du-te gratuit

    Dezvoltarea caracterului este o parte importantă a povestirii. Puteți începe cu un personaj care consideră că este să fie "nu ca alte fete" Înainte de a realiza că aveți interese feminine sunt în regulă.

    1. Imaginea intitulată Fii un pas de geek 4
    1. Nu simți că trebuie să-ți schimbi interesele. Personajul tău poate fi în continuare în sport până la sfârșitul cărții, și asta e în regulă. În loc să vă îndepărtați caracterul de trăsăturile masculine, să-i dați seama că este bine să aveți propriile sale opinii și interese.
    • Puteți să vă dezvoltați personajul prin a fi un individ. Ea poate învăța că nu trebuie să evite opiniile altora și poate fi ea însăși.
  • Imagine intitulată Opriți-vă de rău de rău Pasul 10
    2. Fie ca personajul tău să aibă nesiguranță. Toți oamenii au nesiguranță despre ei înșiși. Acest lucru poate fi ceva despre personalitatea, aspectul sau talentele ei. Caracterul poate încerca să evite sau să-și ascundă nesiguranța, în loc să se confrunte cu ea. Arată cum caracterul se confruntă cu nesiguranța lor.
  • Insecuritățile pot fi laterale cu defecte. De exemplu, dacă caracterul evită interacțiunea socială, acest lucru ar putea fi din cauza unei insecuritate. De asemenea, poate fi faptul că defectele lor este ceva ce sunt nesiguri, de exemplu este că este prea critică, ea poate fi conștientă de sine și este nesigură despre asta.
  • Una dintre cele mai ușoare nesiguranță pentru a include este nesiguranța despre aspect. De exemplu, ele pot fi nesigure cu privire la greutatea lor, cicatrici, marcări, rasă, păr sau acnee. În loc să aibă caracteristica ei fizică dispar (de exemplu, având o cicatrice complet dispăruș este nerealistă), să accepte această parte a ei însăși.
  • Puteți să arătați implicit insecuritatea sau nesiguranța personajului prin faptul că le-au defensiv în legătură cu aceasta sau prin faptul că le simți că trebuie să fie "dovedi" ceva. Ei pot idola și un alt personaj și încearcă să le copieze.
  • Imaginea intitulată nu mai este pasul gelos 3
    3. Dă-i drumul Flaws. Unele defecte pot fi supraîncărcate până la sfârșitul povestirii, în timp ce unii vor rămâne dincolo de carte. Face defectele ceva în cadrul controlului personajului.
  • Caracterele fără defecte sunt de obicei numite Mary Sues.
  • Este bine să vă dați caracterul "atractiv" Defectele cum ar fi stângace, dar nu fac ca singurul lor defect.
  • Defectele vin în diferite forme și dimensiuni. Unghiile de unghii este un exemplu de defect, dar este pyromania!
  • Bacsis: Dacă întâmpinați probleme la găsirea defectelor, gândiți-vă la cele șapte păcate de moarte: pofta, mânia, leneșul, gluttonia, invidia, lăcomia și mândria.

  • Imagine intitulată Raport Abuzul pentru copii Pasul 4
    4. Introduceți personalitatea ei de la început. În acest fel, cititorii o pot înțelege mai bine. Ei pot, de asemenea, să poată înțelege de ce un caracter este un anumit mod.
  • Dacă spune că este "nu ca alte fete", dă-i un motiv pentru a fi așa cum este ea. Este ea presată în ea? A avut experiență proastă cu câteva alte fete? A văzut pur și simplu prea multe drame americane de liceu?
  • Da personajului dvs. o backstorie. Acest lucru face ca acțiunile lor să fie mai ușor de înțeles.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățiți aspectul dvs. Pasul 9
    5. Au un punct de cotitură. Dacă principalul personaj are o misoginism internalizat, aveți pe cineva sau ceva să o facă să-și schimbe mintea despre asta. Acest lucru nu înseamnă a face personajul dvs. perfect la sfârșit, înseamnă a arăta cum a crescut în toată povestea.
  • Dacă ea nu învață și va crește pe tot parcursul povestirii, arată-o. De obicei, poveștile fără dezvoltarea caracterului au un sfârșit nefericit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți conștienți de rezistența fizică nu este singurul tip de putere. Vă puteți face personajul emoțional puternic.
  • Dați personajului dvs. un scop sau ceva de urmărit. Aceasta este o modalitate bună de a arăta dezvoltarea caracterului.
  • Observați alte cărți cu exemple bune de personaje feminine și luați notă de ceea ce au dreptate.
  • Utilizare "femei" Când se referă la adulți, nu "fete".
  • Nu-i face să aibă întotdeauna o revenire spirituală, pentru că poate fi super enervant.
  • Dacă cineva din poveste spune sau face ceva sexist (indiferent de sexul personajului), au un alt personaj să-l numească. Acest lucru nu trebuie să fie direct după ce se întâmplă.
  • Evitați să vă bazați prea religios pe testul Bechdel. Nu funcționează pentru fiecare bucată de ficțiune și nu o face automat "Sexist" sau "nu sexist". Mulți alți factori ar trebui luați în considerare.
  • Dacă povestea este scrisă din perspectiva unui bărbat, este puțin probabil să treacă testul Bechdel, așa că nu încercați să o forțați să treacă prin crearea unui dialog inutil.
  • Testul Bechdel este folosit mai ușor ca instrument pentru filme, mai degrabă decât cărți.
  • Avertizări

    Evitați să fiți sexi despre bărbații din scrisul dvs. Lupta împotriva focului cu focul nu funcționează.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar