Cum să decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual

Găsirea unui termen pentru a vă defini sexualitatea poate fi împuternicită. Cu toate acestea, dacă cădeți între etichetele tradiționale ale gay sau drepte, poate fi, de asemenea, confuză. Există multe modalități diferite de a descrie persoanele care sunt atrase de mai multe sexe, iar doi termeni obișnuiți sunt bisexuali și pansexuali. Deși există o suprapunere considerabilă între termenii, fiecare este diferită în felul lor. Cu puțină cercetare și explorare personală, vă puteți defini sexualitatea folosind termeni care lucrează pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățați despre termenii
1. Aflați diferențele de bază dintre pansexual și bisexual. Diferența de bază între "bisexual" și "pansexual" este prefixele. Mulți oameni cred în mod incorect că prefixul "Bi" implică atracția pe baza unui binar de gen. Prefixul "Bi" nu înseamnă și nu a însemnat niciodată atracția la binarul de gen. Comunitatea medicală a atribuit inițial termenii "homosexual" (același sex atras), bisexual (atras de ambele sexe), cât și heterosexual (sex opus atras). Dacă sunteți atras de două sexe, puteți fi atras de orice gen. Astăzi, mulți bisexuali folosesc definiția "atracție la mai mult de un gen" care pot include toate genurile sau lipsa de genuri. Prefixul "tigaie" implică o atracție pentru toate genurile. Diferențele nu înseamnă că oamenii bisexuali sunt atrasi doar de bărbați și femei sau că sunt oameni pansexuali "Gender orb."
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 2
    2. Faceți unele citiri în afara ambelor termeni. Pe măsură ce termenii bisexuali și pansexuali au o gamă atât de diversă de semnificații, vă poate ajuta să faceți propria dvs. cercetare. Explorați site-urile web despre bisexualitate și pansexualitate, precum și site-uri generale LGBT care discută despre diferențele din punct de vedere mai larg. Acest lucru vă poate ajuta să învățați cât mai mult despre istoria și cultura din jurul cuvintelor, astfel încât să puteți alege un termen care se potrivește cel mai bine orientării sexuale.
  • Puteți verifica site-urile web pentru organizații cum ar fi GlaAd și Fundația LGBT pentru a găsi mai multe informații.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual pas 3
    3. Recunoașteți că există suprapunere între termenii. În timp ce unii cred că bisexual înseamnă atragerea la două sexe și pansexual înseamnă atragerea tuturor genurilor, acest lucru nu este cazul. Ambii termeni înseamnă lucruri diferite față de oameni diferiți și există o mulțime de suprapunere între bisexualitate și pansexualitate.
  • Oamenii bisexuali nu sunt atrași exclusiv de bărbați și femei. La unii, fiind bisexuali poate înțelege cu siguranță o atracție exclusivă pentru bărbați și femei. Pentru alții, totuși, termenul înseamnă a fi atras de propriul sex, precum și de alte genuri. De asemenea, poate însemna atracție la mai mult de un gen sau două sau mai multe genuri sau atragete la cele două sexe. "Bisexual" nu trebuie să fie un termen limitativ și nici nu este în mod necesar transfobic sau binar.
  • Persoanele pansexuale nu sunt întotdeauna "Gender orb." Unii oameni pansexuali nu consideră sexul un factor major în atracția sexuală. Alții pot considera sexul ca un factor în atracția sexuală, dar identificați ca Pan pentru a indica o atracție pentru multe genuri diferite.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 4
    4. Căutați sprijinul extern și îndrumarea. Căutați grupuri de asistență LGBT locale din zona dvs. sau online. Discutarea sexualității dvs. cu ceilalți vă poate ajuta să găsiți o perspectivă asupra definițiilor care vă vor potrivi cel mai bine. Poate chiar să vă ajute să găsiți un grup exclusiv pentru persoanele care nu se identifică ca nici gay sau drepte, deoarece există o mulțime de discuții despre diferiții termeni pentru atracția sexuală.
  • Metoda 2 din 3:
    Reflectând asupra sexualității voastre
    1. Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau Pansexual Pasul 5
    1. Luați în considerare sentimentele dvs. cu privire la sex. Deși este important să vă amintiți că există suprapuneri în termeni, vă poate ajuta să vă gândiți la sentimentele dvs. personale privind sexul. Pansexualitatea înseamnă adesea că alocarea de gen sau expresia nu este un factor major în atracția sexuală. Unii presupun că bisexualitatea poate însemna că sunteți mai afectați de sex atunci când aveți atracție deoarece ei presupun că bisexualitatea este întotdeauna binară, dar acest lucru este neadevărat.
    • Dacă sunteți bisexual, de exemplu, este posibil să aveți diferite niveluri sau tipuri de atracție între sexe. S-ar putea să fiți atras fizic de oameni, dar doriți doar să aveți relații romantice cu femeile. Pansexualii pot avea, de asemenea, preferințe de când pansexualul nu înseamnă întotdeauna "Gender-orb."
    • Pansexual poate fi uneori o etichetă politică. Unii oameni preferă termenul, deoarece nu recunoaște un binar de gen. Cu toate acestea, bisexualitatea nu implică neapărat nici un binar, nici.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 6
    2. Gândiți-vă la oamenii pe care sunteți atrași. Petrece ceva timp reflectând asupra sentimentelor de atracție și de interesul romantic pe care îl aveți într-o zi medie. Întrebați-vă ce tip de oameni sunteți atrași spre și motivul pentru care acești oameni sunt atractivi pentru dvs. Acest lucru vă poate ajuta să determinați ce termen mai precis explicați orientarea dvs.
  • De exemplu, puteți fi atrași la aceleași calități de bază între bărbați și femei. Youumay să fie atras de oameni înalți cu păr întunecat și un bun simț al umorului, de exemplu, indiferent de sex. Acest lucru ar putea implica sexul nu este un factor mare pentru tine în ceea ce privește interesul romantic și sexual, care ar putea însemna pansexualul ar fi cel mai bun termen pentru tine. Cu toate acestea, sexul nu poate fi un factor mare pentru bisexuali, nici.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 7
    3. Reflectă istoria dvs. romantică. Istoria sexuală și romantică nu reflectă neapărat orientarea sexuală. Nu presupuneți că trebuie să identificați un anumit mod din cauza modelelor dvs. de dating. Cu toate acestea, gândindu-se la modul în care ați răspuns oamenilor români în trecut, pot străluci o lumină asupra orientării dvs. sexuale.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau Pansexual Pasul 8
    4. Recunoașteți că vă puteți identifica ca bi și tigaie. Mulți oameni se identifică atât ca bi, cât și ca pansexual. Pe măsură ce termenii sunt atât de asemănători, uneori este greu să găsești o distincție clară. Dacă sunteți cu adevărat nesiguri care termen este potrivit pentru dvs., puteți spune oamenilor că sunteți atât bi, cât și pansexual sau utilizați termenii oarecum interschimbabil.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând propria decizie
    1. Imaginea intitulată decide dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 9
    1. Acceptați comportamentul sexual nu dictează orientarea. Oamenii presupun că, uneori, dacă cineva a dat doar persoane de un gen de gen, trebuie să fie gay sau drepte. În timp ce luați în considerare istoria dvs. romantică vă poate ajuta să vă explorați sexualitatea, nu este un factor determinant. Doar pentru că nu ați acționat pe anumite sentimente de atracție nu înseamnă că nu le experimentați.
    • De exemplu, spuneți că ați dat doar oameni din genul opus. Cu toate acestea, experimentați frecvent atracția romantică și fizică a oamenilor din propriul dvs. sex. Încă mai puteți identifica ca bisexual.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pantexual Pasul 10
    2. Definiți etichetele în termenii dvs. Definiți etichetele și nu invers. Datorită faptului că etichetele bisexuale și pansexuale înseamnă lucruri diferite pentru diferite persoane, puteți alege o etichetă și definiți-o de acolo. Gândiți-vă la o etichetă ca un punct de plecare larg pentru a oferi oamenilor o idee brută a sexualității dvs. Pe măsură ce vă cunosc mai bine, ei pot obține o înțelegere mai complexă a orientării dvs.
  • De exemplu, puteți identifica ca bisexual sau pansexual, chiar dacă aveți o preferință puternică pentru un anumit sex sau tip de expresie de gen.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau pansexual Pasul 11
    3. Dă-ți timp. Nu există niciun motiv să vă grăbiți să vă definiți orientarea. Nu aveți nevoie să vă împingeți să ieșiți sau să identificați într-un mod special înainte de a vă simți gata. Unii oameni se simt confortabil cu un termen în câteva săptămâni, în timp ce alții pot dura ani pentru a decide. Toată lumea merge în propriul ritm și nu este nimic în neregulă cu asta.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă sunteți bisexual sau Pansexual Pasul 12
    4. Alegeți un termen cu care vă simțiți confortabil. La sfârșitul zilei, alegeți termenul care se simte confortabil pentru dvs. În timp ce este bine să căutați îndrumări de la alții și să explorați istoria din spatele termenilor, ceea ce contează cel mai mult este opinia dvs. Alegeți termenul care se simte potrivit pentru dvs. și că vă puteți vedea adoptarea ca o identitate personală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar